Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
0
Miljardensubsidies

Minnesma kwam wereldwijd in de schijnwerpers te staan dankzij de... Urgenda-zaak.... De Hoge Raad... gaf haar gelijk dat de Nederlandse overheid meer moet doen om de... CO2-uitstoot... te verlagen. Mede door de klimaatzaak besloot het kabinet te koersen op het van het aardgas afhalen van huizen. Daarnaast stimuleert Den Haag het... gebruik van biomassa... door... miljardensubsidies....

Op... Radio 1... erkende Minnesma dat ze... biomassa...*** twintig***... jaar geleden als... onderzoeker ...aan de Vrije Universiteit nog als ...’oplossing’ zag... tegen de... opwarming... van de aarde. Maar volgens de Urgenda-voorzitter is... klimaatverandering... inmiddels zo nijpend dat de ...wereld geen tijd... meer heeft om nog... biomassa te gebruiken... De CO2... van elke opgestookte boom blijft... te lang... in de atmosfeer, en vormt daarmee een risicovol... opwarmend effect...
rationeel
1
„Ik zie voortschrijdend inzicht bij Minnesma”, zegt ...Rozendaal ...verheugd. „Daar kan ik wel bewondering voor opbrengen.” Ook het feit dat ze aardgas nu duidelijk als een ’overgangsbrandstof’ ziet, waardeert de schrijver van... Warme aarde, koel hoofd... Dat is namelijk ook één van de kernpunten in zijn boek.

Sommigen begrepen uit de woorden van Minnesma dat ze de ...Groningse ...gaskraan weer open wil draaien. Maar dat weerspreekt ze. Wel stelt Minnesma dat het verstoken van gas slechts de helft van de CO2-uitstoot oplevert in vergelijking met het verbranden van biomassa. Zolang aardwarmte, zonnepanelen en windmolens nog onvoldoende energie opwekken, kunnen we het beste gas gebruiken, meent Minnesma. Tot in elk geval... 2030... Rozendaal... ziet overigens een langere toekomst voor gas.
rationeel
1
Hoewel de woorden van Minnesma voor veel luisteraars klonken als ...donderslag bij heldere hemel,... stelt ze ...zelf... dat Urgenda al langer... kritisch is op biomassa.... Zo ondertekende Minnesma enkele weken geleden de... brandbrief aan de Sociaal-Economische Raad... om te... pleiten... voor ...afschaffing ...van subsidies... voor opstook van houtige biomassa.
rationeel
0
Kentering

Toch vormt juist dit optreden een kentering, stelt... Fenna Swart... van het ...Comité Schone Lucht... Zij strijdt tegen de... komst... van ’s lands ...grootste biomassacentrale... bij... Diemen... en overziet het... groeiende veld... aan ...actoren... dat zich... tegen biomassa... begint uit te spreken.... „In eerdere instantie leek Urgenda biomassa nog te steunen als tijdelijke oplossing. Bovendien is dit de ....eerste keer... dat... Minnesma... zich publiekelijk zo duidelijk uitspreekt.”...

Urgenda loopt volgens Swart niet weg voor het, wellicht onbedoelde, effect dat de klimaatzaak heeft gehad: „De Urgenda-zaak duwde de... overheid... verder in de... richting... van het... subsidiëren... van het... verbranden... van houtpellets. Voor het... kabinet... is het nu eenmaal, op... papier..., de ...makkelijkste manier... om ...’hernieuwbare energie...’ te stimuleren.” Een nieuwe openstelling voor subsidie begin dit jaar zorgt inmiddels voor een verdere groei van de vraag naar houtige biomassa, aldus de activiste.
rationeel
1
Minnesma werpt deze kritiek verre van zich. „Ik voel me totaal... niet verantwoordelijk... voor de ...keuze... die de ...overheid... heeft gemaakt voor het... subsidiëren... van biomassa.... Dat komt voort uit het... Energie- en Klimaatakkoord”..., zegt ze. Minister Wiebes stelde vorige week in de Tweede Kamer nog dat hij nog ...geen afscheid... wil nemen van biomassa. Het zou te belangrijk zijn om de... klimaatdoelen... te halen – zoals... Urgenda... via de... rechter... heeft geëist.

...Klimaatpublicist... Rutger van den Noort... heeft nog een kanttekening. „Het kan zijn dat... Urgenda... al langer... kritisch... was op biomassa. Maar men droeg altijd het idee uit dat we zo snel mogelijk naar ...hernieuwbare... energie moesten, zelfs zonder dat een reële back-up mogelijk was voor onze... energiehuishouding. ...Nu erkent Minnesma dat aardgas nodig is als overgang. En zo is het. Het moet allemaal veel geleidelijker.” ...Gasketels afkoppelen... om Amsterdamse huizen aan een warmtenet op biomassa te koppelen, zoals het hoofdstedelijke stadsbestuur wil, noemt Van den Noort... ’het paard achter de wagen spannen’....
rationeel
1
Minnesma is optimistisch dat we met... wind op zee... en zonnepanelen... op bestaande gebouwen een heel eind komen. „Tegen... windmolens op zee ...bestaat ...weinig weerstand”...???(R), zegt de klimaatactiviste. Van het vol leggen van weilanden met zonnepanelen is ze géén voorstander. „Het is ook niet nodig.”
DNFTT
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 juni 2020 00:42:

[...]En hoeveel energie (thermisch of niet) gaat er verloren bij de opwekking en het transport van die 15 kWh?

Gas wordt trouwens niet alleen gebruikt in woningen maar ook voor de tuinbouw, industrie etc. Met gas opgewekte stroom ook, hoeveel hectare zonnepanelen zouden daar wel niet voor nodig zijn? Nog afgezien van de opslagproblemen (Tesla accu's?).

P.S. Waar sta pv voor?

PV is photovoltaic - zonnepanelen-

Verreweg de meeste auto's kunnen geladen worden op een tijdstip dat er een kleinere vraag van andere gebruikers is, dus in de nacht met stroom van windparken op zee bijv. Het vergt alleen een slimmer gebruik van het net.
In de glastuinbouw gaat nog ontzettend veel energie verloren, het zal mij verwonderen als daar 1% van de energie die er in rondgaat (incl. de zon met 3,6 gJ per m2 per jaar) wordt omgezet in een nuttig eindproduct.
NewKidInTown
1
"EU Farmers Fear The 'European Green New Deal'

Tue, 06/16/2020 - 02:00

The European Commission has a plan to eliminate modern farming in Europe.
........
For farmers - and everybody - the European Green Deal is a rotten deal."

www.zerohedge.com/political/eu-farmer...
Ijsbeer
0
Goed dat de zomers heter worden..

in de zomer weinig griep dus ook weinig corona.
Bijna geen griep in de zomer dus ook geen corona.
ieder nadeel heeft zijn voordeel.
hete zomers weinig corona.

rationeel
1
quote:

NewKidInTown schreef op 16 juni 2020 11:10:

"EU Farmers Fear The 'European Green New Deal'

Tue, 06/16/2020 - 02:00

The European Commission has a plan to eliminate modern farming in Europe.
........
For farmers - and everybody - the European Green Deal is a rotten deal."

www.zerohedge.com/political/eu-farmer...
Zo snel mogelijk uit de EU.
het zwaard
0
Zo snel mogelijk uit de EU . En dromen van Baudet als premier , die op zijn beurt gans andersdenkend Nederland door zijn Bidet spoelt. Gelukkig zijn dromen vaak bedrog, en vooral , zalig zijn de armen van geest!
Kees1
1
quote:

het zwaard schreef op 16 juni 2020 15:21:

Zo snel mogelijk uit de EU . En dromen van Baudet als premier , die op zijn beurt gans andersdenkend Nederland door zijn Bidet spoelt. Gelukkig zijn dromen vaak bedrog, en vooral , zalig zijn de armen van geest!
Kun jij de beslissing van Unilever verklaren? Die gaan willens en wetens het hoofdkantoor naar een land buiten de EU verplaatsen. Hoe kan dat?
En die migranten in Calais? Waarom willen die zo graag naar een land buiten de EU?
het zwaard
0
Kees 1:Hoewel Unilever nog in 2018 aankondigde dat het al haar activiteiten van zijn hoofdkantoor wou onderbrengen in Rotterdam, verhuist die nu naar Londen. En dat op een moment waarop er nog geen zekerheid is over de fameuze post-Brexitdeal die tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gesloten zal worden.

“Dit is geen draai van 180 graden”, zegt Nils Andersen, sinds eind 2019 voorzitter van Unilever. “We doen gewoon hetzelfde, namelijk de eenwording verder realiseren en een simpeler en strategisch flexibeler bedrijf verkrijgen.”

De keuze van de locatie zou dus zogenaamd onschuldig zijn, al heeft dit duidelijk aanleiding gegeven tot intense lobbying en een opstand bij de aandeelhouders. In 2018 had Unilever, toen nog onder leiding van CEO Paul Polman en voorzitter Marijn Dekkers, twee Nederlanders, hard gevochten om alle bestuurs- en besluitvormingsorganen van de groep samen te brengen in Rotterdam, terwijl de groep tot dan toe nog een tweekoppige entiteit was, die zowel in Nederland als in Groot-Brittannië was gevestigd. Een keuze waarmee de topman van de groep duidelijk maakte dat hij niet gelinkt was aan de Brexit en dat hij noch geleid werd door fiscale overwegingen. Al was hij niet van plan om Londen volledig te verlaten. In plaats daarvan wou hij een vereenvoudigde juridische structuur opbouwen in Nederland, die goed is voor 55% van de aandelen.
Migranten Calais: A) omdat ze daar eenvoudig in de illegaliteit kunnen verdwijnen.
B) Vaak hebben migranten daar al familie of kennissen.( safe house)
C) Engels is dikwijls hun tweede taal, en om 'n bedrijfje op te zetten hoef je geen
BSN te hebben zoals in Nederland.
D) In de Uk is geen bevolkingsregister en 'n inwoner hoeft ook geen identiteits-
kaart bij zich te dragen.
E) Eenmaal de Brexit is het best mogelijk dat het niet meer zal lukken ,dus nu
nog snel proberen om het kanaal over te steken.
rationeel
1
Het leek altijd al zo'n toeval dat iedere windmolen precies gebouwd is op een vogelkerkhof, maar dat is dus geen toeval - er verongelukken steeds meer vogels en dan hebben we het niet alleen over de Roelvink. Het bekendste beestje dat een klap van de molen kreeg is die vliegende deur uit Flevoland die zijn boordcomputer tegen zo'n faunagenocidepleger navigeerde. Natuurorganisaties zijn er nu ook klaar mee (hier via de Vogelbescherming): "Windturbines en zonnepanelen passen niet bij internationale natuurdoelen." Nou, lekker dan. Zo'n Jesse Klaver profileert zich de godganse tijd als makker van de dieren en ondertussen blijkt hij dus een regelrechte vogelhitler. De natuurorganisaties in een brandbrief: "Onderzoek wijst uit dat windmolens slecht zijn te verenigen met een Natura 2000-status en de daaraan gekoppelde doelen (...) Ook velden met drijvende zonnepanelen op het water gaan ten koste van leefgebied van beschermde en bedreigde vogels, zoals de toppereend. Het water wordt ongeschikt voor foeragerende en rustende watervogels. Bovendien nemen de panelen licht weg, wat van invloed is op het onderwaterleven en de voedselvoorziening van allerlei dieren. Minder licht betekent minder plankton en waterplanten, dus minder zuurstofproductie in het water. Dit heeft directe gevolgen voor de visstand, waarmee het ook niet goed gaat in het IJsselmeergebied."

Honderd jaar geleden bleek ook al dat er dankzij windmolenparken op zee valse noten worden gespeeld in het concert des levens van vissen en andersoortige zeebeesten. Maar boeien joh, want in Nederland zijn we vooral goed in DOORSLAAN. Zo goed, dat we in een mum van tijd het halve land moeten omkatten met vogelversnipperaars, zonneparken die landschap & bodemdiversiteit verneuken, drijvende zonnepanelen die het onderwaterleven in de bips verkrachten en biomassacentrales waardoor we geen boom meer overhouden. Mogen we een nieuwe energietransitie want de onze is STUK.

Geen Stijl
DeZwarteRidder
2
quote:

het zwaard schreef op 16 juni 2020 15:49:

Kees 1:Hoewel Unilever nog in 2018 aankondigde dat het al haar activiteiten van zijn hoofdkantoor wou onderbrengen in Rotterdam, verhuist die nu naar Londen. En dat op een moment waarop er nog geen zekerheid is over de fameuze post-Brexitdeal die tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gesloten zal worden.

“Dit is geen draai van 180 graden”, zegt Nils Andersen, sinds eind 2019 voorzitter van Unilever. “We doen gewoon hetzelfde, namelijk de eenwording verder realiseren en een simpeler en strategisch flexibeler bedrijf verkrijgen.”

De keuze van de locatie zou dus zogenaamd onschuldig zijn, al heeft dit duidelijk aanleiding gegeven tot intense lobbying en een opstand bij de aandeelhouders. In 2018 had Unilever, toen nog onder leiding van CEO Paul Polman en voorzitter Marijn Dekkers, twee Nederlanders, hard gevochten om alle bestuurs- en besluitvormingsorganen van de groep samen te brengen in Rotterdam, terwijl de groep tot dan toe nog een tweekoppige entiteit was, die zowel in Nederland als in Groot-Brittannië was gevestigd. Een keuze waarmee de topman van de groep duidelijk maakte dat hij niet gelinkt was aan de Brexit en dat hij noch geleid werd door fiscale overwegingen. Al was hij niet van plan om Londen volledig te verlaten. In plaats daarvan wou hij een vereenvoudigde juridische structuur opbouwen in Nederland, die goed is voor 55% van de aandelen.
Migranten Calais: A) omdat ze daar eenvoudig in de illegaliteit kunnen verdwijnen.
B) Vaak hebben migranten daar al familie of kennissen.( safe house)
C) Engels is dikwijls hun tweede taal, en om 'n bedrijfje op te zetten hoef je geen
BSN te hebben zoals in Nederland.
D) In de Uk is geen bevolkingsregister en 'n inwoner hoeft ook geen identiteits-
kaart bij zich te dragen.
E) Eenmaal de Brexit is het best mogelijk dat het niet meer zal lukken ,dus nu
nog snel proberen om het kanaal over te steken.
De Brexit maakt geen enkel verschil voor deze illegale immigranten.
luchtschip
0
quote:

Kees1 schreef op 16 juni 2020 15:24:

[...]

Kun jij de beslissing van Unilever verklaren? Die gaan willens en wetens het hoofdkantoor naar een land buiten de EU verplaatsen. Hoe kan dat?
En die migranten in Calais? Waarom willen die zo graag naar een land buiten de EU?
Unilever initially planned to establish its sole head office in Rotterdam, but scrapped that decision in October 2018 under pressure from British shareholders in particular.

A year and a half later, Unilever now decided that its headquarters will be in London. According to CEO Alan Jope, there was no other option than choosing London over Rotterdam. "We tried that two years ago and then had to withdraw it. The best solution was to do the opposite now," Jope said to NOS.

nltimes.nl/2020/06/11/unilever-become...

Pas eind 2019 heeft Johnson doorgedrukt dat Brexit uitgevoerd moest worden.

Het was gewoon een krachtmeting van de Britse aandeelhouders die het hoofdkantoor in London wilden hebben.

De immigranten bij Calais zitten er al jaren. Zij wilden toch naar de UK terwijl de UK gewoon bij de EU zat.

Het is zinloos te beweren dat beiden (Unilever en de immigranten) tegen de EU zijn en voorkeur geven aan het (eind 2020) niet meer bij de EU behorend UK.
voda
1
Minder aardgasverbruik Nederlandse industrie

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse industrie heeft in de periode dat het te maken had met de coronamaatregelen beduidend minder aardgas verbruikt. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

In de periode van week 14 tot en met 24 van dit jaar daalde het verbruik van aardgas met gemiddeld 9 procent op jaarbasis, zo berekende het statistiekbureau, gebaseerd op het gasverbruik van industriële verbruikers van het landelijk gasnetwerkbedrijf GTS.

Week 14 markeert het moment dat de scholen in Nederland al 3 weken gesloten waren in verband met de uitbraak van het coronavirus.

In 2019 was de industrie verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent van het totale Nederlandse gasverbruik.

De chemische industrie neemt ruim de helft van het gasverbruik in de industrie voor haar rekening en in de genoemde periode liep het verbruik daar met 14 procent terug.

Opvallend is de stijging in de aardolie-industrie, die het CBS grotendeels toeschreef aan groot onderhoud.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rationeel
1
’Stikstofregels verlengen crisis’

door Alexander Bakker

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

DEN HAAG Stikstofregels dreigen de economische crisis die het coronavirus heeft veroorzaakt te verlengen. Daarvoor waarschuwen werkgeversorganisaties in een brandbrief aan politiek Den Haag.

Het kabinet wil dat Nederland zich uit de economische crisis investeert, maar volgens VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland kan dat niet nu Nederland grotendeels op slot zit door de stikstofcrisis.

Ruim een jaar na de vernietigende stikstofuitspraak van de Raad van State gaan nog veel investeringen niet door vanwege vergunningen die stranden door de juridische stikstofregels. Het kabinet heeft geprobeerd om de boel in beweging te krijgen, maar volgens de werkgeverskoepels helpen de maatregelen lang niet iedereen en komen vergunningen van provincies niet op gang.

Ze vinden dat het kabinet op zoek moet gaan naar een andere manier om stikstofuitstoot terug te dringen en de natuur te herstellen, eentje zónder de economie te schaden. Ook pleiten ze voor een realistische kijk op de Europese natuurdoelen.

De werkgevers vinden dat het kabinet naar Brussel moet om een oplossing te vinden voor de specifieke problemen waarmee Nederland kampt. Tot nu toe heeft minister Schouten geen beweging gemaakt richting de Europese Commissie. Donderdag debatteert de Tweede Kamer over de stikstofaanpak.
rationeel
0

DE BILT - Het KNMI waarschuwt dat woensdag opnieuw veel neerslag in korte tijd kan vallen, wat plaatselijk voor wateroverlast kan zorgen. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg geldt code geel.
het zwaard
0
Hogere temperaturen en regelmatig wateroverlast, hebben we te danken aan de opwarming van de aarde. En toch zijn er nog steeds die blijven beweren dat er niets aan de hand is. Zelfs Shell en BP gaan nu de groene weg op( welleswaar onder druk van hun aandeelhouders !) Die hebben het gelukkig dan blijkbaar wel opgemerkt.
38.986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.329,10 +0,30%
 EUR/USD 1,0701 -0,01%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront