Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos mei 2020

4.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 ... 241 242 243 244 245 » | Laatste
bezinteergebelegt
0
quote:

zen1974 schreef op 22 mei 2020 16:00:

Bovendien heeft Gala recentelijk nog bewezen dat een stijging van 130 naar 200 minder dan een maand in beslag neemt.

koop ik gewoon opnieuw bij rond de 182-183 want verder zakt het toch niet.

Voorop gesteld dat ik je eerdere bericht op inhoud zeer waardeer, chapeau voor de kennis. !!

Maar bovenstaande twee argumenten snijden ff geen hout in deze.

Gala stijgt van 130 naar 200 in minder een maand, klopt maar was daarvoor binnen een maand gezakt van 253 naar 132. Die bewegingen kunnen dus ook.

En dat het niet verder kan zakken dan 182-183 is natuurlijk helemaal onzin. Dat kan ook nog voor 17.30.

En bij 1 minder bericht inzake bv Toledo ga je nog wel wat verder terug.

Maar inhoudelijk heeft je eerste bericht veel duidelijk gemaakt. Heb ik je ook een AB voor gegeven.
Jantje__belegger
0
quote:

holenbeer schreef op 22 mei 2020 16:14:

[...]
Jantje toch, jantje toch ...

Ze hebben vorig jaar vele miljarden van Gilead 'gekregen'. Eén van de redenen dat ze zo gestegen zijn.

Voor de rest, nog 2 belangrijke triggers die zomaar zouden kunnen vallen:
- Gilead heeft zijn warrant nog niet uitgeoefend, kan zomaar gebeuren
- GLPG kijkt om zich heen naar interessante overnamekandidaten, die zijn een stuk goedkoper geworden
Ik wist dat niet. Ik was daar toen zo niet mee bezig.

Mea culpa, mea culpa, mea máxima culpa.
MrBiggy
0
Als ik zie wat reus Gilead betekent voor Galapagos
Kun je prima terugvinden in de koersgrafiek. Als ik de grafiek zie voor de coronacrisis en ik bedenk met hoeveel geweld de vs bezig is een vaccin/remmer te vinden... dan staat dit aandeel volgens mij een niveautje te laag!
[verwijderd]
1
quote:

Shortgala schreef op 22 mei 2020 15:31:

[...]
Doe dan ook even de woorden "lage dosis" vetgedrukt, aangezien het tegenvallend daar op slaat, en dus niet slaat op het gehele onderzoek.....
Shortgala
1
quote:

zen1974 schreef op 22 mei 2020 16:00:

@shortgala

Uw naam spreekt boekdelen.

Het doel van mijn post was mijn visie op de huidige situatie weergeven. Ik heb dan ook onderscheid gemaakt tussen feiten en veronderstellingen. Ik heb ook niet beweerd dat Gala volgende week 650 zal staan. Ik zit long in Gala en sta momenteel nog steeds op een mooie winst en heb er vertrouwen in.

Ik kijk zeker niet neer op anderen maar ben mij bewust van het feit dat niet iedereen vertrouwd is met de materie. Ik ben zelf zeer matig op de hoogte van de Netflix aandelen ed hoewel dit een zéér interessante niche is. Als Netflix morgen 10% zakt omdat een serie niet aanslaat, zal er waarschijnlijk ook iemand reageren op het forum dat het wel meevalt en dat een koopadvies op zijn plaats is.

Ik geef wel grif toe dat ik mij soms irriteer aan het niveau van de posts van de shorters aangezien het louter inhoudelijk geen steek houdt. Vandaar dat ik zei dat jullie fantasten waren. Uiteraard zijn jullie geen echte fantasten maar gewoon op een intelligente manier de koers aan het beïnvloeden. Jullie zijn zich volledig bewust van de hoeveelheid lezers van dit gala forum (mei: views 425.088 , posts 3.175).

Ik heb duidelijk aangegeven dat Gala volatiel is en dat brengt voor velen voordelen en leve de winst (zeker in deze tijden). Ik gun oprecht iedereen winst, iedereen heeft sowieso baat bij een hogere welvaart.

Het is bij Gala, Argen X en anderen nog gebeurd dat een positief pb een koersdaling te weeg brengt en dat is nu eenmaal het spel. Maar op korte termijn volgt er mijn inzien minstens herstel. Ik baseer mij hiervoor op het feit dat de daling gebaseerd is op een positief persbericht (of zou de koers 10% gedaald zijn zonder dit bericht, nee toch?) en dat Gala in zijn niche top is en blijft. Niet ieder biotech bedrijf heeft miljarden op zijn rekening (staat buiten kijf) en het vooruitzicht om een medicijn op de markt te brengen dit jaar (zoek de vele persberichten buiten de aandelen branche maar op). Bovendien heeft Gala recentelijk nog bewezen dat een stijging van 130 naar 200 minder dan een maand in beslag neemt.

Voor alle duidelijkheid, ik wou geen VERKOOPpraatje maken. Of weet je wat, verkoop gerust, ik baat er zelf bij op lange termijn want als het nog verder zakt, koop ik gewoon opnieuw bij rond de 182-183 want verder zakt het toch niet.

Je reactie wordt zeer gewaardeerd. Laat duidelijk zijn dat ik, hoewel mijn naam anders doet vermoeden, ik geen galashorter ben. Ik zou wel gek zijn gala op dit moment te shorten. Hoewel mij de precieze ins en outs betreffende bijvoorbeeld filgo ontberen, dit ontken ook dan ook allerminst, denk ik dat gala voor de lange termijn, 5 jaar plus, een zeer interessante belegging zou kunnen zijn. Zodoende zit ik dus ook long in gala. Dat weerhoudt mij er echte niet van om kritisch te zijn. Helaas ben ik qua gala inhoudelijk niet bij machte dit heel veel kracht bij te zetten. Wat ik echter opvallend vind is de manier hoe een pb gebracht wordt, de twitterfelicitaties van onno en zn collega s en de onuitputtelijke bron van forumleden die het pb zo ongelooflijk goed vinden. Dat vind ik, met mn zeer beperkte kennis, dus niet. En we stoppen nu de discussie, maar hoewel het een positief pb was viel het tegen tov de verwachting. Laten we zeggen dat het geen gigantische outperformance was, denk dat we dat met zn allen toch mogen concluderen. Maar we weten nu van elkaar hoe we erover denken. Hoewel via de media, en dus ook via dit forum, veel bereikt kan worden heb ik niet de minste illusie dat ik via dit forum ook maar enige invloed kan en zal hebben hebben op de koers van gala. Mocht ik die gedachte overigens wel hebben dan zal ook dat mij er niet van weerhouden te zeggen hoe ik erover denk. Al is het, en dit klinkt raar, tegen mn positie in. Ik heb veel vertrouwen in onno en gala maar er dient wel geleverd te worden. Dat is de afgelopen jaren meer dan het geval geweest. Onno en kompanen hebben werkelijk een fantastisch bedrijf gemaakt van gala. Echter de levensvatbaarheid, en ik realiseer me heel goed dat gala zonder inkomsten nog zo n 10 jaar vooruit kan, van gala valt of staat op de lange termijn wel met de toekomstige inkomsten van medicijnen of kennis. Die zullen wel ontwikkeld moeten worden. Correcte en objectieve berichtgeving is daarin van evident belang. Voor iedereen en dus ook voor de forumleden. Misschien is dat wel het belangrijkste punt dat ik wil maken dat ik echt van mening ben dat de manier hoe het pb is gebracht, de manier hoe de felicitaties van onno en consorten waren en de manier van reageren op dit forum mijns inziens overdadig enthousiast waren. Het was positief, maar niet weergaloos. Zodoende mijn, niet onderbouwde, kritische punt.

Wil ik nog als laatste meegeven dat als ik al zou shorten dat op bedrijven als air france klm (ik ga alleen niet tegen de nederlands en franse overheid speculeren) of de altices van deze wereld. Het risee der aandelen laten we maar zeggen. En niet op een potentieel kanon (en dat is positief bedoeld) als gala. Mocht ik dat dan doen ga ik niet op een forum vervolgens lopen te verkondigen hoe slecht deze aandelen wel niet zijn. Zo zit ik niet in elkaar, laat staan dat ik ook maar de minste illusie heb dat ik de koers via dit forum op enigerlei wijze zou kunnen beinvloeden. Zo n fantast ben ik nou ook weer niet laten we maar zeggen. Dit alles gezegd hebben, vind objectieve berichtgeving erg belangrijk. Kritisch blijven, en dat hoeft niet dogmatisch te zijn, is belangrijk. Ook op onno en gala. Dat kritische vond ik een beetje ontbreken na het pb. Zodoende mijn opstelling op dit forum.
Veel dank voor je reactie. Opdat het gala en jou maar goed mag gaan.

Groet,

een galalong.
aossa
2
@ shortgala die nu weer galalong noemt.
Je blaast warm en koud kerel, is je echte naam soms Rumpelsteeltje?
holenbeer
5
quote:

objectief schreef op 22 mei 2020 15:01:

[...]

Biochemicus of niet: je verhaal over de PB is okay. MAAR dan...kom je met diverse alinea's die er niks met te maken hebben. Mijn conclusie is dan ook: dit is een verpakt verkooppraatje van iemand die long in Gala zit. Snel vergeten je bijdrage.
Tjonge, jaloers?
Wie beweert er dan dat die volgende alinea's iets met het PB te maken hebben?
Niemand.
Verder zet Zen er, objectief, bij wat feiten zijn en wat veronderstellingen. Heb ik jou nog nooit zien doen.
En dat het een verkooppraatje is, so what, dat zijn bijna alle posts hier. Jij verkoopt een short visie, diverse anderen verkopen een long visie, en de meesten verkopen een gebrek aan visie. Net zoals de gemiddelde Nederbelgische samenleving over zo ongeveer alle onderwerpen.
Robert Long
0
quote:

holenbeer schreef op 22 mei 2020 16:57:

[...] Jij verkoopt een short visie, diverse anderen verkopen een long visie, en de meesten verkopen een gebrek aan visie. Net zoals de gemiddelde Nederbelgische samenleving over zo ongeveer alle onderwerpen.
Mooi! Eentje om in te kaderen.
Pharmking
0
quote:

AlfaGT schreef op 22 mei 2020 16:31:

[...]

Doe dan ook even de woorden "lage dosis" vetgedrukt, aangezien het tegenvallend daar op slaat, en dus niet slaat op het gehele onderzoek.....
man man man, wat maakt 100 mg of 200 mg nou uit....Als 200 mg werkt, dan neem je dat toch als patient!
holenbeer
0
quote:

Jantje__belegger schreef op 22 mei 2020 16:28:

[...]
Ik wist dat niet. Ik was daar toen zo niet mee bezig.

Mea culpa, mea culpa, mea máxima culpa.
Las later je bericht over je spreiding in 50 fondsen, dus ik snap dat je niet alles van GLPG weet. Ik zie je hier echter al een tijdje rondlopen, dus ik verbaasde me erover dat deze vraag nu pas kwam, en niet voordat je instapte. Dit is zelfs nog op het NOS-journaal geweest vorig jaar, maar dat zegt tegenwoordig ook weinig meer. Ik word oud.
[verwijderd]
0
@ pharmking: En waar slaat jouw reactie dan op? Ik doelde alleen op het feit dat zijn quote er uit zag alsof het hele onderzoek tegenvallende resultaten had, wat naar mijn mening niet zo is.
Jantje__belegger
0
quote:

holenbeer schreef op 22 mei 2020 17:06:

[...]
Las later je bericht over je spreiding in 50 fondsen, dus ik snap dat je niet alles van GLPG weet. Ik zie je hier echter al een tijdje rondlopen, dus ik verbaasde me erover dat deze vraag nu pas kwam, en niet voordat je instapte. Dit is zelfs nog op het NOS-journaal geweest vorig jaar, maar dat zegt tegenwoordig ook weinig meer. Ik word oud.
Laten we hopen dat we allemaal oud worden.

Ik denk dat ik de aandelen al had ver voor menigeen hier op het forum. Ik had ze gekocht, al jaren en jaren geleden, tegen 15 a 20 Euro of zoiets. Daarna er wel mee gehandeld maar niet heel actief.
holenbeer
2
quote:

Shortgala schreef op 22 mei 2020 16:41:

[...]

''hoewel het een positief pb was viel het tegen tov de verwachting....
Wat ik dan niet snap is dat je alle moeite doet om GLPG, filgo in UC, filgo in zijn algemeenheid enz. naar beneden te halen, terwijl je nu zelf zegt dat het helemaal niet aan het PB lag, maar aan de te hoge verwachtingen. En daar kan GLPG helemaal niks aan doen, want die zitten in de hoofden van al die mensen.

Het was een positief PB, wat betekent dat de GLPG-medewerkers hoogstwaarschijnlijk een medicijn op de markt gaan brengen dat beter werkt dan de medicijnen die de deelnemers aan de trial tot nu toe kregen (immers, ze kregen filgo nadat andere medicijnen niet werkten). Hoogstwaarschijnlijk gaat dit medicijn alleen al in de UC-indicatie 100-en miljoen per jaar opbrengen en vele mensenlevens een stuk draaglijker maken
Natuurlijk is Onno daar enthousiast over en feliciteert hij zijn medewerkers daarmee. Hij zou het eens niet moeten doen. Er zijn mensen die al een felicitatie krijgen als ze 3 tweedehands auto's in een maand verkopen.

Dat heel ergens anders op deze planeet beleggers hadden gehoopt en verwacht dat de resultaten nog veel beter zouden zijn, of überhaupt weinig hadden verwacht en geen idee hebben wat deze resultaten betekenen en vervolgens op de verkoopknop drukken, staat daar redelijk los van.
de tuinman
0
quote:

*voetnoot schreef op 22 mei 2020 17:02:

Maandag vast met rasse stappen omhoog.
Zie video van Jos Versteeg.
youtu.be/yhMJAS_X3sk
1 van de weinige analisten die Galapagos begrijpt. Hij legt het altijd prima uit.
Galadiner
0
Het is zoals in een wielerwedstrijd.
Voortgaande op de vorige goede resultaten en op het vertrouwen in de leiding dachten velen dat filgo zich ging lostrekken uit het peloton.De resultaten tonen aan dat dit niet zo zal zijn en er komt een massaspurt die onvoorspelbaar is .
Wat ik eigenaardig vind is het belang dat men hecht aan de minder goede werking van 100 mg wanneer de nevenwerkingen tussen 100 en 200 mg weinig verschillen.
4.897 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 ... 241 242 243 244 245 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront