Alfen « Terug naar discussie overzicht

Forum Alfen geopend

5.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 295 296 297 298 299 » | Laatste
Jasper08
2
Dit is nu eens het enige aandeel in mijn portefeuille waar ik nooit aan twijfel. Gewoon houden is de boodschap.
Overgang naar elektrisch rijden en naar duurzame energie gaat alleen maar aan snelheid en belang winnen, kijk naar Scandinavië waar ze zoals vaak wat voor lopen. En dan is Alfen één van de grote winnaars. Op lange termijn zit hier zoveel potentieel in, wat wil je nog meer hebben in deze onrustige tijden.

Newy
0
Helemaal mee eens Jasper08! In Duitsland steunt de overheid ook nog enkel de industrie van de electrische wagen. Dit aandeel moet je bekijken om 5 a 10 jaar... ik geloof hier 100% in!
jan-boer
0
BERLIJN (AFN) - Het Duitse ministerie van Economische zaken wil 500 miljoen euro van een onlangs aangekondigd steunpakket reserveren voor de bouw van elektrische laadstations. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden.
Het geld zou bedoeld zijn om investeerders uit de private sector te ondersteunen bij de aanleg van laadstations voor elektrische auto's. De Duitse regering wil daarnaast nog eens 1,5 miljard euro uitgeven om de productie van elektrische accu's in eigen land aan te jagen.
Duitsland kondigde vorige week een extra stimuleringspakket ter waarde van 130 miljard euro aan om de coronacrisis te lijf te gaan. Van die steun is 2,5 miljard euro bedoeld om elektrisch rijden te stimuleren. Naast de productie van accu's en de bouw van laadstations zou er ook nog 500 miljoen euro bedoeld zijn voor onderzoek en ontwikkeling.
bv Bernhard
0
Weet iemand hoe het eigenlijk zit met het marktaandeel van Alfen in Duitsland en andere buurlanden?
In NL is dat uiteraard prima, maar de duitsers zullen toch ook een aantal grote producenten hebben
Newy
0
Alfen lijkt precies afgestraft te worden de laatste dagen, net nu er juist meer stimuli kolen in Europa rond electrisch rijden... kan iemand dit uitleggen?
Lor3032
0
Het zijn voorgenomen voorstellen. Dat geld is er dus nog niet en wie weet komt het er ook niet. en Alfen is niet de enige die daarin qua sector die zijn geld verdiend.
Noscope
0
quote:

Bernhard jr. schreef op 10 juni 2020 09:40:

Weet iemand hoe het eigenlijk zit met het marktaandeel van Alfen in Duitsland en andere buurlanden?
In NL is dat uiteraard prima, maar de duitsers zullen toch ook een aantal grote producenten hebben
Getallen weet ik niet, maar ik meen me te herinneren dat er wel deals met o.a. opel zijn gesloten
[verwijderd]
3
Voor Duitsland kijk bijvoorbeeld naar Ionity, een JV van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en VW Group. Zij rollen veel nieuwe snellaadpunten uit met Alfen. (https://alfen.com/en/news/ionity-selects-alfen-establish-local-grid-connections-their-fast-ev-charging-stations-network). Lijkt me een aardig begin :)

Ik begrijp het koersverloop de laatste paar dagen ook niet goed gezien het positieve nieuws, denk dat het komt door de algemene correctie van de markt en winstnemingen na de rally sinds begin dit jaar. Lekker blijven zitten zou ik zeggen.
Erieperie
0
FRANKFURT (Reuters) - The number of publicly accessible charging points for electric vehicles (EV) jumped 60% in 2019, the biggest increase in three years and outpacing sales of battery-powered cars, according to the International Energy Agency (IEA).

FILE PHOTO: A Tesla is charged at an electric car supercharger station in Los Angeles, California, U.S. August 2, 2018. REUTERS/Lucy Nicholson
In its annual Global EV Outlook, the IEA said the number of public slow and fast charging spots reached 862,118 globally, with China, the world’s largest car market, taking a 60% share.

Fast chargers accounted for 31% of the total. The IEA defines slow charging as providing power of up to 22 kilowatts (kW), taking hours to charge a vehicle battery. Fast chargers, including Tesla’s (TSLA.O) superchargers, can take minutes.

“China continues to lead in the rollout of publicly accessible chargers, particularly fast chargers, which are suited to its dense urban areas with less opportunity for private charging at home,” the report said.
Sir Piet
0
quote:

Newy schreef op 10 juni 2020 10:15:

Alfen lijkt precies afgestraft te worden de laatste dagen, net nu er juist meer stimuli kolen in Europa rond electrisch rijden... kan iemand dit uitleggen?
Prima doe er je voordeel mee.
Lor3032
0
Zo rond de 30...... ik zeg, ga of terug naar de 23 euro of door naar de 35. Dit gejengel rond de 30 is vervelend aan het worden. Je moet ergens over klagen op maandag middag in de pruimentijd
Wiema
0
Jasper08
0
quote:

Newy schreef op 10 juni 2020 10:15:

Alfen lijkt precies afgestraft te worden de laatste dagen, net nu er juist meer stimuli kolen in Europa rond electrisch rijden... kan iemand dit uitleggen?
Op basis van wat noem je dit afgestraft... Zijn gewoon mee gezakt met de rest, niet meer of niet minder.
Koersen waren goed opgelopen wegens de stimuli, gevolgd door een daling door winstnemers en opnieuw wat Corona bezorgdheid.
Dus om nu meteen te roepen dat Alfen afgestraft is de voorbije dagen..., slaat voor mij nergens op.
Als je kijkt waar de koers van Alfen al staat, we staan al hoger als voor de crisis (zo'n 7% nu)
Op zich zou je kunnen zeggen dat de koers vrij hoog staat, al vind ik het terecht. Opwaarts potentieel is er zeker nog, dus ik blijf lekker zitten met mijn aandelen.

B...K
0
15-6-2020 18:53:35

Alfen geeft nieuwe aandelen uit
(ABM FN-Dow Jones) Alfen is van plan maximaal 1,5 miljoen nieuwe aandelen uit te geven, circa 7,5 procent van het huidige aandelenkapitaal. Dit maakte Alfen maandag bekend.

Alfen wil geld ophalen om zijn leidende positie op de markt voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie te versterken.

Berenberg begeleidt Alfen bij de emissie. Het orderboek zal op donderdag worden gesloten en Alfen wil dan meer informatie geven over hoeveel aandelen er zijn verkocht en tegen welke prijs.

Op basis van de slotkoers op maandag van 31,05 euro, kan Alfen met de uitgifte van 1,5 miljoen aandelen circa 46,5? miljoen euro ophalen.

De nieuwe aandelen zullen op 19 juni verhandelbaar zijn in Amsterdam.

Door: ABM Financial News.

Slim gespeeld van Alfen,Om de koers vandaag op te pompen naar 31.05
Erieperie
0
Excuus voor mijn newbies-vraag.
Maar betekent zo'n verwatering door uitgifte van aandelen (in dit geval dan 7,5% op het totaal) automatisch ook een koersdaling van 7,5%?
Of wordt die verwatering weg gestreept tegen het feit dat er dan ca 1,5 miljoen aandelen x de huidige koers in kas komt waardoor het bedrijf op papier dan weer meer waard is?
Kokkor
0
Koers ongeveer op koersdoel, ook ongeveer gelijk aan intrinsieke waarde (iets overvalued). P/E ratio >100 , hoge schuldenlast, wellicht wel goede vooruitzichten.

Maar een dilution van de shares in aantocht, niet echt een instapmoment is mijn gedachte
Sir Cryptalot
1
Automatisch gaat dat niet, fundamenteel is er natuurlijk wel een verwatering maar de handel bepaalt zelf of deze positief of negatief is voor de koers. In dit geval zou ik zeggen positief omdat het wordt gebruikt om te groeien, ik verwacht dan ook een klein plusje morgen.
Erieperie
0
''Het bedrijf wil zijn capaciteit vergroten en een belangrijke speler worden in meer landen dan nu. Ook kan er geld naar onderzoek en ontwikkeling gaan en kan de opbrengst aangewend worden om eventuele overnames te doen.''

Het klinkt alsof ze zich klaar maken voor de next step up.(''eventuele overnames'...)
Badeend
1
Je het bedrijf wordt hetzelfde meer waard als de aandelen die verkocht worden. Bedrijf nu bijv 100 milj waar en er zijn 100milj aandelen is 1 euro waarde per aandeel.

Komen 10 milj aandelen bij, bedrijf is 110 milj waard en er zijn 110 milj aandelen dus 1 euro per aandeel. Als ze vervolgens die 10milj vrij cash kunnen gebruiken om meer dan 10% meer omzet, dus winst te genereren, en dat denken ze, kan je dus met 110 milj aandelen 150milj waarde creeeren oid dus meer waarde per aandeel.

Het is dus niet per definitie goed of slecht, het feit dat ze het doen betekent dat ze verwachten hiermee meer binnen te halen(of ze vinden de koers te hard opgelopen en profiteren hier mooi van).

Dat is dezelfde reden waarom dividend uitbetalen ook wordt gezien als teken van zwakte. Als je de dividend kan gebruiken om meer winst te creëren van de P/E, dan is het juist slimmer om geen dividend uit te keren want het bedrijf krijgt meer waarde door het geld goed te investeren.
5.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 ... 295 296 297 298 299 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 36,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 37,290
Laag 35,160
Volume 393.723
Volume gemiddeld 275.707
Volume gisteren 393.723

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront