Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
haas
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 juni 2020 07:30:

[...]En ook de RIVM-lovers zeiden telkens over De Hond: "Er is geen bewijs voor", maar ja verdomme, het is waarschijnlijk. Houd er in je beleid rekening mee.

(ik zelf zou trouwens niet zeggen "er is geen bewijs voor" maar "er is genoeg bewijs voor";
De Hond baseert zich immers óók op wetenschappelijk onderzoek,
en van de meeste RIVM-maatregelen kun/moet je ook zeggen: "Er is geen bewijs voor",
dus als dát het criterium is..... :-) )

Dank voor de posting, DZR.
ook dank:)

mss beetje anti-vries ?
mss beetje anti aerosol van L'oreal ?
spray voor de zon................
serveren van Basic Fit-drankjes met ijsblokjes ?
leek2018
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 juni 2020 07:30:

[...]En ook de RIVM-lovers zeiden telkens over De Hond: "Er is geen bewijs voor", maar ja verdomme, het is waarschijnlijk. Houd er in je beleid rekening mee.

(ik zelf zou trouwens niet zeggen "er is geen bewijs voor" maar "er is genoeg bewijs voor"; De Hond baseert zich immers óók op wetenschappelijk onderzoek,
en er zijn ook RIVM-maatregelen waarvan je kunt/moet zeggen: "Er is geen bewijs voor", dus als dát het criterium is..... :-) )

Dank voor de posting, DZR.
RIVM-lovers weer zo'n badinerende opmerking. Je doet net of het RIVM alleen staat in de wereldwijde benadering.
Rekening houden met de beweringen van De Hond is zeker verstandig. Maar er is wel een nuance mbt de uitvoering. Het heeft namelijk geen positief effect, maar minder negatieve gevolgen. En dat maakt de keuze wat lastiger.
Ed Verbeek
0
quote:

josti5 schreef op 23 juni 2020 09:46:

Je gaat je verderfelijke gang maar.
...
Niet Jonas en Josti5, maar Astinix, de Gutmensch.
En ja hoor, josti is weer lekker op de persoon aan het spelen, met ongefundeerde insinuaties jegens forumgenoten :-(
Ed Verbeek
0
quote:

leek2018 schreef op 24 juni 2020 07:45:

RIVM-lovers weer zo'n badinerende opmerking.
Dat doe ik expres omdat RIVM-lovers altijd zo badinerend over De Hond doen.

"Je doet net of het RIVM alleen staat in de wereldwijde benadering."
Daar heb je gelijk in, voortaan zal ik weer schrijven: "de RIVM/WHO-lovers"
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 juni 2020 07:20:

Discussie over aerosolen

En dan is er nog die tweede route, waarover zoveel debat is. Die van de aerosolen, kleinere virusdruppeltjes die door de lucht kunnen zweven in afgesloten ruimtes. Dat die druppeltjes daadwerkelijk zorgen voor coronabesmettingen staat nog altijd niet onomstotelijk vast. En voor hoeveel besmettingen ze dan eventueel zorgen, dat is al helemaal niet duidelijk.

Gedacht wordt dat aerosolen een rol hebben gespeeld bij superspreader events, bijeenkomsten waar veel mensen tegelijk besmet raakten, zoals bij koorrepetities en kerkdiensten.

We bestrijden niet dat er kleine druppeltjes met virus rond kunnen zweven, maar de vraag is of die wel voldoende virus bevatten om iemand te besmetten.”

Wat vast staat, zingen van besmette personen binnen anderhalve meter leidt tot besmettingen. Men zat te dicht op elkaar bv de kerkdiensten in Zuid-Korea met 3000 personen. Ging helemaal mis. Als je dat weet ben je er nog niet , al gaat men ervan uit(overheid) , dat op anderhalve meter afstand je betrekkelijk veilig bent in gesloten ruimtes. De Hond denkt daar anders over. Het baart Kees van der Staaij hoofdbrekens en hoopt op betrouwbare snelle zelftests. Er wordt dacht ik ook gewerkt aan detectie-apparaten die als je er langs loopt Covid-19 symptomen signaleert.
Ed Verbeek
0
quote:

leek2018 schreef op 24 juni 2020 07:45:

Rekening houden met de beweringen van De Hond is zeker verstandig. Maar er is wel een nuance mbt de uitvoering. Het heeft namelijk geen positief effect, maar minder negatieve gevolgen.
"heeft namelijk geen positief effect, maar minder negatieve gevolgen. " ??
Ventilatie en absolute luchtvochtigheid boven 6 g/kg houden (speelt sterk bij koele omgeving)
hebben wèl positief effect en geen negatieve gevolgen.
Gerard_ecb
0
Het is heel simpel. Dit virus gaan we, zonder draconische maatregelen niet tegenhouden. Het zal met de seizoenen over de wereld heen gaan. Een vaccin is een oplossing maar of en wanneer is uiterst onzeker. Is er geen andere oplossing? Ja wel. Kijk naar de cijfers. Het probleem zit er in dat de kwetsbare in de samenleving beschermd moeten worden. Dat kan het beste gebeuren door groepsimmuniteit. Echter om groepsimmuniteit te creëren heb je veel besmettingen nodig En dat geeft een te grote druk op de ziekenhuizen en erg veel sterfgevallen en zware zieken. Kijken we naar de cijfers dan zien we dat < 40 jaar slechts 5% van de ziekenhuis druk geeft. Geef nu, nu het virus nauwelijks rondwaart, veel ruimte aan iedereen die dit wil. Monitor scherp. Zodra het virus zijn kop op steekt, zet dan weervin op social distancing en verbiedt het mensen boven de 40 naar terassen, cafees, theater, ..etc te gaan. De groep onder 40 krijgen die faciliteiten wel maar geef ze als leefregel mee strikt te zijn als het gaat om contact met ouderen. Neem je verantwoordelijkheid. Blijf monitoren en laat het virus doorgaan. Zodra de cijfers weer dalen kan je de leeftijdsgroep met 5 jaar uitbreiden dus tot 45 jaar enzovoorts. Tot je tot 65 jaar bent. Tegen die tijd is er groepsimmuniteit en heb je een redelijke bescherming voor de kwetsbaren. Hiermee beperk je de sociale impact enorm en ook een beetje de economische malaise. Economisch gedeeltelijk want wij zijn een zeer internationaal gerichte economie en daarvoor zijn we afhankelijk van het buitenland.

PS kijk naar superspread events waar kwestbaren komen daar zit de crux. Superspread met uitsluitend jongeren zijn een zegen.

Ik ben overigens 58 jaar en krijg dus ook te maken met leeftijdsdiscriminatie maar heb daar geen probleem mee.
[verwijderd]
0
Heb bewust eens een week hier niets gelezen en gepostst, omdat een aantal forumleden hier duidelijke last hadden van tunnelvisie en ik zelf langzaam ook qua werk het gelukkig drukker begin te krijgen.

Wel veel andere bronnen blijven volgen en twee ervan wil ik graag met jullie delen. Mogelijk zijn ze al gepost.

Interview met Pierre Capel dat zeer verhelderend is en nogmaals een bevestiging is van wat ik als niet specialist maar gezond kritisch burger hier al maanden post
youtu.be/zvqoQn7R-pE

Dan een speech van Bas Filippini van Privacy First over wat overheid momenteel als wetgeving probeert door te drukken en hiervoor corona misbruikt
youtu.be/FJcszoE5TE8ttps://youtu.be/F...

Daarnaast heb ik sinds een paar dagen opeens ongevraagd een Blootstellingsapp op mijn telefoon geïnstalleerd gekregen door Google.

Over bovenstaande zwijgt de media. Geen kritisch geluid. Sterker nog de media leidt ons af met het hele racisme debat waarover ik mijn mening hier achterwege zal laten, omdat dat een totaal andere discussie is.

Kijkend en luisterend naar politici wereldwijd, door overheid of bedrijfsleven betaalde virologen, de grote farmaceuten en de zwijgende dan wel slaafse media is er iets fundamenteels mis in onze maatschappij.

PERSOONLIJKE CONCLUSIE
- 1.5m en mondkapje accepteer ik niet meer
- Ouderen en zwakkeren veel betere bescherming bieden. Betaal daar graag aan mee en als ik hulp kan bieden doe ik dat ook graag
- corona als een normale ziekte accepteren met een relatief hoge besmettingskans, maar met voor gezonde mensen absoluut een lage sterftekans
- Elke politicus die Noodwet blijft steunen niet meer serieus nemen
- Media negeren die structureel angst blijven zaaien
- Vrienden die het allemaal niet zo erg vinden en eigenlijk discussie vermoeiend vinden de komende maanden en misschien wel langer niet meer zien
- Deze ellende mag nooit meer gebeuren. Ander emigreer ik
Ed Verbeek
0
quote:

Gerard_ecb schreef op 24 juni 2020 07:57:

kijk naar superspread events waar kwestbaren komen daar zit de crux.
Superspread met uitsluitend jongeren zijn een zegen.
Mee eens.
Bij het RIVM komt woord "superspread event" helaas nog niet voor.
En bij het RIVM worden situaties die een zegenrijke superspread met uitsluitend jongeren kunnen zijn, ten strengste verboden op straffe van hoge boetes.
leek2018
3
quote:

Superrubio schreef op 24 juni 2020 07:57:

Kijkend en luisterend naar politici wereldwijd, door overheid of bedrijfsleven betaalde virologen, de grote farmaceuten en de zwijgende dan wel slaafse media is er iets fundamenteels mis in onze maatschappij.
Dat was voor Corona ook al het geval. Corona bevestigt dit alleen maar.
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 24 juni 2020 08:07:

[...]
Dat was voor Corona ook al het geval. Corona bevestigt dit alleen maar.
Lees net nu dat broer van Hugo de Jonge in de zorg zit en bij het Radboud UMC werkt en zich bezig met immuunziektes. In de bedrijfswereld heet dat belangenverstrengeling en zou niet mogen of in ieder geval goed geborgd moeten worden.

Hoop dat de beerput snel verder opengaat.
Henk Hesel
0
Bijgaand een filmpje van de Duitse TV over de besmettingen in de slachterijen:

Voor degene die Duits wat lastig vinden: Er wordt gezegd dat het RKI zeer nadrukkelijk kijkt naar lage temperaturen in de slachterijen in combinatie met aerosolen als reden achter de besmettingen.

video.twimg.com/ext_tw_video/12754931...
[verwijderd]
0
Ook in het Duits, maar zeer interessant een boekbespreking van denk ik het eerste kritische en zeer zorgvuldig onderbouwde verhaal van professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw genaamd Corona valsalarm: getallen, data en achtergronden.

www.tabularasamagazin.de/sucharit-bha...
leek2018
0
quote:

Superrubio schreef op 24 juni 2020 08:55:

[...]

Lees net nu dat broer van Hugo de Jonge in de zorg zit en bij het Radboud UMC werkt en zich bezig met immuunziektes. In de bedrijfswereld heet dat belangenverstrengeling en zou niet mogen of in ieder geval goed geborgd moeten worden.

Hoop dat de beerput snel verder opengaat.
Ja, als je van het kwade uitgaat, vind je altijd wel een stok om de hond te slaan.
Henk Hesel
1
quote:

Superrubio schreef op 24 juni 2020 09:22:

Ook in het Duits, maar zeer interessant een boekbespreking van denk ik het eerste kritische en zeer zorgvuldig onderbouwde verhaal van professor Sucharit Bhakdi en zijn vrouw genaamd Corona valsalarm: getallen, data en achtergronden.

www.tabularasamagazin.de/sucharit-bha...
Staan ook een aantal zeer goed bekeken filmpjes van Bhakdi op Youtube. Hij heeft zich direct bij aanvang van de corona crisis uitgesproken tegen de krankzinnige maatregelen.
Bhakdi is overigens zeer gerespecteerd in Duitsland.
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 24 juni 2020 09:22:

[...]
Ja, als je van het kwade uitgaat, vind je altijd wel een stok om de hond te slaan.
Ga helaas van het kwade uit. Dit puur afschuiven op naïviteit en onwetendheid gaat er bij mij niet meer in.

Immers in het begin kregen beleidsbepalers het voordeel van de twijfels, omdat wij als bevolking verwachtte van hen dat ze onze grootsts angst zouden wegnemen door in te grijpen.

Echter nu zitten we in een fase waar overheid de angst die er was bewust probeert te behouden en probeert te misbruiken. Bewust worden onderzoeken en andere meningen ter zijde geschoven, als dat niet in hun straatje past.

We zitten dus in een buitengewoon gevaarlijke situatie naar mijn mening.

leek2018
0
quote:

Superrubio schreef op 24 juni 2020 09:49:

[...]

Ga helaas van het kwade uit. Dit puur afschuiven op naïviteit en onwetendheid gaat er bij mij niet meer in.

Immers in het begin kregen beleidsbepalers het voordeel van de twijfels, omdat wij als bevolking verwachtte van hen dat ze onze grootsts angst zouden wegnemen door in te grijpen.

Echter nu zitten we in een fase waar overheid de angst die er was bewust probeert te behouden en probeert te misbruiken. Bewust worden onderzoeken en andere meningen ter zijde geschoven, als dat niet in hun straatje past.

We zitten dus in een buitengewoon gevaarlijke situatie naar mijn mening.

De overgangsfase is juist cruciaal. Laat je alles varen, dan ondermijn je de eerste actie, die in principe gebaseerd was op optimale bescherming mbt ziekenhuisopname en ic-opname..
[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 24 juni 2020 10:00:

[...]
De overgangsfase is juist cruciaal. Laat je alles varen, dan ondermijn je de eerste actie, die in principe gebaseerd was op optimale bescherming mbt ziekenhuisopname en ic-opname..
Incorrect. Zorg in NL of Duitsland is veel beter geregeld dan in Italië of New York. Enige maatregel die effect heeft gehad is het verbieden van massa-evenementen. Daarna ging de curve in Duitsland al naar beneden. Ook daar was lockdown niet nodig. Dit zijn geen aannames, maar gewoon harde feiten. Er valt dus ook niet echt over te discussiëren, tenzij er nieuwe inzichten komen.

Probleem is dat veel.mensen uitgaan van de aanname dat een lockdown zomaar helpt. Nee lockdown diende om angst weg te nemen, maar is niet wetenschappelijk onderbouwd.
Chiddix
0
Het Rode Kruis adviseert geen ventilator te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes(rondblazen van lucht) bij de komende hittedagen. Je moet niet over de mensen gaan blazen maar de luchtstromen moeten langs de muur lopen. Bij voorkeur uiteraard ramen open en in gesloten ruimtes een goed afgesteld airco/ventilatiesysteem die verse lucht inbrengt en de binnenlucht afvoert. Niet circuleren van lucht in ruimtes.
Ed Verbeek
0
quote:

gokker schreef op 22 juni 2020 00:07:

Duitsland's "superspread events" bij de vleesfabrieken veroorzaken een opleving in de geregistreerde besmettingen.
Mooi voorbeeld van corona-hysterie.
In Duitsland had je de afgelopen week door die opleving
wel een kans van 0,0008% om besmet te raken.
en de week daarvoor was dat nog maar 0,0003% . HELP!
Misschien gaan ze er wel dood aan!! (kans ca 0,00003% )

Afgelopen week stierven er in Duitsland 11 mensen aan corona
en stierven er ca. 1668 keer zoveel aan andere doodsoorzaken.

Gevoel voor verhoudingen is totaal verdwenen. Wat een waanzin.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,44  -3,92  -0,45%  14:19
 Germany40^ 17.738,30 -0,56%
 BEL 20 3.815,41 -0,29%
 Europe50^ 4.920,67 -0,32%
 US30^ 37.719,08 -0,77%
 Nasd100^ 17.343,78 -1,17%
 US500^ 5.004,20 -0,89%
 Japan225^ 37.448,48 -1,46%
 Gold spot 2.380,13 +0,03%
 EUR/USD 1,0658 +0,14%
 WTI 81,48 -0,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,85%
WDP +3,60%
Heineken +1,89%
Pharming +1,38%
NX FILTRATION +1,33%

Dalers

VIVORYON THER... -3,83%
AMG Critical ... -3,18%
ADYEN NV -2,76%
TomTom -2,51%
FASTNED -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront