Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

DeZwarteRidder
2
quote:

luchtschip schreef op 31 mei 2020 12:09:

Katherine Faulders,
Investigative reporter covering the White House & Capitol Hill for ABC News. :

There is mounting pressure inside the White House for President Trump to make a formal address to the nation from the White House amid the chaos and unrest erupting across the United States, sources tell me & @Santucci

twitter.com/KFaulders/status/12669161...
Trump kan beter z'n bek houden, want alles wat hij zegt maakt het alleen maar erger, bovendien gaat het hier om een bevolkingsgroep die niks met hem te maken wil hebben.
voda
0
Trump wil G7-top uitstellen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump wil de G7-top van 10 tot en met 12 juni uitstellen naar de herfst. Mogelijk zullen ook andere landen tijdens de uitgestelde bijeenkomst mogen aanschuiven. Dit zei de president zaterdag.

Mogelijke data voor de bijeenkomst zijn volgens Trump kort voor of na de algemene vergadering van de Verenigde Naties op 15 september, of na de Amerikaanse verkiezingen in november.

Trump zou ook Rusland, Zuid-Korea, Australië en India willen uitnodigen. "Ik heb niet het gevoel dat de G7 goed weergeeft wat er in wereld gebeurt."

De VS maken samen met Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan deel uit van de G7.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Ed Verbeek
0
quote:

luchtschip schreef op 31 mei 2020 16:16:

Tweet van Donald Trump 25 november 2014 :

Our country is totally fractured and, with our weak leadership in Washington, you can expect Ferguson type riots and looting in other places

twitter.com/realDonaldTrump/status/53...
ha, mooie tweet. Ik dacht eerst: he, tegen wie zegt Trump dat nu? Totdat ik de datum zag :-)
gbakl
0
Mogelijke data voor de bijeenkomst zijn volgens Trump kort voor of na de algemene vergadering van de Verenigde Naties op 15 september, of na de Amerikaanse verkiezingen in november.

Trump zou ook Rusland, Zuid-Korea, Australië en India willen uitnodigen. "Ik heb niet het gevoel dat de G7 goed weergeeft wat er in wereld gebeurt."

ik denk dat ook kim aan moet schuiven en vriendje putin en om het clubje
despoten niet kansloos te maken kan ook bolsenaro erbij en vooruit orban
en die malloot uit de Filipijnen is ook kleurrijk genoeg.

bouterse slaan we maar over, dat zou een aanfluiting zijn.
Ed Verbeek
0
quote:

Wilbar schreef op 30 mei 2020 18:08:

[De Amerikaans maatschappij is] Niet zo racistisch als uw ‘m beschrijft.
Ik beschreef de Amerikaanse maatschappij niet, ik citeerde alleen een artikel over het racisme bij de Amrikaanse politie, voorafgegaan door deze vraag:
________________________________________________________________________

Heeft iemand er een verklaring voor dat Trump hier nooit iets over zegt? :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"
Een diepgeworteld probleem: buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen

Michael Brown. Eric Garner. Tamir Rice. Walter Scott. Freddie Gray. Laquan McDonald. Alton Sterling. Philando Castile. Deze week kwam George Floyd op de lange lijst van zwarte jongens en mannen die de afgelopen jaren om het leven kwamen door buitensporig politiegeweld in de Verenigde Staten.

Floyd laat [In de video] duidelijk blijken dat hij niet meer kan ademen. "I can't breathe", roept hij. "Mijn maag doet pijn. Mijn nek doet pijn. Alles doet pijn." Floyd verliest zijn bewustzijn, maar de agent houdt nog vier minuten langer de knie op zijn nek. Niet lang daarna wordt hij dood verklaard in het ziekenhuis.

De dood deed meteen denken aan Eric Garner, een zwarte New Yorker die in 2014 na een verboden wurggreep door een agent om het leven kwam. Ook Garner riep vlak voordat hij stierf "I can't breathe". Die zin werd de strijdkreet van Black Lives Matter bij de vele protesten die zouden volgen tegen politiegeweld.

Escalatie van geweld
Buitensporig geweld van de autoriteiten tegen Afro-Amerikanen is zo oud als de VS zelf. Kleine vergrijpen en ogenschijnlijk onschuldige handelingen kunnen leiden tot een snelle escalatie van politiegeweld. De 12-jarige Tamir Rice werd doodgeschoten toen hij buiten aan het spelen was met een speelgoedpistool. Walter Scott werd aangehouden omdat het remlicht van zijn auto stuk was. De agent schoot later de wegrennende Scott in zijn rug dood. Philando Castile werd doorzeefd met politiekogels bij een reguliere verkeerscontrole. Eric Garner werd aangehouden omdat hij losse sigaretten verkocht op straat.

Het wantrouwen onder zwarte inwoners van de VS tegenover de politie is dan ook groot. Zij weten dat een confrontatie met de politie kan leiden tot de dood, een diepgewortelde angst die vreemd is voor witte Amerikanen. De komst van camera's op mobiele telefoons heeft het probleem zichtbaarder gemaakt voor de rest van de samenleving.

Politiecultuur besmet met racisme
Maar heeft dit geleid tot verregaande hervormingen bij de Amerikaanse politie? Het korte antwoord op die belangrijke vraag: grotendeels niet. De politiecultuur in de VS is besmet met racisme. In 2014 werd Michael Brown doodgeschoten door een witte agent in Ferguson, in de staat Missouri. Driekwart van de bevolking van Ferguson is zwart, maar het plaatselijke politiekorps bestaat grotendeels uit witte agenten.

Het ministerie van Justitie deed een diepgaand onderzoek naar het korps. In snoeiharde bewoordingen concludeerde het ministerie dat er sprake was van wijdverbreid racisme bij agenten. Er was een cultuur om zwarte inwoners zonder enige aanleiding zoveel mogelijk boetes aan te smeren om zo de kas van het politiekorps te spekken.

Een ander bekend voorbeeld is Rodney King, een zwarte man die in 1991 werd afgeranseld door vier agenten van het Los Angeles Police Department (LAPD). Het was een van de eerste voorbeelden van politiegeweld die door omstanders op video werd vastgelegd. De vrijspraak van de vier agenten leidde in 1992 tot een van de hevigste rassenrellen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Een grootscheeps onderzoek concludeerde dat een aanzienlijk deel van de LAPD-agenten geregeld buitensporig geweld gebruikte. De onderzoekers deden een hele reeks voorstellen om de LAPD te hervormen, maar de meeste zijn nooit overgenomen.

Hetzelfde gold voor het politiekorps van Ferguson na de dood van Michael Brown. De regering-Obama stelde het politiekorps onder federale curatele en gaf de aanzet tot bredere hervormingen bij de Amerikaanse politie. Maar een van de eerste daden van de regering-Trump was die curatele weer op te heffen en de hervormingen terug te draaien.

Liegende agenten
De opkomst van camera's op mobiele telefoons heeft ook een ander probleem bij de politie blootgelegd. De processen-verbaal van de agenten komen niet altijd overeen met de werkelijkheid. De agent die Walter Scott in 2015 in zijn rug had doodgeschoten, had in het proces-verbaal opgeschreven dat Scott zijn taser probeerde af te pakken. Uit de video van een omstander bleek echter dat daar geen sprake van was. Nadat de agent Scott had doodgeschoten, plaatste hij met opzet zijn taser bij het lichaam van Scott, zodat het overeenkwam met zijn valse weergave van het verhaal.

Ook het proces-verbaal over de arrestatie van George Floyd in Minneapolis blonk uit door wat er juist was weggelaten. Ook hier beweerden de agenten dat Floyd zich verzet had tegen zijn arrestatie. Uit video van bewakingscamera's bleek dat hij zich helemaal niet verzet had. Over zijn dood schrijven de agenten eufemistisch dat hij "medische problemen leek te hebben". Nergens in het proces-verbaal wordt vermeld dat de agent minutenlang met zijn volle gewicht op zijn nek zat.

Een van de hardnekkigste problemen bij de Amerikaanse politie is de zwijgcultuur. In zijn bekende boek Above the law beschrijft Jerome Skolnick hoe agenten stelselmatig elkaar de hand boven het hoofd houden. Agenten worden geacht zich te houden aan de ongeschreven blue code of silence. Agenten die alsnog misstanden aan de kaak stellen, worden vaak uitgekotst door hun collega's. Die groepsdwang leidt tot een doofpotcultuur.

Een berucht voorbeeld is de dood van Laquan McDonald in 2014 in Chicago. Na een melding dat een zwarte jongen was gesignaleerd met een mes in zijn hand, kwamen er meerdere surveillancewagens op af. Een van de agenten, Jason Van Dyke, opende het vuur, omdat McDonald hem met het mes had bedreigd, zo stond in het proces-verbaal. Meerdere agenten waren getuige van de moord. De politie van Chicago oordeelde snel dat Van Dyke correct had gehandeld.

Later bleek dat het hele incident op een politiecamera was vastgelegd. Het politiekorps van Chicago verzette zich met man en macht tegen de publicatie van de video. Toen de rechter dertien maanden later de vrijgave van het filmpje gelastte, bleek waarom. Op de video is te zien dat McDonald de agent niet had bedreigd, maar dat hij juist wegliep van de agenten. Jason Van Dyke opende vrijwel meteen het vuur nadat hij uit zijn auto was gestapt. Na het eerste schot viel McDonald op de grond. In de vijftien seconden die volgden, pompte de agent zijn hele magazijn van zestien kogels leeg in het lichaam van McDonald. In al die maanden hadden de agenten die getuige waren van deze executie gezwegen.

Politiegeweld leidde de afgelopen jaren wel vaker tot grote maatschappelijke onrust, maar niet tot verregaande hervormingen. Agenten worden in de praktijk zelden veroordeeld voor buitensporig geweld. Van alle genoemde voorbeelden in dit artikel werden alleen de agenten die Walter Scott en Laquan McDonald doodschoten veroordeeld voor moord. De rest bleef op vrije voeten.
"

nos.nl/artikel/2335500-een-diepgewort...
Al Kipone
0
Kareem Abdul Jabbar OpEd LA Times

Kareem Abdul-Jabbar: Don’t understand the protests? What you’re seeing is people pushed to the edge

What was your first reaction when you saw the video of the white cop kneeling on George Floyd’s neck while Floyd croaked, “I can’t breathe”?

If you’re white, you probably muttered a horrified, “Oh, my God” while shaking your head at the cruel injustice. If you’re black, you probably leapt to your feet, cursed, maybe threw something (certainly wanted to throw something), while shouting, “Not @#$%! again!” Then you remember the two white vigilantes accused of murdering Ahmaud Arbery as he jogged through their neighborhood in February, and how if it wasn’t for that video emerging a few weeks ago, they would have gotten away with it. And how those Minneapolis cops claimed Floyd was resisting arrest but a store’s video showed he wasn’t. And how the cop on Floyd’s neck wasn’t an enraged redneck stereotype, but a sworn officer who looked calm and entitled and devoid of pity: the banality of evil incarnate.

www.latimes.com/opinion/story/2020-05...

luchtschip
0
[verwijderd]
0
Als jullie een aantrekkelijk aandeel zoeken, bekijk gnus eens , die zou de netflix voor kinderen genoemd worden in Amerika , 15 juni gaan ze live dus er is nog wat geld te rapen. Iedereen mag reageren wat ze ze er van vinden natuurlijk .
gnocchi.
0
hillreporter.com/trump-lets-putin-rej...

Trump laat Poetin op eigen initiatief weer aan de G7-top terugkeren

DOOR Travis Earle 31 mei 2020

President Trump heeft besloten rusland weer toe te staan op de G7-top. Hij kondigde het plotselinge besluit op zaterdag. Naast het nieuws dat hij Rusland weer uitnodigt, heeft Trump de ontmoeting ook uitgesteld tot september. India, Zuid-Korea, Australië zijn ook uitgenodigd om de top bij te wonen.

Meer via pooler: "'Ik heb niet het gevoel dat het als G7 goed vertegenwoordigt wat er gaande is in de wereld. Het is een zeer verouderde groep landen,' zei hij.
Alyssa Farah zei dat dit onze traditionele bondgenoten samenbrengt om te praten over hoe om te gaan met de toekomst van China."

— Maggie Haberman (@maggieNYT) 30 mei 2020

Rusland werd in 2014 door de regering-Obama uit de Groep van Zeven gezet vanwege de Russische invasie van de Krim. Het ontslag van Rusland uit de groep zorgde ervoor dat de naam werd gewijzigd van G-8 naar G-7. Het nieuws werd in eerste instantie gebroken door Politico's Gabby Orr, die is een zwembad verslaggever. Ze meldde dat Trump "wat nieuws heeft gemaakt – dat we officieel mochten gebruiken – over de G7. Hij stelt het uit tot september en is van plan Rusland, Zuid-Korea, Australië en India uit te nodigen."

Ze ging verslag doen van Trumps verklaring. Hij zei: "'Ik heb niet het gevoel dat het als een G7 goed vertegenwoordigt wat er gaande is in de wereld. Het is een zeer verouderde groep landen." Orr rapporteerde ook, "Alyssa Farah zei dit onze traditionele bondgenoten samenbrengt om over hoe te om te gaan met de toekomst van China."

Dit is het zoveelste Obama-besluit dat door president Trump is teruggedraaid. Trump is onvermurwbaar dat Rusland een bondgenoot is van de VS en vastbesloten is om hekken te herstellen met onze voormalige
Koude Oorlog tegenstander. Veel Amerikanen zien Rusland nog steeds als een bedreiging voor de Amerikaanse verkiezingen, iets wat Trump niet gelooft.

Het zal interessant zijn om te zien wat er gebeurt in september.
Ed Verbeek
0
quote:

luchtschip schreef op 31 mei 2020 19:53:

Black Protestor caught 2 White Protestors tagging Starbucks.

video 1:50 minuut
twitter.com/gryking/status/1267101707...
mooi filmpje luchtschip.
luchtschip
0


No group, protestors or civilians, have been anywhere close to as violent and sadistic as the police have been tonight.

video 2:13 minuut

twitter.com/GravelInstitute/status/12...
NewKidInTown
2
Politie-geweld was ontegenzeggelijk te fors en niet nodig tegen George Floyd.

Wat ik me afvraag, waarom werd hij eigenlijk gearresteerd ? Wat had hij gedaan of waar werd hij van verdacht ?

"for allegedly trying to use forged documents at a local deli" ofwel vertaald

"voor het naar verluidt proberen vervalste documenten te gebruiken bij een lokale delicatessenwinkel"

laten we hem niet heiliger maken dan hij was, meestal hebben dat soort figuren wel iets op hun kerfstok. Bovendien verzette hij zich tegen z'n arrestatie.

Als ie niets had misdaan en zich zonder verzet had laten arresteren, had ie kunnen aantonen dat ie onschuldig was, was ie weer vrijgelaten en had ie nog geleefd.

Waarschijnlijk een heel kort lontje, maar dat is een aanname van mij.

Om over plunderingen en brandstichting verder maar niet te spreken. Er wordt gesproken over grootscheeps georganiseerde opstanden door van buiten de staat gerecruteerde krachten.
Wie zouden daar achter kunnen zitten, anti-Trump-partijen ? Wie zouden voordeel kunnen hebben van tweedeling en chaos op DIT moment ?
NewKidInTown
0
Voor een onafhankelijk totaal overzicht van de situatie in de US, zie hier (waarschuwing: Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend):

"VS Riot Round-Up dag 3: anarchie in 25 steden, National Guard massaal ingezet"

www.geenstijl.nl/5153714/vs-riot-roun...

(artikel, video's en comments)
Ed Verbeek
0
quote:

NewKidInTown schreef op 31 mei 2020 22:14:

Politie-geweld was ontegenzeggelijk te fors en niet nodig tegen George Floyd.

Wat ik me afvraag, waarom werd hij eigenlijk gearresteerd ? Wat had hij gedaan of waar werd hij van verdacht ?

"for allegedly trying to use forged documents at a local deli" ofwel vertaald

"voor het naar verluidt proberen vervalste documenten te gebruiken bij een lokale delicatessenwinkel"

laten we hem niet heiliger maken dan hij was, meestal hebben dat soort figuren wel iets op hun kerfstok. Bovendien verzette hij zich tegen z'n arrestatie.

Als ie niets had misdaan en zich zonder verzet had laten arresteren, had ie kunnen aantonen dat ie onschuldig was, was ie weer vrijgelaten en had ie nog geleefd.

Waarschijnlijk een heel kort lontje, maar dat is een aanname van mij.

Om over plunderingen en brandstichting verder maar niet te spreken. Er wordt gesproken over grootscheeps georganiseerde opstanden door van buiten de staat gerecruteerde krachten.
Wie zouden daar achter kunnen zitten, anti-Trump-partijen ? Wie zouden voordeel kunnen hebben van tweedeling en chaos op DIT moment ?
Als ik dat zo lees, denk ik dat je een geschikte speech writer voor Trump zou zijn.
luchtschip
0


Peaceful Protest now outside White House. Protestors kneeling and chanting “stop killing black people.”

This is Day 3 of Washington, DC protests:

video 0:13 minuut
twitter.com/Joyce_Karam/status/126718...
NewKidInTown
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 31 mei 2020 22:30:

Als ik dat zo lees, denk ik dat je een geschikte speech writer voor Trump zou zijn.
Ik heb niet gesolliciteerd, maar ik word "genoemd", ja :-)
Ed Verbeek
0
quote:

NewKidInTown schreef op 31 mei 2020 22:14:

Politie-geweld was ontegenzeggelijk te fors en niet nodig tegen George Floyd.
Daar kun je ook anders over denken, als je dit tenminste hebt gezien: vimeo.com/423453876
(Dit is de lange versie, die geeft toch een wat betere indruk. Je hoort in de eeste minuten de politie agent ook nog wat interessante dingen zeggen tegen George als je goed luistert)
NewKidInTown
1
"In Minneapolis werd een man doodgeschoten toen hij volgens de politie bezig was met het plunderen van een winkel. De winkeleigenaar zou hem hebben neergeschoten."

Dat krijg je er nou van, NIKS geen 'gratis' flatscreen. Die winkeleigenaar moet ook werken voor z'n geld, en hard ook.
luchtschip
1
quote:

NewKidInTown schreef op 31 mei 2020 22:14:

Politie-geweld was ontegenzeggelijk te fors en niet nodig tegen George Floyd.

Wat ik me afvraag, waarom werd hij eigenlijk gearresteerd ? Wat had hij gedaan of waar werd hij van verdacht ?

"for allegedly trying to use forged documents at a local deli" ofwel vertaald

"voor het naar verluidt proberen vervalste documenten te gebruiken bij een lokale delicatessenwinkel"

laten we hem niet heiliger maken dan hij was, meestal hebben dat soort figuren wel iets op hun kerfstok. Bovendien verzette hij zich tegen z'n arrestatie.

Als ie niets had misdaan en zich zonder verzet had laten arresteren, had ie kunnen aantonen dat ie onschuldig was, was ie weer vrijgelaten en had ie nog geleefd.

Waarschijnlijk een heel kort lontje, maar dat is een aanname van mij.

Om over plunderingen en brandstichting verder maar niet te spreken. Er wordt gesproken over grootscheeps georganiseerde opstanden door van buiten de staat gerecruteerde krachten.
Wie zouden daar achter kunnen zitten, anti-Trump-partijen ? Wie zouden voordeel kunnen hebben van tweedeling en chaos op DIT moment ?
Note 1
Hij betaalde met een vals $20 dollar biljet.
Dat kan iedereen gebeuren. Je betaalt ergens en krijgt wisselgeld terug. Met dat wisselgeld betaal je in een andere winkel en daar blijkt het vals te zijn.

Normale procedure is dan :
de winkelier belt de politie en die vraagt je mee te gaan naar het bureau.
Daar kan de politie onderzoek doen hoe jij aan het valse $20 biljet bent gekomen.
Is dit op een onschuldige wijze in je handen gekomen, waar is dat gebeurd en dan gaat de politie verder naar de bron speuren.
Werk je voor een $ vervalser dan zal de politie je in hechtenis houden en aanklagen

De politie is gekomen en heeft Floyd aangehouden en zijn handen op zijn rug geboeid.

Note 2
Hij heeft zich zonder verzet laten arresteren.
Er zijn filmbeelden van. hij doet precies wat de politie van hem verlangt, zonder verzet, met de handen geboeid op zijn rug.
Met de handen geboeid is het onmogelijk enig verzet uit te oefenen.

Hij werd reeds geboeid uit zijn auto gehaald. naar een muur gebracht waar hij moest zitten en de politie zijn gegevens opvroeg en noteerde. vervolgens moest hij opstaan en werd hij naar de overkant gebracht waar de politie auto stond.
Hij viel en de politie vond het nodig hem de knie op zijn nek te zetten waarbij hij ademhalingsproblemen kreeg en overleed.

Video van zijn arrestatie, waaruit blijkt dat er van verzet geen sprake is :

www.youtube.com/watch?v=uZVw7iUQNjE

Het verhaal dat je plaatst heeft het niveau van een verhaal voor het jeugd journaal.
Dit plaats je toch niet op een forum voor volwassenen.
met teksten als
"wat ik me afvraag, waarom werd hij eigenlijk gearresteerd"
En dan gelijk uitleggen waar hij van verdacht werd.
Gelijk de conclusie dat dit soort lieden wel mee op hun kerfstok hebben.
Ten onrechte vermelden dat hij verzet pleegde, filmbeelden bewijzen het tegendeel.

En dan ook nog :

De rellen erna. Georganiseerde groepen uit andere staten. Wie zouden dat kunnen zijn?
Wie zouden daar achter kunnen zitten, anti-Trump-partijen ? Wie zouden voordeel kunnen hebben van tweedeling en chaos op DIT moment ?

Wat dacht je van Donald John Trump zelf?
Hij kan nu de militairen inzetten om zijn eigen volk te onderdrukken.

Alles bij elkaar een goed verhaal tijdens het HH (Happy Hour) bij het lokale boreale stamcafé.
Maar teveel suggestieve onzin om zo'n verhaal serieus op dit forum te plaatsen.

70.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1886 1887 1888 1889 1890 1891 1892 1893 1894 1895 1896 ... 3523 3524 3525 3526 3527 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.374,89 +0,59%
 EUR/USD 1,0675 +0,04%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront