Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Risk-off

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 11 juni 2020 08:25
    De AEX index heeft de afgelopen dagen pas op de plaats gemaakt, maar blijft netjes binnen de opgaande trend. Een nieuwe hogere koersbodem boven de top van eind april zal de verbeteringen bevestigen en de stijgende fase een nieuwe impuls geven richting koersdoel 632,12.

    wat een prachtig zomer nieuws .
  2. Ben Veulkaap 11 juni 2020 08:46
    quote:

    LLinssen schreef op 11 juni 2020 08:30:

    Toevallig dat Goldman Sachs 3 dagen geleden nog een verkoop advies gaf voor Unibail.
    Zo zie je maar weer dat je niets hebt aan die adviezen van Amerikaanse zakenbanken.
    In principe zijn die afdelingen gescheiden en zit er een 'Chinese Muur' tussen, maar nu de restaurants weer open zijn...
  3. crypt 11 juni 2020 09:02
    quote:

    Ben Veulkaap schreef op 11 juni 2020 08:46:

    [...]

    In principe zijn die afdelingen gescheiden en zit er een 'Chinese Muur' tussen, maar nu de restaurants weer open zijn...
    ja hoor.... ha ha.

    Zo zie je maar weer, Piet Particulier moet met de stroom meegaan. De grote jongens halen de smerigste truukjes uit om aan hun geld te komen. Vooral niet afgaan op de vaak belachelijke adviezen en koersdoelen. wat goldman nu doet wordt geaccepteerd door de autoriteiten? Pure koersbeinvloeding.
  4. forum rang 5 theo1 11 juni 2020 10:22
    En er gebeurt precies wat ik voorspelde. Na Relx wordt ook Unilever Brits. De op één na grootste dividendbetaler van Nederland betaalt dus ook geen Nederlandse dividendbelasting meer omdat de Nederlandse aandelen worden omgezet in Britse aandelen. Nu dan alleen Shell nog en de dividendbelasting heeft effectief zichzelf afgeschaft. Er blijven nog kruimels over die amper de moeite van het incasseren waard zijn.

    De Tweede Kamer heeft dus zijn zin. Ze konden niet over die paar miljard heen stappen omdat het zo nodig belangrijker was om een populistisch puntje te scoren door er zielige verpleegsters en onderwijzers bij te slepen en nu worden de tweelingen achter elkaar Brits. En dan straks maar gaan klagen als ze zich ook Brits gaan gedragen. Niet meer vanzelfsprekend Nederlanders in de top, Nederland heeft op een gegeven moment geen speciale positie meer en wie zegt dat hoofdkantoren tot in eeuwigheid in Nederland blijven? Het is veel efficiënter als die uiteindelijk ook naar Londen gaan.

    En de brexit is dus duidelijk geen belemmering hiervoor.
  5. Nuchtertransparant 11 juni 2020 10:49
    volgende stap? Royal Dutch die denkt, zullen wij dan ook maar !? En het zou helemaal fout lopen met die Brexit en de hele UK zou op z'n gat gaan. We gaan het zien ergens tweede helft volgend jaar. Zou zo maar kunnen dat het allemaal heel heel heel erg meevalt en ook hier de pro-europa sentimenten keren en we eens een keer om tafel gaan met onze duitse vrienden om er toch ook maar uit te stappen. Weg met die geldverslindende en verspillende burocraten.
  6. forum rang 5 theo1 11 juni 2020 11:15
    O en Corné, voor een no deal brexit zou ik niet zo bang zijn. Gebeurtenissen kunnen natuurlijk hun eigen dynamiek krijgen, maar dat gebeurt vooral onder druk van een oververhitte publieke opinie. Dat is bij de brexit onderhandelingen niet aan de hand, die gebeuren in diepe achterkamers. Een brexit in name only zal het niet worden, dat is onaanvaardbaar voor Johnson en de brexiteers. Maar een no deal is in niemand zijn belang. Niet in het belang van Londen, en ook niet in het belang van Brussel. De onderhandelingen zullen ongetwijfeld nog wel een paar keer vastlopen, maar uiteindelijk komt er een compromis. Dit gaat over belangen, niet over onwrikbare principes. Over belangen is altijd een compromis mogelijk.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links