ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMi - jaardraadje 2020

1.333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
voda
0
ASMI leverde solide resultaten in eerste kwartaal

Gepubliceerd op 21 april 2020 18:39 | Views: 507

ASMI 17:38
98,70 -5,85 (-5,60%)

ALMERE (AFN) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft naar eigen zeggen een solide eerste kwartaal achter de rug. De gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf bleven beperkt en zowel omzet als nieuwe orders zaten aan de bovenkant van de uitgesproken verwachting. Ook in het tweede kwartaal verwacht het bedrijf weinig problemen, al zijn er iets meer onzekerheden door de coronapandemie.

ASMI zette in de eerste drie maanden van dit jaar 325,1 miljoen euro om. Dat is een daling van 6 procent ten opzichte van de voorgaande periode, als een eenmalige bate uit een schikking in die periode niet wordt meegeteld. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 lag de omzet echter een derde hoger. ASMI verzekerde zich van 333,5 miljoen euro aan nieuwe orders, wat meer was dan waarop het bedrijf zelf had gerekend. Onder de streep hield ASMI 74,1 miljoen euro over.

Voor het tweede kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro. Dat is een ruimere marge dan ASMI eerder gaf. Die verandering wijt het bedrijf aan de onzekerheden rond de corona-uitbraak. ASMI denkt in het lopende kwartaal tussen de 280 miljoen en 310 miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnen te halen.

Een prognose voor het hele jaar geven is volgens ASMI in de huidige omstandigheden niet mogelijk. Wel denkt het bedrijf met een stevig orderboek aan de tweede jaarhelft te kunnen beginnen. Ook herhaalde ASMI dat het er financieel prima voor staat. Eind maart had het bedrijf een kleine 530 miljoen euro in kas.
voda
0
ASMI haalt eigen doelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASM International
98,70 -5,85 -5,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in de eerste drie maanden van dit jaar, zoals voorzien, de eigen outlook gehaald. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de cijfers van de halfgeleiderspecialist.

CEO Chuck del Prado sprak van "een solide prestatie", rekening houdend met de corona-uitbraak. Die zorgt wel voor uitdagingen, zoals in de aanvoerketen als in de eigen logistiek, zei de topman.

De CEO was te spreken over de aanhoudend hoge vraag uit het logic en foundry segment.

Afgelopen kwartaal haalde ASMI voor 333,5 miljoen euro aan orders binnen en boekte het een omzet van 325,1 miljoen euro.

ASMI zei eind februari, bij de presentatie van flink meevallende jaarcijfers, voor het eerste kwartaal te mikken op 310 miljoen tot 330 miljoen euro voor zowel de omzet als de nieuwe orders.

Bij een brutomarge van 44,5 procent werd een operationeel resultaat geboekt van 78,1 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van 2019 lag de operationele winst op 47,0 miljoen euro. Toen was de brutomarge 41,3 procent.

De nettowinst steeg op jaarbasis met ongeveer de helft, van 49,4 miljoen naar 74,1 miljoen euro. In het vierde kwartaal verdiende ASMI nog 104,5 miljoen euro op een omzet van nipt meer dan 400 miljoen euro.

De genormaliseerde winst, dat wil zeggen aangepast voor het belang in ASM PT, bedroeg afgelopen kwartaal 77,6 miljoen euro.

Eind maart had ASMI 530 miljoen euro in kas.

Over 2019 wil ASMI in totaal 3,00 euro dividend per aandeel uitkeren. Hierover kan de aandeelhouder zich op de jaarvergadering op 18 mei uitspreken.

Outlook

Voor het lopende tweede kwartaal mikt ASMI op een omzet van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. De orders zullen uitkomen op 280 miljoen tot 310 miljoen euro.

Eerder zei ASMI nog te rekenen op 330 miljoen tot 350 miljoen euro aan omzet voor het tweede kwartaal. Deze bredere bandbreedte schrijft het bedrijf toe aan de vrees voor mogelijke verstoringen als gevolg van het coronavirus.

Vanwege de omstandigheden is het om een goede indicatie voor heel 2020 te geven, maar de halfgeleiderspecialist denkt de tweede jaarhelft met een "sterk" orderboek te zullen beginnen.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam ziet de omzet van ASMI in heel 2020 uitkomen op 1.264 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
1
Erieperie
1
Hi Nesreq,
Voor wat het waard is op onderbuikgevoel:
Morgen een piek naar 109,-
Eind vd dag sluit op 105,-
Eind v t jaar 125,-
For the record: mijn gemiddelde is 113,- dus alles hoger de komende dagen is welkom! ;-)
bertje03
0
De cijfers zijn toch zoals verwacht, zeker niet beter?
Als de AEX het morgen moeilijk heeft lijkt het mij sterk dat ASMI boven de 100 gaat eindigen.
guusje
0
quote:

bertje03 schreef op 21 april 2020 20:11:

De cijfers zijn toch zoals verwacht, zeker niet beter?
Als de AEX het morgen moeilijk heeft lijkt het mij sterk dat ASMI boven de 100 gaat eindigen.
Asmi is in ieder geval zelf in de corona tijd optimistisch dus je hoef je in ieder geval als belegger in dit aandeel geen zorgen te maken. Ze doen zelf de prognose meer dan waar maken, in deze tijd is dat al heel wat.
[verwijderd]
0
De corona impact op de cijfers van ASMI lijkt me toch een pak minder dan op de cijfers van ASML.

Interessant hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
geldmaker
0
quote:

Toert schreef op 21 april 2020 20:48:

De corona impact op de cijfers van ASMI lijkt me toch een pak minder dan op de cijfers van ASML.

Interessant hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
Inderdaad outlook ASMI steviger dan grote broer. Ook het geven van duidelijk info over dividend en inkoop eigen aandelen zou in deze magere renteperiode een goed alternatief zijn voor b.v. pensioenfondsen kortom een aandeel voor iedere portefeuille._
Simpele Gast
0
quote:

Toert schreef op 21 april 2020 20:48:

De corona impact op de cijfers van ASMI lijkt me toch een pak minder dan op de cijfers van ASML.

Interessant hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
Zowel ASMI als ASML (en ook BESI trouwens) is rap opgeveerd na een relatief kleine dip. Dit zijn, net zoals Philips, aandelen die ik voorlopig wil vasthouden.
drulletje drie
0
Beursblik: kwartaalcijfers ASMI beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het eerste kwartaal van 2020 iets beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van Morgan Stanley woensdag.
De omzet viel licht mee en de marges waren beter dan verwacht, aldus de analisten. De omzet van 319 miljoen euro was 2 procent boven de verwachting en de marge van 44,5 procent was een meevaller van 5,5 procent.
Morgan Stanley wees erop dat ASMI de omzetverwachting voor het tweede kwartaal verlaagde van 330 miljoen tot 350 miljoen euro naar 300 miljoen tot 350 miljoen euro. De analisten denken dat dit meer het gevolg is van zorgen over de aanvoerketen dan over de vraag van klanten.
Met de cijfers over het eerste kwartaal en de verwachtingen van ASMI voor het tweede kwartaal, concludeert Morgan Stanley dat er in de recente trends nog geen merkbare verandering is opgetreden. Dat betekent dat logic en foundry de groei-aanjagers blijven.
De zakenbank handhaafde het Gelijkgewogen advies op ASMI met een koersdoel van 105,00 euro. De analisten verwachten dat het aandeel vandaag in lijn met de sector zal bewegen.
geldmaker
0
drulletje drie
0
'Eerste kwartaal ASMI beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - ASM International (ASMI) presteerde in het eerste kwartaal beter dan verwacht. Dat constateren analisten van KBC Securities. Zij merken ook op dat de onderneming geen wijzigingen aanbracht in zijn dividend en aandeleninkoopprogramma.
De chiptoeleverancier verruimde wel de omzet-bandbreedte voor het tweede kwartaal. Voor die periode voorziet ASMI nu een omzet van tussen de 300 miljoen euro en 350 miljoen euro, van een eerdere 330 miljoen euro tot 350 miljoen euro. Die verandering wijt het bedrijf aan de onzekerheden rond de corona-uitbraak.
De coronapandemie maakt het moeilijker voorspellingen te doen over de korte termijn, constateert KBC dan ook. Desondanks handhaven de marktvorsers het koopadvies op het aandeel ASMI, dat woensdag omstreeks 09.45 uur 1,9 procent hoger stond op 100,55 euro.
Analisten van ING, die ook een koopadvies hanteren op ASMI, spreken van een "geruststellende update" van ASMI te midden "een coronastorm". ING constateert daarbij dat de kaspositie van ASMI erg sterk blijft.
Litecoin
0
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 22 april 2020 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor ASM International (ASM; ISIN: NL0000334118) herhaald. Het advies van KBC Securities voor ASM International blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 140,00 EUR.

Op 21 april 2020 publiceerde ASM International kwartaalcijfers.

'belegger''
0
quote:

Toert schreef op 21 april 2020 20:48:

De corona impact op de cijfers van ASMI lijkt me toch een pak minder dan op de cijfers van ASML.

Interessant hoe dit zich verder zal ontwikkelen.
Als je wat meer achtergrond hebt waarom de impact op ASMI minder is dan op ASML dan ben ik benieuwd. Wellicht is dit eerder besproken, maar ik kan het zo snel niet vinden. Ik zie je naam vaker terugkomen samen met een aantal anderen die zich gedegen verdiepen in beide bedrijven.

Mijn kennis gaat niet veel verder dan de concurrentievoordelen van respectievelijk EUV en ADL, dat ASMI een lagere waardering heeft en nagenoeg geen schulden en dat ASMI naar het schijnt iets meer cyclisch is.
drulletje drie
1
Video: ASMI uitstekend gepositioneerd om crisis goed door te komen

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het eerste kwartaal in lijn met de verwachtingen gepresteerd, of zelfs net iets beter, en de halfgeleiderspecialist voorziet op korte termijn geen verzwakking. Dit zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera tegen ABM Financial News.
"Afhankelijk van hoe lang en diep de recessie wordt, kan de koers nog wel wat onder druk komen, maar gezien de technologische ontwikkelingen en de zeer sterke balans - ASMI heeft geen schulden en 528 miljoen euro in kas - staat het bedrijf er zeer goed voor", meent Versteeg.
ASMI profiteert volgens de analist vooral van de sterke vraag naar ALD. "Vanwege de schaalverkleining hebben chipproducenten nu weinig alternatief meer en neemt de vraag naar ALD toe."
ASMI geeft vanwege de huidige onzekerheid geen verwachting af voor de chipmachinemarkt voor dit jaar. Maar gezien de omzetverwachting en de verwachte nieuwe orders in het tweede kwartaal, zal het bedrijf volgens de analist wel met een sterk orderboek de tweede jaarhelft ingaan.
Kortom, alle reden om het Aanbevolen advies te herhalen met een koersdoel van 130,00 euro, vindt Versteeg. "Een fantastische belegging voor de lange termijn."

www.youtube.com/watch?v=RF75r1tOIW4
'belegger''
0
Jos Versteeg benadrukt voor zowel ASML als ASMI een sterke positionering in de logic markt die het goed doet door cloud computing. In dat laatste gaat veel geld om als ik de geluiden zo hoor bij bijvoorbeeld een Microsoft, IBM, Amazon en Alibaba om een paar voorbeelden te noemen. Verder heeft ASML kennelijk een cash positie van EUR 4.1 miljard waarmee eventueel toeleveranciers gefinancierd kunnen worden mochten die in problemen komen.

Vooralsnog komt het op mij over als eenzelfde verhaal voor ASML en ASMI. Maar kennelijk mis ik nog iets in het geheel. Dan heb ik het nog niet over Besi. Als je het mij vraag alle drie mooie bedrijven waar wij als Nederland trots op mogen zijn. Maar welke nu de voorkeur verdient als belegging blijf ik een lastige keuze vinden. Ondertussen zal ik de draadjes zo af en toe blijven volgen en het gaat hier natuurlijk primair over ASMI.

www.youtube.com/watch?v=CO-1NUDUPdg
A3aan
0
Mooi koersverloop vandaag maar dat was te verwachten als men goed opgelet had wat er al prijs gegeven was in eerdere berichten. Jammer dat beurssentiment nu zo negatief is anders hadden we nu 140,00 op de borden gezien. Dat moet dan nu maar enkele maanden later dit jaar.
1.333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:38
Koers 531,600
Verschil +16,200 (+3,14%)
Hoog 532,400
Laag 517,600
Volume 122.865
Volume gemiddeld 138.626
Volume gisteren 151.496

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront