Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse winsten op Europese beurzen

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Franfran1000 3 juni 2020 22:26
    quote:

    Goldfish1080 schreef op 3 juni 2020 21:11:

    [...]

    Het is een bijeffect. Wat wil je er aan doen? Zelfde reden waarom de beursen eerst omhoog gingen. Alles voor het behoud van banen en inflatie
    Als ik het voor het zeggen zou hebben gehad, had ik de boel laten ploffen. Aan een nieuwe economie heeft men veel meer op termijn. Een economie met een normale verdiencapaciteit, waarbij financiële waarden meer met elkaar in overeenstemming zijn. Bedrijven en overheden gezond zijn en op eigen benen kunnen staan. Het is niet meer dan logisch, dat als je geld uitleent, als spaarder, bank of bedrijf, dat daar een vergoeding tegenover staat voor het risico dat men loopt.

    Ik snap dat er nu geen weg meer terug is. Een hele generatie in Italië, Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten zou financieel worden weggevaagd. Dat is niet aan burgers te verkopen. De fouten die tijdens de kredietcrisis zijn gemaakt, zijn onherstelbaar geworden. Van een beheersbare schuld voor overheden, bedrijven en personen geenszins sprake, terwijl dat destijds de les die men moest leren had moeten zijn. Het leervermogen van mensen evenals het geheugen is zeer beperkt.

    Aangezien er geen weg meer terug, zou ik, ipv alle stimuleringen, direct de burgers gaan stimuleren. Laat burgers goederen en diensten afnemen en het bonnetje gaat vervolgens rechtstreeks naar de centrale bank. Hiermee wakker je inflatie aan en kun je vervolgens weer de rente verhogen. Overheden krijgen hierdoor meer financiële ruimte d.m.v. belastingen, waarbij vervolgens de prioriteit bij het aflossen van staatsschulden moet komen te liggen.

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links