Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wirecard fraude ?

64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
ShelLuser
0
Beste naamgenoot,

quote:

ffff schreef op 19 juni 2020 15:22:

Sinds ruim een half jaar kijk ik iedere beursdag naar het kwaliteitsvolle mini programmaatje: Boerse vor Acht op ARD. In pakweg 8 minuutjes geven ze dagelijks een , in mijn ogen, altijd hele goede update van beursgebeuren in Frankfurt. Gisteravond bijna helemaal aan Wirecard gewijd en werd ook de rol van Ernst & Young en KPMG belicht.
Heel erg bedankt voor de tip, die kende ik nog niet!

En ik heb 'm gevonden, hij is nog via de ARD 'mediathek' website terug te kijken:

www.ardmediathek.de/ard/video/boerse-...

Wat je zegt, een zeer verhelderende blik op het geheel. Ik kan niet wachten om deze uitzendingen volgende week ook te gaan volgen; zoveel duidelijker en rustiger dan RTL-Z bijvoorbeeld (waar ik al steeds minder naar keek).
ShelLuser
1
(de volgende reactie wordt mede mogelijk gemaakt door de strakke tip van ffff, verder hierboven te lezen)

Ja, het is vrijdag avond, ik ben een klein beetje melig ;)

In een vorige reactie schreef ik nog dat dit akkevietje nog wel eens een staartje kon krijgen, vandaag werd ik met nieuwe feiten geconfronteerd en kan niet anders dan concluderen dat deze "rabbithole" nog wel eens veel dieper uit kan vallen. Holy (censored).....

Om te beginnen valt het mij sterk op dat mijn vertrouwde nieuwsbronnen (IEX uitgezonderd!) belachelijk weinig hierover te melden hebben. En dat begin ik ronduit verdacht te vinden, zeker als je de impact in ogenschouw neemt. Maar langzaam maar zeker begint het te druppelen en...

MSN => www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/to...

Saillant detail in dit artikel: "Vorige week deden Duitse autoriteiten nog invallen bij het bedrijf, op zoek naar informatie van bestuursleden van de onderneming".

Sorry hoor, maar het moment dat ik lees dat de FIOD invallen bij Heijmans heeft gedaan (= een bedrijf wat ikzelf qua aandelen hoog heb zitten) en dit ook kan staven aan andere nieuwsbronnen dan vliegen mijn aandelen echt eruit. Zeker als bepaalde media openlijk aan het twijfelen zijn over de bedrijfsvoering.

Kan het nog erger vraagt u zich af? Jazeker, met nogmaals dank aan ffff want het ARD beleggingsportaal was compleet nieuw voor mij en dit biedt echt een hele grote schat aan informatie voor als je ook op de DAX handelt (wat ik af en toe doe)...

boerse.ard.de/multimedia/audios-und-v...

Boerse fur acht, 19/06/2020. In het Duits, uiteraard. Ik beperk me even tot sommige hoofdpunten en deel sommige wel zeer venijnige opmerkingen:

  • Er zou geld bij banken op de Filipijnen staan. Die stellen echter: "Wirecard is geen klant van ons, de documenten die jullie hebben zijn vervalst" (auw).
  • "De CEO heeft zich op eigen initiatief teruggetrokken, zoals dat in die situaties gaat" ... "Toch kan je je afvragen: als Wirecard is opgelicht, waarom moet de CEO dan het veld ruimen?"
  • (auw).
  • Wirecard is op sommige markten actief zonder de behorende licenties
  • "Een bedrijf wat niet eens zijn eigen banken kent heeft op de beurs niks te zoeken"
  • Het vorige punt roept dan ook de vraag op: "Wie controleert de controleurs om te voorkomen dat dit soort ongeregeldheden te voorkomen?"
  • Wirecard staat op de 2e plaats in de DAX 'Hall of shame' (#1 Hypo Real Estate (-73,9% - 2008), #2 Wirecard (-61,8% - 2020), #3 MLP (-48,7% - 2002)

Ik zal eerlijk zijn.. natuurlijk speel ik een klein beetje financieel ramptoerist. Maar de reden dat ik dit doe (naast leedvermaak) is om hiervan te leren; om zo meer open te staan voor signalen dat er best wel eens wat mis zou kunnen zijn als je deze trend bij andere bedrijven ziet.

Maar ik snap werkelijk waar nog steeds niet dat mijn reguliere bronnen hier niks over deelden (afgezien van MSN; maar dan nog: ze konden er simpelweg niet omheen). Behalve natuurlijk IEX.

En nu nog maar eens een pilsje opzoeken :)
ff_relativeren
3
De beschuldigingen richting Wirecard begonnen al in het jaar 2008 :
boerse.ard.de/boersenwissen/boersenge... .

50% van de Ebitda en 15% van de wereldwijde verkoop liep via AL Alam, maar navraag leerde dat de klanten nooit van AL Alam gehoord hadden : www.bscapitalmarkets.com/a-never-endi... .

Of deze : Fraud allegations prompted previous short-selling attacks in 2008 and 2014, including one where German small shareholders' association SdK accused the firm of false accounting.
www.dw.com/en/wirecard-why-the-german... .

Alarmbellen gedurende 12 jaren. Net zoveel ontkenningen door Wirecard. Het mag een wondertje heten, dat het bedrijf zo lang overeind is gebleven.
simidoc
0
Een smeuïg verhaal.Is Wirecard het slachtoffer van oplichting of hult het zich in de rol van slachtoffer?????
De toekomst zal het uitwijzen.
Wordt dit een vogel voor de kat????
ff_relativeren
0
Maandag een nieuwe daling ? De Houlihan Lokey Bank is er bij gehaald (Enron, Lehman Brothers, Steinhoff) :

"Wirecard gab ferner bekannt, die Investmentbank Houlihan Lokey angeheuert zu haben, um mit ihr gemeinsam "einen Plan zur nachhaltigen Finanzierungsstrategie des Unternehmens" zu entwickeln.

Houlihan Lokey gilt als Spezialist für schwierige Restrukturierungen und Insolvenzfälle und war schon in Sachen Enron, Lehman Brothers und - hierzulande - Steinhoff aktiv.

bron : boerse.ard.de/aktien/wirecard-holt-si... .

ff_relativeren
0
Komen er arrestaties voor de topmensen bij WireCard ?
2 topmensen hebben de Oostenrijkse Nationaliteit,
en speciaal om deze mensen is er bezorgdheid dat ze de grens over vluchten.

bron : boerse.ard.de/aktien/bei-wirecard-dro... .
objectief
0
quote:

ff_relativeren schreef op 22 juni 2020 19:25:

Komen er arrestaties voor de topmensen bij WireCard ?
2 topmensen hebben de Oostenrijkse Nationaliteit,
en speciaal om deze mensen is er bezorgdheid dat ze de grens over vluchten.

Arrestaties van de topmensen, zal het bedrijf en de aandeelhouders niet helpen. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zij erbij betrokken zijn en ja, indirect zijn zij verantwoordelijk; maar levert dat wat op??
DeZwarteRidder
1
quote:

objectief schreef op 23 juni 2020 07:52:

[...]
Arrestaties van de topmensen, zal het bedrijf en de aandeelhouders niet helpen. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat zij erbij betrokken zijn en ja, indirect zijn zij verantwoordelijk; maar levert dat wat op??
Het is 100% zeker dat Markus Braun de Grote Fraudeur is en dat hij de gevangenis ingaat.
Het is slechts een kwestie van tijd.
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 juni 2020 07:54:

[...] Het is 100% zeker dat Markus Braun de Grote Fraudeur is en dat hij de gevangenis ingaat. Het is slechts een kwestie van tijd.
Recent vertrokken topman Wirecard opgepakt
1 min geleden in FINANCIEEL

BERLIJN (AFN) - Markus Braun, die vorige week abrupt opstapte als topman van het door een omvangrijk boekhoudschandaal getroffen Wirecard, is gearresteerd. Hij wordt er door het Duitse Openbaar Ministerie van verdacht de omzetcijfers valselijk te hebben opgevoerd. Braun gaf zichzelf aan bij de autoriteiten, nadat er een arrestatiebevel was uitgegaan.

Wirecard maakte maandag bekend dat bijna 2 miljard euro aan banktegoeden die vermist zijn geraakt bij het bedrijf mogelijk nooit hebben bestaan. De onderneming trok zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in vanwege het fraudeschandaal. Op de beurs van Frankfurt ging het aandeel Wirecard in de DAX-hoofdindex keihard onderuit door de affaire.

De Duitse autoriteiten waaronder beurstoezichthouder BaFin zijn al langer bezig met onderzoek naar Wirecard, waarbij recent ook invallen werden gedaan bij het bedrijf op zoek naar informatie.
ffff
0
ShelLuser en andere bezoekers,

Jullie maken d'r een informatief draadje van. Complimenten. Gisteren werd in Boerse vor Achten veel aandacht gegeven aan de negatieve uitstraling door dit schandaal voor de gehele Duitse beurs. Dat was/ is een juiste en door hen ook goed aangevoelde negatieve ontwikkeling. De zo overbekende deutsche Gründlichkeit heeft wel degelijk een enorme knauw gekregen. Het is goed dat men dat beseft en dat instellingen die verantwoordelijkheid dragen om toe te zien op het beursgebeuren, op bedrijven, scherp op HUN verantwoordelijkheden worden gewezen.
Het cijfermateriaal wat ze bij ieder mini-uitzending tonen vind ik ook altijd indrukwekkend. Wat kan een 8 minuten durend dagelijks programma toch een hoop informatie geven.

Zo'n programma al is het maar een mini-programma van 8 minuten zouden ze nu ook eens in Nederland en België moeten uitzenden over hun beurzen en bedrijven. Geen vijf kwartier leuteren over wel of niet geslaagde grap, maar hoe staan we er op de beurs voor.

Peter
Daardrinkenweop
1
quote:

hirshi schreef op 23 juni 2020 14:05:

Adyen kan profiteren van de situatie bij concurrent Wirecard.
Goh... zou je denken...
ff_relativeren
0
ARD Boerse :

De redding van Wirecard is afhankelijk van banken. Er is geen Staats-hulp te verwachten,
omdat de rol van Wirecard geen belangrijke betekenis wordt toegekend ..

Nur wenn die Verhandlungen doch noch platzen sollten, und der Konzern in die Zahlungsfähigkeit schliddert, drohen die entsprechenden Konsequenzen. Ganz anders als bei der Lufthansa sind hierbei staatliche Eingriffe wohl kaum zu erwarten. Auch wenn Wirecard als einer der führenden Zahlungsdienstleister gilt, wird dem Unternehmen kaum ein "strategischer" Wert wie der Airline zugesprochen. Zudem ist die prekäre Lage von Wirecard keine Folge der Corona-Krise, sondern durch Missmanagement und vermutlich sogar Betrug herbei geführt worden.

bron : boerse.ard.de/aktien/wirecard-vor-der... .

hirshi
2
quote:

Daardrinkenweop schreef op 23 juni 2020 14:19:

[...]

Goh... zou je denken...
Als het uitkomt drinken we erop.
Voor jou dan een glaasje azijn.
ff_relativeren
0
WireCard heeft dus een kortlopend uitstel gekregen van de schuldeisers. Dat roept de vraag op :
Waarom ? Van Best Case naar Worst Scenario :

1. Onderzoeken of er een uitweg is.
2. Onderzoeken welke onderdelen gered kunnen worden.
3. Onderzoeken of er onderdelen levensvatbaar zijn (er werd de afgelopen jaren niets verdiend).
4. Zoeken naar een gecontroleerde exit (dus zoeken naar minimale schade voor stakeholders).
5. Voorbereiden van een faillissement-aanvraag.
6. Onderzoeken of en hoe er een doorstart mogelijk is na faillissement, met of zonder beursnotatie.
ffff
0
Punt 2 en punt 3, ff_relativeren !

In de Rubriek Boerse vor Achten werd daar al op gewezen. Ze hadden daar een mooie duidelijk schema waar Wirecard zaken doet en daaruit bleek dat verschillende onderdelen goed gevolgd en geleid zouden zijn, maar dat het in Azië een "puinhoop" is. En dat zou dan weer komen door samenwerking met tussenpersonen.
Dus bijvoorbeeld Europese zaken zouden goed geregeld zijn. Geeft hoop voor ING en ABN AMRO die ook met hen samenwerkten.

Alleen die stortvloed van processen.... Dar kunnen ze inmiddels in Duitsland ook over meepraten....Bayer, Volkswagen, Daimler en nu dus Wirecard.

Hadden we twintig jaar geleden de " Dutch discount" kun je de komende maanden ( jaren?) wel een Duitse discount verwachten enkele en alleen door gebrek aan vertrouwen in controle-instanties.

Ik ben benieuwd wat ze vanavond te vertellen hebben!

Peter
ff_relativeren
0
Het wordt in ieder geval aftellen ; nog 6 dagen te gaan, inclusief komend weekend.
De Facto : nog maar 4 beursdagen te gaan. Op dinsdag 30 juni loopt de kredietlijn van € 2 miljard af.

"Jüngste Nachrichten zu Wirecard ließen darauf schließen, dass Kunden bereits begonnen hätten, sich von dem Unternehmen abzuwenden und Kreditgeber Kreditlinien stoppen könnten. Ende des Monats läuft eine Kreditlinie über insgesamt zwei Milliarden Euro aus."

bron : boerse.ard.de/aktien/wirecard-aktie-g... .

64 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,17  +0,82  +0,09%  15:23
 Germany40^ 17.787,20 +0,10%
 BEL 20 3.816,94 +0,59%
 Europe50^ 4.929,20 +0,31%
 US30^ 37.819,07 +0,24%
 Nasd100^ 17.529,68 +0,14%
 US500^ 5.029,76 +0,20%
 Japan225^ 37.934,21 +0,50%
 Gold spot 2.388,74 +1,18%
 EUR/USD 1,0663 -0,08%
 WTI 82,35 +0,17%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +6,52%
JUST EAT TAKE... +4,35%
Air France-KLM +3,56%
Alfen N.V. +3,41%
Vastned +1,83%

Dalers

Pharming -8,28%
PostNL -5,77%
ASMI -4,89%
Avantium -3,88%
Accsys -2,54%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront