Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Leuk_en_aardig
0
Is er helemaal niemand die commentaar wil geven op het feit waarom de koers van Nordstrom bijna 1 op 1 loopt met URW over de afgelopen 20 jaar of mis ik iets essentieels? Sorry maar ken URW niet zo goed als de meesten van jullie hier.
[verwijderd]
0
quote:

HogerOfLager schreef op 22 mei 2020 23:09:

Wat ik me toch afvraag. Je hoort de NS zeggen dat het vlgs hen wel 5 jr duurt voor ze weer op het oude nivo zitten. Je hoort Powell zeggen dat er een zware recessie aan komt, je hoort . . .
En de AEX staat gewoon op 527. En dat met de voorspelde donkere wolken.
Is iedereen te hebberig en bang om de opleving te missen?
Deze zal ongetwijfeld komen, maar nu toch nog even niet. Zoveel werklozen.
Zitten toch genoeg gezinnen tussen met hypotheek en kinderen?
Ik had eerder een AEX van 300 verwacht.
Maw lijkt het toch logisch dat er nog een klap aan komt?

Natuurlijk ga je een zware recessie tegemoet als iedereen binnen heeft gezeten door een pandemie. Heel knap van Powell dat hij dat in mei heeft ontdekt. 2020 gaat gewoon een verschrikkelijk slecht jaar zijn, maar dat gaat verbeteren. Als aandelen nu voor spotprijzen te koop staan, wilt iedereen het kopen.

Ook een beetje vraag en aanbod. In maart heb ik bijvoorbeeld ING gekocht voor 4.22, dit scheelt weinig t.o.v. het laagste punt van de kredietcrisis waar banken de oorzaak waren. Nu hebben ze genoeg ruimte. Ter vergelijking; ING draait nu meer winst en heeft 50 miljard aan reserves. Tijdens de kredietcrisis hadden ze een kapitaalinjectie van 10 miljard nodig en had men moeite met het waarderen van banken, omdat ze een onbekend bedrag aan woekerpolissen bezitten. Ik koop ING niet omdat dit een geweldig jaar gaat zijn voor ING, maar omdat het mij een geweldig rendement gaat opleveren in de toekomst.

Sommige ondernemingen zijn dit jaar verlieslatend, andere ondernemingen blijven gewoon winst maken, al is het aanzienlijk minder winst. Verder ben je aandeelhouder en zijn er geen andere opties meer dan de beurs om rendement te maken.

Angst is een slechte emotie op de beurs, zie het voorbeeld van Matad. URW op 95 gekocht, waarschijnlijk veel goedkoper verkocht en schreeuwt nu moord en brand, dit is een k@t aandeel en wij moeten ons verstand gebruiken en verkopen. Mooi niet.
[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 23 mei 2020 00:23:

[...]

Een tijdje geleden toen je nog moest zoeken naar posts op dit draadje las je serieuze posts. Met al die nieuwkomers c.q. avonturiers heb ik nog nooit zo´n onzin gelezen. Doch chapeau, u slaat alles door te dansen als u verliest. Het kan verkeren doch zelfs het gezegde "elk nadeel heeft zijn voordeel" past op geen enkele manier in uw gebeuzel.

Groet.
Helemaal mee eens, matad.

Weer zo iemand die denkt in de toekomst te kunnen kijken.
Wie niet horen wil, moet maar voelen.
Dat zal wel een keer gaan gebeuren.
[verwijderd]
0
quote:

Namy schreef op 22 mei 2020 22:16:

In 2007 hadden beleggers er ook geen vertrouwen in en was de koers meer dan gehalveerd.

Als je URW in 2007 kocht op het dieptepunt dan;
- Had je in vijf maanden 50% rendement op de koers
- Had je binnen acht jaar 150% rendement op de koers en 55% rendement op dividend (netto). Als je het dividend had herbelegd had je ruim 300% rendement in acht jaar.

Ik kan ook andere voorbeelden bedenken vanaf een ander tijdstip.
Wat zou je van deze denken?

Als je URW in sept 2016 kocht op € 250 als lange termijn belegging dan;
- Had je in 44 maanden -83,5% rendement op de koers
- Had je als je steeds had bijgekocht een veelvoud van dit verlies gehad.
- Had je als klein doekje voor het bloeden 2x per jaar dividend ontvangen.

Luifel
1
ik ben nu erg voorzichtig geworden met dit aandeel
kwam toevallig op het Tostrams form een link van eddy schekman tegen,
luisterde ik heel vroeger op de radio altijd naar, zeg maar een soort kees de kort van vroeger :-)

www.cashcow.nl/is-unibail-rodamco-wel...

ook Nico Inberg was met een van zijn laatste berichtjes negatiever geworden over unibail,
en dan het verhaal van de shorters! en de laatste koersdoelen ...zelfs al 35,-
Misschien hebben ze het allemaal mis , maar ik pas even

de storm
0
Tuurlijk online winkelen is voor de luie gemakzuchtige mens ideaal, allen de meeste vrouwen geven toch de voorkeur aan de winkelstraat. Daar liggen de retouren vele malen lager. Ook de leefbaarheid van een stad gaat achteruit. De winkels gaan niet verdwijnen.. de panden kunnen ook verkocht worden en dat levert veel cash op, de boekwaarde lijkt men nu te vergeten.. Let maar op over 3 maanden herstel tot 75 euro. Succes met uw verkoop.
Luifel
0
@Leon ..zie wel wat in je verhaal, maar acht het waarschijnlijk dat het aandeel nog
onder de 40 komt.....en al eerder in het forum gemeld...was verrast dat ik bij aankoop 125,- belasting moest
betalen, en heb deze bij verkoop dezelfde dag niet teruggekregen, door iemand geopperd :-)
zalwel
0
quote:

crux schreef op 23 mei 2020 09:05:

[...]
Helemaal mee eens, matad.

Weer zo iemand die denkt in de toekomst te kunnen kijken.
Wie niet horen wil, moet maar voelen.
Dat zal wel een keer gaan gebeuren.
Als je koopt op 100 kan je dus nu blijkt 60 euro verliezen. Het mooie van de huidige koers is dat die hoeveelheid er niet meer vanaf kan. Het lijkt net of urw de huur moet betalen om te overleven. Het zijn de huurders als apple lv mcdonald pizza hut cartier adidas die de winkel open willen houden en uiteindelijk toch in het centrum zullen blijven zitten en dus uiteindelijk de huur gaan betalen. Kan natuurlijk niet zo zijn dat je ineens 50 % korting wil omdat de hoeveelheid mensen die winkelen afneemt. Ja natuurlijk is het allemaal onzeker en gast het niet goed maar daarom koop je het aandeel nu op 35 of 40 euro.
En daarnaast als het dividend met 50% daalt dan nog krijg je 5,40 en als de winst halveert dan nog verdienen ze meer dan 6.00 per aandeel. Het vaccin gaat gevonden worden daar moet je in geloven en dan is het aandeel op deze koers en met genoeg financiële middelen in de kassa een absoluut koopje. En of het nu nog naar de 35 gaat is natuurlijk van de 100 euro genomen niet meer het probleem. Het probleem is dat er hier veel geschreven wordt over de ramp dat het van de 41 nog naar de 35 zal zakken. Procentueel natuurlijk fors maar in zijn geheel over het totale verlies niet iets waar je minder van slaapt. En het mooie is dat als de shorters het naar de 35 duwen ik er in iedergeval nog een paar bijkoop. Mochten ze ooit weer terug komen op het niveau van voorheen dan hoef ik nooit meer zorgen te hebben over de financiële situatie. Dit is een moment van life changing die je niet vaak tegenkomt. Succes
Vergeet niet dat als er geen shorters in hadden gezeten het asndeel Nooit op deze koers had gestaan.
matad
0
Prachtige verhalen over hoe je GAK omlaag is te krijgen. Bijkopen op een lage koets. Doch bij een dalende koers gaat je GAK alleen maar omhoog. Dat is mij duidelijk overkomen bij dit aandeel. Zie tevens mijn "Philips" post.

Groet
[verwijderd]
0
quote:

crux schreef op 23 mei 2020 09:17:

[...]
Ik kan ook andere voorbeelden bedenken vanaf een ander tijdstip.
Wat zou je van deze denken?

Als je URW in sept 2016 kocht op € 250 als lange termijn belegging dan;
- Had je in 44 maanden -83,5% rendement op de koers
- Had je als je steeds had bijgekocht een veelvoud van dit verlies gehad.
- Had je als klein doekje voor het bloeden 2x per jaar dividend ontvangen.
Tot zover is dit jaar al winstgevender geweest dan heel 2019. En mijn portefeuille zit gevuld met hard afgestrafte aandelen waar we ondertussen de bodem wel van kennen. Zie de bijlage even voor een klein kijkje in mijn transactieoverzicht, in twee maanden heb ik meer rendement gemaakt op Shell dan een aandeelhouder die in 2005 Shell heeft gekocht en jaarlijks dividend heeft ontvangen.

Wat de koers van URW gaat doen? Dat weet ik niet. Het kan lager, lager en lager. Maar het kan ook zomaar de grootste stijger zijn en dat moment ga ik niet missen. Voorlopig beleg ik voor de lange termijn.

Ik laat mij graag adviseren door forumleden met een hoger rendement dan ik. Voorlopig sta ik nog krap op groen met URW. Gewoon even een vraagje voor de mensen die adviseren te verkopen, staan jullie op winst of verlies?

Bijlage:
zalwel
0
Je moet als belegger natuurlijk wel kansen herkennen. Daar waar je koopt op 95 en in angst verkoopt op 45 doe je iets niet goed.
Het blijft natuurlijk een bezigheid die niet te voorspellen is maar angstig worden op 41 is toch iets waar je uiteindelijk de echte beleggers met lef ziet reageren. Niets makkelijker dan roepen dat asml op 300 goed is en adyen op 1100 nog steeds koopwaardig is maar juist daar met argumenten komen dat het iets te hard is gegaan en dat je daar voorzochtig moet worden raakt me meer dan bij urw op 41 angstig te worden.
matad
1
Beste Zalwel.

Ondanks mijn voornemen om niet te reageren op je post toch maar weer proberen. Jij doet aan een enorm gehalte wishful thinking. Is je goed recht doch het verbaast me dan dat je op zo'n agressieve schrijfwijze andersdenkenden aanvalt.
Ik heb op dit aandeel enorme verliezen geleden doch als het vanaf maandag omhoog schiet dan heb ik daar gewoon vrede mee. Ik heb gegokt en het is verkeerd gelopen met dit aandeel.
Leg de koers van Amazon eens over die van URW en je ziet direct de oorzaak. De corona crisis heeft dit enkel versneld. Er komt een enorme onderlinge concurrentie tussen de malls aan. Concurrentie uiteraard vnl op huurprijs. Dit gaat een paar jaar duren. Gevolg van lagere huur is lagere waarde onroerend goed. En reken maar dat die waarde omlaag schiet.
Huur omlaag, waarde onroerend goed omlaag, leningen die duurder worden. Mogelijk voorschrijdend inzicht doch heeft wat duiten gekost.
Had in deze beter naar Junkyard kunnen luisteren.

Groet.
matad
0
Beste Namy.

Als u momenteel "groen" staat bij URW dan kan dat onmogelijk zijn van het kopen en/of verkopen van dit aandeel.

Groet.
zalwel
1
Leuk om advies te krijgen van een belegger die koopt op 95 en verkoopt op 45.
Op dit moment is amazon bezig om steeds meer winkels in Malls te openen.
Dus behalve je beleggingen is je toekomst beeld ook niet helemaal werkelijkheid.
Koop je aandelen terug en sluit je aan bij de toekomstige winnaars.
Zonder lef nooit een super resultaat. Wat je kwijt bent geraakt op urw verdien je met andere aandelen niet zo snel terug. Koop urw en luister niet naar junkyard die is ook negatief op 41 en heel positief op 35 straks. Vergeet niet als je er niet in zit als het aandeel stijgt koop je niet meer.
[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 23 mei 2020 10:51:

Leg de koers van Amazon eens over die van URW en je ziet direct de oorzaak. De corona crisis heeft dit enkel versneld. Er komt een enorme onderlinge concurrentie tussen de malls aan. Concurrentie uiteraard vnl op huurprijs. Dit gaat een paar jaar duren. Gevolg van lagere huur is lagere waarde onroerend goed. En reken maar dat die waarde omlaag schiet.
Als een retailer via het platform van Amazon verkoopt, dan genereert de retailer omzet. Het wel of niet sluiten van fysieke winkels is voor de retailer gewoon een simpele business-case. Het leeuwendeel van de verkopen vindt plaats in fysieke winkels.

Ik verwacht voor 2020 kwijtschelding voor een deel van de huur, sowieso geen huurverhogingen en misschien wel verlagingen. Maar momenteel wordt URW verhandeld ver onder de NAW. Het is even een vraagteken hoe hier vorm aan wordt gegeven; contractuele verplichting maar een pandemie die de situatie 180 graden heeft doen draaien.

Het verbaast mij wel oprecht dat je je zorgen maakt over Amazon. Amazon verkoopt juist voornamelijk electronica en artikelen. De huurders van URW verkopen voornamelijk kleding en voedsel. Als retailer kun je niet volledig afhankelijk zijn van e-commerce. Stel, Nike gaat alleen nog maar op Amazon en andere websites verkopen. Ik zie dat Nike 311 shirts verkoopt op Amazon. Amazon verkoopt echter meer dan 20.000 shirts (haha). Als je klanten krijgt in een fysieke Nike winkel, is hun enige optie.... *tromgeroffel* : Nike!

De malls van URW hebben een hoge aantrekkingskracht in drukke steden. Als je wilt concurren met andere merken, dan heb je fysieke winkels nodig. Het is niet zo zwart-op-wit van: ''oh, daar komt e-commerce, we hebben geen fysieke winkels meer nodig''. De winstgevendste vorm van een retailer zal een combinatie van zowel fysiek als online zijn.

[verwijderd]
0
Ik ben echt beginnend belegger met klein kapitaal en vind de discussie in ieder geval erg interessant. De huidige crisis leek mij mooi moment om in te stappen, of dat zo zal zijn, moet blijken. Gevoelsmatig zijn mensen vooral sociale wezens, stranden alweer overvol, winkel centra die leeg geruimd moeten worden, Albert heijn bezorgservice die terug loopt, lange rijen voor de ikea's, bouwmarkten, tuincentra, outlet Roermond etc. voor mij geld (op gevoel zeg ik erbij) dat online kopen nu gewoon meer noodzaak dan permanente oplossing is. Met mij zullen er meer zijn die bepaalde zaken zoals kleding of schoenen gewin liever in een fysieke winkel kopen dan een online store. Een medicijn / vaccin komt er vroeg of laat en dan gaat iedereen gewoon weer naar het sociale namelijk het bezoeken van fysieke winkels. Heb ingekocht op 43, zakt het naar in de 30, prima koop ik wat bij. Al zou het op termijn als de wereld weer enigszins naar normaal gaat, stijgen naar al was het €70 dan nog haal ik een mooie winst. In de woningcrisis dacht ook iedereen dat dit zo zou blijven en kijk nu eens..bijna weer een nieuwe bubbel. En ja, het is lange termijn denken dit...
[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 23 mei 2020 10:57:

Beste Namy.

Als u momenteel "groen" staat bij URW dan kan dat onmogelijk zijn van het kopen en/of verkopen van dit aandeel.

Groet.
Voor deze crisis bezat ik alleen een vastgoedfonds met certificaten (huurhuizen, supermarkten en commercieel vastgoed). Op 53 euro voor het eerst ingestapt in URW, daarna verkocht omdat de koers met bijna 40% in twee dagen steeg en de lockdowns nog aan de gang waren.

In de afgelopen maanden heeft URW drie korte ritjes van tweemalig + 20 euro en eenmalig + 10 euro gemaakt. Ergens op deze aardbol loopt vast een gelukvogel rond die al deze drie ritjes maximaal heeft uitgemolen en nu 'gratis' is ingestapt op URW en nog winst overhoudt bij een faillisement.

[verwijderd]
0
Waarom hebben we het steeds over een faillisement. Vastgoed blijft vastgoed. Dé overheid heeft gezegt bij te springen waar nodig, dat geeft mij niet het gevoel dat straks alle winkels van URW ontruimd moeten worden met een te koop bordje in de tuin.

Persoonlijk verwacht ik dat het nog tot het einde dit jaar een hele lage koers blijft maar daarna significant zal stijgen in 2021.

P.S. wat de bodemkowrs zal zijn voor dit jaar is mij echter nog de grote vraag gezien er zoveel optiebeleggers de koers nog drukken.
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 75,100
Verschil +0,220 (+0,29%)
Hoog 75,440
Laag 73,980
Volume 302.757
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront