Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Alumexx - 2020: we staan in de steigers

210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Bergschild heeft nog voor ca een half miljoen in Alumexx zitten en ik verwacht dat dat snel gedumpt gaat worden.

Dus dit aandeel kun je beter mijden als de pest en (terug)kopen als Peppie klaar is.

Een limiet zetten op ca 30 cent is ook geen gek idee.
DeZwarteRidder
0
quote:

django33 schreef op 19 april 2020 12:27:

Is Bergschild gevestigd in Deventer?
Bergschild is gevestigd in een camper zodat ze snel kunnen verhuizen als er boze beleggers voor de deur staan.
Pitmans
0
Zal wel nabeurs worden.

www.alumexx-nv.nl/financiele-agenda/
Financiele agenda

Publicatie jaarverslag 2019: 20 april 2020
19 juni 2020 AVA
Locatie: Hotel Princeville Breda
Adres: Princenhagelaan 5, 4813 DA Breda

InvestorFY
0
Ben benieuwd of de huidige 'crisis' positief invloed heeft op Alumexx, veel meer mensen zijn aan het klussen nu. Bij Alumexx kan je trappen oa thuis laten bezorgen wat bij de Gamme bijv. weer niet kan. En qua prijs zijn ze redelijk goedkoop in vergelijking met Altrex (Gamma merk) bijv. Wat ook nieuw is zijn de Alumexx dispensers, zullen ze daar veel van verkopen? Als je de facebook pagina van Jeroen van den Heuvel bekijkt, dan zie je af en toe leuke orders langskomen.
Pitmans
0
Leuke orders. Voor Alumexx of voor ASC ?

Hoe zou het gaan met die JCB orders ? Te lanceren 1e helft 2020, maar JCB zelf heeft er niets over op z'n websites staan.
Nog iemand iets gehoord van de expansie in de USofA ? Die opzet waarbij onderaannemer VDL blij mag zijn dat ze met dat succes mogen meefietsen ?
Online verkoop zal ongetwijfeld gestegen zijn. Welk bedrijf met zo'n verkoopkanaal heeft dat in deze periode niet ? Maar compenseert het de terugval in reguliere verkoop ?
En zou er dan eindelijk nieuws zijn over een contract met een bouwmarktketen ? Altrex (A-merk en marktleider, dus zeker niet alleen van de Gamma) staat daar wel, evenals diverse huismerken. Maar Alumexxx haalde H1 2019 een omzet van nog geen €150k in dat kanaal. Beetje triest voor een beursgenoteerd bedrijf dat nu toch een beetje de kinderschoenen ontgroeid moet zijn.

Laten we maar eens zien wat er bij de cijfers over de toekomst wordt gezegd. Heeft geen zin daar vooraf over te speculeren.
DeZwarteRidder
0
quote:

InvestorFY schreef op 20 april 2020 18:36:

www.alumexx-nv.nl/2020/04/20/alumexx-...
Geplaatst op 20 april 2020 18:22 door Directie Alumexx NV
Alumexx NV realiseert over 2019 meer omzet en winst

Etten-Leur, 20 april 2020 – Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige klimmaterialen, heeft vandaag de jaarrekening over 2019 gepubliceerd.

In 2019 realiseerde Alumexx N.V. een organische groei van 48% ten opzichte van 2018. Deze groei werd mede bereikt door internationale groei, vooral in Duitsland. In 2019 werd 37% van de omzet in het buitenland behaald (2018: 26%). In 2019 werd voor het eerst ook omzet gegenereerd in de Verenigde Staten.

Het grootste deel van de omzet komt nog steeds uit het dealernetwerk van Alumexx, welke goed is voor 65% van de omzet (2018: 72%). Een hele sterke en belangrijke groei komt vanuit de online business welke gezamenlijk (eigen online en externe online) goed is voor 21% van de omzet (2018: 14%). Net als in 2018 werd 14% van de omzet gerealiseerd bij bouwmarkten.

Kerncijfers 2019
Bij een netto-omzet in 2019 van € 2.316.000 (2018: € 1.567.000) behaalde Alumexx N.V. een brutomarge van € 478.000 (2018: 331.000). Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 104.000 positief (2018: € 58.000 negatief). Over 2019 kwam het resultaat na belastingen uit op een winst van € 60.000 (2018: € 16.000). Het balanstotaal nam toe van € 1.212.00 tot € 1.338.000 vooral als gevolg van de eerste toepassing van IFRS 16 leases. De solvabiliteitsratio kwam eind 2019 uit op 51% (2018: 52%).

Additionele financiering was in 2019 niet nodig en wordt ook niet nodig geacht voor 2020. Een groep grootaandeelhouders, samen met de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen, heeft daarnaast een zekerheidsverklaring afgegeven voor de liquiditeit van de Vennootschap tot en met het eerste kwartaal van 2021. Naar verwachting zal geen gebruik hoeven te worden gemaakt van deze garanties. Het feit dat deze partijen bereid zijn de garantie af te geven ziet Alumexx als signaal van vertrouwen in haar toekomst.

Ook in 2019 heeft Alumexx weer veel tijd en energie geïnvesteerd in uitbreiding van de productrange en doelgroep. Hierbij werd onder andere Alumexx Eco Systems toegevoegd en heeft er een professionalisering plaats gevonden in bepaalde segmenten voor het leveren onder private label.

Alumexx heeft in 2019 hard gewerkt aan een verdere verzelfstandiging en onafhankelijkheid. Zo is het dienstverleningscontract met de vorige eigenaar ASC niet verlengd en is er per 2020 gekozen voor een degelijk leveringscontract met de ASC Group. Daarnaast zijn er eigen medewerkers en partners aangetrokken en heeft Alumexx de samenwerking met overige leveranciers uitgebreid.

Zoals in eerdere persberichten is toegelicht, is het Alumexx ondanks de benodigde en vele inspanningen niet gelukt om een aanbieding te ontvangen van één van de controlerende OOB accountants. Bij de jaarrekening van 2019 ontbreekt derhalve een controleverklaring van de accountant.

Het probleem van het tekort aan externe OOB accountants is met Euronext Amsterdam besproken en zal verder met aandacht worden gemonitord.

Op verzoek van de Vennootschap is een externe IFRS specialist ingehuurd die een tweede lezing op de jaarrekening heeft uitgevoerd.

Vooruitzichten 2020
Alumexx tekende op 6 april 2020 een intentie overeenkomst voor de overname van een belangrijke branchegenoot. Naast de organische groei van de afgelopen twee jaar, zal deze overname een substantiële bijdrage aan de omzetgroei van Alumexx kunnen gaan brengen. De transactie zal door middel van een combinatie van een aandelenuitgifte en cash worden voldaan. Alumexx zal het cash-deel vanuit eigen middelen financieren en zal hiervoor geen externe financiering nodig hebben. Verdere gegevens zullen bekend worden gemaakt zodra het proces is afgerond. Het streven is de overname op korte termijn af te ronden, maar in ieder geval voor 30 juni van dit jaar.

Daarnaast zal de lancering van nieuwe producten bij gaan dragen aan verbreding van doelgroepen en toetreding tot nieuwe marktsegmenten bij het veilig werken op hoogte. Tevens verwacht het bestuur ook veel van het nieuwe segment Alumexx Eco Systems met producten welke bijdragen aan verduurzaming van de maatschappij. In 2020 komt Alumexx ook met Alumexx-Select , waarin een aanbod zal komen van gecertificeerde occasion klimmaterialen.

Gevolgen coronavirus
Alumexx is 2020 goed begonnen. De eerste twee maanden waren omzet en resultaat in lijn met de groeiverwachtingen. Echter is deze groei vooral sinds eind maart afgenomen. De financiële positie van Alumexx is goed. Zo heeft Alumexx geen leningen en verwacht de onderneming momenteel niet dat additionele financiering als gevolg van het coronavirus nodig zal zijn. Het is momenteel echter nog onduidelijk hoe lang de situatie zal voortduren of wat de impact op de financiële resultaten voor het jaar 2020 zou kunnen zijn.

CEO Jeroen van den Heuvel: “We presenteren met trots ons jaarverslag 2019 en zijn blij met de resultaten welke behaald zijn. We hebben met ons team hard gewerkt aan een degelijke fundering voor de langere termijn strategie. Nu dit staat kunnen we doorpakken en doorgroeien, iets wat heel relevant is om de voordelen van een beursnotering te kunnen benutten. We zijn gemotiveerd en positief over de toekomst. Uiteraard had niemand de impact van het coronavirus op deze manier kunnen voorzien en is het momenteel onduidelijk welke gevolgen dit voor ons gaat hebben. Bovenal blijven we positief en is het nu de voornaamste zorg dat iedereen gezond blijft en we weer zo snel mogelijk het normale leven op kunnen pakken. Wij volgen alle richtlijnen van de overheid en met alle maatregelen die we hebben genomen, kunnen we goed onze business blijven uitvoeren ”.

DeZwarteRidder
0
Het jaarverslag over 2019 is gepubliceerd op www.alumexx-nv.nl op 20 april 2020, na sluiting van de beurs. De algemene vergadering zal vooralsnog plaats vinden op 19 juni 2020. Dit blijft onder voorbehoud van de RIVM richtlijnen en situatie omtrent veiligheid inzake de gevolgen van het coronavirus. De oproeping voor de algemene vergadering, de agenda met daarbij behorende toelichting en de overige verplicht gestelde gegevens/ documenten zullen binnenkort gepubliceerd worden.

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering van ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de semiprofessionele en doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via de eigen online platforms, externe online platforms, dealers en doe-het-zelfketens. Begin 2019 breidde Alumexx het assortiment uit met producten van derden, zoals Hailo en Batavia. De huidige afzetmarkt bevindt zich voornamelijk in Europa.

De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam.
voda
0
Alumexx krikte omzet en winst vorig jaar op

Gepubliceerd op 20 april 2020 18:42 | Views: 104

ALUMEXX N.V. 17:35
0,41 +0,00 (+0,49%)

ETTEN-LEUR (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde Alumexx heeft zijn resultaten in 2019 duidelijk verbeterd. De producent van aluminium ladders voor de doe-het-zelfmarkt is 2020 naar eigen zeggen ook goed begonnen. Maar in maart sloeg het beeld om door de coronacrisis. Volgens de onderneming is het nog onduidelijk hoe lang de situatie zal voortduren of wat de impact op de financiële resultaten voor heel dit jaar zou kunnen zijn.

De opbrengsten liepen vorig jaar op tot 2,3 miljoen euro, van 1,6 miljoen euro een jaar eerder. Deze groei werd mede bereikt door internationale groei, vooral in Duitsland. In 2019 werd voor het eerst ook omzet gegenereerd in de Verenigde Staten. Het bedrijfsresultaat steeg daarbij tot 104.000 euro positief. Na belastingen bleef er 60.000 euro winst over, waar een jaar eerder nog 16.000 winst werd geboekt.

In de eerste twee maanden van 2020 waren omzet en resultaat in lijn met de groeiverwachtingen, zegt het bedrijf. Maar de groei is inmiddels duidelijk afgenomen. "Uiteraard had niemand de impact van het coronavirus op deze manier kunnen voorzien en is het momenteel onduidelijk welke gevolgen dit voor ons gaat hebben" , zegt topman Jeroen van den Heuvel. De financiële positie van Alumexx is volgens hem wel goed. Zo heeft Alumexx geen leningen en verwacht het bedrijf momenteel niet dat additionele financiering als gevolg van het nieuwe coronavirus nodig zal zijn.
ramptoerist
0
"Een groep grootaandeelhouders, samen met de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen, heeft daarnaast een zekerheidsverklaring afgegeven voor de liquiditeit van de Vennootschap tot en met het eerste kwartaal van 2021."'

M.H.B. Kok 29,55 %. Daar hangt de zekerheid oa vanaf? ok.
Of doelt hij hiermee op ASC , www.ascgroup.nl/product-category/asc-... Want het is me nog steeds niet duidelijk.

Verder zitten ze nog steeds dik onder de 'prognose' afgegeven tijdens de beursgang, maar dat is niks bijzonders bij deze uitermate succesvolle notering.

En nog steeds geen accountant. Kan dat te maken hebben met de vraag wat nu waar precies vandaan komt?
DeZwarteRidder
0
Zodra Peppie is uitverkocht is dit aandeel zeer koopwaardig en zal waarschijnlijk hetzelfde gebeuren met de koers als bij DGB.
Pitmans
0
Dat jaarverslag leest als een reclamefolder voor de gemiddelde harry-kijker : enorm veel mogelijkheden, een haast oneindige potentie, de wereld is onze markt, groote partners die het liefst alles aan ons overlaten (ook wereldwijd uiteraard), Duitsland groeit fantastisch en in de US of A zijn we nu ook los (al wordt dat bewaard voor de gebeurtenissen na balansdatum). We zetten in op autonome groei, maar uiteraard kijken we ook naar overnamekandidaten, die we met €350k cash + 3% verwatering gaan opslokken.

Onderliggend is er eigenlijk nauwelijks wat te melden. Sterker nog, de volledige winst is eigenlijk het resultaat van het weglaten van de accountantskosten (€55k in 2018) en omdat de CEO vanaf 2020 een marktconform salaris moet krijgen, dreigt alleen al daardoor zelfs nettoverlies als de business niet flink groeit.

Toegegeven, de ontwikkelingen voor DE zijn positief en verstandig, maar bij een van de kleurrijke voorlopers van de huidige invulling van dit fonds, zagen we na oprichting van een Duitse entiteit, dat deze zich vliegensvlug afsplitste.

Per 2020 is de 100% leveranciersrelatie met ASC opgedoekt, de vraag is of dat zo positief is, al zal ASC logischerwijs veruit de grootste leveringspartner blijven.

Al met al blijft het gerommel in de marge, geen beursnotering waard, ook gezien de free float van, nu nog, 20%.

Het issue met de accountant snap ik overigens wel. De overgebleven accountants kunnen zelf hun klanten kiezen, dus staat een fonds als dit niet bovenaan de bucketlist. Dit valt het bedrijf niet helemaal zelf aan te rekenen.

En over die zekerheidsverklaring : afgezien van een rente van 0,5% , levert elke verstrekte euro ook 1 warrant op (max 200k, strike €0,30). Mogelijk is dat de achte reden van deze constructie. Zo kan het procentuele aandelenbezit op niveau worden gehouden als er aandelen uitgegeven moeten worden voor die intentie-overname.
ramptoerist
0
De reden van de beursgang lijkt me inmiddels een publiek geheim. De datum, de betrokken personen, de koers, etc.

Heb de indruk dat ASC bijkans tzelfde verkoopt als alumexx, da's 1.
2, met kokkie's 29 % lijkt het me niet echt voorstelbaar dat er veel meer in gaat komen?

En dan de huidige koers, die is met 10 mln stukjes toch echt vrij aan de hoge kant. Ongeacht of peppie nou lost of niet?
DeZwarteRidder
0
quote:

ramptoerist schreef op 21 april 2020 13:32:

De reden van de beursgang lijkt me inmiddels een publiek geheim. De datum, de betrokken personen, de koers, etc.

Heb de indruk dat ASC bijkans tzelfde verkoopt als alumexx, da's 1.
2, met kokkie's 29 % lijkt het me niet echt voorstelbaar dat er veel meer in gaat komen?

En dan de huidige koers, die is met 10 mln stukjes toch echt vrij aan de hoge kant. Ongeacht of peppie nou lost of niet?
ASC verkoopt dure, professionele spullen en Alumexx verkoopt goedkope spullen voor de amateurklusser.
ramptoerist
0
Dit hoort met deze omzet helemaal niet thuis op een beurs. Kost meer dan dat t oplevert. De prognose tijdens de beursgang was alweer van t bekende luchtbel niveau wat zo ongeveer de standaard was bij alle voorafgaande participaties.

En alles wat je inbrengt, daarvan is 29 % voor en van kokkie. Koekkoek.

En zoals Pit reeds schreef, dat een accountant hier niet echt voor staat te springen lijkt me ook niet geheel een verrassing?
voda
0
MountainShield halveert belang in Alumexx

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alumexx NV
0,38 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Selwyn Duijvestijn heeft namens het MountainShield Capital Fund het belang in Alumexx gehalveerd. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 23 april 2020.

Duijvestijn meldde een kapitaalbelang van 4,58 procent met een stemrecht van eveneens 4,58 procent.

Op 24 februari 2020 meldde Duijvestijn nog een kapitaalbelang van 9,79 procent met een dito stemrecht.

Duijvestijn is verantwoordelijk voor de beleggingsstrategie van het MountainShield Capital Fund.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
210 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:00
Koers 1,370
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,370
Laag 1,370
Volume 650
Volume gemiddeld 14.082
Volume gisteren 1.390

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront