Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Air France 2020

3.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Bertbelegt
0
FairValue
0
Rare zaken deze koers. Negatief nieuws na negatief nieuws. Bedrijf is inderdaad niets meer waard. Maar een short verbod. De 1 euro zullen we toch wel gaan zien.
siruan
0
quote:

FairValue schreef op 24 april 2020 10:45:

Rare zaken deze koers. Negatief nieuws na negatief nieuws. Bedrijf is inderdaad niets meer waard. Maar een short verbod. De 1 euro zullen we toch wel gaan zien.
genoeg turbo's short te krijgen wat let je
Gerome77
0
quote:

FairValue schreef op 24 april 2020 10:45:

Rare zaken deze koers. Negatief nieuws na negatief nieuws. Bedrijf is inderdaad niets meer waard. Maar een short verbod. De 1 euro zullen we toch wel gaan zien.
Verbod op shortselling was toch tm 16 april? Of is dat verlengd?
Goldfish1080
0
AHaha. Vee
L geld dat ze nooit kunnen terugbetalen. Tocj jammer voor belastingbetalers die niet vliegen. KLM verdient te vergaan.
wins
0
GC
0
quote:

wins schreef op 24 april 2020 20:09:

Hoop niet dat het het bedrijf genationaliseerd wordt zo in het weekend
Ik hoop het ook niet. Zou diefstal zijn richting de aandeelhouders. Omdat Airfrance/KLM geen aanspraak heeft gedaan op de kapitaal markt door bijv een emissie te plaatsen. Kan me wel voorstellen dat er geen begeleidende bank zich er aan zou willen wagen. Maar bij deze koers mag het bedrijf absoluut niet genationaliseerd worden. Dan moet de staat de aandeelhouders uitbetalen.
[verwijderd]
0
?
De Franse staat redt Air France-KLM met 7 miljard euro aan leningen.
Air France-KLM is de eerste grote luchtvervoersgroep die massale steun van de Franse en Nederlandse staat heeft ontvangen in de vorm van leningen voor een totaalbedrag van 7 miljard euro. Nederland zal de komende dagen volgen met nog eens 3 miljard. Air France-KLM, dat momenteel 25 miljoen euro per dag verliest, verwerft daarmee wat ze kan vasthouden tijdens een lange crisis.

Toerisme - Transport
?
Air France-KLM is de eerste grote luchtvervoersgroep in Europa die profiteert van enorme staatssteun. (Hollandse Hoogte / Peter / SIPA)

Door
Bruno Trévidic
Geplaatst op 24 april 2020 om 20:09 uur Bijgewerkt op 24 april 2020 om 20:12 uur
Zesentwintig jaar na de herkapitalisatie van 20 miljard frank (3 miljard euro), waardoor de Air France-groep aan het faillissement kon ontsnappen en vervolgens een spectaculair herstel kon doorvoeren, steelt de Franse staat terug naar de hulp van de voormalige nationale onderneming. De minister van Economie, Bruno Le Maire, kondigde zelf vrijdagavond op TF1 de ondertekening aan van verschillende door de Franse staat gegarandeerde bankleningsovereenkomsten voor een totaalbedrag van 7 miljard euro, inclusief Door de staat gegarandeerde bankleningen voor 4 miljard euro en een directe staatsdeelnemerslening van 3 miljard euro.

Frankrijk eerst.
Daar komt de komende dagen echter 7 miljard euro bij, de Nederlandse bijdrage aan de redding van KLM, voor een nog onnauwkeurig bedrag, maar dat moet rond de 3 miljard euro liggen. In tegenstelling tot de Franse regering heeft de Nederlandse regering het inderdaad nuttig geacht het parlement om groen licht te vragen.

De totale enveloppe voor Air France-KLM zou daarom 10 miljard euro moeten bedragen, genoeg om Air France-KLM toe te staan, wiens activiteit met meer dan 95% is gedaald en die 25 miljoen euro per dag verliest, om de financiële deadlines van het derde kwartaal te halen en een traag herstel van de activiteiten te ondersteunen, dat zich zou kunnen uitbreiden tot 2022. Volgens de laatste voorspellingen van Air France-KLM zal het verkeer nog steeds met 80% dalen in juni, 60% in juli en 40% in augustus ... en nog minder 10% eind 2021.

?
Een ongekende inspanning
Na Fnac-Darty is Air France-KLM de tweede grote Franse groep die profiteert van een door de staat gegarandeerde lening, maar in verhouding veertien keer zo groot. Air France-KLM is ook de eerste van de grote Europese luchtvervoersgroepen die staatssteun ontvangt. De Scandinavische bedrijven SAS en Norwegian, de Lufthansa-groep in Duitsland, Virgin Atlantic in het Verenigd Koninkrijk en Alitalia in Italië hebben ook steun gekregen van hun respectieve regeringen, maar vooralsnog heeft niemand zo'n financiële inspanning geleverd. Elders in de wereld kregen Singapore Airlines en de belangrijkste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen echter hogere of gelijkwaardige bedragen. Delta Air Lines, de Amerikaanse partner van Air France-KLM, zou dus 11 miljard dollar van de Amerikaanse overheid moeten ontvangen in de vorm van directe leningen en gegarandeerde bankleningen.

Directe en gegarandeerde leningen
De Franse en Nederlandse regering hebben afgesproken de door Europese regelgeving gestelde grens van 25% van de omzet te overschrijden door 90% van het bedrag aan bankleningen te garanderen. En aangezien bankleningen niet genoeg waren, stemde de Franse regering er ook mee in om door te gaan met een extra kapitaalinjectie, in de vorm van een lening die rechtstreeks door de staat werd verstrekt.

Bovendien vormen deze gegarandeerde leningen een aanvulling op de verschillende steunmaatregelen die de Franse staten sinds het begin van de crisis hebben verleend, in de vorm van uitstel van betaling van belastingen en heffingen en vooral van zogenaamde maatregelen voor "gedeeltelijke activiteit", die hebben Air France in staat gesteld om 76% van zijn personeel tijdelijk te ontslaan, op kosten van de staat. Door hieraan de gelijkwaardige maatregelen toe te voegen die de Nederlandse Staat heeft genomen om de werkgelegenheid bij KLM te behouden, heeft de groep aldus voor 2020 1,1 miljard euro kunnen besparen.

Verplichtingen van Air France-KLM
In ruil voor deze steun moest Air France-KLM zich echter op een aantal punten verbinden. De eerste, gedicteerd door milieudruk, heeft betrekking op de inzet om te werken aan "duurzame ontwikkeling". "Air France moet ons een plan voorleggen om de CO2-uitstoot te verminderen", zegt Bruno Le Maire over TF1. Maar de belangrijkste verplichting betreft het vermogen om deze bedragen terug te betalen. Hiertoe heeft de groep zich ertoe verbonden de kostenverlagingen te versterken en het in november gepresenteerde "transformatieplan" te versnellen, dat tot doel had haar bedrijfsresultaat tegen 2024 te verdubbelen, om een ??operationele marge te bereiken. "Van 7% tot 8%", tegen 4,8% in 2019 (en slechts 2,1% voor de Air France-groep).

Volgens de eerste indicaties die intern en tijdens een hoorzitting door de Senaat zijn geschetst, zou dit plan, dat aanvankelijk over een periode van vijf jaar was gepland, tegen 2021 binnen twee jaar moeten zijn voltooid. Het aanbod van Air France, met name op het binnenlandse netwerk, heeft gevolgen voor de beroepsbevolking. In tegenstelling tot de Amerikaanse regering, die de toekenning van haar steun afhankelijk stelde van het behoud van zowel de beroepsbevolking als het binnenlandse netwerk, leek de Franse regering de mogelijkheden voor herstructurering niet te hebben geremd. Air France en KLM.

Het succesvolle precedent van 1994
Is dit voldoende? In 1994 hadden de 20 miljard frank die aan Air France waren toegekend, de groep in staat gesteld drie jaar later, na acht jaar verlies, weer winstgevend te worden, terwijl de transformatie naar een internationaal "hub" -bedrijf werd voltooid en de weg werd vrijgemaakt voor zijn privatisering. Tien jaar later zorgde de overname van KLM er zelfs voor dat Air France op de voorgrond trad in Europa.

Bruno Trévidic

Onbeperkt lezen
Ben je ooit vastgelopen bij het lezen van een van onze artikelen?

Met het Les Echos-abonnement geen risico! U heeft onbeperkt toegang tot al onze inhoud: onze enquêtes, analyses, interviews, redactionele artikelen, meningen en exclusieve nieuwsbrieven….

Schrijf u nu in en profiteer van unieke en deskundige berichtgeving in volledige vrijheid

Ik ontdek de aanbiedingen
BELANGRIJKSTE FOCUS
De Franse staat redt Air France-KLM met 7 miljard euro aan leningen
LIVE - Coronavirus: Frankrijk zakt onder de 5.000 mensen op de intensive care
De horeca krijgt nieuwe steun bij gebrek aan een heropeningsdatum
?
?
Alle rechten voorbehouden - Les Echos 2020
Tsipisch
0
Waar verwachten jullie dat de koers heen gaat komende tijd. Ongeacht de meningen over steun.
B...K
0
quote:

Tsipisch schreef op 24 april 2020 20:53:

Waar verwachten jullie dat de koers heen gaat komende tijd. Ongeacht de meningen over steun.
Maandag fors lager.
Staatssteun zegt mij genoeg...............
africa2
0
Kattuk
1
Hoe lang houden zie die steun vol? Zit dan op den duur niet een nationalisatie eraan te komen?
[verwijderd]
0
Moet je dan nu al een order doen om short te gaan?
Omdat je dan eerder aan de beurt bent?

rightright
0
Ze moeten een plan neerleggen om CO2 te verminderen. Dat is simpel, ze parkeren de helft van de vloot in een woestijn, die heb je de komende jaren toch niet nodig.

Behalve dan bij een 1,5 meter indeling in een vliegtuig. Dan stoot je 3 keer zoveel CO2 uit per persoon.
3.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:45
Koers 9,690
Verschil +0,206 (+2,17%)
Hoog 9,750
Laag 9,662
Volume 207.445
Volume gemiddeld 1.783.194
Volume gisteren 1.948.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront