Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Jan kanernixvan
3
quote:

Edwin71 schreef op 4 mei 2020 12:30:

goeie cijfers op basis van contracten van voor het coronatijdperk, geen enkele outlook en niets over de herfinanciering die essentieel is voor het voortbestaan (herfinanciering was mogelijk aan 8% in februari en FUGRO vond dit teveel! Zal nu nog hoger zijn indien er nog kandidaten zijn) De olieprijs zal ook niet vlug herstellen. Er is ook geen zicht op hoe het verder zal evolueren met COVID en zodoende geen zicht op het najaar. Ook al staat de koers laag, toch een dubbeltjen op zijn kant. Voorlopig houdt de steun op 3.15 het wel maar voor hoelang. Veel positiefs zie ik niet en zodoende puur speculatief! Koersdoelen op basis dat er een herfinanciering is! Zou graag eens een koersdoel zien voor nu op basis van de huidige gegevens. Een dagprijs als ze vandaag een overnamebod zouden krijgen. ;-) Indien er een overnamebod komt, dan komen ze plots met heel andere waarden af die ver van de 13.00 zullen liggen!!! Goedkoop op de beurs is altijd relatief en het is niet de momenteel om schulden te hebben op de wijze van FUGRO.

...en het grappige is dat dat allemaal al ingeprijsd is, bovendien zorgen de shorters voor een mooie harde bodem.
Omlaag kan altijd, maar ik voel me in dit aandeel veiliger dan in veel andere aandelen.
[verwijderd]
1

Rond 10 mei zal het gevoelig kouder worden, zegt de weerman. Hij sluit zelfs sneeuw op sommige plaatsen niet uit. Zo moeten we onze huizen maar blijven verwarmen, hopelijk is er olie genoeg?

[verwijderd]
0
quote:

Squeeze schreef op 4 mei 2020 14:18:

Rond 10 mei zal het gevoelig kouder worden, zegt de weerman. Hij sluit zelfs sneeuw op sommige plaatsen niet uit. Zo moeten we onze huizen maar blijven verwarmen, hopelijk is er olie genoeg?

verklaar je nader, ik luister...
NewKidInTown
0
quote:

Squeeze schreef op 4 mei 2020 14:18:

Rond 10 mei zal het gevoelig kouder worden, zegt de weerman. Hij sluit zelfs sneeuw op sommige plaatsen niet uit. Zo moeten we onze huizen maar blijven verwarmen, hopelijk is er olie genoeg?
Zon en wind genoeg, toch ?

Je denkt toch niet dat ze huizen gaan bouwen die niet warm te stoken zijn, ze zijn niet "gek"....
MrBiggy
0
cash burn, sneller kan het niet met vaste kosten (keihard snijden, erg balen voor werknemers)...zo heet is de aardappel nog niet, als je hem al dan niet naar een volgend kwartaal (kan) opschorten.. Fugro is een zeer specialistisch bedrijf, krijgt opdrachten en vertrouwen van overheden (met bankgaranties) en intrinsieke waarde is nog okee (in deze roerige tijd). lopen weer in de pas met rest van de beurs.. ("elastiek" staat iets strakker up/down). Nederland bv doet er eens een keertje goed aan ook een een bak "gratis" geld op te gaan halen in Brussel...de italianen en spanjaarden zijn al druk aan het zuigen, potje is zo weer leeg.... Fugro is op de goede weg bezig!
[verwijderd]
0
quote:

kapotmaken schreef op 4 mei 2020 14:23:

[...]

verklaar je nader, ik luister...
Snappen jullie dan echt niet dat ik dit zeg om te lachen KM en NKIT?

De Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley zien aanwijzingen van een uitbodeming van de wereldeconomie. 'De verwachtingen van de consumenten verbeteren en de mobiliteit stijgt', zegt Chetan Ahya, hoofdeconoom van Morgan Stanley. Hij gelooft dat China de bodem bereikte in februari, de eurozone in april en de VS eind april. Jan Hatzius, de hoofdeconoom van Goldman Sachs, verwijst naar de voorzichtige heropening van de economie in veel landen.

[verwijderd]
1
De pessimisten hebben het over orderboek van voor Corona, maar ik zie veel nieuwe orders binnenkomen. Dus die volg ik even niet..

Ik ben geen financiele man/vrouw. Dus misschien is er iemand die me hierbij kan helpen:
Daarnaast heeft men het op het forum over een slechte schuldpositie. Net debt/EBITDA is nu 1.7, wat onder de covenant van 3.0 ligt. Netjes volgens de afspraken met de 7 banken over de 575 miljoen dus.

Hiernaast zijn er nog de 2 bonds die niet in de Net debt zitten verwerkt: 190 miljoen (2021) en 100 miljoen (2024). Als je die nog verwerkt: Net debt/ebitda =2.6. Zelfs dit ligt nog onder de covenant van 3.0.

Dus die positie is dan toch niet zo beroerd? In ieder geval hebben ze zich netjes aan de afspraken met de banken gehouden, dus die zullen toch wel weer willen financieren? Geven zij daarom de koersdoelen van rond de 13 euro af?
Jake90
1
@anderman: ik zou in ieder geval voor jezelf gaan uitzoeken of je een man of vrouw bent :). Voor de rest ben ik het met je eens, de convenanten zijn nog in lijn met de afspraken. Het gaat de bashers van dit aandeel om de due date van het eerste conventant wat in 2021 is, die 190 mio moet opgehoest worden. Ik zelf zie dit wel gebeuren aan de hand van een obligatie of emissie. In beide gevallen mogen we stijgen omdat dan eindelijk de fuz uit dit aandeel is. Al is het wel zo dat een emissie tegen deze koers wel erg veel verwatering opleverd (a verdubbeling van uitstaande aandelen). Dat gaat fugro dus ook nooit doen, ik denk eerder aan een hybride model.

Gelukkig kiest Fugro er echter voor om een goed moment te nemen waarin ze tegen een gunstig tarief herfinancieren. Dit zagen ze fijnloos aan in februari dit jaar. Helaas kwam toen corona waardoor de obligatie opgeschoven moest worden. Desalniettemin heb ik het vertrouwen dat ze een goede tactiek hanteren voor het alsnog uitrollen van een krediet op die 190 mio (of uitrol aandelenemissie), gelukkig laten ze zich adviseren door experts.
Jake90
1
Ik wil er wel bij vermelden dat sommmige forumleden zich blind staren op de historische koersprijzen, dit is echter een surrealistisch beeld. Voor 2017 had fugro een stuk meer activa en belang in derden, dit is inmiddels de onderneming uit en het geld is gebruikt om operationele kosten te financieren. Oftewel de balans is wel wat uitgehold door de verliezen van de afgelopen jaren. We gaan daarom niet snel koersen van boven de 15 euro terug zien.
[verwijderd]
0
Haha, moest mijn alias aanpassen. Kon ik vreemd niet meer bij na opnieuw inloggen, en dit was mijn eerste ingeving zonder al te veel gefilosofeer.

Ik maak me wel een beetje zorgen over dat geld dat voor HMN uit China moet komen overigens. Zeker nu 'de wereld' een Corona root case analysis wil in China, en waarschijnlijk sancties etc. gaat toepassen om druk uit te oefenen.

Gaat volgens de persberichten om 20 mio. Zou toch zonde zijn als ze die moeten missen door of a. financiele situatie bedrijf dat HMN koopt of b. internationale sancties. @Fugro: zorg maar dat je dat geld snel binnen hebt, want ik wil geen dergelijk persbericht zien ;)
Beursgoeroe
0
koersdoelen staan nog steeds 10 - 14 euro, de veerkracht is zeer zeer groot, geduld ……….
Marcel H.
1
Gaat dit nog wel goedkomen?.
Ik denk dat PM een echte profitmaker is. Ik zit gelukkig ook short.
Guus_Geluk
0
quote:

Marcel H. schreef op 4 mei 2020 19:57:

Gaat dit nog wel goedkomen?.
Ik denk dat PM een echte profitmaker is. Ik zit gelukkig ook short.
Op welke koers ga je je shortpositie sluiten? Kortom, waar denk je dat de Fugro koers naartoe zal gaan?
Jake90
0
Marcel, kijk even verder. De hele beurs is rood. De min van vandaag heeft niets met
Fugro te maken.
bekeken
7
quote:

sandman70 schreef op 1 mei 2020 14:27:

[...]

Die 1000 man die er uit moeten, komen dan niet terug als het weer wat beter gaat. En hier kunnen ze dan winst op maken.
Stel per werknemer 50000 (misschien nog wel veel hoger) op jaarbasis x 1000 man is 50 miljoen minder kosten.
En andere diverse kosten waar ze in gaan snijden.
Misschien krijgen ze nog wat terug van de overheid dat gingen ze nog onderzoeken.
Misschien kunnen zij wel rechtstreeks lenen bij de ECB omdat het slechter ging in tijden van corona.
Ook extra kosten moeten ze maken door corona zelfs amazon moest veel kosten maken, 4% up.
En anders moeten banken toch wel enige coulance hebben naar bedrijven die getroffen zijn door Covid 19.
Ik zit er niet dik in want koers kan alle kanten op.
Indien veel lager dan koop ik bij en gok er op dat Boskalis dan de Toko over neemt.

Tijdens de webcast zijn hier wel uitspraken over gedaan:
De totale personeelskosten in 2019 waren € 640 miljoen met ruim 10.000 medewerkers, "so you can do the math".
Dit betekend dus ruim € 60.000 per werknemer. Bij 10% personeels cut dus een besparing van ca € 60 miljoen.
De kosten van een dergelijke reorganisatie werden ingeschat op € 20-30 miljoen.
Daarnaast zijn er veel korte termijn charters, die niet verlengd zullen worden en worden de investeringen met ca 20-30 miljoen teruggebracht.
Ook komt er in de komende weken nog $ 20 miljoen binnen uit de verkoop van de joint venture van Global Marine aan Huawei.
Tot slot is de capaciteit multifunctioneel inzetbaar. Materieel wat normaliter gebruikt wordt in de oliesector kan ook gebruikt worden voor andere activiteiten.
Het orderboek is nog steeds goed en zoals eerder hier op het forum gemeld zijn er een reeks nieuwe orders binnengekomen.

Ook ben ik het eens met de veronderstelling hierboven, dat Fugro gebruik kan maken van directe of indirecte faciliteiten die beschikbaar komen via de ECB al of niet met dekking van de overheid.

Het is eigenlijk triest dat Fugro na 8 kwartalen van (moeizaam) herstel in een paar weken door het coronavirus omver gekegeld wordt en dit in combinatie met een olieoorlog tussen Saoedi Arabië en Rusland.
Overigens is de Amerikaanse schalieolieproductie, die in 10 jaar tijd is opgelopen naar 13.1 miljoen vaten, in een maand met 1 miljoen vaten gedaald. Fugro is niet actief op het gebied van schalie.
Jake90
0
Helemaal mee eens bekeken (AB). De kans is vrij gering dat fugro failliet gaat, zeker omdat de operationele activiteiten en de strategie perspectief bieden. We zullen dus kans moeten maken op krediet op de markt en anders mogelijk via de ECB. Zo niet dan kan er nog een combinatie gelegd worden met een emissie.

Maar als Fugro de trend door weet te zetten en het orderboek blijft vullen het komende kwartaal dan behoort wat mij betreft een obligatie op de vrije markt of een krediet via een consortium tot de meest aannemelijke mogelijkheden.
> Iannuzi
0
Natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar door andere branche, maar iemand wel eens de vergelijking met KLM-AirFrance getrokken. Stonden voor de Coronacrisis op ongeveer dezelfde koers. Echter, nu staat KLM meer dan €1 per aandeel hoger dan Fugro. Natuurlijk genieten zij staatsteun, maar de luchtvaart is een branche waar de komende jaren zeker niets verdiend gaat worden.

Mijn mening, met enkele feiten (goed orderboek; intrinsieke waarde die ruim hoger ligt dan de beurskoers), dat dit aandeel ondergewaardeerd staat. Overigens denk ik niet dat het aandeel zo maar €5 zal halen, daar is het toch echt wel crisis genoeg voor.
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:46
Koers 23,520
Verschil -0,660 (-2,73%)
Hoog 23,900
Laag 23,460
Volume 188.512
Volume gemiddeld 386.797
Volume gisteren 461.941

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront