Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rene l
0
Gisteren sprak ik nog een bekende van mij die bij een zorgverzekeraar werkt.
Hij gaf mij een inkijkje hoe het er momenteel toe gaat, het is een chaos, de situatie is zorgwekkend, hou je hart maar vast.

Op dit moment is er een situatie die niet normaal is.
Personeel in ziekenhuizen die weinig te doen hadden de afgelopen periode zijn 100% doorbetaald, ook de artsen die mega salarissen verdienen.

Het is door de zorgverzekaars opgehoest uit onze maandelijkse premiebetalingen.
De kosten voor de behandeling van Corona zijn extreem, en op dit moment moeten de zorgverzekeraars hun stroppenpotten al aanspreken.
Het geld raakt op en het verloop van Corona is hoogst onzeker.

Op dit moment breken ze hun hoofd voor volgend jaar.
Het standaard eigen risico van 385 Euro zal waarschijnlijk intact gelaten worden.
Wel zal er flink gesleuteld worden aan andere zaken.
De vergoedingen voor medicijnen zullen flink teruggeschroefd worden en de mensen moeten dus flink meer bijbetalen.
De maandelijkse zorgpremie zal ook flink omhoog gaan, reken maar op minimaal 10 Euro, maar een verhoging van 15 Euro zal meer realistisch zijn.

Probeer maar gezond te blijven en zorg te mijden, maar dit is niet voor iederéén vanzelfsprekend.
Bij velen zal echter het maagzuur spontaan naar boven komen borrelen als ze de nieuwe premie onder ogen zien.
rationeel
0
George Orwell’s “1984” is bekender, maar Aldous Huxley’s toekomstbeeld Brave New World, uit ...1932,... beschrijft beter welke kant onze samenleving op gaat.... Een wereld geleid door technocraten die bepalen hoe iedereen leeft en ervoor zorgen dat iedereen gezond en “tevreden” is, waar... baby’s ...via reageerbuisjes ter wereld komen en... genetisch ...worden gemanipuleerd, waar iedereen “gelijk” is – behalve de leiders – en waar alles mag op seksueel gebied maar waar geen ...echt contact...???(R) meer is tussen mensen.

Deze Heerlijke Nieuwe Wereld heeft veel weg van de ...gedroomde wereld van politici, ...(R)klimaatactivisten en wetenschappers die elkaar hebben gevonden in hun streven naar een gedigitaliseerde ecostaat, waarin... zij...???(R) bepalen wat mag en wat verboden is (vliegvakanties, dieselauto’s, gasverwarming, “discrimineren”, experts tegenspreken), waarin iedereen tevreden wordt gehouden met een “basisinkomen”, waarin niemand rijk of anders mag zijn (“ongelijkheid” – fout!), maar waarin voor de leiders zelf, die in mooie huizen-in-het-groen wonen en vrolijk de wereld over vliegen, andere regels gelden dan voor het plebs.
rationeel
0
Een gewenste wereld beschrijven, maar de kritiek er op apart houden. En het vooral genuanceerd houden.
rationeel
0
Met de coronacrisis is voor deze would-be wereldleiders hun ideaal plotseling tastbaar geworden. De staat heeft de totale controle overgenomen over economie en samenleving. Mensen worden aan huis gebonden, kunnen niet vliegen of op vakantie, mogen niet “samenscholen”, krijgen letterlijk mondkapjes voor. Ze worden tevreden gehouden met uitkeringen en digitaal vermaak, maar mogen elkaar niet meer aanraken of feest vieren. Het kan dus, de maatschappij onder controle brengen.
rationeel
0
Schok

In eerste instantie, toen de coronacrisis uitbrak, sloeg de klimaatactivisten de schrik om het hart. Zij zagen hun eigen projecten en budgetten in gevaar komen. Ze schrokken van de lage olie- en gasprijzen die een bedreiging zijn voor duurzame energie. Het ergste vonden ze misschien nog wel alle aandacht die ineens naar corona ging in plaats van naar het klimaat.

Inmiddels echter zijn ze hersteld van de schok en beseffen ze dat de coronacrisis enorme kansen biedt om... hun agenda... uit te voeren. Ze benadrukken de overeenkomsten tussen de twee crises en eisen dat economische “herstelplannen” groener-dan-groen zullen worden. De Franse president Macron zei in de Financial Times: ‘Niemand aarzelt om diepgaande, keiharde (“brutal”) keuzes te maken als het gaat om het redden van levens. Dat geldt ook voor klimaatrisico’s.’

‘Wij kunnen de crisis van deze pandemie veranderen in een kans om onze economieën op een andere manier opnieuw op te bouwen en weerbaarder te maken,’ verklaarde de “president” van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in een tweet waarin ze benadrukte dat aan de Europese Green Deal, waarin is aangegeven dat ...25%... van het EU budget moet worden besteed aan klimaat, niet mag worden getornd.

De Britse klimaatgoeroe George Monbiot zei in The Guardian wat vele andere klimaatactivisten in diverse bewoordingen hebben verklaard: overheden moeten alleen... die economische sectoren ...helpen ‘die het... overleven van de mensheid... en de rest van de levende natuur verzekeren’. En u weet wel welke sectoren dat zijn. En niet zijn.
rationeel
0
Complottheorieën

Dat de coronacrisis wordt aangegrepen door de klimaatleiders om hun agenda uitgevoerd te krijgen, is niet zo verwonderlijk, want er zijn veel overeenkomsten tussen de twee. Ik noem er een paar.

Zowel het klimaatgevaar als het coronagevaar zijn gebaseerd op een onzichtbare vijand.
In beide “crises” wordt sterk geleund op de meningen van een kleine groep maatschappelijk actieve wetenschappers die nauwe banden hebben met de overheid en eco-groeperingen. Wie deze “experts” tegenspreekt wordt weggezet als “ontkenner” of iemand die gelooft in complottheorieën.
In beide gevallen wordt de bevolking angst aangejaagd. Greta Thunberg zei het al: ‘I want you to panic!’ In de coronacrisis hebben politici en media haar opdracht met verve uitgevoerd.
In beide gevallen is veel van de angst gebaseerd op computermodellen, die in het geval van corona nu al onjuist zijn gebleken.
Zowel coronabeleid als klimaatbeleid zijn gericht op het vermijden van risico’s. Gevaren worden neergezet zonder context. De natuurrampen die het gevolg zouden zijn van klimaatverandering worden niet vergeleken met natuurrampen in het verleden, net als de corona-epidemie niet in verhouding wordt geplaatst tot epidemieën uit het verleden of tot andere gevaren.
In beide gevallen wordt vooral gekeken naar de baten van het beleid, niet naar de kosten, en worden alternatieve oplossingen (denk aan de Zweedse aanpak bij corona, of kernenergie bij klimaat) terzijde geschoven.
Het “nieuwe normaal” dat nu is ontstaan in het coronatijdperk heeft dan ook veel elementen in zich die we ook in de toekomstige ecostaat gaan zien.

Alle macht komt te liggen bij de staat. Die bepaalt welke activiteiten wel en niet zijn toegestaan en hoeveel geld er naartoe gaat.
Bijeenkomsten waar mensen lijflijk contact hebben en lak hebben aan ecologisch verantwoorde leefregels – concerten, uitgaan, festivals, funshoppen – worden tegengewerkt.
Contact hebben met elkaar mag alleen “veilig” (dat wil zeggen, virtueel of gedoseerd).
Demonstraties worden verboden of zwaar gehinderd.
Pinbetalingen worden verplicht, zodat mensen beter kunnen worden gevolgd. Straks kunnen de eco-hopmannen zien of je je klimaatbudget niet hebt overschreden bij het boodschappen doen.
Het lokale bestuur krijgt controle over ondernemers, die vrijwel allemaal afhankelijk zijn geworden van overheidssteun. In Amsterdam is dat al merkbaar: terwijl de gemeente private verhuurders oproept om huren kwijt te schelden, weigert de gemeente zelf om dat te doen voor ondernemers die van de gemeente huren.
Automobilisten worden nog verder de stad uitgejaagd.
De verderfelijke seksindustrie wordt de nek omgedraaid.
Vakanties en reizen worden aan banden gelegd.
Gelijkheid wordt afgedwongen.
rationeel
0
Dat laatste is een cruciaal onderdeel van de Heerlijke Nieuwe Wereld. De ...verlichte dictators ...bepalen hoeveel iedereen aan “basisinkomen” ...krijgt. Dat staat los van hoe hard iemand heeft gewerkt in zijn leven. Wie “teveel” verdient krijg...t torenhoge belastingen opgelegd,... om “overconsumptie” te ontmoedigen. Die... belastingen ...worden besteed aan... subsidies voor biomassacentrales,... windmolens, ...warmtepompen... en... salarissen voor de leiders... en hun ...aanhang....

U heeft uw hele leven hard gewerkt om na uw pensioen met een camper door Europa te reizen? Jammer voor u, dat kunnen we echt niet toelaten. Veel te vervuilend. ...Uw pensioen... is bovendien al lang verdwenen – opgegaan aan... klimaatprojecten... en door... Rob Jetten... overgemaakt aan zijn... vriendjes... in andere... EU-regeringen... waar... u “solidair” mee moet zijn...
rationeel
0
Het Nieuwe Normaal volgens Robbert Dijkgraaf

Overdrijf ik? Ik hoop het. Maar lees eens mee met dit interview in het ...AD..., waarin onze bekendste televisie-wetenschapper, ...Robbert Dijkgraaf,... vanuit Princeton in de VS beschrijft hoe hij het “nieuwe normaal” ziet na het corona-tijdperk.

‘De omarming van de digitale wereld en die van de... genetica [!] ...zal versneld gaan,’ zegt Dijkgraaf. ‘Landen die hier veel in hebben geïnvesteerd … zoals China, Singapore en Korea,... komen er ook het ...beste... uit.’ China is voor Dijkgraaf een voorbeeld: ‘China en Singapore hebben... technologie ...omarmd voorbijgaand aan de issues waar we ons in het westen zorgen over maken [zoals privacy].’

[verwijderd]
1
radiootje knalt gewoon weer de allerlaatste Wynia teksten op dit forum, heeft vermoedelijk het gevoel die op die manier innerlijk verwerkt te hebben. Ordinaire spammer.
Leuk voor anderen die hun persoonlijk gedichte bijdragen in deze vloed zien ondergaan.

Ik loop dan eerst maar eens naar de bakker.
rationeel
0
Sommige dingen zullen blijvend veranderen, zegt Dijkgraaf opgetogen: ‘We zitten ...6000... km van elkaar verwijderd, ons ...contact gaat snel,... we horen en zien elkaar en het belangrijkste is: de kans op besmetting is nul. Er ontstaat een ...democratisch... effect: als we in de virtuele wereld duiken, zijn we allemaal elkaars buren. We zijn nog nooit zo... geïsoleerd en zo verbonden geweest.’...
rationeel
0
Geen bal

Veel burgers maken zich zorgen over de economische gevolgen van de lockdown. Wat ze niet begrijpen is dat onze leiders dit ...geen bal uitmaakt.... Zij hebben rechtstreeks toegang tot ...belastinggelden en de geldpersen van de ECB... Zij zijn verzekerd van goede banen, waardevaste pensioenen, mooie huizen en gerieflijke vakanties. Daarom “investeren” ze ook graag honderden miljarden in het klimaat of geven het weg aan andere EU-lidstaten. Het is namelijk ...niet hun eigen ...geld en zij zullen er ...nooit...???(R) door worden geraakt in hun bestaan.

Net zoals ik vermoed dat ze fundamenteel onverschillig staan tegenover de desastreuze psychologische en maatschappelijke gevolgen van hun coronabeleid. Het maakt ze niet uit dat door hun lockdown-maatregelen ouderen in eenzaamheid sterven, miljoenen dood gaan aan ziektes die hadden kunnen worden vermeden, aan honger, aan depressie en zelfmoord. Het raakt hen zelf namelijk niet.... Dijkgraaf rept er niet over...???(R).

Daarom ook proberen ze een terugkeer naar het oude normaal zo lang mogelijk uit te stellen – ook al is daar geen enkele rationele basis voor. Ze willen de geesten rijp maken voor hun Heerlijke Nieuwe Wereld. Ze weten dat ze ermee wegkomen zolang het volk nog in angst verkeert.
rationeel
0
Pikt het volk de ecodictatuur?

De vraag is, blijft het volk bang? Pikt het... plebs...???(R) de ecodictatuur? Er is veel woede onder burgers. Die richt zich op ogenschijnlijk irrelevante zaken als 5G en verplichte vaccinaties. Daar kun je

neerbuigend over doen, maar het zijn toevallig wel instrumenten waar de leiders de bevolking mee kunnen controleren.

Ik denk dat we voor een keuze staan. We kunnen de staat, de controleurs, de “experts”, de klimaatgoeroes, de EU-mandarijnen van ons afschudden – makkelijk zelfs – maar alleen als we onze angst overwinnen, zelf verantwoordelijkheid durven nemen voor ons leven, met alle risico’s en nadelen van dien.

In Brave New World leeft nog een klein groepje “primitievelingen” in een reservaat, buiten de gevestigde orde om, in armoedige en onhygiënische omstandigheden. Ze lijden pijn en worden ziek. Maar ze zijn wel... vrij... Een van hen, John Savage, is geschokt over de mentaliteit van de mensen in de Brave New World als hij daar terecht komt. ‘Vinden jullie het... fijn om slaven te zijn?’... roept hij uit. ‘Vinden jullie het fijn om baby’s te zijn?’ De grote leider, Mustapha Mond, legt hem uit dat aan zijn boodschap geen behoefte is. ‘De wereld is stabiel nu. Mensen zijn gelukkig … Ze zijn welvarend. Ze zijn veilig. Ze zijn nooit ziek.’

Dat kan zijn, is het antwoord van Savage, maar, zegt hij: ‘Ik claim het... recht om ongelukkig ...te zijn … Het recht om oud en lelijk en impotent te worden. Het recht om syfilis te krijgen en kanker … Het recht om tyfus op te lopen …’ Dat is het soort moed dat nodig is om vrijheid te verwerven.???(R)

Karel Beckman

www.wyniasweek.nl/de-coronacrisis-als...
JP Samosa
0
Ondernemers willen nu naast het eerder gratis geld,
Nu ook geld voor aanpassingen in de 1,5 m economie
En,
Gratis geld voor betaling van ontslagvergoedingen......

@Rene, hou de social deal aanbiedingen maar in de gaten, nu het nog kan....
rationeel
0

Karel Beckman

www.wyniasweek.nl/de-coronacrisis-als...

Een interessant uitgangspunt, om onze ideeen over de ideale maatschappij naar voren te brengen.
Nogal onevenwichtig geschreven, maar de te meer wordt duidelijk hoe ingewikkeld het is om een nieuwe verbeterde wereld te maken.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 23 mei 2020 12:28:

radiootje knalt gewoon weer de allerlaatste Wynia teksten op dit forum, heeft vermoedelijk het gevoel die op die manier innerlijk verwerkt te hebben. Ordinaire spammer.
Leuk voor anderen die hun persoonlijk gedichte bijdragen in deze vloed zien ondergaan.

Ik loop dan eerst maar eens naar de bakker.
Jij Gokker, hebt helemaal niet door, welke verantwoordelijke rol je in onze maatschappij hebt te spelen.

Lees nu eens aandachtig dit artikel en probeer eens mee te doen ipv je geisoleerd op te stellen, zgn als toeschouwer. Er wordt iets van je verwacht. Iets anders dan consumeren, van wat anderen bedenken, bijdragen.
rationeel
0
George Orwell’s “1984” is bekender, maar Aldous Huxley’s toekomstbeeld Brave New World, uit ...1932,... beschrijft beter welke kant onze samenleving op gaat.... Een wereld geleid door technocraten die bepalen hoe iedereen leeft en ervoor zorgen dat iedereen gezond en “tevreden” is, waar... baby’s ...via reageerbuisjes ter wereld komen en... genetisch ...worden gemanipuleerd, waar iedereen “gelijk” is – behalve de leiders – en waar alles mag op seksueel gebied maar waar geen ...echt contact...???(R) meer is tussen mensen.

....

Kennis schrijdt voort. Het streven naar kennis is een aangeboren eigenschap en niet tegen te houden. In de wereld met internet is de kennis ook democratisch. Dat wil zeggen dat hij in principe overal en voor ieder INDIVIDU beschikbaar is.

Daarmee neemt de macht van de "leiders" mi af en NIET toe.

Het is niet voor niets, dat de heersende macht, er voor kiest, KENNIS onder controle te houden.

Vrijheid van het woord, is vrijheid over de uitwisseling van KENNIS.

Machtswellustelingen proberen altijd de uitwisseling van kennis verdacht te maken.

Alleen het ware woord mag naar geluisterd worden.

Het INDIVIDU mag niet ZELF uitmaken wat dat is.
rationeel
0
@sypwynia www.telegraaf.nl/nieuws/1206660003/vo...
Voorzitter veiligheidsberaad Hubert Bruls: "Op deze manier krijgen we zomer vol beperkingen”

Een ongekozen burgemeester legt een zomer vol beperkingen op, en niemand sleept hem voor de rechter, of arresteert hem
Wat is dit voor bananenrepubliek geworden ?
[verwijderd]
2
quote:

rationeel schreef op 23 mei 2020 13:04:

[...]

Jij Gokker, hebt helemaal niet door, welke verantwoordelijke rol je in onze maatschappij hebt te spelen.

Lees nu eens aandachtig dit artikel en probeer eens mee te doen ipv je geisoleerd op te stellen, zgn als toeschouwer. Er wordt iets van je verwacht. Iets anders dan consumeren, van wat anderen bedenken, bijdragen.
Wat een arrogantie weer. Waarom zou ik aandachtig moeten lezen wat een spammer door de deurspleet duwt?
Ik bepaal nog altijd zelf wat ik lees en mijn verantwoordelijkheid bestaat uit het bestrijden van dandies en andere rattenvangers.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.094,00 -0,24%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.994,92 -0,26%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.524,13 +0,24%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.319,06 -0,13%
 EUR/USD 1,0700 -0,02%
 WTI 82,91 -0,47%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront