Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aegon rekent niet op rendement van 10 procent dit jaar

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Aegon gaat nog iets meer eigen aandelen inkopen
  2. 01 mrt Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 RobS 12 mei 2020 08:22
    Dit zijn prima cijfers men verwachte 64 miljoen !
    Dit bericht vergelijkt de halfjaar cijfers met de kwartaalcijfers!
    De kapitaalbuffer (Solvency II) komt naar verwachting uit op 199 procent. Dat was eind vorig jaar 201 procent.En deze was 209 %

    MSTERDAM (AFN) - De coronacrisis lijkt vooral de winst van verzekeraar Aegon in het eerste kwartaal van dit jaar te hebben geraakt. Dat blijkt uit een consensus van analisten die door Aegon zelf zijn geraadpleegd. De verzekeraar komt vanwege de crisis dinsdag bij uitzondering met een kwartaalupdate, waar Aegon doorgaans met halfjaarlijkse updates komt.
    De nettowinst in het eerste kwartaal komt naar verwachting uit op 64 miljoen euro. Na de eerste helft van 2019 hield Aegon 618 miljoen euro over. Daarbij zal de marktontwrichtring in maart zijn sporen hebben nagelaten op de reële waarde van bezittingen. Volgens analisten van ING zullen negatieve prestaties in Noord- en Zuid-Amerika deels gecompenseerd worden door betere resultaten in Nederland.
    Kenners verwachten verder dat Aegon een onderliggende winst voor belastingen van 449 miljoen euro in de boeken zal hebben gezet. Mogelijk dat uitgaven voor IT om mensen thuis aan het werk te houden, dit resultaat enigszins hebben gedrukt, maar de directe impact van het virus op dit resultaat zal naar verwachting niet al te groot zijn. In de eerste helft van 2019 zette Aegon een resultaat van ruim 1 miljard euro in de boeken.
    Kapitaalbuffer
    De kapitaalbuffer (Solvency II) komt naar verwachting uit op 199 procent. Dat was eind vorig jaar 201 procent.
    Aegon gaf eerder gehoor aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapte zijn dividend. De verzekeraar benadrukte begin april dat het zijn financiële buffers gedurende de crisis op niveau heeft kunnen houden. Het bedrijf wil aandeelhouders zo snel als mogelijk weer belonen.
  2. k2es 12 mei 2020 10:14
    Prima cijfers inderdaad en dan wordt er gezeurd dat ze geen 10% rendement halen ( heel veel bedrijfstakken halen dat nooit van hun leven!!!). In NL doet men vaak te negatief, daarom loopt de AEX altijd achter bij de S&P500, s"ochtends zie je ontzettend vaak de AEX dalen t.g.v. het negatieve sentiment op de NL beurs om dan weer omhoog te gaan als de US futures wijzen op een hoger begin van Wall Street.
  3. Kopzorgen over erfpacht 12 mei 2020 10:23
    Gefeliciteerd Lars Friese. Ongetwijfeld zal onder jouw leiding Aegon weer een zonnige toekomst tegemoet gaan. Aandachtspunten op korte termijn: afwikkeling laatste oud zeer woekerpolissen, algemene kosten, hoogte personeelskosten e.d. Er ligt voldoende op het bord.
  4. marcel13 12 mei 2020 10:40
    12/05/2020 10:32:53
    Beursblik: Aegon blijft een vraagteken

    (ABM FN-Dow Jones) Aegon gaf veel nuttige informatie in zijn update over het eerste kwartaal, maar de zorgen over het dividend blijven, omdat de gevolgen van de coronacrisis voor de Amerikaanse tak van de verzekeraar nog niet zichtbaar zijn. Dat stelde ING dinsdag in een rapport.

    De solvabiliteit in de VS daalde in het eerste kwartaal fors van 470 tot 376 procent, maar heeft zich in april weer wat hersteld, merkte ING op. Het dividend is normaal gesproken niet in gevaar zo lang het percentage boven 350 procent blijft, zei CFO Matt Rider van Aegon dinsdag in een toelichting op de kwartaalupdate.

    De sterke toename van de solvabiliteit van de Nederlandse verzekeraar in het eerste kwartaal lijkt weer deels verdampt in het tweede kwartaal. Aegon meldde dat de solvabiliteit van de groep eind april weer tussen 190 en 200 procent zat, na de stijging tot 208 procent per eind maart.

    Het wachten is op de impact van de economische klap in de VS op de ratings van obligaties en daadwerkelijke verliezen op kredieten aan bedrijven die failliet gaan. Een ander punt is de verhoogde sterfte in de VS in het eerste kwartaal, met name in maart, die de onderliggende winst met 62 miljoen euro liet dalen. In hoeverre dit gerelateerd is aan het coronavirus is onzeker.

    Al met al beoordeelt analist Albert Ploegh de update van Aegon als neutraal voor de koers.

    ING heeft een koopadvies en koersdoel van 5,00 euro. Het aandeel Aegon stond dinsdag 1,6 hoger op 2,22 euro.

    Door: ABM Financial News.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aegon

5,528 17:35
-0,124 -2,19%
Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links