Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 338 339 340 341 342 » | Laatste
4finance
0
quote:

handelsboer schreef op 15 mei 2020 17:46:

Mooie plus,De VS een kleine min vandaag, de beurs zit in een strak technisch patroon, ik verwacht volgende week een uptrend in de VS, de bodem is gisteren neergezet, de kleine min , in de VS is alleen maar mooi, hebben we nog wat tegoed vlg week dan kunnen we richting de 18 a 19 euro, prettig weekend.
Dat zou mooi zijn. Het moet gewoon weer €€'s omhoog op deze belachelijk lage koers.

bv Bernhard
0
Volgens mij is de belangrijkste reden dat sportscholen gesloten blijven, dat men hiermee een signaal wilt afgeven aan de samenleving. Een reminder wellicht. En heeft het weinig met hygiene e.d. te maken

Meer om de blinde euforie wat in te perken die her en der vast zal ontstaan na 1 juni

Want zie je het al voor je? straks vanaf 1 juni..

- Middelbare scholen gaan weer open = enorme toename van mensen (jongeren) op straat
- Horeca open = enorme toename van drukte in weekenden en avonduren, daar waar al menig post-corona feestje gevierd zal worden
- OV wat weer gaat rijden = Stromen aan dagjesmensen, stedentrippers en familiebezoekers. Er gelden nog allerlei beperkende maatregelen die dit 'verbieden'.. vast wel, maar tegelijkertijd zal het leven wel weer op gang gaan komen.

Sportscholen gesloten houden weegt daar natuurlijk niet op tegen qua verspreiding, daarvoor hebben sportscholen een te kleine impact op het geheel en zijn daar makkelijker voorzorgsmaatregelen te treffen dan in de horeca, in het ov of op scholen. Echter kan het wel als een reminder werken.

Want juist die groep die zich mogelijk ongenaakbaar acht in relatie tot het virus, tref je hiermee. Die 60minner die zeker na het sporten, wanneer de adrenaline nog door het lichaam giert, al gauw de knop zal omzetten van 'overleven' naar leven. Juist die zal nu nog even moeten zoeken naar een alternatief om goed voor de dag te komen in de plaatselijke kroeg.
Een klein stukje bewustwording.. wat groter wordt des te meer de opgepompte en opgefokte eigenaren flink stampij blijven maken over het gedwongen sluiten blijven. Frustrerend voor hen, maar komt Rutte en co wellicht niet zo slecht uit.

Want dé succesfactor bij het indammen van de verspreiding was dat iedereen erdoor geraakt werd. Jong en oud. En dat 'voordeel' wil je zoveel mogelijk behouden. En ja.. dan zijn de sportscholen een perfect slachtoffer. Met hun doelgroep (de energieke jongere), hun minimale personeelsbezetting en minimale ketenpartners (= lage economische impact) en tal van substituten die er zijn voor binnensporten... ja, dan staan die vochtige honken inderdaad achteraan in de rij. Spijtig genoeg voor hen.

Dat gezegd hebbende.. gun ik het hen en hun bezoekers van harte dat ze snel weer open kunnen. Dat zal menig binnenfitter zeer goed doen.
En het politieke schouwspel gezien hebbende kan ik me niet voorstellen dat dat niet voor 1 september gebeurd. Een eventuele 2e golf daargelaten. Mijn gok is 1 juli.

Groet en een fijn weekend
valeo325
0
heeft wel helemaal gelijk de grote jongens worden overeind gehouden
om de kleine jongen kapot te krijgen
4finance
0
quote:

AltijdPech schreef op 15 mei 2020 17:41:

[...]

Die kans acht ik groot. Maar ik werd de laatste tijd te gretig, en raakte eerlijk gezegd beetje in de stress de afgelopen twee dagen. Dus voor mijzelf besloten om een groot deel te verkopen. Als hij komende tijd weer zo hard zakt, dan rustig bijkopen. Nu bewaar ik een deel van mijn van cash om dit te kunnen doen. Ik heb de fout gemaakt om full in te gaan rond de 16 euro. Want aandeel was ineens heel aantrekkelijk ten opzichte van de afgelopen dagen. Volledig mijn eigen fout, maar wel een les uit getrokken.
Wel, ik herken jouw verhaal. Dat is de beurs. Ik was ook te enthousiast met mijn eerste aankoop op €16,04. Heb tijdens de daling afgelopen dagen flink bijgekocht. Aankopen op het laagste punt en verkopen op het hoogste punt is meer geluk dan wijsheid. Met BF is mijn verwachting dat het snel terug gaat naar de range €20 - €30. Van daar uit gezien is het nu verstandig om de aandelen te kopen.

BF is een keten die de komende jaren nog flink gaat uitbreiden. Ik zou zeggen gewoon wat geduld en de komenden maanden rustig de aandelen vasthouden. Dat geeft rust en de koers zal over enkele maanden fors hoger staan. Ik blijf er bij dat BF 1 van de top picks is op dit niveau. Mogelijk zal de komende week wat meer duidelijk worden of ze misschien eerder open mogen. Dan hoop ik dat je de aandelen bezit ;-)

nine_inch_nerd
0
Ik verwacht per 1 juli. Men zal eerst willen kijken naar de effecten van de versoepeling die per 1 juni gaat plaatsvinden in diverse branches en als dat goed gaat/blijft, dat dan de beurt is aan de sportscholen.
Jasper08
0
quote:

4finance schreef op 16 mei 2020 13:01:

[...]

Wel, ik herken jouw verhaal. Dat is de beurs. Ik was ook te enthousiast met mijn eerste aankoop op €16,04. Heb tijdens de daling afgelopen dagen flink bijgekocht. Aankopen op het laagste punt en verkopen op het hoogste punt is meer geluk dan wijsheid. Met BF is mijn verwachting dat het snel terug gaat naar de range €20 - €30. Van daar uit gezien is het nu verstandig om de aandelen te kopen.

BF is een keten die de komende jaren nog flink gaat uitbreiden. Ik zou zeggen gewoon wat geduld en de komenden maanden rustig de aandelen vasthouden. Dat geeft rust en de koers zal over enkele maanden fors hoger staan. Ik blijf er bij dat BF 1 van de top picks is op dit niveau. Mogelijk zal de komende week wat meer duidelijk worden of ze misschien eerder open mogen. Dan hoop ik dat je de aandelen bezit ;-)

Hou wel even rekening met de impact van de coronacrisis op de verdere expansieplannen. Deze zullen een serieuze vertraging oplopen vrees ik.
De schulden waren er al (logisch voor een groeibedrijf) en dat ik combinatie met maandenlange sluiting terwijl de kosten doorlopen. Tjah daar moet je geen tekening bij maken... Schuldgraad zal dus verder oplopen.
Velen zien nu opportuniteiten omdat kleinere sportclubs failliet kunnen gaan en dat ze deze vlotjes zullen kunnen overnemen. Dat vind ik persoonlijk wishfull thinking gezien de huidige situatie van BF.
Ze zullen echter wel overleven, en op termijn ook terug gaan groeien. Formule van het bedrijf zit goed, alleen moeten ze nu even deze crisis uitzweten. Maar houd er toch maar rekening mee dat de komende periode de focus zal liggen op het rendabel houden van de clubs bij heropening met een beperkte capaciteit en het managen van de cashpositie. Ze hebben een nieuwe kredietlijn van 150 miljoen geopend om de komende periode te overbruggen, ze zullen voorzichtig omgaan met dit krediet. Er schuilt nog steeds het risico op een tweede golf Corona in het najaar en in the worst case scenario moet BF daar nog een tweede Lockdown overleven. Ik schat persoonlijk niet in dat er een tweede lockdown komt, maar toch.
Het is en blijft een aandeel dat ondergewaardeerd staat en dat wel zal herstellen, alleen denk ik dat bepaalde van jullie het wat te rooskleurig inzien. Een koers van 30€ zullen we een hele tijd niet meer zien... Rond de 20-25€ lijkt mij al een pak realistischer.

Jasper
africa2
0
Jasper08
0
Om mijn voorgaande reactie wat te staven staat er een interessant artikel in de tijd. Voor de mensen die geabboneerd zijn kunnen misschien de tekst uit de digitale versie delen.
Ik citeer uit de papieren versie, alles tussen haakjes is mijn toevoeging:

"Hoge vaste kosten zijn nefast als er geen inkomsten tegenover staan. De uitbater van de fitnessketen Basic fit leaset de meeste van zijn panden en heeft een mager eigen vermogen tegenover de schulden. Het bedrijf heeft 75 miljoen euro liquide middelen en probeert de cashoutflow te beperken tot 15 miljoen per maand (ze kunnen dus 6 maanden overbruggen zonder inkomsten zoals in eerdere post reeds vermeld). Het onderhandelt over extra kredieten. (Kredietlijn van 150 miljoen dacht ik, kan iemand dit bevestigen?) Onze beste inschatting is een heropening op 1 juli stelt Marc Zwartenburg van ING. In China mogen max 50 mensen binnen in een club van 2800 vierkante meter (extra beperking voor BF want clubs zijn kleiner) en dat voor 90 minuten lang. Daarna wordt de gym een half uur gepoetst voor de volgende groep van 50 binnen kan (lees extra kosten, variabele kost per sporter neemt toe --> focus op rendabel krijgen clubs -> impact op de winstgevendheid van de clubs).
Sinds 27 april zijn echter weer strengere coronamaatregelen van kracht in China, waarbij de heropende gyms weer moesten sluiten (risico 2de Lockdown, al denk ik dat we hier eerder naar een oplossing gaan van tracen en afzonderen van de zieken ipv een Lockdown, de overheden zien ook dat onze economie geen 2de Lockdown kan hebben).
Een tweede besmettingsgolf waarbij de bedrijven na opening weer moeten sluiten is het slechtste scenario. Veel bedrijven riskeren dan niet te overleven. Een mogelijk horrorverhaal voor de belegger, waarmee u rekening moet houden als u overweegt aandelen uit de meest getroffen sectoren te kopen. Bedrijven met teveel schulden krijgen het mes op de keel. Als ze al overleven zullen ze wellicht kapitaalsverhogingen moeten doorvoeren, wat de winst voor de huidige aandeelhouders verwatert. Bedrijven met solide balansen worden de winnaars. Dat zie je in elke crisis. Zij zullen goedkoop de zwakke sectorgenoten kunnen overnemen. Als het economisch goed gaat, hoor je steeds weer de oproep om meer schulden aan te gaan om het kapitaal zoveel mogelijk te kunnen laten renderen. Bij elke crisis loopt het dan weer fout. Het is een les die veel spelers maar niet willen leren."

Mijns inziens situatie Basic-Fit. Tijdens de goeie economische jaren veel leningen (schulden) aangegaan om volop te groeien. Werd ook gewaardeerd door een stevige steiging in beurskoers tot 35€.
Nadeel is dat hun cashpositie nu niet optimaal is in deze tijden van crisis, dat verklaart ook de, voor mij persoonlijk te, zware afstraffing van dit aandeel
De sportclubs zullen geruime tijd dicht geweest zijn terwijl de vaste kosten doorlopen. Er is dus een Cashburn van naar schatting 15 miljoen per maand waar het bedrijf niks voor terug krijgt, dit is geld die niet kan geïnvesteerd worden en die de groei en dus ook de toekomstige omzet en winsten vertraagd, wat net één van de belangrijkste drivers is qua waardering van dit aandeel.
Heropening van de clubs zal de Cashburn weer naar beneden halen als het aantal betalende abonnees weer toeneemt, echter zal er de eerste maanden nog steeds Cashburn zijn vrees ik want tijdelijk zullen aantal abonnees lager zijn (schrik voor het virus, je zal niet zomaar op elk moment kunnen gaan, de beperkte beschikbaarheid zal voor velen een afknapper zijn). Dit probleem zal zich wel herstellen, echter hier zullen maanden misschien wel een jaar overgaan.
Kosten zullen ook toenemen door de extra poetsbeurten. Dus kosten kunnen niet gedrukt worden terwijl de inkomsten wel nog lager zullen zijn. Dus ik verwacht niet meteen rendabele clubs de eerste maanden na heropening. Ook dit zal de cashpositie niet bevorderen.
Het opkopen van sectorgenoten die failliet gaan lijkt mij dus wishfull thinking zoals eerder aangegeven. Vandaar dat ik niet meteen een spectaculair koersherstel verwacht zoals velen onder jullie misschien wel doen.

Jasper
T.R. 1972
0
Na Duitsland nu ook Italie: (Bron NOS)

Italiaanse premier: sportscholen en zwembaden 25 mei open
Sportcentra en zwembaden in Italië mogen vanaf 25 mei weer open. Op een persconferentie zei premier Conte ook dat het nog te vroeg is om de Serie A weer op te starten. Profvoetballers en andere teamsporters mogen maandag wel weer hun training hervatten.
langetermijner
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 mei 2020 13:52:

Basic-Fit heeft een totale schuld van ca 1,7 miljard.........!!!!
Waarvan het grootste gedeelte toekomstige huurverplichtingen zijn. IFRS 16 verplicht gecontracteerde huurbetaling echter op de balans te zetten.

De schuld gecompenseerd voor deze boekhoudkundigenregel en de schuld waar de bank naar kijkt was eind 2019 z'n 450 miljoen maar zal onderhand wel al opgelopen zijn naar ruim boven de 500 miljoen.
handelsboer
0
Rutte suggereerde 1 juli vrijdag, dat is goed nieuws, met horten en stoten gaat de tent weer draaien, als men eenmaal open is zal er toch een rebound ontstaan iedereen is weer blij te kunnen sporten, vergeet ook de sociale contacten die veel mensen door de sluiting gemist hebben!
Onder de regenboog
0
Kabinet komt meer en meer onder druk te staan, nu doordat strandtent eigenaren volgende week al hun zaken gaan open gooien, terwijl 1 Juni de datum is. Er dreigt een woede te ontstaan, dat is niet zo erg, maar de oorzaak wel. En die komt vooral dat deze en volgende week een groot aantal zaken de fles op gaan. De laatste stuiptrekking zullen we maar zeggen. En dat is een gevaarlijke situatie onderschat dit niet, dit gebeurde namelijk ook in 1929 toen beurshandelaren en eigenaren van bedrijven in opstand kwamen en soms zelfs van bruggen afsprongen.

Objectief gezien zeg ik dat 1 September het beste is om dat klote virus eronder te krijgen! Als hij gaat muteren en dat doet hij al, zou zo maar de gemiddelde leeftijd opeens een stuk kunnen zakken. Net als de Spaanse griep, toen vooral 20 tot 45 jarige de lul waren. Beurs koers Basic Fit gaat nu weer omhoog om daarna gewoon weer naar beneden te gaan, wat ik al voorzag ( achteraf altijd makkelijk te zeggen ) het is een Jojo tot dingen echt duidelijk worden.
1/ Frankrijk opening
2/ geneesmiddel
2/ getal moet ruim onder de 1 blijven voor opening sportscholen.

Tot dan kopen en verkopen of kopen en nagels bijten met koersen die dan weer hoog dan weer extreem laag kunnen staan. Net als Kiadis die toen in de wacht kamer zat te wachten ..............
Fijne week, ik ga weer hardlopen met mijn Basic Fit trainer in de bergen/ gaan vandaag voor 18 km, klote bergen, wil de sportschool weer in.
Just lucky
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 18 mei 2020 09:51:

Kabinet komt meer en meer onder druk te staan, nu doordat strandtent eigenaren volgende week al hun zaken gaan open gooien, terwijl 1 Juni de datum is. Er dreigt een woede te ontstaan, dat is niet zo erg, maar de oorzaak wel. En die komt vooral dat deze en volgende week een groot aantal zaken de fles op gaan. De laatste stuiptrekking zullen we maar zeggen. En dat is een gevaarlijke situatie onderschat dit niet, dit gebeurde namelijk ook in 1929 toen beurshandelaren en eigenaren van bedrijven in opstand kwamen en soms zelfs van bruggen afsprongen.

Objectief gezien zeg ik dat 1 September het beste is om dat klote virus eronder te krijgen! Als hij gaat muteren en dat doet hij al, zou zo maar de gemiddelde leeftijd opeens een stuk kunnen zakken. Net als de Spaanse griep, toen vooral 20 tot 45 jarige de lul waren. Beurs koers Basic Fit gaat nu weer omhoog om daarna gewoon weer naar beneden te gaan, wat ik al voorzag ( achteraf altijd makkelijk te zeggen ) het is een Jojo tot dingen echt duidelijk worden.
1/ Frankrijk opening
2/ geneesmiddel
2/ getal moet ruim onder de 1 blijven voor opening sportscholen.

Tot dan kopen en verkopen of kopen en nagels bijten met koersen die dan weer hoog dan weer extreem laag kunnen staan. Net als Kiadis die toen in de wacht kamer zat te wachten ..............
Fijne week, ik ga weer hardlopen met mijn Basic Fit trainer in de bergen/ gaan vandaag voor 18 km, klote bergen, wil de sportschool weer in.

Jullie zijn met jullie clubje lekker aan het jojoën, dus jullie hebben nu alles weer verkocht.......
[verwijderd]
0
quote:

Just lucky schreef op 18 mei 2020 10:30:

[...]Jullie zijn met jullie clubje lekker aan het jojoën, dus jullie hebben nu alles weer verkocht.......
Lijkt me geen onverstandige keuze :)
Hoe hij plots zo snel is beginnen stijgen zonder enig concreet goed nieuws is me een raadsel. Jammer genoeg ben ik niet ingestapt voor dit ritje... even afwachten dus...
6.839 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 338 339 340 341 342 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:02
Koers 20,700
Verschil +0,100 (+0,49%)
Hoog 20,800
Laag 20,600
Volume 25.955
Volume gemiddeld 247.767
Volume gisteren 134.097

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront