Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
2
Ons wordt bij voortduring voorgehouden wat een weldaad de EU toch voor Nederland is. Daar zullen de vissers anders over denken. Zij ervaren de nadelen van een land dat machtig is door zijn grootte, maar in zijn achterblijvende ontwikkeling de concurrentie met het kleinere land niet aan kan. Maar dat zijn doel nu kan bereiken met oneigenlijke middelen.

De spelregels wordt geweld aangedaan, en het doel wordt op die manier bereikt.

Dit terwijl de vernieuwingsbereidheid van in dit geval de vissers niet alleen zorgt voor een humanere visvangst, maar ook nog aan andere door de EU zo nagestreefde doelen worden bereikt.

Frankrijk met zijn conservatieve vismethoden kan de concurrentie met vernieuwingsgezind Nederland niet aan, en wint deze strijd via de oneigenlijke methode van de macht van de grootste.

Niet zo gek als velen tot het inzicht komen, als zij het al niet waren, het zonder de EU met zijn veel te hoge overheidskosten beter te kunnen klaren in ons flexibele eentje.

Een hele grote wereld, waar onze handelsgeest, werkdrift, en kennis, zich optimaal kunnen manifesteren.

Geen oneigenlijke regeltjes, die geen ander doel hebben dan in te grijpen waar geen ingrijpen past.

De EU is verworden door een immens dure, ja, geldveslindende verdeel en vooral HEERS machine.

Daar moet een op orde zijnde economie helemaal niet toe willen behoren.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 23 mei 2020 17:09:

[...]

De corona crisis is voor Frans Timmermans een zegen.
Nu wil hij ook nog dat we anders gaan eten.
Gezonder, en niet zoals hijzelf.

Elk 5-sterren restaurant kent die speknek.

Van het leven geniet wekt afgunst bij je op; dat is geen mooie eigenschap.
Ik veronderstel dat je de Nederlandse Wet niet kent; ieder valt onder hetzelfde tarief naar gelang het inkomen en dat van Frans zal niet gering zijn. Dus hij betaalt veel..
En je nooit naar de overgewicht van VVDers gekeken o.a. ex-voorzitter Kaiser.

alexnr75
1
@Objectief,

Is het niet zo dat het grootste deel van zijn inkomen belastingvrij is? Ik denk dat hij juist weinig betaalt.

Verder zou ons Koningshuis ons grote voorbeeld moeten zijn.

De lasten afwentelen op de gemeenschap, de lusten voor jezelf.
rationeel
1
VLIJMEN - Het nieuws dat de wolf die in het Brabantse Vlijmen vrijdagnacht op zoek naar voedsel ook een woonwijk in Vlijmen doorkruist heeft, zorgt voor gevoelens van onrust en onveiligheid. De afgelopen week alleen al beet het roofdier zo’n zestig schapen dood. Volgens de organisatie ’Wolven in Nederland’ is er geen gevaar voor mensen, maar moet er aan de situatie in het poldergebied rond Heusden wel snel iets gedaan worden.

Een overbevolkt land, maar de wolf moet kunnen. Waar zit het gezonde verstand?
rationeel
1
Klimaatplan doorklieft natuurambitie

Unieke purperreiger bedreigd door windmolens

Edwin Timmer

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

De uitvoering van het... klimaatakkoord... dreigt in het... Groene Hart... frontaal te botsen met... Europese natuurambities... Jarenlang ...is aan boeren, burgers en bedrijven verteld dat ze moeten ...inschikken... omwille van... trilveen... en ...purperreigers.... Maar ...nu... staan er... ineens... ...***windmolens***... en...*** zonnepanelen***... ingetekend in en nabij de ...Nieuwkoopse Plassen...
rationeel
1
„Ik sloeg steil achterover”, vertelt... Dirk Kunst,... gebiedsmanager... Natuurmonumenten... voor het ...Natura 2000-gebied... Nieuwkoopse Plassen & De Haeck.... Langs vaarroutes waar normaal ...fluisterbootjes... het kwetsbare... trilveen... passeren, zijn voor de... concept regionale energiestrategie Holland Rijnland... rijen ...moderne...*** windturbines***... gepland.
rationeel
1
Verder achten de plannenmakers een gebied ten noorden van de Nieuwkoopse Plassen geschikt voor velden met...*** zonnepanelen***.... Maar... dit terrein... in de ...natuurhoofdstad ...van ...Zuid-Holland... is al ...aangemerkt ...als... Natuurnetwerk Nederland.... Miljoenen euro’s ...zijn uitgetrokken om er ...leefgebied voor weidevogels... te scheppen.
rationeel
1
...Kunst:... „We zijn al lang bezig met het... halen... van Natura 2000-doelen... Dat betekent ook het ...beschermen... en... uitbreiden... van een... zeldzame kolonie ...***purperreigers***... Dan kun je niet tegelijkertijd... vogelhakselaars... in dit gebied neerzetten.” Namens... Natuurmonumenten... schreef hij een brief aan de... organisatie van... Holland Rijnland...
rationeel
1
Ook de gemeente ...Nieuwkoop... ziet... niets... in de kaartjes van de... concept...*** energiestrategie***.... Wethouder ...Guus Elkhuizen... investeerde jaren... in de moeizame ...balans... tussen... boeren,... bedrijven... en ...stikstofgevoelige natuur.... „Kunnen we nu ineens... wel... enorme ...***windmolens***... plaatsen, en voor de ...aanleg... van ...kabels... en ...leidingen...*** zeldzame***... ***...natuur***... op de schop nemen?”
rationeel
1
...Elkhuizen...: „We stoppen... miljarden... euro’s in... natuurherstel... Maar nu het gaat om het ...***klimaatakkoord***..., lijkt er sprake van... tunnelvisie... Is... Natura 2000... ineens... geen... harde restrictie meer? Weidevogels kunnen bij regen lekker schuilen onder de zonnepanelen, maar beter worden ze er niet van.”
rationeel
1
De concept... energiestrategie... van... Holland Rijnland... erkent ...dat de inpassing van nieuwe ...***windmolens***... en ...***zonnepanelen***... een ’complexe puzzel’... vormt. Het gebied telt talloze ...harde... en ...zachte... restricties... „Als die allemaal worden gehandhaafd, kunnen we niet aan onze ...ambities... voor... hernieuwbare opwekking... voldoen”, stelt ...Liesbeth Spies,... bestuurslid... van ...Holland Rijnland... en tevens... burgemeester... van... Alphen aan den Rijn...
bik
0
quote:

hosternokke schreef op 24 mei 2020 12:28:

Wat een enorm dom antwoord. ^^^

Domme antwoorden bestaan niet,domme reaktie hazen wel. Grmpfft.
rationeel
1
Groene Hart

De gemeente... Lisse ...is niet blij met het plan om...*** windmolens***... en ...***zonneparken***... in de... cultuurhistorische... Bollenstreek... te plaatsen. „Dat mag... niet... gebeuren”, zegt... wethouder... ...Jeanet van der Laan.... „Dit gebied is van grote... toeristische waarde.... Het kan.. niet... zo zijn dat omdat er... geen ruimte... is rond... Leiden... en er... niks ...mag in het... Groene Hart..., wij de... boel ...vervolgens moeten... oplossen.”...
rationeel
0
...Spies... noemt de... lokale ophef..???(R) een ’storm in een glas water’. „Ik... begrijp...???(R) hun zorgen, maar we gaan in belangrijke natuurgebieden... natuurlijk...???(R) niet ...heel veel...*** windmolens***... neerzetten.”
rationeel
1
Tja...Het is zoals het is: Nederland is VOL...OVERVOL... met oa Windmolens , Zonnepanelen, Hout verbranding installaties en meer vervuilende, de natuur aantastende aan geen enkele eis voldoende,
plaats innemende en veel overlast voor mens en dier veroorzakende, op de tekentafel ontworpen oplossingen voor grotendeels niet bestaande problemen.

Veel menselijk en dierlijk leed, veel geld over de balk gegooid.

Stop deze onzin, laat het gezonde verstand zegevieren.

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.
jonas
0

We hebben een nieuwe softe psycho hier. Herboren en van de mantra Yogamaster Hirshili

"Als oude stalinist zal je blijven zoeken naar extremisme maar nooit zul je harmonie weten te vinden omdat dat niet in je weifelachtige en afwijzende aard ligt.

Je begeeft je van het ene extremisme in het andere.
Je zult altijd blijven dolen."

Man ik ben juist bij prof Heertje gaan werken omdat hij knalhard die verdwaasde rijke lui zoontjes en dochters met idioot marxistische denkbeelden frontaal aanpakte qua in houd.

Hij ging gewoon in een zaal met meer dan aangevoerde meer 1500 Troski aanhangers de confrontatie aan met Prof Mandel. Heertje was een echte kerel met visie en sociaal gevoel. Niet de gemakkelijkste in omgang, maar was ik ook niet dus dat ging prima.

Ben dus helemaal geen oude Stalinist en ging er juist tegenin, maar weet wel wie waar stond in die tijd. Extreme in stemmen valt bij mij wel mee. Heb zelfs per ongeluk weleens CDA gestemd.
Daarvoor aantal keren PvdA. Gelukkig nooit D'66 de partij van het grote bedrog met afschaffen referendum en EU-hondje zijn.

Groet, Jonas

PS vergeet niet ik ben enigszins Marxkenner. Heb een jaartje bijna fulltime invloed Ricardo op Marx bekeken zal ik maar zeggen.

Allemaal helemaal ingewikkelde zaken. Zei tegen Heertje het gaat boven mijn pet ik ga wat anders doen het zit er niet in bij me. Nou toen werd hij weer boos. Hij was een soort terugvechten met vanuit achterstand extra je best doen. Was ik ook.

[verwijderd]
1
Yoga is onthechten, weg met het materiele, boven jezelf uit zweven, compleet van God los dus!

Het grachtenwater in Amsterdam is weer helder en schoon geworden en heeft al bijna weer de kwaliteit van "veilig zwemwater"
Bepaalde waterplanten zijn weer zichtbaar terug, het dierlijk leven zal snel volgen, de keten zal zich weer opbouwen.

Geen bootjes, geen rondvaarten, geen hooligans die poepen en pissen in de gracht, geen Engels lijken die na 8 dagen boven komen drijven door gasvorming, zomaar enkele feitjes en weetjes die de natuur een zetje geven in de goede richting...

www.parool.nl/amsterdam/het-water-in-...

De Sloterplas heeft nu een zicht van minimaal 6 meter, nog nooit eerder gezien, vanaf de kant kijk je zo op de bodem en kun je de Karpers tellen.

Ik vrees toch een beetje het einde van de crisis, bepaalde ontwikkelingen zie ik graag verder uitgroeien, je moet nu mogelijkheden pakken...
rationeel
0
Als je je wilt ergeren, JONAS:) ga dan even naar het D66 geluid horen, vandaag in WNL op Zondag.
jonas
1
Drooglegging

Mee eens, maar je vergeet wel even het werk en het geld voor duizenden gezinnen die in de horeca werken in Amsterdam.

Weet je wel wat het betekent als je geen geld meer is voor de basisbehoeften en dat met een gezin?

"Yoga is onthechten, weg met het materiele, boven jezelf uit zweven, compleet van God los dus "

Yoga is best . Ik doe het zelf elk eerste kwartier per ochtend. Maar met mooie praatjes is er natuurlijk geen brood op de plank in vele gezinnen.

Groet, Jonas
38.985 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,16  +7,65  +0,88%  13:20
 Germany40^ 18.062,40 +1,13%
 BEL 20 3.885,15 +0,57%
 Europe50^ 4.990,17 +1,08%
 US30^ 38.313,51 +0,16%
 Nasd100^ 17.268,73 +0,34%
 US500^ 5.025,21 +0,17%
 Japan225^ 37.623,71 -0,27%
 Gold spot 2.301,06 -1,13%
 EUR/USD 1,0665 +0,12%
 WTI 81,47 -0,71%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +35,09%
PROSUS +3,95%
ALLFUNDS GROUP +3,53%
JUST EAT TAKE... +3,25%
BAM +3,15%

Dalers

RANDSTAD NV -5,94%
Akzo Nobel -4,99%
NSI -4,00%
FASTNED -3,10%
ArcelorMittal -1,49%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront