Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De ruwe diamant van de sociale media

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Laurens Ockhuisen

Laurens Ockhuisen is opgegroeid in een tech-family en heeft van jongs af aan al grote interesse in de beurs. Als fondsbeheerder van het Imagine Fund is hij continue bezig met de nieuwste technologietrends en slimme investeringsmogelijkheden.

Meer over Laurens Ockhuisen

Recente artikelen van Laurens Ockhuisen

  1. dec '21 Vooruitblik 2022: 3 tech-picks voor het komende beursjaar 11
  2. apr '21 Wordt Coinbase groter dan Morgan Stanley en Goldman Sachs?
  3. dec '20 De drie tech-picks voor 2021 5

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. MisterDon.nl 19 mei 2020 15:45
    Helemaal eens met conclusie dat Pinterest een ruwe diamant is. Verschil zit vooral in het management. De CEO is iemand die 'eerst bewijzen, verder verbeteren, dan pas roepen' predikt. Hierdoor is er minder hype rondom Pinterest dan andere social kanalen, maar de groei spreekt voor zichzelf.

    Samenwerking met Shopify en verder uitrollen van advertising mogelijkheden (pas sinds Q4 2019 in Europa) geeft genoeg ruimte om komende jaar naar winstgevendheid te gaan.

    Waarschijnlijk ter overvloede: Pinterest is het grootste groei aandeel in mijn portfolio.
  2. Met Effekt 20 mei 2020 04:32
    Is Laurens te jong om de internet bubble te hebben meegemaakt. Omdat veel internet bedrijven toen ook al geen winst maakten werden criteria als page-views, clicks, enz gebruikt. Hier is het "revenue/user". Ik ben meer geinteresseerd in winst. En die is er na 10 jaar nog steeds niet.

    De breed gespreide Nasdaq index doet net beter dan Pinterest. Waarom gokken op een paard als de kudde het beter doet? En als je vindt dat een index niet hard genoeg stijgt kun je het kopen met een hefboom als Turbo. Kies de hefboom niet te groot (<2.5) want anders wordt je 1 van die particuliere beleggers die altijd verliezen met turbo's.
  3. Cor54 3 augustus 2020 08:29
    Nou Laurens, dat was wel even vuurwerk afgelopen vrijdag.
    Nav jouw analyse 19 mei had ik wat turbo's gekocht (was wel even zoeken want niet iedere bank geeft turbo's op dit aandeel) en dat heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. Inmiddels de helft verkocht en de andere helft laat ik lekker zitten want de vooruitzichten voor dit aandeel zijn prima. Nogmaals bedankt voor je analyse en visie.!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links