Kendrion « Terug naar discussie overzicht

Kendrion 2020

343 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
ischav2
0
BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie moet meer actie ondernemen om zo sneller en meer oplaadpunten voor elektrische auto's te financieren. Volgens de Europese autobranchevereniging ACEA zijn de huidige plannen die de commissie heeft voor infrastructuur rond oplaadstations onvoldoende.
Brussel heeft als onderdeel van zijn steunpakket tegen de coronacrisis een reeks maatregelen aangekondigd om elektrisch rijden te stimuleren, waaronder de financiering van 1 miljoen openbare oplaadpunten door de gehele Europese Unie. Maar de ACEA zegt dat de commissie zelf heeft berekend dat er in 2030 ongeveer 2,8 miljoen oplaadpunten nodig zullen zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.
De ACEA, samen met de branchevereniging voor de Europese stroomsector Eurelectric, vindt nu dat deze plannen sneller uitgevoerd moeten worden. Dat zou er ook toe bijdragen dat consumenten meer vertrouwen krijgen in het kopen van een elektrische auto omdat ze deze dan makkelijker kunnen opladen. Verder moet beter worden gekeken naar de verschillen bij oplaadpunten voor personenauto's en trucks en bussen. Vrachtwagens en bussen hebben namelijk krachtigere stations nodig, met ook meer ruimte voor parkeren.
ischav2
0
Het volgende zou wel eens een kans kunnen zijn voor Kendrion om haar markt te vergroten. Volgens mij levert Kendrion nog niet aan Ford.

WOLFSBURG (AFN) - Ford Motor en Volkswagen gaan samenwerken aan projecten voor bedrijfswagens. Dat maakten de Amerikaanse en Duitse automakers bekend. De samenwerking betekent onder meer dat ze bij de productie van bedrijfswagens van elkaars sterke punten gebruik gaan maken.
Met de krachtenbundelingen hopen de autoproducenten de ontwikkelingen waar de autosector voor staat zoals elektrisch en autonoom rijden beter bij te houden. Door de krachten te bundelen kan flink worden bespaard op de hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling van technologieën.
De krachtenbundeling van de bedrijven komt niet als een verrassing. Vorig jaar al werd bekend dat de automakers samenwerken. Volgens Volkswagen-topman Herbert Diess heeft de coronacrisis de noodzaak van veerkrachtige allianties alleen maar duidelijker gemaakt.
effegenoeg
0
quote:

Het lijkt net een casino hier schreef op 11 juni 2020 12:48:

Gaat de koers vanmiddag weer met 10% omlaag na een tweet van Trump?
Het tegendeel lijkt waar.
Blub
0
Stijging komt een dag te vroeg , wilde graag positie vergroten.
Maar idd mooie dag , we gaan de vorige top doorbreken
ischav2
0
16.06.20WolfsburgUnternehmenPressemitteilung

Alle Werke von Volkswagen produzieren mit dem heutigen Tag wieder

Heute fährt das Werk im mexikanischen Puebla seine Produktion wieder an. Damit produzieren weltweit wieder sämtliche 16 Werke der Marke Volkswagen Pkw. Andreas Tostmann, Vorstand für Produktion und Logistik der Marke Volkswagen Pkw, sagte: „Der Wiederanlauf mit Priorität auf maximalen Gesundheitsschutz war erfolgreich. In der Fertigung hat kein einziges Teil gefehlt. Ein großer Dank dafür an unsere Mannschaft - und auch an unsere Lieferanten und Logistiker.“ Volkswagen bezieht allein für die europäischen Werke der Marke rund verschiedene 100.000 Teile von seinen Lieferanten.
Während in Deutschland und Europa die Werke bedingt durch die Corona-Krise etwa sechs Wochen und in Südamerika für rund zehn Wochen standen, geht Mexiko heute nach rund elf Wochen wieder ans Netz. Als erstes fahrzeugproduzierendes Werk hatte Zwickau am 23. April 2020 bereits wieder die Produktion des ID.301 aufgenommen, gefolgt vom größten Werk des Konzerns in Wolfsburg am 28. April. Darüber hinaus sind in China ebenfalls alle Werke wieder am Netz.

Sämtliche Werke der Marke Volkwagen Pkw produzieren somit wieder - mit unterschiedlicher Kapazität. Sie liegt aktuell im Durchschnitt über die Werke hinweg bei rund 60 bis 70 Prozent der Auslastung zu Vor-Corona-Zeiten. Andreas Tostmann sagte mit Blick auf die Krisenbewältigung: „Unser grundsätzliches Arbeitsmodell und unsere Aufstellung in der Krise haben sich bewährt.“

Höchste Priorität beim Wiederanlauf hatte und hat die Gesundheit der Mitarbeiter. Das Unternehmen hatte dafür mit dem Betriebsrat einen 100-Punkte-Plan für maximalen Gesundheitsschutz erarbeitet, der als Industriestandard gilt. Volkswagen hatte ihn öffentlich gemacht, und er wurde weit über 120.000 Mal von Lieferanten und anderen Unternehmen im Netz heruntergeladen. Mittlerweile konnte beispielsweise in Wolfsburg die höchste Stufe (Phase 1) der Schutzmaßnahmen in die Phase 2 von insgesamt vier Phasen überführt werden.
ischav2
0
Annual General Meeting
The Annual General Meeting of Shareholders 2020 will be held on Wednesday, 24 June, at 2.00pm
ischav2
0
ABN: indrukwekkend herstel autosector China van coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - De autosector in China laat een "indrukwekkende" comeback zien van de klappen door het coronavirus. Dat schrijft ABN AMRO in een rapport.
De bank wijst daarbij op de autoproductie in China die in mei met meer dan 11 procent steeg in vergelijking met een jaar eerder, na een krimp van 4,4 procent in april, met een dieptepunt van 83 procent in februari. Ook de Chinese autoverkopen zitten weer in de lift, met een plus in mei van meer dan 7 procent. Hier was in april een min van 2,5 procent te zien, en werd in februari een krimp van 82 procent opgetekend.
ABN AMRO stelt dat de autoverkopen in China worden geholpen door overheidsmaatregelen, terwijl de terughoudendheid van consumenten om met het openbaar vervoer te reizen vanwege het virus ook een rol kan spelen. Zij maken liever gebruik van de eigen auto.
Voor de gehele industrie in China was in mei een productiestijging met 4,4 procent op jaarbasis te zien, wat sterker is dan de plus van 3,9 procent een maand eerder. De groei lijkt volgens ABN AMRO wel wat af te zwakken, vooral door tegenwind door de zwakkere export van China. De bank merkt wel op dat in de provincie Hubei met hoofdstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak, de industrie vorige maand lichte groei kende, na forse dalingen eerder door de quarantainemaatregelen. Deze maatregelen zijn nu versoepeld.
Tilburg013
0
Ik heb wel vertrouwen in Kendrion, kleine pluk in bezit maar verwacht een W-vormig herstel, overal worden massa ontslagen aangekondigd in de auto industrie, dit kan niet een positief effect hebben op de koers van Kendrion.

Ik acht de kans groter dat we de komende maanden in de range 8-10 blijven dan dat we verder herstellen. Bij een eventuele dip koop ik wel bij.
ischav2
0
Men prijst een slecht Q2 in, maar als je de berichten leest is de productie ca. 70% van pre Corona niveau en China draait inmiddels boven pre coronaniveau. Bij een minder zwaar tegenvallend Q2 resultaat verwacht ik juist een upswing in de koers. Alle fabrieken van VW, belangrijke klant van Kendrion, draaien immers weer op 70% capaciteit.
Tilburg013
0
quote:

ischav2 schreef op 22 juni 2020 14:08:

Men prijst een slecht Q2 in, maar als je de berichten leest is de productie ca. 70% van pre Corona niveau en China draait inmiddels boven pre coronaniveau. Bij een minder zwaar tegenvallend Q2 resultaat verwacht ik juist een upswing in de koers. Alle fabrieken van VW, belangrijke klant van Kendrion, draaien immers weer op 70% capaciteit.
De vraaguitval zal toenemen richting het einde van het jaar, o.a. Volvo en VW hebben al massa ontslagen aangekondigd.
ischav2
0
quote:

Tilburg013 schreef op 22 juni 2020 14:20:

[...]

De vraaguitval zal toenemen richting het einde van het jaar, o.a. Volvo en VW hebben al massa ontslagen aangekondigd.
Daar zou ik niet zo zeker van zijn: er worden door stimuleringsregelingen in China inmiddels meer auto’s verkocht dan voor Corona en de stimuleringsregelingen in Nederland/Duitsland treden binnenkort in werking. Alles hangt samen met de verdere ontwikkeling van Corona/vaccin.

Vandaag overigens: Aalberts ziet orders en omzet weer aantrekken. 45% van Kendrion is industrieel, analoog zouden de orders voor Kendrion mbt de industriepoot ook moeten zijn aangetrokken.
stockholder
0
m.i. een juiste conclusie.
Dus gauw nog wat stukken Kendrion oppikken voordat de trein gaat rijden.
ischav2
0
Experts: herstel Duitse economie zet vanaf zomer in

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse economie zal vanaf de zomer weer gaan herstellen van de coronacrisis en volgend jaar stevig opveren van de diepe neergang. Dat voorspellen de belangrijkste economische adviseurs van bondskanselier Angela Merkel.
Voor dit jaar gaat de adviesraad van de Duitse regering nog wel uit van een krimp van de grootste economie van Europa met 6,5 procent, maar voor volgend jaar wordt dan een opleving voorspeld met 4,9 procent. "De viruspandemie zal naar verwachting voor de grootste economische neergang zorgen sinds de oprichting van de Bondsrepubliek Duitsland, maar het herstel zou vanaf de zomer moeten inzetten", aldus de voorzitter van de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts.
Om de economie te stimuleren heeft de Duitse overheid omvangrijke steunpakketten gelanceerd. Minister van Financiën Olaf Scholz zei maandag dat de Duitse economie waarschijnlijk weer terug is op het niveau van voor de crisis aan het einde van 2021 of begin 2022.
ischav2
0
quote:

ischav2 schreef op 22 juni 2020 08:22:

Annual General Meeting
The Annual General Meeting of Shareholders 2020 will be held on Wednesday, 24 June, at 2.00pm

Mogelijk (forse) beweging aandeel ivm info vandaag bij ava.
voda
0
Jaarvergadering Kendrion keurt alle agendapunten goed

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kendrion
11,58 0,34 3,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Kendrion hebben woensdag tijdens de jaarvergadering alle agendapunten goedgekeurd. Dit meldde de specialist in elektromagneten na afloop van de bijeenkomst.

Aandeelhouders gaven tijdens de bijeenkomst onder andere hun goedkeuring aan de benoeming van Erwin Doll tot commissaris, terwijl Marion Mestrom werd herbenoemd tot commissaris.

Om de kaspositie te midden van de coronapandemie op peil te houden, keert Kendrion over het boekjaar 2019 geen dividend uit. De nettowinst over het afgelopen boekjaar van 7,9 miljoen euro is toegevoegd aan de reserves.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
343 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 13,720
Verschil -0,040 (-0,29%)
Hoog 14,000
Laag 13,460
Volume 46.735
Volume gemiddeld 32.728
Volume gisteren 124.765

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront