Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: De stieren zijn los!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2020 20:09
    Niels het is helemaal niet onzeker of dit op onzekerheid berust (~6.000 personen in de studie). Het werkt wel bij covid19 patiënten op de IC en niet bij minder ernstige gevallen. Dexamethason is een octrooivrij geneesmiddel (niet Brits). Het is een corticosteroïd welke ontstekingen onderdrukt. Minder ernstige Covid19 patiënten hebben waarschijnlijk nog minder ontstekingen, daarom zal het niet werken dan.

    Waarom deze eigen vreemde interpretatie?
  2. forum rang 7 PietKeizer 17 juni 2020 07:37
    'Een perfecte cocktail van goed nieuws'. Daar gaat Niels Koerts weer. Je zou het een perfecte cocktail kunnen noemen om de koersen omhoog te duwen. Dan is het goed nieuws voor de bulls. Nogmaals: IEX heeft all1 maar analisten die bulls of bullish zijn. Waarom is dat zo? Omdat het lezerspubliek voornamelijk bestaat uit particuliere beleggers (waarvan ik zelf er overigens ook gewoon 1 ben) die niet weten hoe je short kan gaan, hun stukken niet afdekken met opties als het onderhand wel eens tijd wordt, enz enz. Niels Koerts en ook Arend Jan Kamp zijn in wezen analisten die , met name door hun taalgebruik, voortdurend suggereren dat het een ramp is als de koersen dalen en een zegen als ze stijgen. Precies wat de meeste lezers willen horen. Nu terug naar de 'perfecte cocktail'. Inderdaad, als je wil dat de koersen stijgen. Maar nu 'het goede nieuws'. Is de onverzadigbare stimuleringsdrift van de FED en ook de ECB, het pompen van ongedekte liquiditeit in de markten en de economie , opkoopprogramma's enz enz nu werkelijk goed nieuws? Dan bedoel ik: voor een gezond economisch systeem, gezonde concurrentie tussen bedrijven, werkgelegenheid enz enz. En dat OOK op de lange termijn. Niet die van de lange termijn belegger, dus. Ik zal van Niels Koerts geen antwoord krijgen, hoeft ook niet: het is een retorische vraag. Die ik dus zelf wel kan beantwoorden: nee, dan is die stimulering GEEN goed nieuws. En dus is er geen sprake van 'een perfecte cocktail van goed nieuws'. Ik benadruk nog eens: het gaat mij vooral om dit aanhoudend versluierend taalgebruik.
  3. [verwijderd] 17 juni 2020 07:41
    Je kunt beter luisteren wat virologen zeggen en dan is het te begrijpen waarom wij gaan stijgen.

    3 uur geleden in BINNENLAND (telegraaf)

    AMSTERDAM - We moeten beducht zijn voor lokale corona-uitbraken, maar een omvangrijke tweede golf is niet waarschijnlijk. Dat stelt de Belgische topviroloog Peter Piot, die wereldberoemd werd dankzij onderzoek naar ebola en aids. Piot noemt de nieuwe Covid-19-uitbraken ’opflakkeringen’.

    Peter Piot: geen tweede golf.

    Die uitlatingen, die bijval krijgen van Vlaamse en Nederlandse virologen, zijn goed nieuws. Burgers en bestuurders worstelen al langer met de vraag of we nu wel of niet moeten vrezen voor een tweede virusgolf. Piot geniet autoriteit en is speciaal adviseur van Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. De Vlaming herstelde onlangs zelf van de ziekte.

    „Ik denk niet dat het één massale golf zal zijn”, zei Piot op VRT Radio over toekomstige coronahaarden. „Maar hier en daar zullen opflakkeringen zijn van de infectie. We zien dat nu al gebeuren in de landen die eerst getroffen waren, zoals in China en Zuid-Korea.”

    Peking

    Peking heeft de handen deze dagen vol aan de grootste Chinese uitbraak van het virus sinds Wuhan. Meer dan 75.000 Chinezen zijn getest, nadat de besmettingen waren teruggevoerd tot een grote vlees- en groentemarkt. Snijplanken voor geïmporteerde zalm bleken een bron. Ook in Berlijn gingen dinsdag honderden Duitsers in quarantaine na tientallen besmettingen in de wijk Neukölln.

    Om dergelijke lokale opflakkeringen rigoureus in te dammen, is het nodig zeer alert te blijven, waarschuwt Piot. „We weten dat we onmiddellijk moeten ingrijpen. Dan hebben we de beste kans om de epidemie onder controle te krijgen.”

    Clusterinfectie

    Belgische wetenschappers zijn afgestapt van het idee van een tweede golf omdat men corona nu begrijpt als clusterinfectie. Het virus raast niet homogeen door de bevolking, maar is afhankelijk van ideale lokale omstandigheden. Zoals een evenement als carnaval, een overvol café of een druk huwelijksfeest. Als mensen onvoldoende afstand houden, krijgt het virus via speekseldruppeltjes zijn kans.

    „Ik ben het eens met de Belgen”, reageert arts-microbioloog Marc Bonten van het UMC Utrecht. In Nederland is er inmiddels fors opgeschaald voor coronatesten en zitten de GGD’s in elke regio klaar om elke nieuwe haard op te merken, uit te pluizen en in te dammen. „Als dat niet lukt, zullen we weer snel strengere maatregelen moeten nemen”, zegt Bonten.

    Lokale uitbraak

    In het ergste geval slaat een lokale uitbraak wel degelijk om zich heen. Zo blijkt uit het geval van Iran. Waar corona eerst een piek aan besmettingen bereikte in Teheran eind maart, is nu de zuidwestelijke provincie Khuzestan de klos. Met 3700 nieuwe gevallen op één dag begin juni, is de ’tweede golf’ daar zelfs sterker dan de eerste. Het gebrek aan testen en de te snelle versoepeling van de lockdown worden als oorzaak gezien.

    Het virus lokaal bestrijden zodra het opflakkert, is in feite ook wat de Groningse arts-microbioloog Alex Friedrich al langer bepleit. Op de website van de Rijksuniversiteit Groningen stelt hij dinsdag zelfs dat we die eerste grote reeks besmettingen in Nederland eigenlijk ook geen ’golf’ mogen noemen.

    ’Vervalste waarneming’

    „Dat is een vervalste waarneming. We hebben die honderden pieken laten samenvloeien tot één enorm grote piek, en ook die is vooral in het zuiden ontstaan”, zegt de wetenschapper van het UMCG op de website. Het ging om regionale clusters, niet om een ziekte die heel Nederland overal hetzelfde trof.

    Friedrich concludeert daaruit dat we bij toekomstige uitbraken alleen lokaal en regionaal moeten ingrijpen. „We kunnen Nederland opdelen in noord, zuid, oost, west en midden. Dan moet elke regio de maatregelen op het goede moment toepassen die we landelijk of in Europees verband hebben afgesproken. Dus als er een uitbraak is in een hotel in Nijmegen, dan hoeven de hotels in Groningen niet dicht.”

    Regie

    Ook Piot pleit voor regie bij lage overheden, en zeker niet in Brussel. „Ik denk niet dat het nuttig is als alles heel centraal door Europa zou gebeuren”, verklaart hij op VRT Radio. „Dit gaat om heel lokale problemen. Kijk naar Duitsland. Dat land is volgens mij een van de beste voorbeelden – en veel beslissingen zijn er genomen op lokaal vlak. De burgemeesters hadden evenveel te zeggen als Berlijn.”



  4. forum rang 5 upsidedown 17 juni 2020 08:59
    Ik vind de beurskoeren erg hard opgelopen en overweeg weer eens short te gaan. Wat mij opvalt, is dat elk klein positief nieuwsberichtje voor hogere beurskoersen zorgt. En het negatieve nieuws wordt genegeerd. Het geld brand in de zakken vd particuliere beleggers echt niet normaal.
    Op 20 aug 2018 stond de aex 573 punten. Men kreeg toen een beetje hoogtevrees terwijl de wereldeconomie als een tierelier draaide. Inmiddels hebben we zo rond 5 juni 2020 op 572 punten gestaan. Met wereldwijd giga economische krimp door de coronacrisis. Ik had gisteren al verwacht in de min te gaan. Maar het zal voorlopig nog wel up up worden.
    www.robeco.nl/nieuws-en-kansen/hoge-s...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links