Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vertrouwen beleggers krijgt tik van coronacrisis'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

84 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. geldverdubbelaar 13 april 2020 17:51
    DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford houdt rekening met een grote financiële klap door de coronacrisis. Het Amerikaanse concern, dat kampt met stilliggende fabrieken en veel gesloten showrooms, sluit daarom niet uit nog extra maatregelen te moeten nemen om deze moeilijke tijd door te komen.

    Ford denkt in het eerste kwartaal, gecorrigeerd voor onder meer rente en belasting, uitgekomen te zijn op een verlies van ongeveer 600 miljoen dollar. De omzet zou volgens een eerste inschatting circa 16 procent zijn gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 34 miljard dollar. Ford komt pas later deze maand met zijn daadwerkelijke eerstekwartaalcijfers naar buiten.

    Financieel directeur Time Stone benadrukt in een verklaring vooralsnog alle opties open te houden als het gaat om maatregelen om extra financiering te regelen en de balans te versterken. Ook kijkt Ford volgens hem naar eventuele ingrepen op operationeel gebied om de financiële positie te verbeteren. Stone gaf verder geen details van mogelijkheden die worden onderzocht. Voorlopig denkt Ford in ieder geval nog voldoende geld in kas te hebben om de crisis ten minste tot en met het derde kwartaal door te komen, zelfs als de productie niet wordt hervat en er geen aanvullende maatregelen worden genomen.
  2. forum rang 7 Dividend Collector 14 april 2020 07:38
    quote:

    geld verdubbelaar schreef op 13 april 2020 17:49:

    [...]Dinsdag bloed rode beursdag de klap naar beneden gaat pas nu beginnen op naar de 150 punten voor de AEX
    Ja, houd svp op met die kinderachtige niet onderbouwde hel en verdoemenis reacties. Alleen al aan de indices in de VS had je kunnen zien dat de schade na het Paasweekend zeer beperkt was.
84 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links