Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

simidoc
1
quote:

Midweekhandelaar schreef op 2 mei 2020 00:08:

De beurs is manisch depressief. Als beleggers heel depressief zijn en denken dat de wereld vergaat: kopen (vandaag in USA).

Als ze paar dagen later super blij zijn en denken dat de crisis voorbij is: verkopen (eind volgende week).

Beleggen is eigenlijk heel simpel.
Ik doe de beleggers altijd een plezier op de beurs.

Als iedereen aandelen absoluut wil, sta ik de mijne af.
Als iedereen absoluut van zijn aandelen af wil ben ik altijd bereid om ze te kopen.
Thorgall
1
quote:

kassa! schreef op 1 mei 2020 23:25:

@Tenton

Het gaat niet om de olieprijs alleen. Ook Shell gaat er van uit dat het jaren gaat duren eer de volumes van fuels weer terug zijn op het nivo van begin dit jaar.

dat is niet waar. Ben van Beurden geeft juist in zijn uitgebreide interview op Bloomberg aan dat de toekomst erg onzeker is en ze geen enkele voorspelling kunnen doen.
tjongejonge
0
quote:

Rechtendiploma/jurist schreef op 2 mei 2020 07:45:

[...]

Saudi Arabië heeft wel voor miljoenen aandelen van Shell gekocht in maart. Dus ik denk dat ze eerder redeneren:
Als wij er in slagen om verstandig om te springen met de olieproductie, dan stijgt de prijs en dan profiteren wij dubbel:
1. We verdienen meer aan onze olieproductie
2. De aandelen van Shell stijgen in waarde
Een paar miljoen aandelen om te shorten....?
Daar liggen de Arabs vermoedelijk niet wakker van ik ;-)

Saudi Arabië is dusdanig afhankelijk van olie dat men zich kan afvragen waarom men genoegen neemt met zo'n exteem lage olieprijs.
Wanneer dat echter een behoorlijke uitdunning tot gevolg heeft (schalie etc) waar men uiteindelijk beter van wordt kan het zinvol zijn...

[verwijderd]
0
quote:

Rechtendiploma/jurist schreef op 2 mei 2020 07:45:

[...]

Saudi Arabië heeft wel voor miljoenen aandelen van Shell gekocht in maart. Dus ik denk dat ze eerder redeneren:

SA heeft honderden miljarden om te investeren, daar zitten ook grote flops tussen waarbij de de desbetreffende beheerder waarschijnlijk onthoofd is. De miljard die zij aan olie-aandelen hebben besteed, is slechts een fractie van het totaal.

ik blijf net als Pakka short in Shell, net zoals iedereen gedaan heeft die de hele situatie begrijpt ipv met een slecht argument komt waarom olie gaat stijgen.
tjongejonge
0
De Saudische olieminister Khalid Al-Falih heeft er in een interview met zakenkrant Financial Times nadrukkelijk op gezwezen dat buitenlandse expansie voor Aramco van vitaal belang is.

Verder zei de man dat de wereld in de toekomst “de speeltuin” van Aramco zal worden.
(Shell feitelijk dus ook als een speeltje weggezet....)
Seniele gek
0
quote:

Midweekhandelaar schreef op 1 mei 2020 23:23:

Al die mensen die hier zo in de paniekstand zijn moeten zich afvragen wat er nou veranderd is voor het aandeel Shell? Is het verlagen van het dividend goed of slecht voor Shell?

Door het verlagen van dividend kunnen de schulden afgelost worden, wordt er minder rente betaald, kunnen er meer investeringen gedaan worden en is het bedrijf beter in staat de crisis door te komen. Deze daling was welkom, maar nu wel een goed moment om in te stappen.
paniekstand? Ik zou het eerder omschrijven als tot inzicht komen. Als een bedrijf als Shell het dividend verlaagd mag je toch wel bedenken dat er echt iets aan de hand is. Buy the dip is hier denk ik te kort door de bocht. U gaat volledig voorbij aan de olieprijs, de nokvolle opslag en de gekelderde afzet. Q1 was slecht maar Q2 wordt nog veel slechter. Q3 en Q4 is nog helemaal niets van te zeggen, als alles maar dan ook echt alles meezit trekt het dan weer een beetje bij maar dan moet corona volledig onder controle zijn en zeker geen 2e golf. Dan denk ik dat we economisch ook nog een probleempje krijgen, er is de afgelopen maanden zo verschrikkelijk veel geld uitgeven om bedrijven overeind te houden, wie gaat dat betalen? Natuurlijk Ik weet wel: de geldpers maar die maakt wereldwijd al jaren overuren. Uiteindelijk gaan we die rekening een keer betalen en dat zal niet maandag zijn maar om nu te roepen de dip is geweest allemaal instappen want de trein vertrekt, dat lijkt me enigszins optimistisch.
tjongejonge
0
www.businessinsider.nl/shell-krijgt-c...

ANP 12 februari 2019

Shell krijgt concurrentie van Saudisch staatsoliebedrijf in zoektocht naar olie en gas

Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is van plan voor het eerst ook buiten de eigen landsgrenzen op zoek te gaan naar olie en gas.

Het grootste olie- en gasbedrijf ter wereld werkt aan een internationale tak voor exploratie en productie. Dat zegt de Saudische olieminister Khalid Al-Falih in een interview met zakenkrant Financial Times.

Volgens de minister is buitenlandse expansie van vitaal belang voor Aramco. Hij zegt dat de wereld in de toekomst “de speeltuin” van het concern zal worden. Tot dusver vertrouwt het bedrijf op zijn enorme binnenlandse reserves.

Onlangs werd nog bekend dat de olievoorraden van Saudi-Arabië werden geraamd op meer dan 266 miljard vaten (van 159 liter) aan het einde van 2017. Naast olie zitten er ook enorme hoeveelheden aardgas in de Saudische bodem.

Het is volgens Al-Falih de bedoeling dat Aramco een internationale topspeler gaat worden, net als bijvoorbeeld Shell en ExxonMobil. De focus zal voorlopig vooral liggen op buitenlandse activiteiten rond aardgas, aldus de minister. De vraag naar gas stijgt sterker dan die naar ruwe olie.

Aramco werkt momenteel aan een beursgang, waarbij het staatsbedrijf gewaardeerd moet worden op ongeveer 2.000 miljard dollar.
Frisekea
0
quote:

Seniele gek schreef op 2 mei 2020 09:11:

[...] paniekstand? Ik zou het eerder omschrijven als tot inzicht komen. Als een bedrijf als Shell het dividend verlaagd mag je toch wel bedenken dat er echt iets aan de hand is. Buy the dip is hier denk ik te kort door de bocht. U gaat volledig voorbij aan de olieprijs, de nokvolle opslag en de gekelderde afzet. Q1 was slecht maar Q2 wordt nog veel slechter. Q3 en Q4 is nog helemaal niets van te zeggen, als alles maar dan ook echt alles meezit trekt het dan weer een beetje bij maar dan moet corona volledig onder controle zijn en zeker geen 2e golf. Dan denk ik dat we economisch ook nog een probleempje krijgen, er is de afgelopen maanden zo verschrikkelijk veel geld uitgeven om bedrijven overeind te houden, wie gaat dat betalen? Natuurlijk Ik weet wel: de geldpers maar die maakt wereldwijd al jaren overuren. Uiteindelijk gaan we die rekening een keer betalen en dat zal niet maandag zijn maar om nu te roepen de dip is geweest allemaal instappen want de trein vertrekt, dat lijkt me enigszins optimistisch.
Monetaire financiering, inflatie opkrikken . Ik zie het probleem niet. Toename in m2 is goed voor equities. Japan heeft jaren op 200% schild van het bbp gezeten met een lage rente op de kapitaalmarkt. En wat doet onze rente? Juist. Wij NL zien schuld vaak als iets negatiefs. Kijk maar naar de wens om massaal extra af te lossen op (zakelijke) leningen. Naar oppurtunity costs wordt te weinig gekeken en als je zo gaat adviseren kijken ze je met glazen ogen aan.

Kies voor bedrijven met strong balance sheets met een goede toegang tot de kapitaalmarkt.
Dit aandeel is mooi voor de long run. Accentje op een mooie portfolio. Maar meer ook niet. Doe mij maar de coca cola’s, McDonalds, tech, Nestlés etc. Oja... eurostoxx 50. Ook wel leuk! Mijn eigen tekortkoming is dat ik teveel focus op de blue chips waardoor ik wel eens mooie kansen weet te missen. Maar ja, ik ben wat dat betreft vrij saai qua beleggingsstijl.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Deze account is geschorst.]
gpjf
0
Ik vraag me bij zo’n schorsing altijd af om met dat met andere alias niet gewon weer door kan gaan of men koppelt weer een nieuw email adres er aan ? Geen idee hoor maar je blijft hier zoveel onzinnige reacties vaak zien dat het bijna dweilen met de kraan open is.
nine_inch_nerd
0
'Never sell Shell': geldt dat nog na de verlaging van het dividend?

Veel particuliere beleggers hebben het aandeel Shell vanwege het dividend. Je wist dat er 'nooit' in zou worden gesneden. Aan die zekerheid kwam deze week een eind, toen het bedrijf het dividend met twee derde verlaagde. Is Shell nog wel de hoeksteen van de portefeuille van particuliere beleggers?

Het was een enorme dreun donderdag op de beurs. Shell, dat al sinds de Tweede Wereldoorlog het dividend niet had verlaagd zette toch het mes in de winstuitkering aan beleggers.

"Het grootste nieuws van naoorlogs beleggend Nederland", noemde Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer het besluit, misschien iets gechargeerd.
66 procent minder
Over het eerste kwartaal krijg je als aandeelhouder nog maar 0,16 dollar per aandeel. Dat is bijna 66 procent minder dan de 0,48 dollar per aandeel in dezelfde periode van vorig jaar. Beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws, het aandeel Shell sloot dan ook 10,4 procent lager.

Het bedrag dat Shell bekend maakt uit te keren als dividend is in dollars. In die munt gemeten daalde het dividend decennialang niet. Omgerekend naar andere valuta's, zoals de euro, kan het beeld wat anders zijn.

Geen groei, maar dividend
'Never sell Shell', weduwen- en wezenfonds, hoeksteen van de portefeuille: al die beleggerswijsheden golden heel lang voor Shell. Je kon het aandeel kopen, wegleggen en er vervolgens nooit meer naar omkijken, omdat het een mooie belegging was, die een structureel hoog dividend opleverde.

Shell is geen groeiaandeel, vertelt RTL Z-beurscommentator Jacob Schoenmaker. Je hield het aandeel dus in principe niet voor de koerswinst, maar voor het enorme dividend.

Veel beleggers willen dividend
Veel particuliere beleggers zijn ook helemaal niet uit op koerswinst, maar willen vooral graag dividend. Dat geldt voor beleggers die er van moeten leven, bijvoorbeeld omdat ze met pensioen zijn.

Vandaar ook de term weduwen- en wezenfonds, als je weduwe of wees was, dan had je gewoon behoefte aan een stabiele inkomstenstroom.
'Stuk minder interessant'
"Het aandeel Shell is door de dividendverlaging een stuk minder interessant voor particulieren", zegt Albert Jellema, oprichter van ProBeleggen dan ook. Shell is in zijn ogen geen 'goudgerand' dividendaandeel meer.

Vier kwartalen een dividend van 0,16 dollar per aandeel, is 0,64 dollar per jaar. Bij de huidige koers van zo'n 15,50 euro geeft dat een dividendrendement van 3,8 procent. Dat is nog altijd meer dan je op een spaarrekening krijgt, maar wel veel minder dan de meer dan 10 procent, en de zelfs 15 procent die je kon berekenen toen de beurskoers van Shell medio maart even tot onder de 11 euro zakte.

Je kon het vermoeden
Kon je helemaal niet vermoeden dat Shell het dividend zou verlagen? Bij koersniveaus waarop je op een dividendrendement van boven de 10 procent uit komt, is er eigenlijk een signaal dat de markt vindt dat zo'n dividend niet duurzaam kan zijn, aldus Jellema.

Shell zegt met de dividendverlaging dat het op korte termijn geen 'business as usual' verwacht, aldus RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra. Shell heeft eerder geld geleend om het dividend toch op peil te kunnen houden, maar daar ziet het nu dus van af.

Je kon de dividendverlaging dus misschien een beetje zien aankomen, er werd ook al langere tijd over gespeculeerd, maar ja, het ging toch om Shell, dat al sinds de Tweede Wereldoorlog het dividend niet verlaagd had.

Unilever, Wolters Kluwer, ASML
Waarin moet je dan nu je geld steken als je dividendbelegger bent en je dus een stabiel dividend wilt dat geen grote schommelingen van jaar op jaar vertoont? Jellema noemt Unilever en Wolters Kluwer. Het dividendrendement is bij hen wel lager dan het voor Shell was.

Ook ASML heeft, volgens Jellema, een duurzaam dividend. Het is wel laag, maar de laatste jaren steeg het elk jaar, zegt hij.

Het blijft, uiteraard, echter ook een zaak van zelf bekijken welk risico je aanvaardbaar vindt. Als je de hoge dividenden van Shell wilt opvangen met een belegging in een ander bedrijf, dan moet je je geld steken in bedrijven waarvan je je moet afvragen of die dividenden in de toekomst wel uitbetaald kan worden, waarschuwt Jellema.

www.rtlz.nl/beurs/artikel/shell-nog-i...
Harry Nik
0
www.thestar.com.my/business/business-...

Is deze al geplaatst?
Concreet: chaos voorlopig. Dus niet meteen 3*up gaan roeptoeteren als het net zo hard weer 3*down kan gaan. Dank u...

Mvg Harry
odA neD gaaH
0
quote:

Mojo schreef op 1 mei 2020 18:17:

[...]

Je gaat uit van een pessimistisch plaatje.
Ai France hervat per 1 juni haar vluchten naar Marokko en een aantal Afrikaanse landen.

Wizz air vliegt weer vanuit Eindhoven.

www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/catego...

Natuurlijk krijgt de economie een klap in bepaalde sectoren maar dit gaat weer herstellen zodra we weer geleidelijk naar buiten mogen.

Als alle landen zich houden aan de producriebeperking zal de olieprijs geleidelijk om hoog gaan. Over een tijdje hebben we zelfs een schaarste..

Horeca ondernemers zijn aan het roeren en de regering kan de ogen hiervoor niet gaan sluiten. Zo spoelen we miljarden door de plee voor ouderen en bejaarden die van de welvaart hebben geprofiteerd. Ze zijn ook gegaan door de gewone griep. Als we de oudjes en chronische zieken opsluiten dan neemt de druk op zorg van zelf af.

Opsluiten deze idioot en de moderator keurt dit soort teksten blijkbaar goed. Ongelofelijk, maar waar.
Harry Nik
0
quote:

tjongejonge schreef op 2 mei 2020 08:52:

[...]

Een paar miljoen aandelen om te shorten....?
Daar liggen de Arabs vermoedelijk niet wakker van ik ;-)

Saudi Arabië is dusdanig afhankelijk van olie dat men zich kan afvragen waarom men genoegen neemt met zo'n exteem lage olieprijs.
Wanneer dat echter een behoorlijke uitdunning tot gevolg heeft (schalie etc) waar men uiteindelijk beter van wordt kan het zinvol zijn...

Als sa bezig is minder afhankelijk te worden van olie, waarom investeren ze dan in olie bedrijven..vraag ik me nu af.
Ergens wel beetje gek toch?
[verwijderd]
0
quote:

Thorgall schreef op 2 mei 2020 08:46:

[...]dat is niet waar. Ben van Beurden geeft juist in zijn uitgebreide interview op Bloomberg aan dat de toekomst erg onzeker is en ze geen enkele voorspelling kunnen doen.
Excusez moi
matad
0
quote:

Mojo schreef op 2 mei 2020 03:37:

[...]

Het geeft mij toch een ongemakkelijk gevoel om me zo uit drukken. Ik hoop dat u het niet zo hebt opgevat maar met opsluiten van ouderen en chronische zieken doel ik op dat we ze uit voorzorg een soort huisarrest geven en geen contact met anderen.

W

Nee, ik bedoel echt de ouderen en kwetsbaren opsluiten hoor.
Is toch hetzelfde als huisarrest.
Het beste voorbeeld voor mij was een (dacht) Spaans verzorgingshuis waar coronavrije verzorgers/sters zich opsloten met de bejaarden.
Het idiote wat er gebeurt is dat men bezoekers en verzorgers/sters de bejaarden laat besmetten. Bejaarden die protesteren. Geen probleem. Zend ze dan maar naar een verzorgingstehuis waar ze wel besmet kunnen worden.
Is dan toch hun eigen keus.

Groet.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2118 2119 2120 2121 2122 2123 2124 2125 2126 2127 2128 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront