Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wirecard fraude ?

64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
gbakl
1
Wirecard

In Frankfurt kelderde Wirecard 55 procent. De Duitse betalingsverwerker stelde de publicatie van de jaarcijfers over 2019 opnieuw uit. Wirecard ligt onder vuur sinds de Britse zakenkrant Financial Times in oktober vorig jaar meldde dat het bedrijf de omzet en winst op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. Wirecard heeft altijd ontkend dat er sprake is van boekhoudfraude
gbakl
0
Zwitserleven
2
Duitse beurslieveling. CEO heeft recentelijk nog bijgekocht. Koop onderzocht door Duitse toezichthouder omdat deze in de silent period viel.
Na de verhalen van FD vraag ik me wel af of de Auditors pas nu Verder zijn gaan graven of dat er werkelijk sprake is van fraude. De Treuhänder heeft verkeerde balansen doorgegeven… Dit verzin je niet in de huidige tijd. 1,9miljard zoek!
Financiering staat op losse schroeven. Dit lijkt me erger/groter dan Ahold destijds.
gbakl
0
Company Profile
Einsteinring 35
Aschheim 85609
Germany
49 89 4424 1400
www.wirecard.comSector: Technology
Industry: Software—Application
Full Time Employees: 5,685
Wirecard AG, a technology company, provides outsourcing and white label solutions for electronic payments worldwide. The company operates in three segments: Payment Processing & Risk Management, Acquiring & Issuing, and Call Center & Communication Services. The Payment Processing & Risk Management segment offers products and service for the acceptance or transactions, and the processing of electronic payments and associated processes. The Acquiring & Issuing segment provides settlement services for credit card sales for online and terminal payments, as well as current accounts with prepaid cards and Girocard/Maestro debit cards; processes payment transactions in various currencies; and issues prepaid and debit cards to private and business customers.
ShelLuser
3
Wat een dag zeg... natuurlijk doe ik een beetje aan financieel ramptoerisme (dit kan nog wel eens verstrekkende gevolgen hebben denk ik) maar vooral vind ik dit een zeer belangrijke les die ons beleggers weer eens even keihard met onze neuzen op de feiten drukt: Er gaan (soms enorme) risico's gepaard met beleggen, bezint eer ge begint!.

Maar wat mij vooral opvalt in deze hele zaak is de schijnbare arrogantie binnen de bedrijfsvoering. In plaats van open kaart te spelen en in te gaan op (soms kritische) vragen probeerde men vooral de aanval te openen op diegene die de vragen stelde, zo komt dit althans op mij over. Sja... als de economie lekker gaat dan denk ik dat je makkelijker bepaalde dingen kunt verbergen dan in deze moeilijke crisis tijden.

Afin... Ik vond dit artikel op Finanzen.net (Duits) erg interessant:

www.finanzen.net/nachricht/aktien/fal...

Maar het blijkt duidelijk dat voor ingewijden dit niet als een donderslag bij heldere hemel komt. Op diezelfde Duitse site vond ik ook dit artikel, wederom erg interessant om te lezen:

www.finanzen.net/nachricht/aktien/son...

In kort... Hedgefonds TCI heeft vorige maand al juridische stappen gezet inzake Wirecard en uiteraard was er niemand bij Wirecard beschikbaar om hier verdere tekst en uitleg over te geven. Omdat dit me erg intrigeert ben ik verder gaan graven en ik heb bevestiging hiervan gevonden op Bloomberg:

www.bloomberg.com/press-releases/2020...

En meer hierover in een (Engelstalig) artikel kan je hier lezen:

www.hedgeweek.com/2020/05/20/285800/h...

Kortom.... Ik geloof graag dat er veel durfbeleggers zijn die hier leuke kansen zien (het aandeel is immers vanaf een diepe 38 (69%) weer terug naar 40 (62%) omhoog gegaan (afgeronde cijfers)) maar.... ik zou hier mijn handen niet aan branden. Waar rook is is vuur zegt men en als je gaat graven dan kom je wel opmerkelijk veel vreemde verhalen tegen.
ShelLuser
1
Sorry voor een dubbele reactie maar... dit is echt heftig en als je dat nog niet geloofd dan moet je dit zeker eens bekijken:

www.zdf.de/nachrichten/heute-sendunge...

De ZDF 'Heute' uitzending van gisteren (18/6/2020 - 5 uur). Spoel door naar 11:18. Je leest het goed: dit akkevietje heeft zelfs de Duitse landelijke TV gehaald!

In het kort: "Wirecard heeft opnieuw, voor een 4e keer op rij(!), geen jaarafsluiting kunnen opleveren. Mogelijk wegens een valse opgaaf van een financieel medewerker (?). Wirecard stelt dat ze opgelicht zijn maar de grote vraag is nu dus: Is Wirecard opgelicht of doet Wirecard zelf aan oplichting? De Duitse justitie en schuldeisers eisen nu maatregelen. Sommige vragen zich inmiddels ook af of Wirecard nog wel een plek op de DAX hoort te hebben".

Ik heb persoonlijk de ZDF vrij hoog zitten en als zij met een dergelijk lang item komen en dus ook rustig de soms zeer kritische vragen en opmerkingen omtrent Wirecard zo uitlichten... Ik ga morgen vroeg op staan en de DAX nauwlettend volgen.

Maar ik raadt eenieder nogmaals sterk aan om erg goed uit te kijken met deze aandelen. Zoals ik het zie hebben we nog maar het tipje van de ijsberg gezien en kon dit nog wel eens een staartje krijgen.
nasdaq-investor
0
XTrail
0
Steinhoff historiek bekijken, dan weet men wat er zou kunnen gebeuren, daar had de auditor het zelfs niet gezien
objectief
0
quote:

XTrail schreef op 19 juni 2020 08:07:

Steinhoff historiek bekijken, dan weet men wat er zou kunnen gebeuren, daar had de auditor het zelfs niet gezien
Het is bij fraude ook de bedoeling dat niemand het ziet.
XTrail
0
quote:

objectief schreef op 19 juni 2020 11:47:

[...]

Het is bij fraude ook de bedoeling dat niemand het ziet.
Hier heeft EY het wel gezien, dacht ik.
voda
0
Wirecard

In Frankfurt zette Wirecard (min 44 procent) de koersval voort. De Duitse betalingsverwerker zag een dag eerder al ruim 60 procent aan beurswaarde verdampen na uitstel van het jaarverslag over 2019. Accountantskantoor EY stelde aanwijzingen te zien voor fraude bij het bedrijf, met een gat in de financiën van bijna 2 miljard euro. Wirecard gaat aangifte doen vanwege de fraude en verklaarde dat het bedrijf mogelijk slachtoffer is van "gigantische oplichting".

www.iex.nl/Nieuws/ANP-190620-187/Wire...
voda
0
Topman Wirecard stapt op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Wirecard AG
22,47 -17,43 -43,68 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) CEO Markus Braun van Wirecard is vrijdag per direct opgestapt, nadat het betaalbedrijf donderdag liet weten geen jaarcijfers te kunnen publiceren omdat er miljarden euro's kwijt zijn.

James Freis is benoemd als interim-CEO.

Braun meldde vrijdag in een videoverklaring dat het "niet uitgesloten kan worden dat Wirecard het slachtoffer is geworden in een fraudezaak van aanzienlijke proporties."

Het aandeel Wirecard kelderde donderdag al met 60 procent van circa 100 euro naar minder dan 40 euro, en halveerde vrijdag opnieuw tot slechts 21,10 euro, naar aanleiding van de berichtgeving.

Het bedrijf moest donderdag bekennen dat de accountant Ernst & Young geen bewijs vond voor kasbedragen op trustrekeningen ter waarde van 1,9 miljard euro. Waarschuwingen voor mogelijke boekhoudfraude bij het bedrijf, die zakenkrant Financial Times al sinds vorig najaar had gedaan, bleken daarmee bewaarheid.

Donderdag nabeurs meldde het bedrijf al dat bestuurslid Jan Marsalek per direct is geschorst tot 30 juni, en dat James Freis, die per 1 juli zou aantreden, per direct aan het bestuur is toegevoegd als met als verantwoordelijkheden Integriteit, Juridische Zaken en Compliance.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wilbar
0
quote:

XTrail schreef op 19 juni 2020 11:51:

[...]

Hier heeft EY het wel gezien, dacht ik.

Volgens mij heeft EY alleen gezien dat er een gat zit van 1,9 miljard tussen de stand bij de vorige controle en de stand bij controle nu. En dat verschil is voor EY momenteel onverklaarbaar.
ffff
2
ShelLuser

Sinds ruim een half jaar kijk ik iedere beursdag naar het kwaliteitsvolle mini programmaatje: Boerse vor Acht op ARD. In pakweg 8 minuutjes geven ze dagelijks een , in mijn ogen, altijd hele goede update van beursgebeuren in Frankfurt. Gisteravond bijna helemaal aan Wirecard gewijd en werd ook de rol van Ernst & Young en KPMG belicht.

In België zien ze ( terecht) veel overeenkomsten met de giga fraude van Lernout & Hauspie die ook pure fake transacties hadden in Azié ( Zuid- Korea) We kennen allemaal de afloop: Failliet en dan de misselijkmakende nasleep: het proces tegen L @ H loopt al bijna 20 jaar en daar gebeurt dus eigenlijk niks.

Maar Wire Card....Alweer hoe belangrijk toezichthouders zijn en de rol van vervelende, doorvragende journalisten, die de jaarrekening toch niet vertrouwden.....
In Duitsland, op Duitse zenders inderdaad hot-item....

Zoiets als wat wij hadden toen met Aholds Van der Hoeven of de Belgen met de sympathieke Jo en Pol.....( Lernout en Hauspie)

Peter
64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.772,10 -1,41%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.930,50 -1,08%
 US30^ 37.847,73 +0,40%
 Nasd100^ 17.759,16 +0,37%
 US500^ 5.069,74 +0,18%
 Japan225^ 38.541,12 -0,40%
 Gold spot 2.390,71 +0,32%
 EUR/USD 1,0623 -0,02%
 WTI 84,92 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront