Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

asti
0
quote:

NewKidInTown schreef op 18 juni 2020 17:26:

[...]
Laten de leerkrachten eerst hun eigen niveau op orde brengen, daarna de leerlingen de juiste vaardigheden bijbrengen: dat begint met taal, lezen en schrijven en rekenen.
En laat die indoctrinatie van jonge kinderen van een jaar of 9 achterwege met wereldproblemen zoals klimaat, racisme en slavernij. En anders een afgewogen en neutraal op feiten gebaseerd onderwjs. En niet zo'n schertsvertoning van het eerste het beste huppelkutje van groep 5.

"Leraren hebben een te laag niveau"

www.hln.be/nieuws/binnenland/onderwij...
Ik heb leren lezen toen ik een jaar of 4 was, van mijn 3 jaar oudere broer. Makkie.

Jij hebt misschien 8 jaar nodig gehad om te leren lezen, schrijven en rekenen, en bleef verder in jouw ontwikkeling wat achter, maar de meeste kinderen hebben een veel hoger niveau.

Niks mis met geschiedenislessen. Als jij ze had gehad zou je misschien niet zulke onzin beweren over racisme en slavernij.
Atari
0
In het kabinet zitten ezels die het land regeren. Helaas is het zo dat er misbruik wordt gemaakt door bepaalde groepen van ons systeem. Net als de corona maatregel om bedrijven snel te helpen wilde deze snel het geld contant opnemen of overboeken naar buitenlandse rekeningen om zo goed te profiteren van de domme Nederlandse overheid. De lokale shoarma zaak geeft iedere keer dat ik er ben aan dat hij liever contant geld wil omdat hij geen belasting wil betalen. De kapper zegt steeds dat de pin niet werkt en wil graag contant hebben. Overeenkomst is dat dit vaak ondernemers zijn van buitenlandse komaf. De Nederlandse overheid ligt op 1 oor en laat zich bedonderen. Beleggers plunderen het land door pandjes in te kopen omdat de overheid en banken de regels niet handhaven. Dus zijn er geen kansen voor de starter en verdienen de beleggers bakken vol met geld met het huisvesten van Oost-Europeaanse uitzendkrachten. We stimuleren problemen om erna te zeggen er zijn in dit land problemen. De beleggers zijn allemaal bezig met zwart geld en illegale praktijken zoals het vervalsen van salarisstroken enz. Ook belazeren ze banken door aan te geven dat de woning gekocht wordt voor eigen gebruik om zo een lekkere lage rente te krijgen. Iedereen speelt het spel mee!
rationeel
0
Onderzoek aanpak coronacrisis terecht

Ronald Plasterk

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

Afgelopen dinsdag stemde de Tweede Kamer over een motie van Lodewijk Asscher en Lilian Marijnissen die vroeg om een snel en onafhankelijk onderzoek naar de aanpak van de coronacrisis. Die motie was door minister Hugo de Jonge met klem ontraden, met het argument dat je tijdens het blussen de brandweer niet voor de voeten moet lopen. Dat was tot aan de stemming dinsdag ook de opvatting van de coalitiepartijen.

Maar met de Kamerbrede steun voor de motie van Asscher is de coronacrisis in een nieuwe fase gekomen. Zoals altijd bij rampen houdt iedereen aanvankelijk de adem in. In een interview in maart zei de hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok, het zo: „Het is van belang het samen eens te worden en niet tegenstellingen uit te vergroten. Je kunt van mensen niet verwachten zelf een oordeel hierover te vellen. Het is verstandig om als land één lijn te trekken, we weten allemaal dat op elke lijn heel veel valt af te dingen. En die ene lijn is vrij goed onderbouwd, een heel instituut zit daarachter. Je moet in onzekerheid een keuze maken, dan weet je nooit of dat een goede keuze is, maar ik denk toch dat het belangrijk is dat we allemaal samen achter een keus gaan staan. En ik zou zeggen, het RIVM is een instituut, en dan zouden wij als bevolking daar ook nog een mening over moeten hebben? Laten we niet alle energie stoppen in de vraag: wat is nu de goede aanpak? Dat kan het RIVM heel goed bepalen.”

Opvallende stellingname

Dat was ook in maart voor een journalist een opvallende stellingname, maar hoe dan ook, de tijd gaat door en terwijl de brandweer bezig is belendende percelen nat te houden, worden op gezag van de directeur van één instituut besluiten genomen met verstrekkende gevolgen.

In een reconstructie in Het Financieele Dagblad van afgelopen woensdag 17 juni wordt een artikel in De Telegraaf van maandag 15 juni als kantelpunt gezien. Dat artikel meldt dat een groep van negentien ’medische en maatschappelijke experts’ Asschers oproep voor een onafhankelijk onderzoek ondersteunde. Door dit bericht ging de coalitie door de bocht.

Het is goed dat dat onderzoek er komt. Het zou zich vooral moeten richten op de verpleeghuizen. Dat zijn de plekken waar de oudste en meest kwetsbare groepen Nederlanders geheel aan de zorg van anderen zijn overgeleverd, en daarmee geheel aan het beleid van de overheid. We weten dat in die verzorgingshuizen honderden mensen zijn overleden aan het coronavirus. De maximale incubatietijd van het virus wordt geschat op twee weken, dus als je wordt geïnfecteerd duurt het hooguit twee weken totdat je eventueel de ziekte krijgt. Omgekeerd betekent het dat de mensen die zijn ziek geworden meer dan twee weken na de lockdown waarschijnlijk zijn aangestoken door de enige mensen die ze nog zagen: het verzorgend personeel.

De interactie tussen verzorgenden en bewoners is intensief. Afhankelijk van wat de bewoner zelf kan, wast men de haren, snuit neuzen, poetst tanden, verschoont kleding, allemaal zonder anderhalve meter afstand. Die bewoners hebben meerdere contacten, misschien wel vijf of tien, want de verzorgenden werken in diensten. Die verzorgenden komen buiten, hebben kinderen die buiten spelen en die ze knuffelen. Hoe het ook zij, we weten dat de bewoners compleet geïsoleerd zitten van de buitenwereld, dus de enige bron van infectie zijn die verzorgers. En hier zit de crux: op gezag van de directeur van het RIVM, die die mondkapjes niet nodig en niet werkzaam vond, zijn de bewoners, die geen kant op kunnen en volledig aan anderen zijn overgeleverd, maandenlang behandeld binnenshuis, op nabije afstand, door wisselende contacten, zonder dat zij beschermd werden tegen het virus. Zelfs het simpelste mondkapje zat er niet tussen als een verzorgende een hardhorende mevrouw van nabij in het gezicht aansprak.

De verzorgenden handelden conform het advies van het RIVM. Maar was dat advies een goed advies? Is het mogelijk dat er door groepsdenken te weinig onafhankelijk is gekeken of dat stellige advies berustte op gedegen wetenschappelijke consensus? Zijn mensen slachtoffer geworden van dat advies?

Mondkapjes

Als er iemand ziek werd, mocht de naaste familie er niet bij. De kans dat een 85-jarige echtgenote, die gevraagd wordt afstand te houden en een mondkapje draagt, haar man infecteert is veel kleiner dan de kans dat hij per ongeluk wordt besmet door een personeelslid dat zijn kunstgebit in doet. En toch zijn honderden mensen in eenzaamheid overleden. Waarom is dit gebeurd?

Het afwijzende advies van het RIVM over het nut van mondkapjes heeft in het beleid een doorslaggevende rol gespeeld. Heeft dat advies inderdaad geleid tot infecties die vermeden hadden kunnen worden? Hadden die mensen anders misschien nog geleefd? Hoe deden de buren dat in Noordrijn-Westfalen, waar minder slachtoffers zijn gevallen? Is de situatie inmiddels op orde, en worden bij een mogelijke volgende golf de bewoners beter beschermd? Dat moet nu worden vastgesteld.
rationeel
0
Het is me nogal wat! Een instituut dat zich aanmatigt om het beter te weten dan talloze andere deskundigen, en met zulke catastrofale gevolgen.
En onze minister die zo zeker wist, dat we binnenkort ALLEMAAL ziek zouden worden.

Tijd voor het rollen van de gewetenloze koppen.
agapim
0
quote:

rationeel schreef op 19 juni 2020 10:15:

Het is me nogal wat! Een instituut dat zich aanmatigt om het beter te weten dan talloze andere deskundigen, en met zulke catastrofale gevolgen.
En onze minister die zo zeker wist, dat we binnenkort ALLEMAAL ziek zouden worden.

Tijd voor het rollen van de gewetenloze koppen.
We zouden ons eens vaker af moeten vragen of de (semi-)overheid wel altijd te goeder trouw handelt !

.

objectief
0
quote:

agapim schreef op 19 juni 2020 10:35:

[...]

We zouden ons eens vaker af moeten vragen of de (semi-)overheid wel altijd te goeder trouw handelt

Waarschijnlijk is het geen copy van de burgerbevolking en die blijkt ook in vele gevallen onbetrouwbaar.
Nooit door rood licht gereden en/of inkomsten vergeten op je belastingaangifte!!
hirshi
0
Hugo de Jonge heeft geprobeerd een onafhankelijk onderzoek tegen te houden.
Wat een schande!

En dat figuur moet dan lijsttrekker van het CDA worden.

rationeel
0
quote:

hirshi schreef op 19 juni 2020 10:41:

Hugo de Jonge heeft geprobeerd een onafhankelijk onderzoek tegen te houden.
Wat een schande!

En dat figuur moet dan lijsttrekker van het CDA worden.

De onderwijzer voetfetisjist:(
Kees1
1
quote:

hirshi schreef op 19 juni 2020 10:41:

Hugo de Jonge heeft geprobeerd een onafhankelijk onderzoek tegen te houden.
Wat een schande!

En dat figuur moet dan lijsttrekker van het CDA worden.

Ja, het is echt heel jammer dat Hoekstra het niet doet. Dan had je een alternatief voor Rutte gehad,
De Jonge kan nog niet in de schaduw van Rutte of Hoekstra staan.
rene l
6
Het is vrijdag, expiratiedag, maar ik heb weinig inspiratie.
Af en toe bekruipt mij het gevoel, eigenlijk weet ik het wel zeker, dat we geregeerd worden door een stelletje volslagen malloten.

Toppers zoals vroeger zie je niet meer, tegenwoordig zie je alleen maar leeghoofden die bovendien te licht bevonden zijn.

Waar hebben we dit in vredesnaam toch aan verdiend, ons land wordt volledig ten gronde gericht, de overheid heeft geen enkele regie meer over haar eigen functioneren en is het spoor bijster.

Meer dan 10 jaar Rutte en 1000 beloftes.
Ik vind Rutte een vreemde vogel, ik heb hem nog nooit vertrouwd, het is volgens mij ook een éénzijdig type die alleen opgewonden wordt als hij zichzelf terugziet op tv.
Vorig jaar toen hij terugkwam van het zomerreces wist ik het zeker, hij liep daar in zijn blauwe Super-Man t-shirt en droeg gympen, zoiets is not-done voor zo'n functie, je behoort in ieder geval een normaal overhemd te dragen en schoenen die niet opvallen.

En dan heb je ook nog Hugo, hij loopt altijd op opzichtige leren schoenen met de opdruk van wat krantenartikelen met het laatste nieuws, lekker belangrijk, maar het is niet passend.

Hoeveel koppen zijn er door de jaren heen al gerold door bedrog, weet herinnert zich nog de uitspraak van Halve Zijlstra, ik heb samen met Putin een weekend in zijn vakantiewoning gezeten en daar hebben we het nodige gedronken.

Of de mooiweerman Klaver, hij heeft eigenlijk nog nooit iets nuttigs gedaan, na 6 jaar op het VMBO gezeten te hebben, hebben ze hem het diploma maar gegeven, ze waren blij dat ze van deze praatjesmaken af waren.
Hij komt overal mee weg, hij heeft moeite met rekenen en lezen, maar toch weet hij zich staande te houden met mooie praatjes, hij praat als een kip zonder kop.

Ik denk wl eens, vroeger hadden we zwaargewichten, ja, dan kijk ik naar Timmermans, maar die man is ook niet goed in zijn hoofd met zijn Green Deal en hij doolt de hele dag rond in donkere achterkamertjes in Brussel.

Ooit hadden we ook Michiel Treurlings die wel raad wist met onze centen met het rekeningrijden.
Later liep hij een blauwe maandag met het hoofd in de wolken rond bij Ar Vans maar ze hebben hem al snel van de startbaan afgereden.

Ik Denk dan even door, we moeten toch eigenlijk geen dubbele paspoorters in de kamer hebben zitten, we moeten mensen hebben met een hart voor Nederland die geen dubbele gevoelens oproepen en integer zijn.

Bij Robbie wordt er ook aan de stoelpoten gezaagd van achteren, maar wees eerlijk, deze man heeft ook geen enkele diepgang en ik vind het maar een zielig type.
Mevr. Kraag wil nu de regie overnemen, hellup, een vrouw, ja, ik zeg het gewoon, het moet tegenwoordig.
Ook hebben ze bij D66 het referendum om zeep geholpen en worden wij monddood gemaakt.
Een referendum zou ook helemaal niet nodig zijn, tenminste, als je gewoon je verkiezingsbeloften nakomt.

Baudet deed recent ook vreemde uitspraken over de Grunningers, wat maakt een scheur nou uit, even een weekendje klussen en alles is opgelost, en toen viel het beeld uit.
Raar, meende hij het nu echt of toch niet.
Persoonlijk had ik ook zoiets gezegd, maar ik had er dan de opmerking bij gemaakt, als Kwibus dit gezegd zou hebben dan zouden jullie het slikken voor zoet koek.

En ondertussen raakt ons land in verval, de mensen worden agressief op straat, blauw zie je er ook niet meer en de mensen gaan dan echter rechter spelen.
Toestanden tijdens de optredens van de Black Crowes, het is aanzet tot haat, vernieling en verdeeldheid.

Wobke heb ik een keer een spreekbeurt horen geven tijdens de Binck Beleggersdag, hij kwam toen te laat en las zijn hele verhaal van een A4-tje op en verdween daarna weer snel.
Hij is nu min of meer de vervanger van Dijsselbloem die met zijn template een stempel op de EU gezet heeft, het was een dure actie.

En nu worden we opnieuw bedrogen, de Eurobonds gaan zogenaamd niet door, maar ach, er leiden genoeg wegen naar Rome.
Het kaalplukken zal doorgaan, via negatieve rentes, een extreem hoge BTW, pensioenen die afgestempeld gaan worden, en waarschijnlijk straks een verlaging van de AOW.

En de massa immigratie gaat maar door, hadden we Fortuyn nog maar gehad, dan was het niet zo uit de klauwen gelopen en zat ons land nu niet overvol.

Je zou het er benauwd van krijgen, allemaal op anderhalve meter, mondkapje voor en duikbril op, en dansen naar de pijpen van de Clowns van ons Rariteitenkabinet.
NewKidInTown
1
Allemaal leuk en aardig Rene, maar kunnen we het nu over belangrijkere zaken hebben ?

Twitteraars scharen zich achter Johan Derksen

Nadat grote bedrijven als Gillette, Zespri en Albert Heijn hebben aangegeven zich terug te trekken als adverteerder rond Veronica Inside na ophef om een grap van Derksen die door een aantal mensen als racistisch werd beschouwd, gaan veel kijkers en fans daartegen in. Zij merken op dat de uitspraak uit zijn verband is gerukt en laten weten dan wel voor andere merken te kiezen.

Lees verder inclusief twittercommentaren op:

www.telegraaf.nl/entertainment/799040...

BTW, ik zou het wel heel jammer vinden als we via Veronica Inside niet meer op de hoogte gehouden worden over de "aanbiedingen" van Nederlands duurste grootgrutter.
Suggestie voor de heren van VI: neem in jullie programma een vaste rubriek op met waar je goedkoper terecht kunt dan bij AH: produkten en prijzen :-)
rationeel
0
Al die derderangs figuren in de tweede kamer.

De gespeelde verontwaardiging, als Baudet:) weer eens raak schiet.

De voorzitster met haar gehaspel.

Ik heb me gisteren in ieder geval een kriek gelachen en gezien de onderschriften bij het filmpje, ik niet alleen.

We moeten uit de EU. Laten we daar op in zetten.

Geen cent meer het land uit.
jowi
0
Tweede Kamer stemt in met wetswijzigingen Algemene Wet Inkomensafhankelijke Regelingen (Toeslagen).
Er komt wetgeving om de getroffen ouders te compenseren. Hiermee versoepelt (!!!) zij de wetgeving op basis waarvan kinderopvangtoeslag wordt toegekend, zodat er ook ruimte ontstaat
(!!!) om gedupeerden tegemoet te komen.

Ooh, de Belastingdienst was slechts uitvoerder van de (strenge) slechte wetgeving . Het zijn dus de ministers van financiën en staatssecretarissen van financiën die zich alle kritiek moeten aantrekken. Waarom is er nooit een journalist of reporter die bij een interview kritisch doorvraagt en komt dit nooit ter sprake bij alle klets avonden.

Waarom geen aangiften tegen deze (k) wiebessen (voornamelijk uit het kabinet Rutte) ??
ffff
0
Rene,
Ik ben het dan wel niet met jou eens, maar ik kan van jouw postings echt genieten en vandaar die ab. Maar dat is dus om je ontboezeming, niet omdat ik het met je eens bent.

Kees, Ik heb bij Arend Jan even op je posting daar gereageerd. Toekomst ING...

En dan de uitdrukking " huppelkutje van groep 5" van weer een andere bezoeker in één van de postings hierboven. Het blijft hier genieten.

Overigens ook van de beursindices..... !

Peter
NewKidInTown
0
quote:

asti schreef op 18 juni 2020 17:45:

1 - Ik heb leren lezen toen ik een jaar of 4 was, van mijn 3 jaar oudere broer. Makkie.

2 - Jij hebt misschien 8 jaar nodig gehad om te leren lezen, schrijven en rekenen, en bleef verder in jouw ontwikkeling wat achter, maar de meeste kinderen hebben een veel hoger niveau.
1 - Mooi en goed van jou. Petje af, maar het zegt dus helemaal niets over het niveau van het onderwijs in Nederland. Jij hebt het dus al voor school van je broertje geleerd. Off-topic dus.

2 - Is een aanname van jou over mij. Totaal nergens op gebaseerd.

Hier dan nog eens de feiten:

"De leesvaardigheid en het leesplezier van 15-jarige scholieren is de afgelopen jaren achteruit gegaan. Dat blijkt uit internationaal onderzoek (PISA) onder bijna 5000 Nederlandse leerlingen. Scholieren hadden in 2018 meer moeite met tekstbegrip dan in 2015. Ook in vergelijking met leeftijdsgenoten uit 23 andere deelnemende landen.

De achteruitgang van de leesvaardigheid houdt verband met de daling van het leesplezier. Die is al negen jaar aan de gang. Bijna de helft van de 15-jarigen vindt lezen tijdverspilling, 60 procent leest alleen als het moet of om informatie op te zoeken.

In Nederland is bij een kwart van de leerlingen de leesvaardigheid onvoldoende om goed mee te kunnen doen in de samenleving."

nos.nl/artikel/2313086-leesvaardighei...

Zoek zelf maar even naar "rekenen".
jowi
0
rene l
2
quote:

NewKidInTown schreef op 19 juni 2020 12:34:

Allemaal leuk en aardig Rene, maar kunnen we het nu over belangrijkere zaken hebben ?

Uiteraard Kid, de toestand van Nederland is zodanig kritisch dat het uitermate belangrijk is om hier geen grappen over te maken.

Johan is altijd serieus, hij snijdt belangrijke kwesties aan, hij is messcherp, en het overgrote deel van Nederland is het volledig met hem eens.
Alleen hun zijn te bang om voor de waarheid uit te komen.

Gisteravond ging Albert Verlinde er ook vol in, Johan moest zijn welgemeende excuses aanbieden.
Ik denk dan, jij bent ook een bal van een vent, gewoon een gladjakker.
Johan trekt gewoon een dikke neus naar hem en zegt Kwasi serieus, bekijk het maar, maak zelf maar excuses voor je wangedrag.

AH gaat bij ons zeker in de ban, ik ben er dit jaar slechts 1x geweest toen ze de 6-packs halve literblikken Bavaria er in de aanbieding hebben.
M'n vrouw kwam er slechts af en toe, maar nu dus helemaal niet meer.
De Jumbo zat al in de ban, het zijn daar slavendrijvers die over de ruggen van gratis stagiaires zelf hun zakken vullen.

M'n bus met Gilette scheerschuim is bijna leeg, het is tevens de laatste keer dat ik dit merk gekocht heb als ze zo doorgaan.
Binnenkort de Cien van de Lidl maar eens proberen.
En ik koop het dan niet meer in Nederland, ik ga lekker de grens over richting Emmerich en doe tevens Kaufland aan.

Gabberhouse zal binnenkort als scheidsrechter ook wel wat van zich laten horen, of zou hij gewoon langs de zijlijn blijven staan.
NewKidInTown
0
Heb al even een bericht gestuurd aan Johan, hij woont t
tenslotte relatief dichtbij. Vanavond beslist kijken !
rationeel
0
quote:

NewKidInTown schreef op 19 juni 2020 15:39:

[...]

1 - Mooi en goed van jou. Petje af, maar het zegt dus helemaal niets over het niveau van het onderwijs in Nederland. Jij hebt het dus al voor school van je broertje geleerd. Off-topic dus.

2 - Is een aanname van jou over mij. Totaal nergens op gebaseerd.

Hier dan nog eens de feiten:

"De leesvaardigheid en het leesplezier van 15-jarige scholieren is de afgelopen jaren achteruit gegaan. Dat blijkt uit internationaal onderzoek (PISA) onder bijna 5000 Nederlandse leerlingen. Scholieren hadden in 2018 meer moeite met tekstbegrip dan in 2015. Ook in vergelijking met leeftijdsgenoten uit 23 andere deelnemende landen.

De achteruitgang van de leesvaardigheid houdt verband met de daling van het leesplezier. Die is al negen jaar aan de gang. Bijna de helft van de 15-jarigen vindt lezen tijdverspilling, 60 procent leest alleen als het moet of om informatie op te zoeken.

In Nederland is bij een kwart van de leerlingen de leesvaardigheid onvoldoende om goed mee te kunnen doen in de samenleving."

nos.nl/artikel/2313086-leesvaardighei...

Zoek zelf maar even naar "rekenen".
Ik snap sowieso niet hoe de meeste allochtonen door het onderwijs komen.
Nederlands spreken doen ze niet. Hoe kunnen ze dan een tekst verklaren, als ze de woorden niet eens kennen.

Hebben we het nog niet over lezen, waarbij je toch een onderdompeling in ONZE cultuur krijgt.

Het is een kansloze missie.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1376 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.728,60 -0,61%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.915,46 -0,43%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.398,15 +0,79%
 EUR/USD 1,0655 +0,10%
 WTI 82,66 +0,71%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront