TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom MEI 2020

493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
bert190
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 27 mei 2020 19:20:

Android Auto now officially available on BMW models alongside CarPlay

www.bmwblog.com/2020/05/27/android-au...
Google neemt je auto over. Nu niet, dan niet, nooit niet. Dat wordt dus geen BMW meer....
tatje
0
Oud nieuws, maar toch :-)

“We are excited to have Microsoft as part of the Apollo alliance. Our goal with Apollo is to provide an open and powerful platform to the automotive industry to further the goal of autonomous vehicles,” said Ya-Qin Zhang, president of Baidu. “By using Azure, our partners outside of China will have access to a trustworthy and secure public cloud, enabling them to focus on innovating instead of building their own cloud-based infrastructure.”

Microsoft has already been working with leaders in the automotive industry to help manufacturers ingest huge volumes of sensor and usage data from connected vehicles and apply that data to deliver actionable intelligence. Companies like BMW, Ford, Renault-Nissan, Toyota and Volvo are all using or have announced plans to adopt Microsoft’s intelligent cloud technology to help with services like driver assist, predictive maintenance and voice-controlled media.

Voor HD moet je echt via de cloud, dat kan niet via android of apple carplay, mijn mening.

Is het volgende een machtsblok ?

- Microsoft
- Tom Tom
- Intel
- Mobileye
- Moovit
- Habana Labs

Hopelijk zie ik het goed, het blok Intel Microsoft.

Intel omzet 72 miljard $ winst 21 miljard $ in 2019
Microsoft schatting gebroken boekjaar 2020 omzet 140 miljard $ winst 44 miljard $

Laat ik het zo zeggen.

Kun je waarmaken wat je belooft, dan zal geld het probleem niet zijn :-) :-)

Samen een omzet van 212 miljard $
Samen een jaarwinst van 65 miljard $

Maar Harold zei, er komt niet 1 winnaar ;-)
Benjamin G.
0
Het volume is al een aantal dagen laag. Is daar een verklaring voor? En wat betekent een laag volume voor het koersverloop?
H. Berkhof
0
Nog even wachten op de Big Bang zodat iedereen nog de mogelijkheid krijgt in te stappen tussen € 6,00 en € 7,00 ???
H. Berkhof
0
“Als econoom moet je structureel optimistisch durven zijn. Op de lange termijn negatief zijn is geen strategie. Dat is alsof een dokter tegen een patiënt zegt: “Nou, dit zie ik niet meer goed komen, hoor.” Nee, een dokter moet er vanuit gaan dat het wel goed kan komen. Mijn overtuiging is dat we hier uiteindelijk sterker uit zullen komen.”

Mag ik de kenners uitnodigen te reageren op bovengenoemde tekst. Ik ben heel benieuwd naar uw interpretatie.
Wereldbelegger
1
Een heel klein beetje Turbohandel volgens IEX overzicht
Deze durfal/gokker of positivo verwacht geen terugval onder de 7,00

Long
28-5-2020 18.00 uur
Instrument Stoploss Hefboom Bied Laat Spread Koers Volume Tijd
Booster Long BNP 6,45 5,27 1,39 1,48 0,09 1,460 +10,19% 400 15:20
[verwijderd]
0
quote:

bert190 schreef op 28 mei 2020 09:21:

[...]

Google neemt je auto over. Nu niet, dan niet, nooit niet. Dat wordt dus geen BMW meer....
BMW staat bij mij toch bekend als aso bak.
Behalve natuurlijk die 10 procent die op dit forum zit, maar de andere 90 procent kan gewoon niet rijden. Ze denken van wel, maar met 1 hand op het stuur, de andere in de broek, en met je hoofd (met pet) tussen twee stoelen in hangen, lukt het voor geen meter en rijden ze geregeld hier in de straat kinderen bijna dood.

En dan ook nog moeten vertrouwen op Google.. . ? Oei
H. Berkhof
1
Google eens op "koers Euronav" en aanschouw het resultaat. Zo wordt de kluit belazerd.
H. Berkhof
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 28 mei 2020 18:37:

Een heel klein beetje Turbohandel volgens IEX overzicht
Deze durfal/gokker of positivo verwacht geen terugval onder de 7,00

Long
28-5-2020 18.00 uur
Instrument Stoploss Hefboom Bied Laat Spread Koers Volume Tijd
Booster Long BNP 6,45 5,27 1,39 1,48 0,09 1,460 +10,19% 400 15:20

Hè, dat is nou jammer. Ook niet bij een algehele corrrectie in juni ?
boem!
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 28 mei 2020 13:09:

“Als econoom moet je structureel optimistisch durven zijn. Op de lange termijn negatief zijn is geen strategie. Dat is alsof een dokter tegen een patiënt zegt: “Nou, dit zie ik niet meer goed komen, hoor.” Nee, een dokter moet er vanuit gaan dat het wel goed kan komen. Mijn overtuiging is dat we hier uiteindelijk sterker uit zullen komen.”

Mag ik de kenners uitnodigen te reageren op bovengenoemde tekst. Ik ben heel benieuwd naar uw interpretatie.
Ik ben geen kenner maar heb wel enige voeling met de economie.

Vanuit die achtergrond denk ik dat een "econoom" hoofdzakelijk realistisch behoort te zijn.
Verzamel de feiten, beoordeel de trend in de economie als geheel en reageer daarop om de ingeslagen weg te promoten indien je vindt dat de resultaten dat verdienen of probeer op alle mogelijke manieren de gebruikte middelen bij het grofvuil te zetten en een andere wijze van aanpak van de grond te krijgen.

Ik zie nu op de beurs een ongefundeerd soort optimisme.
Dat het fout is gelopen de afgelopen 10 jaar in de economie wordt dan wel erkend maar de resultaten op de beurs waren fantastisch dus waarom getreurd en waarom zouden we de aanpak moeten veranderen.
Onder vermelding van kreten als "greed is good" gaan sommigen van deze "optimisten" zover om dezelfde aanpak te promoten in de wetenschap dat dit catastrofaal zal eindigen voor de reeele economie van burgers en bedrijven.

Ik beoordeel deze verrijkingszucht van aandeelhouders van buiten als de belangrijkste oorzaak van de nu ontstane situatie. Het onverantwoord verhogen van aandeelhoudersuitkeringen heeft onze economie verlamd, het geld stroomde naar een zeer beperkte groep met achterlating van berooide burgers en een sterk verzwakt bedrijfsleven.
Het bedrijfsleven werd gezien als de melkkoe die maar 1 ding moest doen: zoveel mogelijk melk leveren tegen zo weinig mogelijk kosten waarna die melk in een almaar uitdijend melkdepot zonder verdere aanwending werd gestort.

Ik ben echter zeer optimistisch over de mogelijkheden van het bedrijfsleven, indien zij in staat zijn gebleken in een omgeving waarbij potverteren en uitknijpen tot hoofddoelstelling werd verheven de hoeveelheid geld te verdienen die er verdiend is dan zal de opbrengst in een omgeving waarbij er naast een redelijke vergoeding voor aandeelhouders ook plaats is voor een redelijke vergoeding voor werkenden en indien men daarnaast van het verdiende geld voldoende aanwendt voor investeringen in nieuwe ontwikkelingen zie ik volop ruimte om die verdiencapaciteit te vergroten.

Het enige dat daarvoor noodzakelijk is de regisseurs van het oude spelletje af te voeren en een nieuwe vorm van de economie te introduceren waarbij het milieu- en verdelingsvraagstuk in een meer houdbare vorm wordt gegoten.
Ik zie dit laatste meer en meer vorm krijgen met een terugintredende overheid die opkomt voor milieu en verrijking afwijst.

Indien het besef van deze machtswisseling indaalt zal de beurs nog een flinke tik te verwerken krijgen, ik schat dat van dit nivo er nog met gemak 25-30% af kan met name bij die bedrijven die zelf dat spel op de wagen hebben gezet.
Daarna zal deze andere aanpak haar bewijs moeten leveren maar dat is in mijn optiek altijd vele malen beter dan je zonder verzet naar de slachtbank te laten slepen.

Beperktedijkbewaking
6
quote:

Dutchy Ron schreef op 27 mei 2020 08:27:

Kaarten van HERE traffic info en navigatie van TT lijkt het .... HERE en TT hoeven alleen nog maar te fuseren ;-)
Volgens mij is dat bij BMW al jaren zo: maps van HERE en traffic van TT. Bij iets oudere modellen ook: maps van HERE en traffic via RDS-TMC.
In Duitsland maar ook in Oostenrijk en Zwitserland is RDS-TMC langer op een behoorlijk niveau in de lucht gehouden dan in NL. En op een iets andere manier ook in Frankrijk (Renault).

Tja, dat waren nog eens tijden...
Vergeef me enig jeugdsentiment. Ik was in de 90-er jaren dé ambtelijk-technische NL-vertegenwoordiger in het Europese digital map en 'traffic' gebeuren, en toen was dat vooral TMC. Mede-schrijver van het ALERT en DATEX protocol, ik ken het bijna nog op bitniveau. Veel ervan is terug te vinden in TT's NDS, en de omschrijvingen en icoontjes op hun pnd-schermen.
Ik durf te stellen: veel hebben Geelen en Pauwels (nu grootaandeelhouders) van mij gepikt, maar dat is logisch. Noem het maar de vruchten van goede economische overheidspolitiek in een heel vroeg stadium.

Technisch gezien is het verleden tijd. Maar ohgv industriecultuur, industrietradities en concurrentiepolitiek is er niet zoveel veranderd. De technisch heel goede, maar wat toepassingen betreft wat starre Duitse oem's versus de commercieel flexibelere Angelsaksen, de nuchtere Zweden en de fantasierijke Fransen. Duitsers die ook technisch-organisatorisch nog zwaar leunen op de overheid en de 'Behörden', Fransen die van de overheid alleen financiële steun verwachten.

Ik was er in de jaren 1987-2002 kind aan huis. Ik zag hun R&D mensen elk halfjaar in Brussel of Parijs, kwam om het jaar wel een keer bij hun ontwikkelcentra in München, Stuttgart, Hildesheim (Bosch), Wolfsburg, Rennes, Rambouillet (Renault), Gotheburg (Volvo). En verdomd, ook een keer Turijn en Londen.
Let er maar eens op, ze zijn nog altijd te herkennen, die nationale voorkeuren en sentimenten. Ook in het tijdperk van HD- en realtime maps, van 'alles via de cloud' en ultrasnelle verbindingen via 4G/5G.

Met één grote stoorzender: de grote US techs, met name Google. Meer dan Apple of Tesla. Deze laatste twee zijn door TT nog een beetje als normale concurrenten (of zelfs partners?) te beschouwen, Google is een verhaal apart. De grote oem's weten niet goed hoe daar mee om te gaan, en TT dus ook niet.

Ik heb geen glazen bol, maar ik denk dat TT's toekomst ligt op het gebied van HD maps en HD-navigatie, dus ook de realtime verwerking van voertuigdata, incl. allerlei (ingedikte) sensordata, ook van camera's, lidar en/of radar.
Technisch feasible maar commercieel nog een lastig verhaal. Met één lichtpunt: Google bemoeit zich er (nog) niet mee...

ketchup
0
bedankt BDB
jij weet echt van de hoed en de rand in deze materie
achtergrond : dr ir en TU-Delft gedaan ?
Beperktedijkbewaking
1
quote:

ketchup schreef op 29 mei 2020 06:15:

bedankt BDB
jij weet echt van de hoed en de rand in deze materie
achtergrond : dr ir en TU-Delft gedaan ?
Nee, theoretische fysica in Utrecht. Kende Nobelpriiswinnaars van nabij.
Maar kwam na diverse tussenstappen in de meer praktische fysica in de techniek terecht, en uiteindelijk bij een op internationale ontwikkelingen gericht afdelinkje van Rijkswaterstaat. De leukste baan die ik ooit gehad heb.

Mijn fysica-achtergrond hielp mij om de lange-termijn ontwikkelingen te doorgronden, en om de verhalen van overenthousiaste ontwikkelaars van VW, Daimler, Renault, you name it, te kunnen relativeren. Vertel mij niks over de mogelijkheden en beperkingen van radar, lidar, camera's, of ook sonar (Autoliv).

Enfin, ik heb de wijsheid ook niet in pacht. We zullen zien.
En volgens mij denkt HG er in zijn hart ook zo over. Met dit verschil dat hij binnen is, ik niet.

tatje
0
Eens met BDB.

Vooral:

Vertel mij niks over de mogelijkheden en beperkingen van radar, lidar, camera's, of ook sonar (Autoliv).

Daarom moet het beestje tot op centimeters nauwkeurig weten waar hij is.

HD is altijd nodig.

Bovendien past het in TomToms streven zich nog meer toe te leggen op locatietechnologie die het maakt voor een aantal autoproducenten, softwareontwikkelaars en ook Apple. Slim, want deze zeer gedetailleerde high definition-kaarten (HD), die continu live kunnen worden bijgewerkt, kunnen een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Meerdere partijen, waaronder Google en Uber, azen op deze interessante groeimarkt.

Harold Goddijn doet het begrijpelijk uit de doeken.

managementscope.nl/magazine/artikel/1...

POTENTIE !!!

Het is nu nog erg moeilijk om ons marktpotentieel concreet te vertalen naar cashflow en marktaandeel, maar dat is wel wat analisten en aandeelhouders willen horen. Afijn, dat hoort er nou eenmaal bij als je beursgenoteerd bent, voor dat leven hebben we zelf gekozen.’

ALLIANTIE

Het kan slim zijn om technologie niet zelf te ontwikkelen, maar in te kopen of te partneren met iemand die die technologie al heeft. Auto’s zullen steeds meer verbonden worden met de cloud, maar het zou onzin zijn als wij zelf cloudtechnologie zouden gaan bouwen. Dus daarvoor gaan we dan op zoek naar een partner. Maar er zijn ook andere redenen denkbaar om een alliantie aan te gaan. Zo kun je er makkelijker je schaalbaarheid mee vergroten.’

Voor het eerst op de AVA 2017 als stempunt.

8. Bevoegdheid van de Raad van Bestuur tot uitgifte van gewone aandelen of tot het verlenen van rechten tot het verkrijgen van gewone aandelen:
(i) tot 10 procent (10%) voor algemene doeleinden* en
(ii) tot 10 procent (10%) in verband met dan wel in relatie tot fusies, overnames en/of (strategische) alliancies*

VOOR HET EERST IN 2017
en/of (strategische) alliancies*

Samenwerkingen in de auto industrie gaat miz gewoon door.

RNM
PSA en FCA gaat wel door denk ik.
De nieuwe autogigant wordt de vierde automaker ter wereld. Alleen Volkswagen, Toyota en de combinatie Renault Nissan zijn dan nog groter.
Ik zie BMW en Daimler ook steeds verder samenwerken.

RNM
PSA en FCA
Volkswagen met audi en Porsche
BMW met Daimler ??

Nog 4 samenwerkingsverbanden in Europa.

De koers is in deze barre tijden de koers.
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 7,275
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,275
Laag 7,075
Volume 227.592
Volume gemiddeld 272.576
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront