Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

NewKidInTown
0
quote:

Barren Wuffet schreef op 12 april 2020 18:45:

BREXIT
Die Engelsen moeten wel zwaar gestraft worden.
Als de EU de Britten er te genadig van laat afkomen, lijdt de EU onherstelbaar gezichtsverlies en boet zij ernstig aan geloofwaardigheid in.
Bovendien zullen andere landen misschien ook op het idee komen.
Als straf uitblijft, staat de EU in zijn hemd.
Is dit jouw mening of de mening die je veronderstelt van de EU ?

Ik vind: niemand moet gestraft worden als ie uit een bepaalde club wil stappen, niet de tennisclub, atheisten-club, de rooms-katholieken-club, de protestanten-club, de islam, de jehova-club, de club in brussel.
Gezichtsverlies, tja, dat zie je veel vaker bij mensen/groepen die niet zo sterk in hun schoenen staan, dan willen ze nogal eens dwang en geweld gebruiken om anderen te overtuigen.

Speldje inleveren en veel geluk verder.
Ed Verbeek
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 20 maart 2020 07:47:

Valt het jullie trouwens ook op dat @gokker veel bekritiseert, veel verwijst en (vaak interessante) links plaatst, maar zelden een eigen mening ventileert?
De enige mening waar ik hem op heb kunnen betrappen is dat ik een opschepper ben.
....
Waarom altijd maar weer die persoonlijke aanvallen? Dat verziekt de sfeer zo op het forum en jij hebt dat toch helemaal niet nodig?
Overigens is het ook niet eens waar dat gokker verder geen mening geeft.
rationeel
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 12 april 2020 20:15:

[...]
Waarom altijd maar weer die persoonlijke aanvallen? Dat verziekt de sfeer zo op het forum en jij hebt dat toch helemaal niet nodig?
Overigens is het ook niet eens waar dat gokker verder geen mening geeft.
Het is maar wat je een mening noemt.
Ed Verbeek
2
quote:

rationeel schreef op 12 april 2020 20:31:

Het is maar wat je een mening noemt.
Als je het niet begrijpt, wat je dus duidelijk NIET doet, zwijg dan liever, of lees eens wat
;-)
rationeel
0
rationeel
0
Tuig videootje:

Let us make them Famous!!

Vanmiddag werden Homo's in Amsterdam Oost verbaal en fysiek lastig gevallen en bespuugd door allochtonen!!

twitter.com/thierrybaudet?ref_src=tws...

Met duidelijke foto! Spugers zouden toch gevangenis straf krijgen zei onze minister.

We wachten de daden van het OM weer af.
rationeel
0
DeZwarteRidder
1
Mark Rutte is opgestaan als hoeder van de natie in crisistijd

Mark Rutte groeit in zijn rol als leider van een volk in crisistijd. De twijfels over zijn houdbaarheidsdatum zijn opeens weg. Zeven op de tien Nederlanders hebben vertrouwen in de premier. Hoe doet hij dat en is dat blijvend? ,,Straks kan hij zich niet meer verschuilen achter deskundigen. Dan kan de crisis als een boemerang terugslaan.’’
Jan Hoedeman en Hans van Soest < 13-04-20, 08:00 Laatste update: 08:17

Het leiderschap van Rutte wordt in deze maanden ongenadig hard getest. ,,En in tijden van crisis is het lijntje tussen een lintje of wachtgeld flinterdun’’, zegt Paul ’t Hart, hoogleraar crisismanagement aan de Universiteit Utrecht. ,,Hij kan er enorm sterk uitkomen, maar je kunt ook zo worden gebroken als je de druk niet aankunt of verkeerde beslissingen neemt. Dan ben je als bestuurder meteen afgeserveerd.’’

Voorlopig rijst de ster van de minister-president, van wie nog niet zo lang geleden werd gezegd dat hij tegen zijn houdbaarheidsdatum aan zat. De peilingen van de afgelopen weken vormen het bewijs. 70 procent van de Nederlanders heeft op dit moment vertrouwen in zijn functioneren. In de jaren hiervoor schommelde het vertrouwen in Rutte tussen de 25 en 45 procent.

In tijden van onzekerheid heeft het land behoefte aan een regering die zegt: we gaan díe kant op. Dat bleek al in de weken voordat de crisis in volle hevigheid losbarstte. Begin februari, toen er nog geen besmettingen in Nederland waren, maakte 44 procent van de mensen zich zorgen. Nadat toenmalig minister Bruno Bruins (toch niet echt de beste communicator van het kabinet) voor het eerst in de media verscheen, daalde dat percentage meteen naar 30 procent, bleek uit een peiling van EenVandaag die week. Alleen al het geven van informatie is blijkbaar genoeg om ons gerust te stellen.
Meer nodig

Maar toen de crisis veel groter bleek dan de epidemiologen dachten (eind januari taxeerde de Wereldgezondheidsorganisatie nog dat het virus China niet zou verlaten) was er meer nodig. Rutte deed een stap naar voren en bereidde ons stap voor stap voor op ‘maatregelen die ongekend zijn voor landen in vredestijd’.

,,Natuurlijk is het de taak van een premier om in tijden van crisis naar voren te treden, maar vervolgens moet je het ook wel kúnnen. En Rutte bewijst tot nog toe dat hij hier heel goed in is’’, vindt Marco Zannoni van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement COT. ,,Er zijn ook regeringsleiders die nu door de mand vallen.’’

Er zijn ook regerings­lei­ders die nu door de mand vallen
Marco Zannoni, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement COT

Het is altijd zoeken naar het moment waarop je als premier de regie naar je toe trekt. Het moet niet te vroeg, maar zeker niet te laat. Probleem bij de coronacrisis is dat ook veel burgers die aanvankelijk niet serieus namen. Half februari werd er nog wat lacherig over gedaan. Ook veel virologen waren begin februari nog tamelijk ontspannen. Een toon die pas definitief omsloeg toen in Noord-Italië de lijkkisten niet meer konden worden aangesleept.

Ook Rutte zelf was in het begin nog zoekende, zo lijkt het. In zijn eerste persconferentie, waarin hij opriep geen handen meer te schudden, toonde Rutte de ‘joviale nuchterheid’ die hij altijd laat zien. Hij riep ons op desnoods te gaan ‘voetkussen’ en gaf na afloop RIVM-directeur Jaap van Dissel per ongeluk nog een hand.

In zijn speech een week later was hij al veel ernstiger en oogstte hij alom lof, al zaaide hij ook veel onzekerheid door zijn uitspraken over groepsimmuniteit. In andere landen stond Nederland ineens te boek als land dat de pandemie de vrije loop wilde laten.

Fouten toegeven

Maar het is dan ook altijd Rutte zelf die als eerste toegeeft dat hij ‘niet handig heeft gecommuniceerd’. Zijn ego is daarvoor niet te groot. Ook als anderen fouten maken, neemt hij de schuld op zich en spreekt over ‘wij’. Bijvoorbeeld als minister Ferd Grapperhaus (Justitie) onduidelijk communiceert of Wopke Hoekstra (Financiën) hoogoplopende ruzie ontketent met Zuid-Europa. Dat lijkt deemoedig, maar zo onderstreept hij naar buiten toe juist zijn leiderschap: ik ben verantwoordelijk. En dat wordt gewaardeerd. In de peilingen vliegt Ruttes partij VVD weer de lucht in.

Fouten toegeven en zo je critici meteen een wapen uit handen nemen, is een van de vele ‘tools’ uit de gereedschapskist van Rutte als crisismanager. Wat de afgelopen week wederom duidelijk werd, is dat de oud-personeelsmanager van Unilever in een crisis floreert, verbindt en het platte partijbelang ontstijgt. Toen Bruins het veld moest ruimen belde hij zelf met PvdA’er Martin van Rijn om hem als opvolger te vragen, omdat hij een pragmatische oplossing zocht voor de komende maanden.
Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg (links) en Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij aankomst op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van het crisisteam.
Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg (links) en Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij aankomst op het ministerie van Veiligheid en Justitie voor een overleg van het crisisteam. © ANP
Alle hens aan dek

Rutte kiest zijn woorden nooit toevallig, hij denkt altijd goed na hoe over hij een onprettige boodschap presen­teert

Rutte bewees zich al eerder als crisismanager in de MH17-zomer van 2014. Maar ook tijdens de vluchtelingencrisis, die in 2016 resulteerde in de Turkijedeal. Die Rutte, die dit najaar nog te laat doorhad dat het stroperige PFAS-dossier écht een probleem was geworden, is weer tot leven gekomen in de coronacrisis. Het is alle hens aan dek en hij opereert als de herder die de samenleving aanvoert.

Ruttes belangrijkste gereedschap is ‘verbinding’. Toen hij ooit als broekie bij Calvé pindakaas mensen moest ontslaan, deed hij dat zo empathisch dat hij die oud-collega’s nog jaren daarna bleef ontmoeten. Rutte kan in tijden van crisis een groepsgevoel creëren, ook in zijn kabinet. Hij neemt het op voor collega’s die in de problemen komen, zoals Hoekstra, hij betrekt burgemeesters bij de uitwerking van de maatregelen. Daardoor neemt hij onderlinge irritaties weg en wordt het doel sneller bereikt.

Een ander belangrijk instrument uit de ‘Rutte-doos’ is zijn taalgebruik. Rutte kiest zijn woorden nooit toevallig, hij denkt altijd goed na hoe over hij een onprettige boodschap presenteert.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2020 08:26:

Mark Rutte is opgestaan als hoeder van de natie in crisistijd
[...]
www.ad.nl/politiek/mark-rutte-is-opge...
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 12 april 2020 23:57:

Misschien zou met zijn tweeen op en scooter zitten ook verboden kunnen worden.
Ik stel een verbod bij één persoon voor, weg met die irritante dingen, nergens goed voor.
rene l
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2020 08:26:

Mark Rutte is opgestaan als hoeder van de natie in crisistijd

Ja, als hoeder van een makke schaapskudde die hij nu richting de slachtbank drijft.

Vele argeloze mensen loopt het nu dun door de broek, ze zijn gek gemaakt door de media en het blijkt ook wel, ze hebben massaal rollen wc-papier ingeslagen.

Zelf heb ik Rutte nooit hoog gehad, ik vind hem een geslepen prater en ik heb zijn uitspraken nog nooit vertrouwd, hij heeft gewoon zijn eigen belangen, ben ook benieuwd wat ze hem in Brussel beloofd hebben.
Alles wat hij zegt is hem gewoon voorgekauwd.

Je ziet het nu ook met Corona, directeuren van ziekenhuizen in Nederland en Duitsland werken gewoon met elkaar samen en stellen elkaar capaciteit beschikbaar.
Als je dit via de overheid of Brussel had moeten regelen was er nog niets gebeurd.
Ze zijn daar in het torentje nog niet eens in staat om voldoende mondkapjes te bestellen voor al het verplegend personeel, hoe moeilijk is nu zoiets, persoonlijk vind ik het beschamend en schofferend richting vele mensen die nu klaar staan voor anderen en het uiterste van zichzelf geven.

Maar Rutte blijft laconiek, ik kan wel vertellen, bij vele ondernemers staat het water volledig tot aan de lippen en ze zijn werkelijk de wanhoop nabij.
Reken er maar op dat er zeer gure tijden aan zullen komen en een ontslaggolf zoals we nog nooit eerder meegemaakt hebben.

En waarschijnlijk, het noodfonds voor bedrijven en medewerkers zal ook op een chaos uitlopen, waarschijnlijk krijgen de gevluchte Oostblokkers als eerste geld, net als bedrijven die nu al goed zijn in sjoemelen en zich niet aan de regels houden.

Laten we ons overigens maar een klein beetje in de handen knijpen met Hoekstra op financien.

Rutte had namelijk vooraan gestaan in de EU om de Pizza-Bonds persoonlijk aan de Italianen te overhandigen zodat hij zich wederom in de schijnwerpers kon zetten.

En nog iets.

Onze koning Alex heeft een tijdje terug ook 's avonds op tv een toespraak voor het volk gehouden.
De makke schapen zaten aan de buis gekluisterd.
Wat niemand opgevallen is, het was niet zo handig, Alex zat naast het raam en de camera had een goed zich naar buiten.
Het was stralend weer buiten en helemaal niet donker.
agapim
0
quote:

JP Samosa schreef op 13 april 2020 10:09:

René,
Maar, Wie denk je, zou het beter doen dan Rutte?
Feike Sijbesma (?)
rene l
5
quote:

JP Samosa schreef op 13 april 2020 10:09:

René,
Maar, Wie denk je, zou het beter doen dan Rutte?
Een goeie vraag waarop het lastig is om het juiste antwoord te geven.

Rutte heeft van het moment waarop het volk bang is de kans gegrepen om de macht naar zich toe te trekken.
De regering, bestaande uit wisselende gedoogpartners, is niet solide, het rammelt aan alle kanten, en laat niet de visie van de burgers zien waarop ze gekozen zijn.

Wat willen we, meer of minder EU, vraag het de burgers in een referendum, vertel ze vooraf de harde waarheid, en vertel ze eerlijk dat in de huidige situatie onze spaarcenten, de AOW, en ons pensioen niet meer veilig zullen zijn en dat het via een slinkse constructie terecht komt in de put zonder bodem van Europa.

Persoonlijk ben ik zeker niet tegen samenwerking, laat elk land in ieder geval verantwoordelijk zijn voor haar eigen huishoudboekje.
Zelf vind ik de EU in de huidige vorm veel te groot, grote verschillen in mentaliteit die onoverbrugbaar zijn, ieder gaat toch zijn eigen gang.
Een twee-splitsing is wel het minimale wat er moet gebeuren, en moment is er nu, een tweede kans zal er nooit meer komen.

Een zakenkabinet zou een optie zijn, bestaande uit oudere mensen van minimaal 50 jaar uit diverse takken van het bedrijfsleven.
Deze mensen moeten ook echt gewerkt hebben, ze moeten weten hoe de mensen op de werkvloer denken en beseffen dat ze ter dienste staan van de modale Nederlanders die hun verkozen hebben.
Kijk maar eens naar de huidige regering, deze bestaat uit mensen die over het algemeen een niet echt nuttige opleiding gedaan hebben, ze hebben vaak wazige functies gehad, m.a.w., de meesten hebben niet met hun klompen midden in de maatschappij gestaan en hebben een tekort aan vakkennis.

En wat heeft een echte leider aan karaktereigenschappen nodig, het moet een soort van loner zijn, je hoeft niet echt sympathiek gevonden te worden door iederéén.
Wel moet je een visie hebben, daadkracht tonen, een fotografisch geheugen hebben, een IQ van minimaal 130 hebben, snel kunnen schakelen, en ook je visie bij durven te stellen als blijkt dat de situatie verandert.

Feike Siebesma is al genoemd, ik heb hem vorige week nog op tv gezien, toen was hij een voorstander van Eurobonds en valt dus in principe voor mij af.
Ik zou hem wel eens persoonlijk willen spreken als hij de pet van DSM afzet, ik zou hem dan vragen of hij eens zijn eerlijke mening zou willen geven.

Pieter Elbers zou misschien ook geschikt zijn, hij heeft door de jaren heen het nodige over zich heen gehad, hij heeft een hell of a job, maar laat zich niet uit het veld slaan, ik heb een groot respect voor hem.

Willem van der Leegte van VDL, hij past ook goed in het profiel.

Helaas mis ik in Nederland iemand zoals Trump.

Ik zal daarom maar roepen: Hollands Glorie!, en we laten ons de kaas niet van het brood eten.

Maak je overigen maar niet te druk over mij, betreft m'n IQ val ik net buiten de boot.
Wadloper
0
quote:

rene l schreef op 13 april 2020 12:23:

[...]

Een goeie vraag waarop het lastig is om het juiste antwoord te geven.

Rutte heeft van het moment waarop het volk bang is de kans gegrepen om de macht naar zich toe te trekken.
De regering, bestaande uit wisselende gedoogpartners, is niet solide, het rammelt aan alle kanten, en laat niet de visie van de burgers zien waarop ze gekozen zijn.

Wat willen we, meer of minder EU, vraag het de burgers in een referendum, vertel ze vooraf de harde waarheid, en vertel ze eerlijk dat in de huidige situatie onze spaarcenten, de AOW, en ons pensioen niet meer veilig zullen zijn en dat het via een slinkse constructie terecht komt in de put zonder bodem van Europa.

Persoonlijk ben ik zeker niet tegen samenwerking, laat elk land in ieder geval verantwoordelijk zijn voor haar eigen huishoudboekje.
Zelf vind ik de EU in de huidige vorm veel te groot, grote verschillen in mentaliteit die onoverbrugbaar zijn, ieder gaat toch zijn eigen gang.
Een twee-splitsing is wel het minimale wat er moet gebeuren, en moment is er nu, een tweede kans zal er nooit meer komen.

Een zakenkabinet zou een optie zijn, bestaande uit oudere mensen van minimaal 50 jaar uit diverse takken van het bedrijfsleven.
Deze mensen moeten ook echt gewerkt hebben, ze moeten weten hoe de mensen op de werkvloer denken en beseffen dat ze ter dienste staan van de modale Nederlanders die hun verkozen hebben.
Kijk maar eens naar de huidige regering, deze bestaat uit mensen die over het algemeen een niet echt nuttige opleiding gedaan hebben, ze hebben vaak wazige functies gehad, m.a.w., de meesten hebben niet met hun klompen midden in de maatschappij gestaan en hebben een tekort aan vakkennis.

En wat heeft een echte leider aan karaktereigenschappen nodig, het moet een soort van loner zijn, je hoeft niet echt sympathiek gevonden te worden door iederéén.
Wel moet je een visie hebben, daadkracht tonen, een fotografisch geheugen hebben, een IQ van minimaal 130 hebben, snel kunnen schakelen, en ook je visie bij durven te stellen als blijkt dat de situatie verandert.

Feike Siebesma is al genoemd, ik heb hem vorige week nog op tv gezien, toen was hij een voorstander van Eurobonds en valt dus in principe voor mij af.
Ik zou hem wel eens persoonlijk willen spreken als hij de pet van DSM afzet, ik zou hem dan vragen of hij eens zijn eerlijke mening zou willen geven.

Pieter Elbers zou misschien ook geschikt zijn, hij heeft door de jaren heen het nodige over zich heen gehad, hij heeft een hell of a job, maar laat zich niet uit het veld slaan, ik heb een groot respect voor hem.

Willem van der Leegte van VDL, hij past ook goed in het profiel.

Helaas mis ik in Nederland iemand zoals Trump.

Ik zal daarom maar roepen: Hollands Glorie!, en we laten ons de kaas niet van het brood eten.

Maak je overigen maar niet te druk over mij, betreft m'n IQ val ik net buiten de boot.
Goed omschreven. AB.
[verwijderd]
0
Vroeger zochten we Paaseieren. Nu zoeken we naar het nieuwe normaal in de anderhalve-meter-samenleving.

Voor wie is dit nog niet wereldvreemd-studentikoos genoeg? Hoe snel kunnen mensen bang gemaakt worden? Alhoewel, misschien is genetisch genoeg blijven hangen van de toorn Gods van vroeger, die zelfs kleine afvalligen hel en verdoemenis zou brengen....

Zie ook Lubach, die wat mij betreft nog altijd erg scherp is, op vele politieke punten, en niet eens standaard-deugend-links. Had ook een mooi item over de corona-app, waar niemand de ballen verstand van heeft, maar waarvan MSM al heeft uitgevogeld dat 60% van de NL-ers wil gaan installeren met (verder) inleveren van privacy!
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2020 08:26:

Mark Rutte is opgestaan als hoeder van de natie in crisistijd

Ruttes belangrijkste gereedschap is ‘verbinding’. Toen hij ooit als broekie bij Calvé pindakaas mensen moest ontslaan, deed hij dat zo empathisch dat hij die oud-collega’s nog jaren daarna bleef ontmoeten.

Wacht even. Rutte komt na een langdurige studie geschiedenis voor zijn eerste baan binnen als ongeveer 28-jarige bij multinational Unilever en is daar verantwoordelijk voor (massa)ontslag?

Tuurlijk niet. Was daar een junior op een grote, veilige afdeling. Simpel baantje. Was wel handige brug naar de politiek (ex-JOVD/netwerk binnen VVD). En was snel bij Unilever weg.

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.314,54 -0,07%
 EUR/USD 1,0710 +0,11%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront