Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Merck presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het eerste kwartaal van 2020 beter dan verwachte resultaten geboekt, maar de afgegeven outlook stelde wel teleur. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De omzet steeg met 11 procent tot 12,1 miljard dollar, terwijl de analistenconsensus samengesteld door FactSet op 11,5 miljard dollar mikte.

De nettowinst steeg naar 3,22 miljard dollar, ofwel 1,26 dollar per aandeel, tegenover 1,12 dollar per aandeel een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,22 naar 1,50 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 1,34 dollar per aandeel gemikt.

Outlook

Volgens Merck heeft de corona-uitbraak slechts een beperkte impact op de afgelopen kwartaalcijfers gehad. Toch heeft de farmaceut de outlook voor het hele boekjaar aangescherpt.

Merck verwacht dit jaar een omzet tussen 46,1 en 48,1 miljard dollar. De FactSet consensus mikt echter op 48,8 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel zal tussen 5,17 en 5,37 dollar uitkomen, terwijl de consensus op 5,59 dollar ligt.

Het aandeel steeg dinsdag voorbeurs met 1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pfizer handhaaft outlook

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het eerste kwartaal van 2020 zijn resultaten onder druk zien staan, maar heeft de outlook voor 2020 behouden. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

In het eerste kwartaal daalde de omzet van Pfizer met 7 procent tot 12,0 miljard dollar. Exclusief de impact van de Consumer Healthcare divisie daalde de omzet alleen met 1 procent. De consensus samengesteld door FactSet mikte op een omzet van 11,8 miljard dollar.

De winst per aandeel bedroeg 0,61 dollar, tegenover 0,68 dollar per aandeel een jaar eerder.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,80 dollar. Een jaar eerder was dit nog 0,85 dollar per aandeel. Dit komt wel boven de verwacht uit. De analisten geraadpleegd door FactSet hadden op 0,73 dollar per aandeel gemikt.

Verder zegt Pfizer dat het stappen neemt om de ontwikkeling van het coronavaccin te versnellen.

Pfizer meent dat het genoeg liquiditeiten voor de voorzienbare toekomst.

Outlook

Pfizer heeft de outlook voor 2020 gehandhaafd. Zoals al aangekondigd bij de jaarcijfers voor 2019 verwacht de farmaceut voor 2020 een omzet van 48,5 tot 50,5 miljard dollar en een aangepaste winst per aandeel van 2,82 tot 2,92 dollar.

De resultaten van de farmaceut werden goed ontvangen. Het aandeel steeg 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Onderzoek Galapagos naar nieuwe medicijnen vertraagd door corona

Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen van biotechbedrijf Galapagos GLPG€194,45-1,02% loopt vertraging op door de coronapandemie. Diverse studies waaraan patiënten deelnemen, blijken momenteel moeilijker uit te voeren. Dat heeft de Nederlands-Belgische onderneming dinsdag gemeld tijdens zijn vergadering van aandeelhouders.

Onder meer onderzoek naar de werkzaamheid van het geneesmiddel filgotinib loopt vertraging op, omdat nieuwe patiënten niet aan studies kunnen deelnemen. Filgotinib, een middel tegen reuma en mogelijk andere ontstekingsaandoeningen, is het belangrijkste kandidaatsmedicijn van Galapagos.
Onderzoek naar andere geneesmiddelen is in sommige gevallen helemaal stil komen te liggen. Het gaat om experimentele medicijnen die voor het eerst op mensen kunnen worden getest, vooral op bijwerkingen.

Niet alles ligt stil
In antwoorden van Galapagos op schriftelijke vragen klinkt ook opluchting door, omdat het patiëntenonderzoek naar een medicijn tegen IPF grotendeels doorloopt. IPF of longfibrose is een dodelijke longziekte. 'Het is belangrijk om te beklemtonen dat de twee meest vergevorderde fibrosestudies niet zijn gepauzeerd', aldus Galapagos. Na filgotinib geldt het medicijn tegen IPF als het kansrijkst van Galapagos.

De vergadering van aandeelhouders vond dinsdag achter gesloten deuren plaats. Aandeelhouders konden niet aanwezig zijn vanwege de coronamaatregelen en moesten vooraf stemmen. De onderneming beantwoordde alle vragen schriftelijk.

Galapagos stelde dinsdag ook dat zijn sterke kaspositie kansen biedt 'om significant uit te breiden'. De onderneming ziet met andere woorden mogelijkheden om andere biotechbedrijven die in geldnood komen, over te nemen. Galapagos heeft een riante kanspositie van €5,8 mrd, dankzij zijn samenwerking met het Amerikaanse farmaconcern Gilead.

Galapagos heeft geen onderzoek lopen naar geneesmiddelen tegen corona.

fd.nl/ondernemen/1343005/onderzoek-ga...
voda
0
Weinig tranen bij vertrek biotechbedrijf Curetis

Het was gewaagd, op zijn zachtst gezegd, om bij een feestelijk beursdebuut alle gasten een cactus cadeau te geven. Toch is dat precies wat het Duitse biotechbedrijf Curetis in 2015 in Amsterdam deed, met de verzekering dat cactussen prachtige bloemen produceren. Helaas is de cactus van Curetis nooit tot bloei gekomen.

Beleggers hebben zich juist flink pijn gedaan. Aan het beursavontuur komt nu snel een einde. De onderneming verdwijnt na maandag 4 mei van de koersborden als gevolg van de fusie met de Amerikaanse branchegenoot OpGen. Niemand zal er een traan om laten. Van de introductiekoers van €10 per aandeel is nog geen €0,50 over.

De afgang staat niet op zichzelf. Biotechbedrijven die nieuwe medicijnen of diagnostiek ontwikkelen, zijn vaker schielijk van de Amsterdamse beurs vertrokken. Tegenover de successen van vooral Galapagos en recentelijk Pharming staan minstens zoveel mislukkingen.

Het grootste debacle is wel de recente ondergang van Esperite, het moederbedrijf achter de stamcellenbank Cryo-Save die in 2009 naar het Damrak kwam. Esperite heeft er een complete puinhoop van gemaakt. De onderneming was eerder dit jaar niet eens meer in staat om haar eigen faillissement op een fatsoenlijke manier te melden.

Duitsers welkom
Met het vertrek van Curetis is ook de Amsterdamse beurs een illusie armer. In 2015 hoopte het Damrak nog een platform te kunnen bieden voor de financiering van biotechbedrijven, die meestal langdurig verlies lijden en voortdurend nieuw kapitaal nodig hebben. Ook buitenlandse ondernemingen waren welkom, zeker uit Duitsland, waar beleggers huiverig waren om geld in riskante biotechbedrijven te steken.

Maar het liep geen storm. Na de komst van Curetis werden beursgangen van een Oostenrijks en nog een Duits biotechbedrijf afgeblazen. Binnenkort rest alleen de notering van Vivoryon, een Duits biotechbedrijf dat in 2014 onder de naam Probiodrug naar de Amsterdamse beurs kwam. Ook Vivoryon kent een moeizaam bestaan op de effectenbeurs.

Curetis heeft het vanaf het begin moeilijk gehad. De onderneming ontwikkelt en verkoopt testen waarmee ziekenhuizen in enkele uren kunnen achterhalen welke bacterie verantwoordelijk is voor een ontsteking. Zulke testen kunnen mensenlevens redden, maar de verkopen ervan kwamen moeizaam op gang.

Curetis koos eind vorig jaar voor een vlucht naar voren door een fusie aan te gaan met OpGen. Het Amerikaanse bedrijf koopt formeel gezien Curetis en betaalt met nieuw uit te geven aandelen, maar in feite is Curetis de bovenliggende partij. De Duitse onderneming kan nu verder met de Amerikaanse Nasdaq-notering van OpGen en krijgt zo toegang tot de Amerikaanse kapitaalmarkt. Ceo Oliver Schacht van Curetis heeft ook de leiding bij het fusiebedrijf.

Zeer nadelig
De fusie pakt wel zeer nadelig uit voor aandeelhouders van Curetis. Dat komt doordat de koers van OpGen sinds het bekendmaken van het samengaan sterk is gedaald. Bij de aankondiging in september vorig jaar noteerde OpGen nog op $6,50. Inmiddels is de koers gedaald tot $2,25. Daardoor is de waarde van het overnamebod op Curetis - aanvankelijk €17,3 mln - afgenomen tot minder dan €6 mln.
Opmerkelijk genoeg bleef de beurskoers van Curetis in Amsterdam veel hoger dan het overnamebod van OpGen rechtvaardigde. Het aandeel steeg vorig maand zelfs even sterk in waarde, tot boven de €1,50, dankzij het bericht dat Curetis in Europa een Chinese coronatest ging verkopen.

Verkoop coronatest
Beleggers leken zich niet te beseffen dat de verkoop van de coronatest niets veranderde aan het overnamebod van OpGen. Dat werd begin maart definitief door Curetis aanvaard, in een bijzondere vergadering van aandeelhouders in het Steinberger Hotel op Schiphol, waar slechts 3,8% van het aandelenkapitaal was vertegenwoordigd.

Met het fiat was duidelijk, zo bleek uit een berekening in de FD-rubriek Bartjens, dat een aandeel Curetis na beëindiging van de notering nog maar €0,15 waard zou zijn. Het is een realiteit die maar moeilijk doordrong tot sommige kleine beleggers (grotere partijen hebben het aandeel al lang vaarwel gezegd).

Kater komt later
Enkele kopers bleven in het aandeel geloven, zelfs na de publicatie van een persbericht van Curetis op maandag 20 april. Daarin meldde de onderneming dat één aandeel Curetis vanaf 5 mei is in te ruilen voor 0,06173599 aandeel OpGen. Dat komt neer op €0,14.

Toch betaalden beleggers op de Amsterdamse beurs afgelopen week nog €0,34 tot €0,48 voor een aandeel. De kater komt onvermijdelijk na 4 mei. En die zal de reputatie van biotechaandelen geen goed doen.

fd.nl/beurs/1340632/weinig-tranen-bij...
voda
0
‘Coronavaccin met Nederlands tintje mogelijk in september al op de markt’

Hoopvol nieuws in sombere coronatijden: wetenschappers van de universiteit van Oxford zeggen dat ze in september een werkend vaccin tegen het virus op de markt kunnen brengen. Er zitten meerdere Nederlandse tintjes aan het vaccin.

Chris van Mersbergen 28-04-20, 19:30 Laatste update: 20:52

Zeker is dat nog niet, maar een test van het vaccin op zes resusapen in de Verenigde Staten verliep erg succesvol, schrijft The New York Times. Deze succesvolle proef had een belangrijk Nederlands tintje: hij stond onder leiding van de Nederlander Vincent Munster. Die was niet bereikbaar voor een toelichting.

De zes resusapen in het laboratorium van de National Institutes of Health kregen allemaal een dosis van het door Oxford ontwikkelde vaccin toegediend. Daarna werden ze blootgesteld aan grote hoeveelheden van het coronavirus.

Volgens Munster waren de apen na 28 dagen stuk voor stuk nog gezond, verklaart de Nederlander tegenover The New York Times. ,,De resusaap is zo’n beetje het dier dat het dichtst bij mensen in de buurt komt’’, aldus Munster, die wel aantekent dat de resultaten van de proef nog nader worden onderzocht. Volgende week wordt de studie voorgelegd aan andere wetenschappers.

Belangrijk voordeel
Het Jenner Institute van de universiteit in Oxford heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van andere vaccinmakers. Ze hadden vóór de uitbraak van Covid-19 al een basisvaccin op de plank liggen. Dat middel liet bij toediening aan mensen geen schadelijke reactie zien en daarom kan nu sneller worden begonnen met het testen op een grote groep mensen. Oxford denkt eind mei al klaar te zijn voor een test onder zesduizend mensen.

Dan moet blijken of het middel behalve bij dieren ook bij mensen werkt. En dat is nooit zeker, weten vaccinmakers. ,,Een vaccin dat perfect werkt in een reageerbuisje, of op muizen, kan bij mensen helemaal niets doen’’, zei Lidia Oostvogels van de Duitse farmaceut CureVac afgelopen zaterdag nog tegenover deze nieuwssite.

Wat duidelijk is dat Oxford een voorsprong heeft genomen in de race naar het vaccin waar de hele wereld met smart op zit te wachten. Emilio Emini, directeur van het vaccinprogramma van de gul donerende Bill and Melinda Gates Foundation, spreekt van een ‘zeer, zeer snel, klinisch traject’. De algemene verwachting is dat er pas in 2021 een coronavaccin op de markt komt.

Productie in Leiden
De Britse onderzoekers willen al voor werking bij de mens bewezen is beginnen met de productie van het vaccin. Die productie zou voor een deel bij het bedrijf Halix in Leiden moeten gaan plaatsvinden. Nog een Nederlands tintje dus.

Als alles goed gaat, zouden in september de eerste paar miljoen doses vaccin klaar moeten zijn. Voor wie die bestemd zijn, is nog onduidelijk. De onderzoekers hebben al wel laten doorschemeren dat ze niet willen dat één farmaceut er met de wereldwijde rechten op het middel vandoor gaat. Daarom verlopen onderhandelingen met producenten in de Verenigde Staten, waar exclusieve eigendomsrechten gebruikelijk zijn, moeizaam.

Meerdere vaccins
Sowieso is het de verwachting dat er meerdere werkende vaccins gevonden moeten worden om op termijn - snel zal dat nooit lukken - de hele wereld van bescherming tegen het coronavirus te voorzien. Twee Amerikaanse farmaceuten - Moderna en Inovio - hebben al kleine klinische tests op mensen uitgevoerd. In China geldt dat voor CanSino. De Europese Commissie lijkt haar hoop vooral te hebben gevestigd op twee Duitse initiatieven. En in Nederland wordt er bij Janssen Biologics in Leiden hard aan een vaccin gewerkt.

Wat nog een probleem kan zijn voor de vaccinmakers, is dat het coronavirus in verschillende landen wat aan het luwen is door alle lockdownmaatregelen. Daardoor kan het lastiger zijn om een onderzoek uit te voeren onder een grote groep mensen. Het is verboden om mensen bewust met een virus als corona te besmetten om te kijken of een vaccin werkt. Daarom kan een middel alleen worden getest in een regio waar het virus op natuurlijke wijze rondwaart.

Nog een mogelijk struikelblok, zei CureVac-onderzoekster Lidia Oostvogels tegenover deze site, is het feit dat veel mensen al dan niet gedwongen binnen blijven. ,,Daardoor kun je moeilijk meten hoe effectief een vaccin in de dagelijkse praktijk is.”

Dr. Emile Schippers, internist-infectioloog van het HagaZiekenhuis, vertelt in deze video waar het virus vandaan komt en over een eventueel vaccin:

www.ad.nl/dossier-coronavirus/coronav...
voda
0
MorphoSys licht exclusieve optie voor kankerbehandeling Vivoryon niet

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vivoryon Therapeutics AG
4,48 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) MorphoSys heeft zijn exclusieve optie om een kankerbehandeling van Vivoryon in licentie te nemen, niet gelicht. Dit meldde Vivoryon woensdag voorbeurs.

CEO Ulrich Dauer sprak in een toelichting van een “teleurstellend besluit van MorphoSys”. Toch blijft de topman positief over eventuele andere samenwerkingen met leidende kankerbedrijven.

De twee bedrijven kondigden begin juli 2019 aan dat MorphoSys een belang zou nemen in Vivoryon Therapeutics, voorheen bekend als Probiodrug, voor een bedrag van maximaal 15 miljoen euro in ruil voor een exclusieve optie op een licentie voor QPCTL-remmers.

Tijdens de optieperiode voerde MorphoSys preklinische studies uit om het potentieel van de remmers te beoordelen en de mogelijke voordelen van het combineren van de remmers met zijn eigen programma inzichtelijk te maken, terwijl Vivoryon zelf een vergelijkbare studie uitvoerde met het Universitair medisch centrum Sleeswijk-Holstein, Campus Kiel.

Deze onderzoeken toonden volgens Vivoryon een significant additief effect aan wanneer de remmers werden gecombineerd met CD20 en andere antilichamen, "wat aangeeft dat Vivoryons belangrijkste kandidaatmedicijn PQ912, een nieuwe benadering voor kankertherapie zou kunnen zijn”.

Vivoryon zei door te gaan met de evaluatie van de QPCTL-remmers in samenwerking met Campus Kiel en op basis van de data de strategische ontwikkelingsopties te bekijken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer omzet voor AstraZeneca

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft in het eerste kwartaal van 2020 de resultaten zien stijgen en handhaafde de outlook voor het gehele boekjaar. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Britse farmaceut.

In het afgelopen kwartaal steeg de operationele kernwinst, waarin eenmalige posten niet worden meegenomen, met 11 procent op jaarbasis tot 1.220 miljoen dollar, terwijl de omzet met 16 procent steeg naar 6.354 miljoen dollar.

Netto verdiende AstraZeneca afgelopen kwartaal 750 miljoen dollar, ofwel 0,59 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit 0,47 dollar.

Outlook

Het farmaceutische bedrijf mikt voor 2020 nog altijd op een hoog enkelcijferige tot laag dubbelcijferige groei van de omzet. De kernwinst per aandeel zal vermoedelijk stijgen met 5 tot 10 procent, tegen constante wisselkoerseffecten.

AstraZeneca hield bij deze outlook wel een slag om de arm vanwege de coronacrisis, waarbij het bedrijf er vanuit ging dat de pandemie nog enkele maanden aanhoudt.

China is een belangrijk land voor AstraZeneca. De kwartaalomzet steeg daar in het afgelopen kwartaal met 14 procent tot 1.416 dollar. In de VS nam de omzet met 16 procent toe en in Europa met 22 procent.

Het aandeel AstraZeneca noteerde woensdag 1,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
bionerd
0
Ruconest patienten hebben vast ook nood voorraden aangelegd. Pharming kan hierdoor wel eens meer afzet hebben gehad in het eerste kwartaal.
De amateur
0
quote:

bionerd schreef op 29 april 2020 10:24:

Ruconest patienten hebben vast ook nood voorraden aangelegd. Pharming kan hierdoor wel eens meer afzet hebben gehad in het eerste kwartaal.
Ze hebben altijd al noodvoorraad klaar liggen.
voda
0
Farmaceut GlaxoSmithKline doet goede zaken

Gepubliceerd op 29 april 2020 14:31 | Views: 91

LONDEN (AFN) - Farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft in het eerste kwartaal meer omzet en winst behaald. Het bedrijf zag met name de vraag naar medicijnen om aandoeningen aan de luchtwegen mee te behandelen. Ook een middel tegen gordelroos deed het goed.

De omzet van GSK bedroeg 9,1 miljard pond, omgerekend zo'n 10,4 miljard euro. Dat betekende een stijging van 19 procent op jaarbasis. De nettowinst kwam uit op 1,7 miljard pond, tegen 985 miljoen pond een jaar eerder.

De coronapandemie zorgde voor GSK voor een kans om medicijnen en vaccins te ontwikkelen. Daar steekt het bedrijf dan ook veel tijd en geld in. Verder levert de crisis veel onzekerheid op. Die is groot genoeg om de prognose voor dit jaar in te trekken. Het bedrijf keert wel een dividend uit van 0,19 pond per aandeel.
voda
0
Gilead in de lift na hernieuwd optimisme over coronabehandeling

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Gilead Sciences stijgt woensdag 3 procent nadat de farmaceut met onderzoeksresultaten kwam van een klinische studie met zijn virusremmer remdesivir als behandeling tegen het coronavirus.

Volgens Gilead werden de primaire eindpunten bereikt, waarbij patiënten met ernstige Covid-19 dezelfde verbetering vertoonden wanneer ze remdesivir vijf dagen kregen toegediend als ernstig zieke patiënten die tien dagen werden behandeld met het middel.

Zeker 52 procent van de patiënten die 5 of 10 dagen met het middel werden behandeld, konden na 14 dagen het ziekenhuis verlaten. Bij minimaal 53 procent van die groep was sprake van "klinisch herstel", aldus Gilead.

Afzonderlijk voert Gilead ook een klinische studie uit met het middel als behandeling tegen een meer gematigde vorm van Covid-19. De resultaten daarvan worden eind mei verwacht. Daarnaast wordt remdesivir onderzocht in een klinische studie bij het National Institute of Allergy and Infectious Diseases in de VS.

Hoewel de resultaten op het eerste gezicht positief lijken, is het middel verre van bewezen als veilige behandeling tegen het coronavirus.

Remdesivir is nog nergens goedgekeurd en ook nog niet bewezen veilig en effectief als behandeling tegen Covid-19.

De resultaten van de studie waren vooral bedoeld om de toedieningsperiode van vijf en tien dagen met elkaar te vergelijken, aldus Gilead. Bij een kortere kuur zouden mogelijk meer mensen het middel toegediend kunnen krijgen.

Vorige week was er nog teleurstelling over de potentie van remdesivir, omdat een test in China tegenvallende resultaten opleverde. Dat had volgens Gilead echter vooral te maken met het feit dat die studie vroegtijdig werd stopgezet. In een ziekenhuis in het Amerikaanse Chicago leverde een test met remdesivir wel hoopgevende data op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Kiadis Pharma kondigt twee abstracts aan die zijn geaccepteerd als posterpresentaties op de ASGCT 2020 Virtuele Jaarvergadering
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
1,86 0,03 1,64 % Euronext Amsterdam

Kiadis Pharma kondigt twee abstracts aan die zijn geaccepteerd als
posterpresentaties op de ASGCT 2020 Virtuele Jaarvergadering

Amsterdam, Nederland, 29 april 2020 - Kiadis Pharma N.V. ("Kiadis
Pharma" of de "Onderneming") (Euronext Amsterdam en Brussel: KDS), een
biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase, maakt vandaag bekend dat
twee 'abstracts' over het NK-celtherapieprogramma van de Onderneming
zijn geaccepteerd als posterpresentatie op de Virtual Meeting van de
American Society of Gene & Cell Therapy (ASGCT), die plaatsvindt van 12
tot 15 mei 2020 in Boston, Massachusetts, USA.

De volgende abstracts zijn geaccepteerd als posterpresentatie:

--Abstract #427 showcases data that helps establish the feasibility of
large-scale production of highly functional K-NK cells expanded with
PM21.

Abstract informatie

Titel: Bridging NK cell expansion methods towards a feeder-cell free
scalable GMP production of hyperfunctional NK cells

Eerste auteur: Jeremiah Oyer

Sessie titel: Cell Therapies

--Abstract #765 describes a novel mode of NK cell stimulation through Fc
engagement of CD16 during expansion with FC21 cells which improves NK
cell phenotype and function, particularly in exerting antibody-dependent
cell cytotoxicity (ADCC).

Abstract informatie

Titel: NK cell Expansion and Phenotype Shaping using CD16-targeted
CSTX002-Fc feeder cells

Eerste auteur: Jeremiah Oyer

Sessie titel: Cancer -- Immunotherapy, Cancer Vaccines

Beide 'abstracts' zijn nu beschikbaar op de website van de
ASGCT-bijeenkomst: annualmeeting.asgct.org/am20/abstracts.

[insert final Dutch boilerplate]
voda
0
Kiadis haalt 5 miljoen euro op met nieuwe aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
1,86 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Kiadis zal voor 5 miljoen euro aan nieuwe aandelen verkopen aan Life Sciences Partners door middel van een private plaatsing. Dit liet het biotechbedrijf donderdagochtend weten via een persbericht.

De aandelen worden voor 1,67 per stuk verkocht. De voorwaarden zijn gelijklopend met de plaatsing van 12 miljoen euro bij een andere biotechinvesteerder zoals eerder in de week aangekondigd.

Bovendien krijgt Life Sciences Partners met de transactie 1,5 miljoen warrants in handen die tegen een prijs van 2,32 euro kunnen uitgevoerd worden binnen de vijf jaar.

De middelen zullen gebruikt worden voor onderzoek en ontwikkeling van producten in de pijplijn van het biotechbedrijf.

Het aandeel Kiadis sloot woensdag nog op 1,86 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Curetis komt later met jaarverslag en cijfers

Gepubliceerd op 30 april 2020 08:51 | Views: 0

Curetis 29 apr
0,32 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Curetis heeft de publicatie van zijn jaarcijfers en het jaarverslag over 2019, die op de rol stonden voor 30 april, uitgesteld naar een latere datum. Waarschijnlijk zal dat ergens in mei zijn, aldus de onderneming.

De vertraging wordt veroorzaakt door de impact van de coronapandemie op de bedrijfsvoering van de financiële afdeling en adviseurs. Curetis beleeft op 4 mei zijn laatste handelsdag op de beurs in Amsterdam. Het Duitse bedrijf gaat samen met zijn Amerikaanse branchegenoot OpGen.
voda
0
Toezichthouder maakt haast met goedkeuring coronamedicijn Gilead

Gepubliceerd op 30 april 2020 17:03 | Views: 0

FOSTER CITY (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder Food & Drug Administration (FDA) maakt haast met goedkeuring van een experimenteel coronamedicijn van Gilead Sciences. Dat zei commissaris Stephen Hahn van de FDA. Het middel remdesivir helpt coronapatiënten sneller herstellen dan normale zorg, lieten onlangs de eerste resultaten van een Amerikaans onderzoek zien.

Volgens Hahn zit het werk er voor de FDA vooral in om alle resultaten uit de studie goed te doorgronden. "Wij willen alle gegevens zien om zeker te zijn dat remdesivir aan de juiste patiënten zal worden gegeven", aldus de commissaris. Hij benadrukte dat de toezichthouder meerdere factoren in acht zal nemen voordat groen licht gegeven kan worden.

Hahn wilde zich nog niet vastbinden aan een tijdslijn. Volgens hem kan remdesivir op meerdere manieren geïntroduceerd worden, via een noodgoedkeuring of via een voorwaardelijke goedkeuring. In dat laatste geval zal er tegelijkertijd met de marktintroductie een studie lopen naar het medicijn.

De Amerikaanse president Donald Trump riep de FDA woensdag al op zo snel mogelijk te bekijken of remdesivir goedgekeurd kan worden voor gebruik als coronamedicijn. Zijn medisch topadviseur Anthony Fauci beloofde dat een besluit er "heel snel" komt.
voda
0
Kiadis dieper in het rood

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
1,91 0,05 2,69 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma is in 2019 in de rode cijfers gedoken. Dit bleek donderdag uit de jaarcijfers van het biotechbedrijf.

CEO Arthur Lahr sprak van een transformatiejaar. Zo werd CytoSen Therapeutics overgenomen, maar zag Kiadis ook het ATIR101 onderzoekprogramma stranden en moest het concern zich gaan heroriënteren op de NK-celtherapie.

"We werden in de loop van het jaar geconfronteerd met enkele moeilijke beslissingen", erkende Lahr die ervan overtuigd is dat er "daardoor in 2020 een sterkere organisatie staat".

In 2019 liep het verlies op van 29,8 miljoen naar 52,6 miljoen euro en verslechterde het bedrijfsresultaat van 25,2 miljoen euro negatief tot zelfs 73,2 miljoen euro negatief.

Kiadis zag de kosten dan ook oplopen van 17,5 miljoen euro in 2018 naar 43 miljoen euro afgelopen jaar.

De kaspositie stond eind 2019 op 29,5 miljoen euro, meer dan een halvering ten opzichte van ultimo 2018. Verder verslechterde ook de negatieve operationele kasstroom van 24,2 miljoen euro negatief tot min 48,3 miljoen euro.

In de afgelopen dagen haalde Kiadis 17 miljoen euro aan vers kapitaal op door de plaatsing van aandelen bij enkele biotechinvesteerders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
WHO website is niks over Ruconest te vinden
Ik roep iedereen op een mail naar die balkentent te sturen met de oproep
Ruconest op sleeptouw te nemen en te delen met de wereld

mediainquiries@who.int

Ik maak me kwaad over deze ballentent

Laten we ze bombarderen met Ruconest
Er zijn vele levens te redden!!!
En die gasten liggen te slapen
voda
0
Update: Gilead investeert flink in coronabehandeling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
201,50 5,30 2,70 % Euronext Amsterdam
Gilead Sciences Inc
$ 83,75 0,71 0,86 % NASDAQ
Gilead Sciences Inc (DE)
76,29 0,36 0,47 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft afgelopen kwartaal flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn potentiële coronabehandeling remdesivir. Dit meldde de Amerikaanse samenwerkingspartner van Galapagos donderdag nabeurs.

Gilead gaf afgelopen kwartaal 100 miljoen dollar meer uit aan onderzoeks- en ontwikkelingskosten (R&D) dan een jaar eerder vanwege de coronabehandeling die het ontwikkelt. Zo'n 50 miljoen dollar werd besteed aan de kosten voor klinische studies en het opschalen van de productie. Een deel van de R&D-kosten werd gecompenseerd omdat andere onderzoeksstudies stil liggen vanwege de corona-uitbraak.

Gilead verwacht tegen eind mei 140.000 remdesivirkuren gereed te hebben. Eind december moeten dit er 1 miljoen zijn, aldus het concern. In 2021 wil Gilead miljoenen kuren produceren.

"Wanneer toezichthouders goedkeuring geven, zal Gilead zich richten op het toegankelijk en betaalbaar maken van remdesivir voor landen en patiënten wereldwijd", aldus het concern.

In het eerste kwartaal daalde de nettowinst van 1,9 miljard tot 1,5 miljard dollar maar de aangepaste winst per aandeel van 1,68 dollar was beter dan de 1,59 dollar die door FactSet geraadpleegde analisten voorspelden.

De omzet steeg van 5,3 miljard naar 5,5 miljard dollar. Analisten rekenden op 5,4 miljard dollar.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
AbbVie iets voorzichtiger over winst

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het eerste kwartaal van 2020 de omzet en winst harder dan verwacht zien stijgen, maar verlaagde desondanks de outlook voor 2020 licht. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Amerikaanse biofarmaceut.

Volgens CEO Richard Gonzalez van AbbVie blijft zijn bedrijf "sterk presteren", wat volgens hem veel zegt over de robuustheid van de portfolio van AbbVie.

De omzet van AbbVie bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar 8,6 miljard dollar, tegenover 7,8 miljard een jaar eerder. De consensus samengesteld door FactSet mikte op 8,3 miljard dollar.

De winst per aandeel steeg van 1,65 naar 2,02 dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 2,42 dollar. Daarmee deed AbbVie het eveneens beter dan verwacht. De analisten geraadpleegd door FactSet hadden een aangepast winst van slechts 2,25 dollar per aandeel verwacht.

Outlook

AbbVie heeft de outlook voor 2020 vrijdag iets neerwaarts bijgesteld.

De farmaceut verwacht nu een winst per aandeel tussen 7,60 en 7,70 dollar, terwijl dit eerder nog 7,66 tot 7,76 dollar per aandeel was.

Verder handhaafde AbbVie wel de verwachting voor een aangepaste winst per aandeel van 9,61 tot 9,71 dollar, ofwel een stijging van ongeveer 8 procent op jaarbasis.

Het aandeel AbbVie noteerde voorbeurs 0,9 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront