Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump: toestemming voor gebruik potentieel coronamedicijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 2 mei 2020 09:43
    Een ebolamedicijn mag in noodgevallen
    worden gebruikt bij coronapatiënten.De
    Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit
    heeft toestemming gegeven.Uit onderzoek
    onder ruim duizend patiënten bleek dat
    mensen die het middel krijgen het
    ziekenhuis sneller kunnen verlaten;
    gemiddeld na elf dagen in plaats van
    vijftien.Daarmee kan de druk op de
    gezondheidszorg worden verlicht.

    Duizenden demonstreren op strand Californië

    In de Amerikaanse staat Californië hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen het sluiten van de stranden. Ook willen ze af van gouverneur Gavin Newsom. De demonstratie vond plaats op Huntington Beach. Zo'n drieduizend mensen deden mee. Ze riepen ook op tot het heropenen van winkels en horeca.

    De meesten droegen geen mondmasker, terwijl dat in Amerika wel aangeraden wordt door gezondheidsinstellingen.
  2. Hangyodon 2 mei 2020 11:43
    Trump moest wel nieuwe hoop geven anders zakt de beurs nog sneller in elkaar. Medicijn dat maar enkel dagen verkort en zo kort heeft getest is echt niet betrouwbaar. Trump vind kan toch niet slechter gaan als die gasten maar snel terug aan het werk is. Hij is niet die gene die de medicijn moet nemen boeit hem niet.
  3. [verwijderd] 2 mei 2020 15:31
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 2 mei 2020 07:20:

    [...]

    Ja idd. Maar toen hebben ze het aangepakt, en laten zien hoe je het kan minimaliseren, en dat voorbeeld hebben erg veel landen opgevolgd (not). Sterker nog, bewuste wereldwijde aktieve verspreiding ging tot in maart nog door.

    China heeft ongeveer 2 critische weken verspeeld, de WHO nog eens zo'n 2 weken, en daarna bleven de luchtvaartmaatschappijen gewoon coronavluchten uitvoeren.

    Nadat de tweede max 737 was neergestort waren het eerst een aantal vliegtuigmaatschappijen die stopte om met het toestel te vliegen, pas later kwamen Boeing en autoriteiten in actie. Of het nu China of de VS etc. is, in eerste instantie vinden ze korte termijn economische invloeden belangrijker dan lange termijn.
    Idd..... en in sommige gevallen hoor je zelfs later dat VS de aanstichter is geweest dat IS is ontstaan.
    Geen enkel land dat VS verantwoordelijk stelt voor de vluchtelingen problematiek, moord op een leger generaal, syrische oorlog.

    Logisch dat arabische landen wraak zoeken omdat Europese landen niet doen wat ze moeten doen...
    Onderzoeken of oorlog tegen Irak rechtmatig was.

    Dank je wel VS, voor de vele oorlogen en voor de vluchtelingen.

  4. Mr sponge 3 mei 2020 09:21
    Trump heeft een medicijn nodig voor zijn herverkiezing. Net als de hele wereld overigens. Alleen heeft Trump een medicijn beloofd. Dus komt er een medicijn. Remdesivir zorgt er waarschijnlijk voor dat je sneller het ziekenhuis kan verlaten. Maar er schijnen ook flink wat bijwerkingen te zijn... Dus of je dan echt beter af bent met een medicijn?
    Ruconest van Pharming zou een berer alternatief kunnen zijn. Het is al op de markt en is al op veiligheid en bijwerkingen getest. Het mag zelfs door kinderen gebruikt worden... Alleen moet er meer bewijs komen over de werking bij Corona...De eerste kleine test was bemoedigend..
  5. forum rang 4 s.lin 5 juni 2020 07:23
    Geruchtmakend artikel over Trumps ’wonderpil’ ingetrokken
    4 juni
    AMSTERDAM - Het gerenommeerde Britse medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet heeft een artikel over een omstreden onderzoek naar de werking van het medicijn hydroxychloroquine (HCQ) tegen Covid-19 ingetrokken.

    Drie van de vier auteurs trokken zich terug omdat de betrouwbaarheid van de dataset niet kon worden geverifieerd door onafhankelijke reviewers. De vierde auteur, Sepan Dasai, is tevens oprichter en directeur van de data-analyse firma, Surgisphere, die de gegevens voor het onderzoek verwerkte.

    Het groots opgezette, internationale onderzoek naar de werking van HCQ kwam onder vuur te liggen nadat honderden wetenschappers hun twijfels uitten over de betrouwbaarheid van de data, de gebruikte methodes en over de conclusies. Onafhankelijke zogeheten peer reviewers - feitencheckers - eisten inzage in de dataset van Surghisphere en in andere onderzoeksgegevens. Toen de firma van Sepan Dasai dit weigerde en er dus geen onafhankelijke review kon plaatshebben, besloten de overige drie auteurs zich terug te trekken.

    Klinisch onderzoek
    Het artikel in The Lancet was onder meer voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) reden om klinisch onderzoek naar de werking van HCQ bij Covid-19 stop te zetten. Een aantal landen besloot om te stoppen met het toedienen van de anti-malariapil aan patiënten met Covid-19 wegens de mogelijke ernstige bijwerkingen die in het onderzoek werden beschreven.

    Volgens het nu teruggetrokken onderzoek zou de virusremmer, die al decennia onder de naam plaquenil wordt gebruikt tegen malaria en bij reuma, geen genezende werking hebben bij patiënten met Covid-19. Sterker: HCQ zou de kans op sterfte verhogen.

    Onder vuur
    Vanaf de publicatiedatum lag het onderzoek van Surgisphere onder vuur. Artsen van over de hele wereld beweerden wel degelijk baat te hebben bij de inzet van HCQ in de eerste lijn, in combinatie met andere middelen. Ook over de data en de gehanteerde onderzoeksmethodes ontstond al snel argwaan.

    Critici suggereerden dat het feit dat de Amerikaanse president Donald Trump het middel als een ’wonderpil’ had aangeprezen, mede een reden was om HCQ in diskrediet te brengen. HCQ is bovendien een goedkoop en patentvrij medicijn, zeggen voorstanders, en daarmee voor de machtige farmaceutische industrie geen aantrekkelijk middel tegen corona.

    www.telegraaf.nl/nieuws/674037320/ger...
30 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links