ageas « Terug naar discussie overzicht

2019

77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 3 april 2020 09:59:

... en worden bovendien niet eens erg beïnvloed door COVID-19. ...
Of dat waar is? Koers halveerde op korte tijd (H55//L25.13), dat zal toch ergens wel een reden gehad hebben?
JdeFL
0
quote:

Aquila84 schreef op 3 april 2020 09:49:

en nu weer 7% down, een rare dagelijkse wending
09:50 Hele verzekeringssector krijgt klappen
Door de mededeling van toezichthouder EIOPA (zie vorige post) krijgt de hele sector klappen. De vijf grootste dalers in de pan-Europese barometer DJ Stoxx600 zijn verzekeraars: in Amsterdam gaan NN Group NN-8,54% en Aegon AGN-9,81% respectievelijk 9 en 8 procent onderuit, dan volgt Ageas met minus 7 procent en het Nederlandse ASR en het Franse CNP Assurances verliezen zo'n 6 procent. (tijd.be)

Toch eens 1 verklaring.....
Tonydwi
0
En nu de aandeelhouders aan het lijntje houden tot begin Mei dan geen dividend uitkeren. Wij zijn er weer bij.
JdeFL
0
• Zowat alle Nederlandse verzekeraars schrapten vandaag de uitkeringen van hun dividenden en (waar mogelijk) de lopende inkoopprogramma’s. Dat is onder meer het geval bij NN, de Volksbank, Aegon en ASR, die daarmee braaf de aanbevelingen van de Europese autoriteiten opvolgen. (bolero)

Van Ageas (nog?) geen nieuws.
Tonydwi
1
Ook verzekeraar Ageas plooit voor de Nationale Bank, maar doet dit slechts een beetje. Het past zijn voorgenomen dividenduitkering over 2019 aan van 2,65 euro per aandeel naar een eerste uitkering van 0,27 euro per aandeel op 20 mei 2020 en een voornemen om 2,38 euro per aandeel te betalen in oktober 2020. De solvabiliteitspositie blijft na zo'n uitkering immers sterk (191%). Geen impact op 47,50 euro koersdoel en "Opbouwen
aandeelcrasher
0
Klopt, een zoethoudertje in mei. Oktober is nog een eeuwigheid, en dus zakt het aandeel opnieuw omdat er betere zaken te doen zijn op de markt.
JdeFL
0
Zou er een strategie achter zitten vanuit de centrale bank(en)? Houd je (bank)aandelen maar bij, je krijgt je dividend nog... Zoiets?
JdeFL
0
Ageas dobbert ook de laatste 2 dagen duidelijk mee met de financiële sector. Maar heeft toch een heel ander profiel? Begrijp het eigenlijk niet goed...
de wolle
0
Hoelang gaat dit nog blijven duren de wereld staat op zijn kop en de beurzen zijn precies weer vertrokken hier gaan er weer enkele rijk van worden en vele kleine verliezers ,en maar geld bijdrukken nog efkes en we kunnen ons gat afkuisen met briefjes van 500 honderd evenveel waard als wc papier
JdeFL
0
quote:

de wolle schreef op 29 april 2020 22:58:

... hier gaan er weer enkele rijk van worden ...
Vooral handelaars, vermoed ik. Vanochtend omhoog, en direct 5% er terug af. Als je dat elke week maar één keer binnenhaalt...., en meer kan ook.
de wolle
0
JdeFL
0
Ageas waarschuwt voor lagere jaarwinst
De coronacrisis woog in het eerste kwartaal al voor 89 miljoen euro op de resultaten en zal de verzekeraar ook de rest van het jaar zwaar parten spelen, zegt Ageas. . Dat Ageas alsnog uitpakt met een hogere nettowinst over de eerste drie maanden van het jaar, is enkel te danken aan een eenmalige meevaller.
Over de eerste drie maanden van het jaar leverden de verzekeringsactiviteiten van Ageas een nettowinst op van 113 miljoen euro. Dat is meer dan de 90 miljoen euro waar analisten gemiddeld op hadden gerekend. Maar het blijft minder dan de helft van de 258 miljoen euro die de verzekeraar in dezelfde periode vorig jaar boekte.
Die terugval is in grote mate te wijten aan de ‘corona-crash’ op de financiële markten. Binnen de Belgische en Chinese levensverzekeringstak moest Ageas daardoor waardeverminderingen boeken op zijn aandelenportefeuille. Dat woog voor 89 miljoen euro op de resultaten. De stormen van begin dit jaar wogen dan weer voor 24 miljoen euro op de tak schadeverzekeringen.
De nettowinst op groepsniveau, een cijfer waarin ook een hele reeks elementen worden opgenomen die eigenlijk niks met Ageas’ verzekeringsactiviteiten hebben te maken, bleek wel fors hoger uit te vallen. Ageas boekte hier een nettowinst van 452 miljoen euro, terwijl dat een jaar eerder nog 251 miljoen euro was. Die winstsprong is vooral te danken aan de terugkoopactie die Ageas eind vorig jaar organiseerde rond een pakket eeuwigdurende obligaties die de verzekeraar nog meezeulde uit haar Fortis-verleden. Die had een positieve impact van 310 miljoen euro op de cijfers.
Ageas waarschuwt wel dat de jaarresultaten lager dan verwacht zullen uitvallen als gevolg van de coronacrisis. Tot dusver ging de verzekeraar uit van een onderliggend resultaat tussen de 850 en de 900 miljoen euro. Maar gezien de onzekerheid door de Covid 19-pandemie en de mogelijke gevolgen daarvan op de financiële markten en de economie, kan Ageas die vooruitzichten voor 2020 niet bevestigen, klinkt het. (Tijd.be)
[verwijderd]
0
Ben ik nu de enigste die vind dat dit alsnog positief is voor Ageas? Volgens de koers alleszins niet...
JdeFL
0
• Degelijke kwartaalcijfers bij Ageas, met een sterk Azië, degelijk België en worstelend VK.
• Ageas rapporteerde degelijke kwartaalcijfers, waarbij een sterk Azië, een degelijk België en een worstelend VK centraal staan. Verrassing van de dag is een eenmalige meerwaarde in Portugal (20 miljoen euro), waardoor de cijfers de schattingen kloppen: de nettowinst van 451,6 miljoen euro ligt boven de consensus van 426 miljoen euro. Ageas wil de jaardoelstellingen niet bevestigen (850 à 950 miljoen euro), wat volgens KBCS te wijten is aan de grillige markten en de meerwaarde en waardoor de eenmalige winst van 306 miljoen euro op de FRESHES uitgesloten worden. Geen impact op “Opbouwen”-advies en 47,5 euro koersdoel. • (Bolero)
JdeFL
0
quote:

MR.B schreef op 13 mei 2020 09:41:

Ben ik nu de enigste die vind dat dit alsnog positief is voor Ageas? Volgens de koers alleszins niet...
Financiële sector gaat onderuit, heeft op zich weinig met de resultaten van Ageas te maken....
JdeFL
0
09:50 Analisten over Ageas: 'Zwakte in VK brengt verkoop weer op voorplan'
Analisten zien een 'gemengde zak' in de resultatenset van Ageas. België en Azië scoren behoorlijk, het Verenigd Koninkrijk stelt teleur. 'Dat brengt een potentiële verkoop van die divisie weer op het voorplan', zegt KBCS-analist Jason Kalamboussis. De analist merkt ook de onverwachte zwakte in de tak 'natuurrampen' op.
Ageas trok zijn eerdere prognose (nettowinst tussen 850 en 950 miljoen euro in). 'Dat ligt vooral aan de onvoorspelbaarheid van de beurzen, veeleer dan aan de onderliggende resultaten', zegt Kalamboussis daarover.
De analist hanteert een opbouwenadvies met een koersdoel van 47,5 euro. (Tijd.be)
Leefloon
0
De aansluiting van Milaan verdrievoudigd het aantal noteringen van o.a. Ageas bij Euronext:

live.euronext.com/en/search_instrumen...

"BITGEM" is vergelijkbaar met de verhandelde maar niet genoteerde buitenlandse aandelen in Brussel, en de andere is nabeurshandel:

www.borsaitaliana.it/azioni/notiziede...
77 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 43,000
Verschil -0,820 (-1,87%)
Hoog 43,400
Laag 42,760
Volume 506.198
Volume gemiddeld 415.782
Volume gisteren 853.887

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront