Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KLM-baas levert 20 procent van zijn loon in

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. verjan 23 april 2020 15:39
    Mooi gebaar zou je denken - voor nu tenminste. Want de resultaten voor KLM en uiteraard meer bedrijven zullen dit jaar zeer slecht zijn. Dus geen bonus, maar (hopelijk, als Corona het toelaat) in 2021 zullen de resultaten afgezet tegen 2020 veel hoger zijn (met dank aan U, belastingbetaler) en dan worden de sluizen voor de bonussen weer vol open gezet. Ja, prestatiebonus heet dat of zou het eigenlijk compensatiebonus moeten heten - want 2020 wat een belabberd bonusjaar. En voor U, belastingbetaler, zal 2021 er een afrekening plaatsvinden - die staatssteun zal toch iemand moeten betalen. En zo betaald U toch weer mooi mee aan de bonus van Pieter Elbers en consorten. Slimme jongen die Elbers
  2. [verwijderd] 23 april 2020 16:25
    Een genereus gebaar van de CEO, hij gaat voor een hoger doel: het redden van de KLM.
    Als de klus gaat lukken, met hulp van Den Haag natuurlijk! dan stijgt het aanzien, hoger in autoriteit, meer geloofwaardig en zal het etiket "winnaar" onuitwisbaar op zijn voorhoofd staan.

    Wat is een paar ton bonus/loon in verhouding tot het redden van een grotere onderneming? weinig tot niets, bijna nihil!
  3. bram_mutsaarts 23 april 2020 16:26
    Pas NA ophef, sorry maar dan ben je echt veel en VEELS TE LAAT! Jullie willen bonussen uitkeren in deze bizarre tijden terwijl alle medewerkers inleveren of ontslagen worden? Dan ook geen enkele steun vanuit de overheid wat mij betreft. Bij faillissement kopen we als BV Nederland wel op wat er over is en beginnen we overnieuw zonder die kansloze, altijd stakende, zeurende, chauvinistische frambozen.
  4. crypt 23 april 2020 17:07
    Dat bonus verhaal van Elbers is compleet uit z’n verband getrokken door sensatie zuchtige pers. Dat was een afspraak van voor de corona crisis. De bonussen voor KLM directie zouden gelijk getrokken worden met de AF directie. Was dus een oude afspraak en de situatie is daarna uiteraard geheel veranderd. Elbers heeft in tegenstelling tot Smith echt hart voor de zaak (AFKL). Top directeur. Niks op aan te merken tot zo ver.
  5. Gjet 23 april 2020 17:30
    IK ben het eens met crypt. De trotse KLM bestaat al honderd jaar! Helaas groeit een onderneming dan altijd naar een levensfase waarin zo'n onderneming nauwelijks meer levensvatbaar is. Ondanks de matige resultaten van de afgelopen jaren bleven de cabine- en cockpit-vakbonden hun hand overspelen door met vele, vele stakingen te dreigen (terwijl de concurrentie meer werk voor 70% minder moest doen, zie consultancy.nl, 31 aug 2018 ). Mogelijk als allerlaatste reddingspoging geeft Elbers een uitstekend voorbeeld door 20 % salaris in te leveren. Natuurlijk kunnen niet alle 30.000 werknemers dit goede voorbeeld volgen, maar cabine en cockpit personeel zullen nu echt moeten nadenken of de overheidssteun aan deze KLM ipv aan de concurrentie wel terecht is, want zelfs bij 20% inleveren zitten er nog heel veel KLM-ers ruim boven het salarisniveau van een minister. Elbers doet het geweldig! Nu moet nog blijken in hoeverre het personeel bereid is om de KLM te redden.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,880 18 apr
+0,396 +4,18%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links