Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 2020: Peter Paul heeft nog steeds geld te veel

91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
Coronavirus ook van invloed op Value8

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Value8 NV
3,98 0,22 5,85 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Value8 is 2020 met optimisme gestart, maar de corona-uitbaak raakt wel enkele van de bedrijven waarin het investeert. Dit bleek woensdag uit een persbericht van de investeerder.

Bij Kersten is sprake van een lager beroep op hulpmiddelen, waarbij de verwachting is dat die vraag direct zal herstellen zodra de huidige verstrekkende overheidsmaatregelen niet meer nodig zijn, aldus Value8.

Bij AmsterdamGold was eerst sprake van fors hogere omzetten en vervolgens van krapte bij toeleveranciers. Op jaarbasis wordt daar geen grote impact verwacht.

Ook bij Skysource wordt door Value8 geen grote impact verwacht.

"Mogelijkerwijs zullen de private bedrijven waarin Value8 investeert, wel een vertraging ondervinden in het uitvoeren van hun groeiplannen", voegde de investeerder toe.

Een belangrijk deel van het resultaat van Value8 is afhankelijk van de ontwikkeling van de beurskoersen van de bedrijven waarin het investeert.

"De koersdalingen die we nu meemaken zijn niet het gevolg van een slechte performance van de bedrijven waarin we investeren, maar van een wereldwijde gezondheidscrisis en de economische en beursimpact daarvan."

Indien de beurskoersen op het huidige niveau blijven, zou de negatieve impact ongeveer 6 tot 7 procent van het eigen vermogen en intrinsieke waarde bedragen, aldus Value8.

Value8 benadrukte woensdag de "bijzonder sterke uitgangspositie" van het bedrijf en de "riante liquiditeitenpositie". Dit laatste biedt ook ruimte voor nieuwe investeringen als kansen zich voordoen.

De intrinsieke waarde van het aandeel Value8 bedroeg eind 2019 7,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Winst Value8 licht omhoog
23 min geleden in FINANCIEEL

BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft in 2019 een licht hogere nettowinst behaald. Value8 waarschuwt wel dat de coronacrisis de resultaten van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd kan raken.

De nettowinst bedroeg 4,5 miljoen euro tegen 4,3 miljoen euro een jaar eerder. De baten kwamen uit op 7,1 miljoen euro, hoger dan in 2018 (6,6 miljoen euro). Het eigen vermogen kwam ultimo 2019 uit op 71,3 miljoen euro tegen 72,2 miljoen euro een jaar eerder. Value8 beschikt naar eigen zeggen over een ijzersterke balans en een riante kaspositie. Er wordt een dividend voorgesteld van 15 eurocent per gewoon aandeel in contanten.

Over het algemeen verwacht Value8 geen grote impact van de coronacrisis, maar stelt wel dat de private bedrijven waarin de onderneming investeert, een vertraging kunnen ondervinden in het uitvoeren van hun groeiplannen.
voda
2
Value8 heeft 'sterke uitgangspositie' voor coronacrisis, maar 'niet immuun'

Met belangen in groeiende ondernemingen in onder meer de zorg- en ICT-sector is Value8 goed gepositioneerd om de coronacrisis door te komen, maar de belangen in beursgenoteerde smallcapfondsen kunnen mogelijk leiden tot een verlies van €4 à €5 mln.

Dat blijkt uit een persbericht dat Value8 woensdag heeft verspreid.

In een telefonische toelichting benadrukt directeur Peter Paul de Vries dat zijn investeringsmaatschappij na een winst van €4,5 mln afgelopen jaar een sterke cashpositie heeft, maar 'niet immuun is' voor financiële gevolgen van de Covid19-uitbraak.

'Meedeinen'

'Onze verdeling van posities in niet-beursgenoteerde ondernemingen en smallcaps biedt flexibiliteit, maar als de beurskoersen langere tijd laag blijven, deinen we wel op de golven mee', aldus De Vries. Value8 waarschuwt dat de negatieve impact van aanhoudend lage aandelenkoersen kan oplopen tot 'ongeveer 6% a 7%'van het eigen vermogen, dat nu €71,3 mln is.

Omgerekend is de schade maximaal €5 mln. Dat verontrust De Vries niet. Hij wijst erop dat de private investeringen van Value8 'geen substantiële, eenmalige impact' ondervinden van de crisis.

Optimisme

Het optimisme komt mede voort uit opgebouwde belangen in de zorg- en ICT-branche, in de vorm van een exploitant van woonzorglocaties en een cloudserviceprovider. Deze ondernemingen dragen bij aan een 'sterke uitgangspositie' voor Value8, om de komende periode door te komen, en te profiteren bij een 'eventueel herstel' van de coronapandemie.

Over 2019 profiteerde Value8 van de verkoop van maaltijdbedrijf Eetgemak aan private equity-fonds Gilde Healthcare, waarmee €1,44 mln werd verdiend. En het bedrijfsresultaat van Kersten, dat zorghulpmiddelen verstrekt aan mensen met een beperking, steeg met 11% naar €2,3 mln. Vanwege corona is de vraag naar producten bij Kersten wel gedaald. Bij edelmetaalhandelaar AmsterdamGold ligt de operatie sinds kort stil vanwege de sluiting van Europese smelterijen. Toch verwacht Value8 dat hier op jaarbasis 'geen grote impact' wordt verwacht.

'Moeilijk verkopen'

Door de resultaten, alsmede het inkopen van €3,89 mln aan eigen aandelen, is de intrinsieke waarde van het aandeel Value8 gestegen naar €7,15. De winst per aandeel steeg met twee cent, naar 0,44. Al met al genoeg reden voor De Vries om, net als vorig jaar, een dividend van €0,15 in contanten uit te keren. Voor preferente aandeelhouders is dit zelfs €1,75.

De huidige discussie over het niet uitkeren van dividenden in crisistijd volgt De Vries wel, maar voor zijn investeringsmaatschappij is dat minder van belang. 'Dat je geen dividend uitkeert in een uitzonderlijke situatie als deze bij banken of zwaar getroffen bedrijven is logisch, maar het is geen algemeen uitgangspunt. Wij hebben de middelen beschikbaar, en vinden dat een aandeelhouder recht heeft op een vergoeding voor risicodragend kapitaal. Niets uitkeren is ook moeilijk verkopen.'

fd.nl/beurs/1340135/value8-meldt-ster...
DeZwarteRidder
1
Value8 neemt groot belang in automatiseerder Ctac
1 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM (AFN) - De beursgenoteerde investeerder Value8 heeft een belang genomen van 10 procent in automatiseerder Ctac. Het investeringsvehikel verwacht daarop rendement te behalen, omdat de beurswaarde van Ctac nu nog geen recht zou doen aan de potentie van het bedrijf.

Value8 laat niet weten hoeveel er is betaald voor het belang in het automatiseringsbedrijf. De investering werd afgelopen dinsdag voltooid. Ctac heeft op dit moment een beurswaarde van circa 19,4 miljoen euro.

Value8 doet ook nieuwe investeringen in zorgwoningen. De onlangs opgerichte onderneming voor zorgresidenties PAVO Zorghuizen neemt twee zorgwoningen over van branchegenoot BPG. Die overname is naar verwachting over enkele weken afgerond.

Tegelijkertijd verwacht Value8 volledig uit BPG te stappen. Het investeringsfonds had nog een klein belang dat zo'n 200.000 euro waard zou zijn. Aanvankelijk zou BPG mede met behulp van leningen van Value8 uitbreiden. Dat plan gaat niet meer door nu het Franse woonzorgconcern Korian elf vestigingen van BPG overneemt.
DeBrakkeGrond
0
In het kort (uit het FD):

Value8 denkt dat aandelen van de Bossche automatiseerder Ctac eigenlijk meer waard zijn dan de huidige beurskoers.

De investeringsmaatschappij onder leiding van Peter Paul de Vries nam daarom een belang van 10%.

Het feit dat Value8 en Ctac eenzelfde grootaandeelhouder hebben, speelt volgens De Vries 'geen rol'.
DeZwarteRidder
1
quote:

Hkdnp schreef op 13 april 2020 14:11:

Verstandige keus?
Ik denk het niet.

Peter Paul is geen goede belegger gebleken.
bik
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2020 14:29:

[...]
Ik denk het niet.

Peter Paul is geen goede belegger gebleken.
Hoezo? Bedwetert. De eerste 30% van Ctac heeft hij alweer binnen dummy.Bij You is het ook nooit goed,al is de winst 200% GRMPFFFT.
bik
0
Ronald Engels
0
Long Value 8, voor zover ik dit kan beoordelen op basis van alle mij beschikbare informatie zeer goede waarde onder de 6 Euro, bovendien redelijk dividend, dus heb mijn positie recentelijk fors verhoogd in Value 8!

Let's wait and see the coming years, what will happen?

M.v.g.
DeZwarteRidder
0
quote:

bik schreef op 14 april 2020 10:51:

[...] Hoezo? Bedwetert. De eerste 30% van Ctac heeft hij alweer binnen dummy.Bij You is het ook nooit goed,al is de winst 200% GRMPFFFT.
Het is net genoeg om zijn verlies bij Neways te compenseren.
bik
0
5% Aangekocht rond 9E. 5% Middelen rond 6E. Zit ie gem: 7.50. Neemt niet weg,dat het pien in de pokkel is veur onze Harense Smid!!! GRRRRR.
voda
1
Value8 belegt aandeelhoudersvergadering op 4 juni

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Value8 NV
4,44 0,10 2,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Value8 belegt op 4 juni aanstaande om tien uur zijn digitaal bij te wonen jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Dit maakte het investeringsbedrijf vrijdag bekend.

Op de agenda staat onder andere de stemming over het eerder gecommuniceerde dividendvoorstel van 0,15 euro in contanten per aandeel Value8 en een voorstel voor een contant dividend van 1,75 euro per preferent aandeel.

Verder komen er twee voorstellen tot wijziging van de statuten aan de orde. Het eerste voorstel heeft betrekking op de voorgestelde aanpassing van de voorwaarden van de cumulatief preferente aandelen C.

Het tweede voorstel tot wijziging van de statuten is bedoeld om een belastingvrije uitkering te kunnen doen van 30 eurocent per aandeel en behelst een verhoging van de nominale waarde per aandeel met 30 eurocent en vervolgens de mogelijkheid een belastingvrije uitkering te kunnen doen ten laste van diezelfde nominale waarde. Over die uitkering zelf is nog geen definitief besluit genomen, merkte Value8 op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 11:34
Koers 5,650
Verschil -0,050 (-0,88%)
Hoog 5,650
Laag 5,650
Volume 100
Volume gemiddeld 3.253
Volume gisteren 4.109

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront