Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Mineur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tmaster 15 juni 2020 08:32
    quote:

    Brievenbus schreef op 15 juni 2020 08:23:

    2e golf angst.
    Die 30 besmettingen in Beijing worden door de handel en de gokkers aangegrepen voor beweging omlaag...

    Idd en India zit pas net in de eerste golf. Ze hebben het virus net zo als Amerika nog lang niet onder controle (gehad).
  2. mareblu 15 juni 2020 08:53
    Het gaat inderdaad niet om die 30 gevallen in Peking, waar men er bovenop zit. Het gaat om grote opkomende economieën als Brazilie en India, waar het enorm uit de hand loopt, men staat er bij en kijkt er naar, veel mensen hebben daar ook geen toegang tot moderne medische wereld. En het gaat om de VS, waar veel te laat werd ingegrepen en veel te vroeg werd heropend. In meer dan de helft van de Staten steekt het virus de kop weer op, en weer grijpt men niet in. Beleggers kunnen dus beter rustig afwachten en op dips hun kansen grijpen in 100% Europese bedrijven.
  3. forum rang 4 Gouden tijden voor de spaarders 15 juni 2020 08:55
    De Goudkoorts is begonnen.

    Vandaag gaan de shorters wereldwijd de beurs laten crashen. Dit is een fluitje van een cent.

    Niets is makkelijker dan de beurs naar beneden te rammen. Supersnel en superveel geld verdienden met shorten. Had niet verwacht dat het zo makkelijk is.
  4. Czar1987 15 juni 2020 09:15
    Mbt Unilever en de investering van 1 miljard Euro:

    Ik denk dat je dit niet los kan zien van de beslissing om het hoofdkantoor naar Londen te verplaatsen. De Nederlandse staat hamert op verduurzaming en dan is een investering van Unilever een mooi doekje voor het bloeden wegens het vertrek van het hoofdkantoor.

  5. forum rang 5 theo1 15 juni 2020 09:52
    quote:

    Dr Cricket schreef op 15 juni 2020 08:32:

    Mbt Unilever: Ik denk wel zeker dat dat aandeelhouderswaarde oplevert. Een groen imago zal de omzet geen kwaad doen; nog belangrijker is denk ik dat millenials graag willen werken voor bedrijven die de wereld ook een beetje beter maken.
    We waren allemaal idealistisch toen we jong waren. Dat is niks speciaals voor millennials. Maar als je wat ouder wordt, dan ontdek je het leven duurder en minder vrijblijvend wordt. Als je een vaste relatie krijgt, en als kinderen in beeld komen, dan heb je meer monden te voeden en meer woonruimte nodig. Dat betekent meer vaste lasten en dus dat je echt geld moet verdienen omdat je het nodig hebt voor meer dwingende zaken dan koffie drinken bij de Starbucks. En dan ontdek je ook dat je het niet altijd voor het uitkiezen hebt. Soms moet je gewoon werken bij een bedrijf omdat die betalen en omdat die je willen hebben, niet omdat jij dat bedrijf nou toevallig zo geweldig vindt. Soms moet je gewoon een baan nemen omdat je de poen nodig hebt, niet omdat die baan zo fantastisch is. Soms vindt een geweldig bedrijf jou niet zo geweldig en nemen ze je gewoon niet aan.

    Dat zijn allemaal van die harde lessen die je leert als je een bepaalde leeftijd bereikt. Millennials (dus na 2000 geboren) zijn nu hooguit 20 jaar oud. Die gaan al die dingen in de komende 10 jaar ontdekken, als ze serieuze relaties krijgen, gaan merken dat ze iedere avond op stap en dan de volgende dag weer werken niet meer vol gaan houden (en dus wat meer ruimte in huis nodig hebben) en vooral als kinderen in beeld komen. Kinderen zijn van je afhankelijk, die hebben eten en kleren en leefruimte nodig en daar kunnen ze niet zelf voor zorgen. Dat komt uit jouw loon.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links