Boskalis « Terug naar discussie overzicht

Boskalis 2020

732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
guusje
0
Dat is het beste om te denken komt wel goed. Dan moet het wel opschieten want de koers wil maar niet stijgen. Waarom is mij een raadsel het bedrijf is niet alleen afhankelijk van de olie.
[verwijderd]
0
Donderdag jl weer eens ingestapt. Uitsluitend op basis van t.a. en de overtuiging dat het met dit bedrijf wat balans en winst de komende jaren wel goed zit en bij een herstel van de beurs wel meedoet.
ff_relativeren
0
shorter Marshall Wace gaat van 0,58% naar 0,48%. En verdwijnt met de 0,58 uit het overzicht.
radfahrt
0
Zalmfabriek naar Noorwegen

YANTAI 09 MEI 2020, 12:40

Het grootste zwaartransportvaartuig ter wereld, de Boka Vanguard van Boskalis, is met een enorme zalmkwekerij aan boord uit China vertrokken. Met als reisdoel Noorwegen waar de zalmkwekerij, die Jostein Albert is gedoopt, zeer waarschijnlijk voor een omwenteling in de ontwikkeling van viskweken gaat zorgen.

www.schuttevaer.nl/nieuws/offshore/20...
voda
0
Beursblik: tegenwind voor Boskalis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boskalis
15,54 -0,06 -0,38 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis zal woensdag bij de publicatie van een kwartaalupdate bevestigen dat het tegenwind ervaart van de corona-uitbraak.

Begin april waarschuwde de maritieme dienstverlener al voor een negatieve impact en trok vervolgens het dividendvoorstel voor 2019 in.

Hoe groot de impact van het coronavirus is, dat kon Boskalis begin april nog niet zeggen.

Wel besloot het bedrijf niet-project gerelateerde uitgaven te beperken, om het werkkapitaal te optimaliseren en werden de investeringen gehalveerd tot 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

Boskalis startte het jaar nochtans met een orderboek op recordhoogte en een kaspositie van 400 miljoen euro.

Consensus

Voor heel 2020 mikken de analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus op een omzet van 2.386 miljoen euro met een EBITDA van 314 miljoen euro. De nettowinst wordt ingeschat op 20 miljoen euro.

Verder rekenen de analisten voor dit jaar op een dividend van 0,14 euro per aandeel.

ING besloot halverwege april om het aandeel Boskalis van de kooplijst te halen, vanwege de corona-uitbraak en de lage olieprijs.

"De balans van Boskalis is solide en het is moeilijk een scenario voor te stellen waarin de toekomst van het bedrijf in gevaar komt", aldus analist Tijs Hollestelle.

Wel waarschuwt de analist dat de coronapandemie Boskalis twee keer raakt. Enerzijds is het werk lastiger geworden door alle overheidsmaatregelen om de virusverspreiding in te dammen. Anderzijds is de olieprijs onderuit gegaan door het wegvallen van de vraag. Hierdoor is het scenario van ING van een snel herstel van de olie- en gasmarkt in 2021 en 2022 komen te vervallen. En juist dit was een belangrijk onderdeel van het koopadvies op Boskalis, aldus de analist.

Boskalis zal de ellende evenwel overleven, "maar het opwaarts potentieel is beperkt op dit moment", zo schreef Hollestelle, die een Houden advies hanteert.

ABN AMRO plaatste Boskalis begin april juist op de kooplijst. "Cash is king", zei analist Thijs Berkelder.

Dankzij het schrappen van dividend, investeringen en de inkoop van eigen aandelen, blijft er volgens Berkelder voorlopig 300 miljoen euro in het bedrijf. Met dit geld kan Boskalis uiteindelijk sterker uit de crisis komen.

Boskalis zal de kwartaalupdate woensdag na afloop van de vergadering van de raad van commissarissen publiceren, zo rond lunchtijd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
nul-10
0
Morgen de handelsupdate. Natuurlijk staat het “C” woord hierin, maar ik verwacht ook goed nieuws. De laatste tijd zie ik dat Boskalis vervroegd aan de weg timmert op diverse plaatsen in het land (zelfs nabij nul-20). Al die projecten zijn vervroegd omdat het rustig op de weg is. Mij zal het niets verbazen dat die projecten goedkoper uitgevoerd kunnen worden omdat het zo rustig is op de weg. Een slimme zet toch? Ook zie je internationaal dat het vliegverkeer weer wat op gang gaat komen. Alleen maar gunstig voor de projecten overzee. Mijn verwachting is Morgen weer een paar procenten omhoog.

Nul-10
Charlemagne
0
[verwijderd]
0
quote:

Charlemagne schreef op 13 mei 2020 09:13:

ik zie nergens handelsupdate of Q1,, staat hier voor 0800 op de rol......
komt pas "ergens tussen de middag" na vergadering commissarissen
[verwijderd]
0
arreno
0
quote:

Dongen schreef op 13 mei 2020 09:15:

[...]
komt pas "ergens tussen de middag" na vergadering commissarissen
Dat mag toch alleen voor of nabeurs?
[verwijderd]
0
quote:

arreno schreef op 13 mei 2020 11:52:

[...]
Dat mag toch alleen voor of nabeurs?

om precies te zijn: "Boskalis will publish its Q1 trading update on 13 May 2020 at 14.00 CET and will hold its AGM on 30 June 2020".
arreno
0
quote:

Dongen schreef op 13 mei 2020 12:33:

[...]
om precies te zijn: "Boskalis will publish its Q1 trading update on 13 May 2020 at 14.00 CET and will hold its AGM on 30 June 2020".
Dan zal het voorbeurs USA zijn. :)
Maar ik dacht toch echt dat het altijd voor of nabeurs is op de beurs waar het aandeel genoteerd is.
Ach wie ben ik.
[verwijderd]
0
ischav2
0
Update gematigd positief in helaas negatieve beurs. Op de langere termijn komt het goed!
voda
0
Meer omzet en winst voor Boskalis

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Boskalis
15,20 -0,21 -1,36 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in de eerste drie maanden van 2020 beter gepresteerd dan in begin 2019, maar wees ook op de onzekerheid die de corona-uitbraak met zich meebrengt. Dit bleek woensdag uit een kwartaalupdate van de maritieme dienstverlener.

Zowel de omzet als de EBITDA lag afgelopen kwartaal hoger dan een jaar terug.

Boskalis merkte dan ook op dat de impact van de corona-uitbraak in het eerste kwartaal relatief beperkt was.

De maritieme dienstverlener sprak daarbij van een gevarieerd beeld in de vlootbezetting bij zowel Dredging als Offshore Energy.

De orderportefeuille bedroeg eind maart 4,6 miljard euro. Verder meldde Boskalis een positieve nettokaspositie van 57 miljoen euro en ongeveer 850 miljoen euro die direct beschikbaar is.

Corona

Hoewel in afgelopen maanden de corona-uitbraak nog weinig effect had, lijkt het volgens Boskalis "onontkoombaar dat de COVID-19 crisis, in combinatie met de lage olieprijs, een negatief effect zal hebben op onze business".

Begin april waarschuwde de maritieme dienstverlener ook al voor het virus en trok toen het dividendvoorstel voor 2019 in.

Boskalis besloot toen om niet-project gerelateerde uitgaven te beperken, om het werkkapitaal te optimaliseren en de investeringen te halveren tot 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

"Desalniettemin zijn wij gegeven de extreme omstandigheden niet uitgesproken negatief over de rest van het jaar", zei Boskalis woensdag, mede dankzij het orderboek dat op recordhoogte stond aan begin van het jaar.

Consensus

Voor heel 2020 mikken analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus op een omzet van 2.386 miljoen euro met een EBITDA van 314 miljoen euro. De nettowinst wordt ingeschat op 20 miljoen euro.

Verder rekenen de analisten voor dit jaar op een dividend van 0,14 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Baggeraar Boskalis: geen grote opdrachten geannuleerd door corona

Gepubliceerd op 13 mei 2020 14:02 | Views: 585

Boskalis 14:08
15,24 -0,17 (-1,10%)

HAL Trust 14:00
116,80 -2,00 (-1,68%)

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in het eerste kwartaal slechts een beperkte impact van de coronacrisis gemerkt. Volgens het bedrijf werden geen grote geboekte opdrachten geannuleerd vanwege de virusuitbraak en vielen de resultaten hoger uit dan een jaar eerder. Dat meldde het bedrijf in een handelsbericht over de afgelopen periode.

Boskalis kwam niet met concrete cijfers over winst en omzet naar buiten, maar verklaarde dat het afgelopen kwartaal financieel gezien boven verwachting is verlopen. De omvang van het orderboek stond eind maart op 4,6 miljard euro, wat een lichte daling betekent ten opzichte van de recordstand van eind 2019. Volgens het bedrijf is de al zeer solide financiële positie verder versterkt.

In april maakte Boskalis al bekend het dividend te schrappen en zijn aandeleninkoopprogramma op te schorten vanwege de coronacrisis. Daarnaast zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Zo halveerde het bedrijf uit Papendrecht zijn investeringsprogramma voor dit jaar naar 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

Operationele uitdaging

De onderneming zegt dat de grootste operationele uitdaging het aflossen van de scheepsbemanningen en het projectpersoneel als gevolg van de wereldwijde reisbeperkingen is. Boskalis heeft in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum een testprocedure voor het coronavirus uitgewerkt. Deze procedure wordt sinds enkele weken succesvol toegepast voor het aflossen van bemanningen op schepen.

Boskalis zegt dat het vanwege alle onzekerheden niet mogelijk is om een concrete voorspelling voor de resultaten dit jaar te doen. Het lijkt onontkoombaar dat de crisis, in combinatie met de lage olieprijs, een negatief effect zal hebben op de activiteiten, aldus het bedrijf. Desalniettemin zegt Boskalis niet uitgesproken negatief te zijn over de rest van het jaar. Dankzij het sterke orderboek, de interne maatregelen tegen de virusuitbraak en de eerste tekenen van versoepeling van de corona-maatregelen in de wereld kijkt Boskalis zelfs met voorzichtig vertrouwen vooruit naar de rest van het jaar.
radfahrt
0
Over het algemeen genomen hebben de bedrijven waar ik in beleg het tot nu toe (HPQ is nog even afwachten) OK gedaan. Ahold, VOD, PRGO, LBTYA. En Boskalis. Qua koers is Boskalis de enige die (echt) afgestraft is. Je zou denken dat ze op de rand van de afgrond staan. Zelfs mijn short S&P500 - ook op verlies - doet het beter. Vreemd.
[verwijderd]
0
quote:

radfahrt schreef op 13 mei 2020 14:28:

Over het algemeen genomen hebben de bedrijven waar ik in beleg het tot nu toe (HPQ is nog even afwachten) OK gedaan. Ahold, VOD, PRGO, LBTYA. En Boskalis. Qua koers is Boskalis de enige die (echt) afgestraft is. Je zou denken dat ze op de rand van de afgrond staan. Zelfs mijn short S&P500 - ook op verlies - doet het beter. Vreemd.
Het aandeel is als je alleen naar onder de streep kijkt duur maar wel in deze moeilijke omstandigheden.
Daar krijg je dan weer een bedrijf voor terug wat net cash heeft dus meer in kas dan totaal aan schuld, dat is natuurlijk super conservatief en heeft veel potentie.
Niet voor niets stonden ze nog aandelen in te kopen en wouden ze ook dividend uitkeren.

Maar dat is nu even weer stop gezet net als zoveel bedrijven.

Maar een bedrijf als Boskalis is hard nodig in deze wereld dus dat komt allemaal weer goed en dan heb je HAL nog als grootaandeelhouder.

Ik blijf rustig zitten, zit bijvoorbeeld ook in de portefeuille van mijn kinderen en daar gaan alleen maar aandelen in die ik echt degelijk vind, niks spectaculairs, niks 'sexy' zoals ze dat ook wel noemen, maar vooral oerdegelijk.
Wil alleen natuurlijk niet altijd zeggen dat de koers ook omhoog gaat en vooral het dividend is dan belangrijk dus het is even uitzitten in deze tijd, letterlijk en figuurlijk.
732 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,85  -4,51  -0,52%  12:29
 Germany40^ 17.718,80 -0,66%
 BEL 20 3.813,46 -0,34%
 Europe50^ 4.912,44 -0,49%
 US30^ 37.620,14 -1,03%
 Nasd100^ 17.277,44 -1,55%
 US500^ 4.988,21 -1,21%
 Japan225^ 37.353,48 -1,71%
 Gold spot 2.382,38 +0,13%
 EUR/USD 1,0652 +0,08%
 WTI 81,57 -0,62%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,60%
Heineken +1,80%
Pharming +1,21%
NSI +0,91%

Dalers

AMG Critical ... -2,45%
ADYEN NV -2,40%
TomTom -2,34%
RENEWI -2,06%
FASTNED -1,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront