NIBC « Terug naar discussie overzicht

Forum NIBC geopend

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Mr.J.bonds
0
Ik zit er nog niet zo lang in(sinds verleden week pas) sinds wanneer moest je ze hebben om aan het dividend van 0.53 mee te doen? Ex-dividend datum?
[verwijderd]
0

Van welk moment zal Blackstone gewoon aandelen op de beurs in gaan slaan? Dat is een snelle winst voor Blackstone bij deze koers ver onder het bod.

Of mag dat pas als het biedingsbericht is ingediend?

Jebli24
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 19 mei 2020 09:20:

Ik zit er nog niet zo lang in(sinds verleden week pas) sinds wanneer moest je ze hebben om aan het dividend van 0.53 mee te doen? Ex-dividend datum?
Als je ze maar voor ex-dividend datum hebt, dan doe je mee.
hanssalot
0
quote:

Jebli24 schreef op 19 mei 2020 09:23:

[...]

Als je ze maar voor ex-dividend datum hebt, dan doe je mee.
weet je daar datum van misschien?
> Iannuzi
0
Red_
0
me_n
0
Slaat echt nergens op deze koers. Is toch nog maar 1 hobbel die genomen moet worden: goedkeuring van de autoriteiten.
[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 19 mei 2020 09:21:

Van welk moment zal Blackstone gewoon aandelen op de beurs in gaan slaan? Dat is een snelle winst voor Blackstone bij deze koers ver onder het bod.

Of mag dat pas als het biedingsbericht is ingediend?

Dat vraag ik mij eigenlijk ook wel af. Vanaf wel punt is het toegelaten voor BS om zelf aandelen in te kopen?
me_n
0
Rectificatie van het FD artikel:

NIBC neemt obstakel voor overname door BlackStone weg
De Haagse zakenbank gaat het opgeschorte dividend toch eerder uitbetalen.
De Haagse zakenbank gaat het opgeschorte dividend toch eerder uitbetalen.Foto: Laurens van Putten/HH
In het kort
NIBC belooft BlackStone om het uitgestelde dividend te betalen vóór de overname.Daarmee neemt de Haagse zakenbank een belangrijk obstakel voor de transactie weg.Een volgende horde is toestemming krijgen van de ECB.
NIBC gaat de opgeschorte dividendbetaling toch uitkeren. Daarmee heeft de Haagse zakenbank een belangrijk obstakel voor de overname door Blackstone weggenomen. De Amerikaanse investeerder was met een financieringsgat komen te zitten van zo'n €60 mln doordat NIBC de dividendbetaling had uitgesteld.

Nu kan Blackstone met zekerheid stellen de transactie te kunnen financieren. Dat is belangrijk want dinsdag moet het zogeheten biedingsbericht binnen zijn bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), inclusief de bevestiging dat er voldoende kapitaal is om het bod te financieren. Blackstone meldt in een persbericht het biedingsbericht op tijd te zullen indienen.

Ook de twee zittende grootaandeelhouders van NIBC, JC Flowers en Reggeborgh, komen Blackstone tegemoet door voorlopig af te zien van dividend. Zij zijn samen goed voor 75% van de aandelen. Pas als het bestuur van de Haagse zakenbank het in het licht van de coronacrisis gepast vind om te betalen, krijgen zij dividend. De resterende 25% van de aandeelhouders krijgt het dividend van €0,53 cent nadat het bod is uitgebracht maar voordat Blackstone het geld over moet maken.

Volgende horde
Een volgende horde is toestemming verkrijgen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), benadrukt de private-equityreus maandagavond in een persbericht. DNB moet het bedrijfsplan dat voor de overname is opgesteld goedkeuren Maar dit plan hield geen rekening met de coronacrisis en is wellicht niet meer haalbaar. De deal is daarom nog steeds onzeker, aldus Blackstone.

ING-analist Albert Ploegh ziet dat vooral als een manier om grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. 'Wij betwijfelen of de toezichthouder zich veel zorgen maakt over een lager rendement voor BlackStone', schreef Ploegh maandag in een notitie.

Losse schroeven
De overname van NIBC kwam eind april op losse schroeven te staan. NIBC stelde op verzoek van de ECB de betaling van zijn dividend uit totdat het 'haalbaar en gepast' zou zijn om het geld over te maken. Europese banken hebben massaal hun uitkeringen aan aandeelhouders uitgesteld of geschrapt. Zo houden ze kapitaal binnenboord om de coronacrisis te kunnen doorstaan.

In het geval van overnamekandidaat NIBC leverde dat een technisch probleem op. Blackstone had het dividend bij de financiering van het speciale overnamevehikel meegerekend. Hierdoor ontstond een financieringstekort.

Nieuwe onderhandelingen?
Dat het met een krappe €60 mln om een (voor Blackstone) klein bedrag gaat, riep de vraag op of de koper niet onder de overname uit probeerde te komen, of in elk geval een kans zag om opnieuw te onderhandelen. De huidige prijs lijkt aan de hoge kant: het aandeel NIBC sloot maandag ruim 30% onder het bod.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat de Europese Centrale Bank toestemming moet geven voor de overname. Dat moet De Nederlandsche Bank zijn.

Red_
0
quote:

Rechtendiploma/jurist schreef op 19 mei 2020 09:32:

[...]
Dat vraag ik mij eigenlijk ook wel af. Vanaf wel punt is het toegelaten voor BS om zelf aandelen in te kopen?
Volgens mij mag dat helemaal niet tijdens een lopend officieel bod/overname.
Je zou anders ook short kunnen gaan als je voorkennis over klappen deal e.d. hebt.
Zal vast bij de AFM ergens terug te vinden zin.
Mr.J.bonds
0
quote:

Rechtendiploma/jurist schreef op 19 mei 2020 09:32:

[...]
Dat vraag ik mij eigenlijk ook wel af. Vanaf wel punt is het toegelaten voor BS om zelf aandelen in te kopen?
Met recht goede vraag. Ik houdt ze nog gewoon vast trouwens, op 7 is No Deal! eerste cijfer moet echt met een 9 beginnen. En dat moet toch wel gaan lukken, getuige de koerssprong van vandaag. Dat moet toch ergens op gebasseerd zijn. Ik denk dat de 9 gaat komen als bekend is vandaag dat Zwarte Steen heeft ingediend bij de AFM. Ik hoop dat het bericht nog tijdens beursstijd komt, Kan ik er vandaag al vanaf..
greedy1967
0
Toch wel teleurstellend koersverloop. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat BX er liever vanaf ziet.
voda
0
Beursblik: Blackstone wil vermoedelijk minder betalen voor NIBC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
NIBC Holding NV
6,89 0,41 6,33 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Blackstone is nog altijd geïnteresseerd in een overname van NIBC, maar wil vermoedelijk minder betalen. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING dinsdag, nadat de Nederlandse bank maandagavond meldde enkele obstakels voor de transactie te hebben weggenomen.

"De aanhoudende stroom van persberichten laat in onze ogen zien dat Blackstone nog altijd veel interesse heeft in een overname van NIBC, maar Blackstone wil duidelijk een lagere overnameprijs betalen", aldus Ploegh.

Vooralsnog ligt het overnameproces op koers, maar Ploegh vreest dat de deal nog kan afketsen als grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh een lager bod niet accepteren.

Meerderheidsaandeelhouder JC Flowers, een private-equity-huis, kwam destijds overeen om zijn belang van 60,6 procent te verkopen voor 8,93 euro per aandeel. Reggeborgh nam genoegen met 9,65 euro per aandeel voor zijn belang van 14,7 procent. Daar gaat nu het dividend vanaf.

Exclusief het dividend van 0,53 euro per aandeel bedraagt het overnamebod van Blackstone op de resterende aandelen 9,32 euro in plaats van 9,85 euro.

Hoewel het 'dividendprobleem' sinds maandagavond is opgelost, geldt dit volgens Ploegh niet voor de transactiegerelateerde business case.

ING heeft een Houden advies op NIBC met een koersdoel van 9,85 euro. Het aandeel noteerde dinsdag 7,7 procent hoger op 6,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Kees1
0
De AFM beoordeelt het biedingsbericht.
Voor de koop van de aandelen zelf heeft Flora een verklaring van geen bezwaar van DNB nodig. Hierbij toetst DNB prudentieel, dat wil in feite zeggen de activiteiten (soliditeit) van NIBC in relatie tot F en haar aandeelhoudster BX.
Voorts toetst DNB de nieuwe beleidsbepalers bij NIBC te weten F (haar management), haar aandeelhoudster BX en evt nieuw management van NIBC. Zij moeten geschikt zijn voor de functie/rol (dwz deskundig en betrouwbaar). Vooral bij buitenlanders kan die toets lang duren, omdat informatie moet worden opgevraagd bij buitenlandse toezichthouders.
Ik schreef al een tijdje geleden dat F/BX het niet doorgaan van de deal zelf deels in de hand heeft door haar rol bij de toezichthouder. Hier zit dan ook voor de deal het zwakke punt. Wat gaat F/BX naar DNB zenden? En hoe reageert DNB daarop? Het kan best zijn dat F/BX een paar op zich bekwame buitenlanders stuurt waar DNB om wat voor reden dan ook bedenkingen tegen heeft. Als dat zo is wordt het lastig.
me_n
0
Lijkt me dat in het bovenstaande stuk de zaken worden omgedraaid.
Echt onzin het onderstaande:
Vooralsnog ligt het overnameproces op koers, maar Ploegh vreest dat de deal nog kan afketsen als grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh een lager bod niet accepteren

BS heeft gewoon een bod gedaan en dat is door JC Flowers en Reggeborgh geacepteerd.
[verwijderd]
0
De enige reden waarom de koers zo 'laag' staat is door de negatieve berichtgevingen van Blackstone...
Anders wel makkelijk, een overname plannen, achteraf wat mist spuiten om de partijen terug aan de onderhandelingstafel te dwingen en een lagere prijs te bekomen...

Voor deze soap was de koers zich aan het herstellen, €8 + . Zonder die kamikaze aanval van BS was de koers waarschijnlijk nu rond de €9....

graham20
0
quote:

Rechtendiploma/jurist schreef op 19 mei 2020 08:50:

[...]
Als er wél toestemming komt is Flora/BS verplicht om de overeenkomst uit te voeren.
Precies. Als aan de voorwaarden wordt voldaan moet het bod worden gedaan. Vervolgens komt de vraag aan de orde wie schade lijdt en wie die schade vergoedt. I
p/o
0
winst bijna volledig verdwenen, zou er toch voorkennis zijn en dat nibc nog snel die toegeving deed om niks verweten te worden?
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.396,25 +0,71%
 EUR/USD 1,0626 -0,16%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront