Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

Chiddix
0
quote:

NewKidInTown schreef op 23 juni 2020 21:07:

[...]
Zag ergens (RTL Boulevard at all?) dat Johan Derksen, Rene vd Gijp en Wim Kieft totaal niet op de hoogte waren van de extra gasten aan tafel tot zeer kort voor de uitzending en dat (volgens Gijp) ze volkomen verrast waren en bijna op het punt hebben gestaan om niet aan te schuiven.
Als dat zou kloppen (want verder heb ik het nog niet gechecked) en komt een en ander in een totaal ander daglicht te staan. En dan is jouw mening/versie een stuk dichter bij de werkelijkheid dan de mijne.
Dan lijkt me dat Genee een stiekeme en erg geniepige rol heeft gespeeld, iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden.

CHECK :

Metro Nieuws: "René van der Gijp heeft de racisme-uitzending van Veronica Inside maandagavond ervaren als een „Joegoslavië-tribunaal.” Wat hem betreft was dit de laatste uitzending waar hij en Johan Derksen aan meewerkten. Dat stelde de analist dinsdagavond in RTL Boulevard."

"„Dit komt nooit meer goed”, meende de oud-profvoetballer van onder andere PSV. „We hebben de uitzending niet voorbereid. Normaal wil Johan wel even van tevoren weten wat er gebeurt. Maar hij was er niet van op de hoogte dat er mensen aan tafel zaten en dat Wilfred ons voor het Joegoslavië Tribunaal zou zetten. Je kan er wel van uitgaan dat het klaar is.”

„Ik ben zo teleurgesteld in Wilfred”, vervolgde Van der Gijp. „Ik ben nu aan tafel op mijn hoede, dit wordt een totaal ander programma. Zeker als Johan nu ook voortaan met een zak aardappelen van vier kilo naar Hilversum rijdt. We hebben hem heel duidelijk gemaakt dat we klaar met hem zijn.”"

AD: "Wilfred Genee zat naar eigen zeggen in een tweespalt gisteravond in zijn programma Veronica Inside. Hij had het gevoel dat hij Johan Derksen aan het ‘roasten’ was, terwijl hij ook vindt dat hij een team vormt met de analyticus. De twee hebben inmiddels met elkaar gebeld. ,,Het werd een emotioneel gesprek. Hij had het gevoel dat hij klem was gezet.”"
Derksen is direct na de uitzending woedend in de auto gestapt i.p.v .... Van der Gijp zei, ik heb het helemaal gehad maar zegt, als Johan stopt , stop ik ook. Lees, dat men doorgaat met het programma bij Talpa met de heren. Voor de heren is het lucratief. Wordt goed betaald?
rationeel
2
Het belachelijke is natuurlijk dat iemand weg komt met zo'n ZWARTE PIET trap ik in het gezicht uitspraak.

En dat ONZE minister president nog een beetje zoete broodjes gaat bakken met zo een idioot.

Nederland is totaal van het padje. GEK geworden. Stapelgek.
pietje-2005
0
Wat !
Vindt ons aller Mark Rutte het ook goed, dat een twijfelachtige medelander dat soort aggressieve uitspraken doet, van lichamelijk geweld ?
Dan is gewoon alles weer toegestaan; van de politie ook.
Maar burgers onderling kan dan wel wat ophef geven, denk ik ;-)
Als Rutte er achter staat is het goed.
Toch ?
rationeel
0
Sigrid Kaag mist eerlijkheid van Wopke Hoekstra

AFSHIN ELLIAN

www.telegraaf.nl/watuzegt/2141614447/...

Het seizoen van de politieke strijd is begonnen. De nieuwe politieke leiders staat de moeilijkste naoorlogse opdracht te wachten: de bestrijding van de economische crisis.

De economische crisis die op ons afkomt, is van een bijna monsterlijke proportie. De werkloosheid loopt als gevolg van de coronacrisis op tot 3,6 procent van de beroepsbevolking. Ruim 330.000 mensen zijn nu in Nederland werkloos. Volgens de berekening van de ING-Bank stevent de Nederlandse economie af op een ’historische terugval’: dit jaar al krimpt de economie mogelijk met bijna zes procent. Wie nu het leiderschap van een politieke partij ambieert, aanvaardt dus een moeilijke opgave.

Weer zijn de heersende linkse media bezig om de politiek te depolitiseren oftewel te neutraliseren. Daarmee probeert men de politiek te ontdoen van haar eigentijdse politieke vraagstukken.

Dat heeft men ooit geprobeerd met de introductie van Job Cohen als de leider van de PvdA in 2010. De linkse media presenteerden hem als een aardige vader die boven de politiek en dus buiten de politieke strijd staat. Cohen werd in de Volkskrant, NRC Handelsblad en NPO-talkshows als de redder der natie voorgesteld. Terwijl de bankencrisis de wereld in een grote economische crisis had gestort. Cohen had geen parlementaire ervaring. Eigenlijk was hij nooit een echte politicus geweest. Hij was een beroepsbestuurder. Toch wilden ze een niet-politicus de premier van Nederland maken. Het liep desastreus af voor Cohen en de PvdA.

Absurde vraag
Nu proberen dezelfde heersende (linkse) media de politiek te depolitiseren langs nieuwe thema’s zoals gender, huidskleur en etniciteit. Zo stelde de Volkskrant bij de kandidatuur van Sigrid Kaag de retorische vraag: ’Is Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke premier van Nederland?’ Een absurde vraag! De juiste vraag moet luiden: is Sigrid Kaag de eerste vrouwelijke leider van D66? Als zij de leider van D66 wordt, is zij niet de eerste vrouwelijke politieke leider in Nederland. Waarom hadden de heersende media over oud-leider van GroenLinks, Femke Halsema, niet de vraag gesteld of zij de eerste vrouwelijke premier van Nederland wordt. Ze vergeten Lilian Marijnissen! Zij is nu al de politieke leider van een grote partij.

Waarom wordt Marijnissen door de linkse media niet als de eerste vrouwelijke premier geframed? Met vrouwelijkheid, huidskleur, etnische afkomst of seksuele geaardheid willen de heersende linkse media de politiek depolitiseren. Terwijl de Volkskrant zelf niet voor een vrouwelijke hoofdredacteur kiest, wil de krant dat kiezers zomaar voor Kaag gaan kiezen. Dames en heren van de linkse media moeten de intelligentie van Nederlandse kiezers niet onderschatten. Wat Kaag is of wil zijn, is totaal irrelevant; wat zij vertegenwoordigt, is relevant. En dat is D66, een regerende partij. Kan D66, met een politieke leider die geen politicus is, ons land uit deze economische crisis halen? Kaag is een oud-diplomaat en liefhebber van Afrika en het Midden-Oosten. Zij is echter nooit Kamerlid geweest en daardoor is zij nooit op haar mogelijke politieke kwaliteiten getest.

Eerlijkheid
Gelukkig wordt eerlijkheid nog steeds op prijs gesteld. Dat zagen we bij Wopke Hoekstra, de minister van Financiën. Hij wil zich niet kandidaat stellen voor het leiderschap van het CDA. Omdat hij zichzelf niet als een politicus ziet. Hij ziet zichzelf evenmin als een Kamerlid. Wat een eerlijkheid! Inderdaad is Hoekstra een zeer bekwame accountant en een politieke ambtenaar. Hij kan de politieke besluiten, als resultaat van de verkiezingen, perfect vormgeven. Sigrid Kaag (D66-prinses) mist de eerlijkheid van Wopke Hoekstra!

De linkse media moeten intelligenter omgaan met het framen van hun lievelingskandidaten. Ze hebben niets geleerd van het tragische lot van hun laatste messiaanse held Job Cohen. Depolitisering van de politiek is onwenselijk en gevaarlijk voor de democratie. In een democratische politiek moet het om de burgers en niet om gender, huidskleur, etnische afkomst of seksuele geaardheid gaan.

Niet de vrouwelijkheid of mannelijkheid, maar de politieke kwaliteit en ervaring om Nederland uit de crisis te halen, staan centraal in de aankomende verkiezingen.
rationeel
0
Eer Vadertje Drees, herstel het verheffingsideaal

KITTY HERWEIJER

www.telegraaf.nl/watuzegt/306023261/e...

Symbolischer kon het bijna niet, de timing van het schrappen van Vadertje Drees uit de canon. De sociaaldemocratie en het daarmee verbonden... verheffingsideaal... waarvan Drees zo’n ...voortrekker... was, staan er namelijk steeds beroerder voor...

’Nederland is een land dat in de kern diep socialistisch is’, zei premier Rutte aan het begin van de coronacrisis. Over het hele spectrum was er consensus dat de diepe zakken van de overheid geleegd moesten worden om banen en noodlijdende sectoren overeind te houden. Op een enkele Ayn Rand-fan na, was er in dit land geen mens die vond dat de markt ook in crisistijd ’nu eenmaal zijn werk doet’.

Als je tijd in andere landen spendeert, moet je inderdaad concluderen dat Nederland een diep sociaal land is. Wat bijvoorbeeld in de VS volstrekt normaal is – ontoegankelijke gezondheidszorg, slecht onderwijs voor wie geen gevulde knip heeft, tot grote aantallen creperende daklozen op straat – daarvan spreekt de gemiddelde Business class kijkende VVD’er ook schande na een vakantie.

De sociaaldemocratische ideeën van Drees en zijn discipelen zijn binnen een halve eeuw van baanbrekend naar doodgewoon gegaan. De grootste onvrede die we vandaag de dag zien op zowel links als rechts zit dan ook hierin: in de afbraak van de sociaaldemocratische waarden in een land dat in de basis diep sociaal en rechtvaardig is ingesteld.

Middenklasse onder druk
Want het verheffingsideaal is tot stilstand gekomen en de middenklasse staat onder grote druk. Als we ons vergelijken met veel andere landen zeggen we altijd tevreden dat we hier ’niets te klagen hebben’, maar dat klopt niet: steeds meer mensen hebben meer te klagen als het om inkomen en kansen gaat.

Deze ontwikkelingen, de middenklasse van wie het besteedbaar inkomen al jaren is gestagneerd terwijl het dagelijks leven alsmaar duurder wordt, huizen die voor Jan Modaal onbetaalbaar zijn geworden, uitgeklopte pensioenen en de groeiende kansenongelijkheid wanneer je in de verkeerde buurt bent geboren, voeden breed de onvrede in de samenleving.

Ramp in onderwijs
In het ultieme kliminstrument van de sociaaldemocratie, ons onderwijs, voltrekt zich inmiddels al jaren een ramp waarvoor maar weinig aandacht is. Kinderen uit achtergestelde posities verheffen is lastiger geworden door een gebrek aan de juiste handvatten. In Nederland accepteren we tegenwoordig klasse-segregatie in het onderwijs en het feit dat een kwart van de kinderen er amper nog leert lezen, waardoor ze geen eerlijke kans meer krijgen om de sociale ladder te beklimmen.

Het sociaaldemocratische ideaal is een van de beste uitvindingen van de Europese ideeëngeschiedenis, maar binnen de partijen die dit ideaal zouden moeten voorstaan, is er nog weinig van te bekennen. De PvdA is een nietszeggende machtspartij geworden, die geen binding meer heeft met haar eigen (potentiële) achterban. Verder naar links vervalt Lilian Marijnissen vooral in holle, abstracte herhaalspreuken over ’het grootkapitaal’.

Het was interessant om te zien dat veel mensen boos waren over het feit dat Drees is gesneuveld in de canon. Terecht, voor iemand die zo’n groot onderdeel is geweest van de vorming van ons land. Maar het zou nog mooier zijn als in plaats van de herhaaldelijke lippendienst aan Drees – nu de harde sociale gevolgen van de coronacrisis voor de deur staan – politici over de eliminatie van zijn sociaaldemocratische ideeën die al decennialang gaande is, bij zichzelf te rade zouden gaan.
rationeel
1
Dan kom je toch echt bij een onderwijshervorming terecht. en het wijzen op eigen verantwoordelijkheid.

Zo iets simpels als opstaan 's morgens om een boterham voor je kind klaar te maken.

En sowieso even nadenken voordat je er weer eentje verwekt.
rene l
6
quote:

asti schreef op 23 juni 2020 21:10:

[...]

Johan Derksen kwam trouwens erg gespannen over.

Hij heeft op zijn oude dag een lesje in respect gekregen.

De spanning droop er bij iederéén inderdaad van af tijdens de uitzending.
Het was helaas geen ongedwongen humor meer, het leek wel een rechtszitting.

Vergeet daarnaast niet dat het tussen Genee en Derksen nooit echt geboterd heeft, ze hebben in het verleden al de nodige onderlinge conflicten gehad, maar laten we eerlijk zijn, beiden zijn twee egotjes met een eigen wil, en zoiets botst regelmatig.
Gijp krijgt de lachers altijd op zijn hand, hij plaatst humorvolle grappen en laat het achterste van zijn tong niet zien.

Hoe nu verder, Genee is min of meer een ZZP-er en het programma is zijn belangrijkste bron van inkomsten, valt het weg dan heeft hij een probleem.
Derksen is al in de 70, het zal hem allemaal een worst wezen.

Maar wat heeft Derksen nu precies verkeerd gezegd, volgens mij helemaal niks, bovendien heeft hij ook een gezonde dosis zelfspot.

Ik kijk verder, ons land vervreemd, het verkleurt, en wie zijn de aanstichters, Sylvana Simons, Jerrey uit Ghana, Kwasi de Rapper en vele anderen.
En kijk nu eens wat deze figuren betekend hebben voor onze economie, geen ruk, ze hebben niks nuttigs uitgevreten, nog nooit echt gewerkt, wel weten ze hoe ze hun hand op moeten houden.
Dit soort figuren zijn de parasieten van onze maatschappij en denken ook nog dat ze de dienst uit kunnen maken en dat hun wil wet is.

En zie deze week de toetreding van Dhr de Kom in het Geschiedeniscanon.
Van beiden had ik nog nooit gehoord, waarschijnlijk geldt dit voor het overgrote deel van de Nederlanders, en ik heb de geschiedenis van de Kom eens nagetrokken.
Het was een Surinamer die naar Nederland gekomen is, hij kwam in de werkverschaffing terecht, hij is weer terug gekeerd, en daarna weer op de boot gezet is voor een enkeltje Nederland omdat ze blijkbaar ook niet wisten wat ze daar met hem aanmoesten.
Hij is een grote verzetsheld, laat me niet lachen, het enige wat hij gedaan heeft is het schrijven van wat artikeltjes voor een verzetsblad.
Mijn opa zat ook in het verzet en heeft met gevaar voor eigen leven het nodige gedaan.
Als dank kreeg hij een lintje, hij vond het overbodig, het was vanzelfsprekend om je land te verdedigen tegen indringers.

En ik kijk maar een naar Afrika en Suriname.
Deze landen bulken voor zover ik het weet van grondstoffen.
En ik vraag mij dan af, hoe is het in vredesnaam mogelijk dat het hun zelf niet gelukt is om een eigen economie te ontwikkelen waarmee ze hun eigen broek op konden houden en geen hulp nodig hadden.
Wat is er mis, onderlinge haat, agressie, geloofsverschillen, corruptie, wel willen ze ons geld, maar werken, ho maar.

En zie nu wat al die uitvreters bij ons veroorzaken, alleen maar dikke ellende, en ze willen ook nog bepalen hoe wij moeten leven en wat wij mogen zeggen en doen, en al onze tradities worden de kop ingedrukt en omver geschopt, belachelijk.
Ik zou zeggen, mieter toch op als je het niet bevalt bij ons en val ons niet lastig als je van jezelf vind dat je een zielepiet bent.

Deze figuren drijven ons land in het ravijn, de apartheid wordt steeds groter, en als we ons zo laten overlopen verworden we tot een Bananenrepubliek en rest ons straks slechts nog één recht, het zwijgrecht.

www.youtube.com/watch?v=jhat-xUQ6dw
rationeel
1
BE. Tweeter

Is nou Baudet de enige politicus inde 2ekamer die ziet en zegt dat het thans helemaal fout gaat in Nederland.
We laten ons terroriseren door een club linkse activisten, waar men in den Haag blijkbaar bang voor is.
Wel een linkse demonstratie op de Dam, maar geen sociaal rechtse op Malieveld etc.? Gaan we die kant op ?
Het is zelf zo erg aan het worden dat de activisten die zeggen dat alle witte lieden in dit land discrimineren, dat we schuldig zijn aan de slavernij van eeuwen geleden, dat ze onze geschiedenis niet wensen te accepteren, woorden uit onze taal die zij niet dulden, standbeelden die weg moeten.
Let wel het is maar een aanzienlijke minderheid die ons hun wil willen opleggen., nietwaar. Die willen van alles nu voor het zeggen hebben en de partijdige NPO is hun sponsor.
Ik ben het nu wel helemaal zat.
Zelfs een heel aardig praat-en sportprogramma, Voetbal Inside, waar veel mensen plezier aan hebben, weten ze nu kapot te maken. Natuurlijk is Johan Derksen geen racist. Ik heb hem in Gouda als hoofdredacteur van VI meegemaakt als een tolerant linkse man,waarvan het een schande is dat men hem van racisme beschuldigd.
Wie regelt het dat we weer eens normaal gaan doen? Nederland is een ( te) tolerant land met een samenleving die niet van racisme en discriminatie houden. Dus maak een einde aan het verdienmodel van anti Nederlanders.
rationeel
1
Ad Van Ekeren

Zeker goed dat we racisme aankaarten alleen de discussie verwatert. ik hoorde voorkomen in het programma je in te leven in de zwarte gemeenschap. Punt van waarheid maar waarom hoor ik nooit: leef je eens in in de blanke gemeenschap. Wij hebben ook gevoelens. De boycot van de adverteerders doet ook heel hypocriet aan omdat diezelfde adverteerders straks vooraan staan bij het WK in Quatar. Je hoort ze ook nooit over de kinderarbeid onde onmenselijke omstandigheden in de kobaltmijnen. Doet dus allemaal erg overtrokken aan. Vaak heb ik ook het idee dat er geschiedkundig eea ontbreekt aan de BLM beweging.
Waarom wordt er een week geleuterd over Derksen en worden de uitspraken van Akwasi die daadwerkelijk oproep tot geweld niet meer vermeld. Waarom wordt er door de subsidieverstrekkers niet gesproken over subsidiegeld inhouden als er opgeroepen wordt tot geweld. Het is allemaal erg eenzijdig en juist dat eenzijdige maakt de normaal door het leven gaande blanke burger boos.
rationeel
0
m van WYGERDEN

nog nooit demonstraties gezien na uitzending van lucky T.V. , het belachelijk maken van TRUMP, de paus van rome of de leden van zwarte kousenkerken. waarom worden die wel voor vol aangezien en waarom worden al die o, zo zielige nieuwkomers en hun nazaten in de uitzonderingspositie van niet zelf redzaam zijn, gedwongen door het medelijdende gekweel van nederlanders die bekender zijn dan goed voor hen is ??
rationeel
1
Rob Tibboel

Nederland is ons land met zijn eigen waarden en normen en als je het daar niet mee eens bent, dan kan je verhuizen. Wij laten ons niet door een minderheid de les lezen en zeker niet als deze minderheid bestaat uit immigranten die hier mogen verblijven, mits ze zich gedragen. En niemand is verplicht om hier te blijven !
rationeel
0
Cornelis van Deutekom

Stel: u bent lid van een club.
Wat voor club doet er in feite niet toe maar het is wel een club met een lange geschiedenis, veel tradities en vaste normen en waarden.
Dan komen er een paar nieuwe leden die zich vrij kort na hun intreding op een onaangename manier gaan verzetten tegen een aantal regels en gewoontes, tradities schofferen en als minderheid aan de anderen hun wil willen opleggen.
Het is toch evident wat het bestuur dan tegen die nieuwe leden moet zeggen?
rationeel
4
Knielen voor altaar antiracisme-goden

Leon de Winter

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

Op deze plek heeft Ronald Plasterk een aantal keren laten zien dat het absurd is om biomassa ’schone’ brandstof te noemen. Het verbranden van biomassa – een verzamelbegrip waarmee feitelijk hout wordt bedoeld – is smeriger dan steenkool, en veel smeriger dan aardgas.

Op de website van een aanbieder van biomassa staat over het verbranden van hout: „Hierbij komt CO2 vrij – net als bij fossiele energie – maar de natuurlijke CO2-kringloop is hierbij veel korter. Door de aanplant van nieuwe bomen wordt het vrijkomende gas weer opgenomen. Stoken met biomassa is dus CO2-neutraal.”

Op basis van deze onzinnige overwegingen worden bomen gekapt en verstookt, met meer CO2-uitstoot dan aardgas, maar daarna – let op de magische truc! – worden er bomen aangeplant, en huppakee, opeens is biomassa klimaatneutraal.

Bij de beleidsmakers (ambtenaren, bedrijven, milieugroeperingen, politici) vroeg niemand zich kennelijk af of de opmerking dat „nieuwe bomen het vrijkomende gas weer opnemen” iets anders was dan retorische flauwekul.

Laat de bomen staan, zou ieder weldenkend mens zeggen, en plant bomen bij, en behoud aardgas, want dan heb je minder bomen nodig om dat vrijgekomen „gas” weer te laten opnemen. Nee, we kappen en verbranden bossen – dat is de stupide elitaire „groupthink” die ons is opgelegd.

Luchtkwaliteit

Dolgraag wilden de beleidsmakers geloven, ondanks de feiten, dat het verbranden van bossen geen kwalijke gevolgen voor de luchtkwaliteit had. Waarom was er niemand die met de vuist op tafel sloeg en brulde dat dit bedrog was? Het stellen van onwelkome vragen levert problemen op als je je positie binnen een sociale of intellectuele groep wilt handhaven waarin de „groupthink” sterk is – en dat is nu overal. Het is verstandiger de feiten niet te kennen als ze de „groupthink” dreigen aan te tasten, en daarmee jouw positie.

Hetzelfde mechanisme zie je bij de racisme-discussie. Nederland blijkt een door en door racistisch land te zijn, zo gelden de kersverse opvattingen, en de voorbeelden daarvan vliegen je nu om de oren. Daar zitten klote-ervaringen en onaanvaardbare incidenten bij, veroorzaakt door onbeschaafd tuig, die mensen diep raken. Maar in ons soort samenlevingen kun je het tuig isoleren en straffen, zoals dat hoort in een rechtsstaat. Je gaat niet vechten, of dreigen met grof geweld, zoals de „woordkunstenaar” Akwasi op de Dam deed. Maar wie durft de aantijgingen van structureel, institutioneel racisme te weerspreken? Als je dat doet, plaats je jezelf buiten de geldende opvattingen van de „groupthink”, en word je tot racist verklaard.

Kleine crimineel

De Black Lives Matter-beweging is gebaseerd op het verhaal over de ’zachtaardige reus’ Michael Brown die in 2014 in de Amerikaanse stad Ferguson door een politieman is gedood. Hij zou zijn handen hebben opgestoken en hebben geroepen ’Hands up, don’t shoot’, en desondanks zijn doodgeschoten. Dat werd de slogan van BLM.

Maar het is nooit gebeurd.

De zachtaardige reus was een kleine crimineel die poogde het wapen van een agent in handen te krijgen en in de worsteling om het leven kwam. Op 4 maart 2015 publiceerde Obama’s ministerie van Justitie een uitvoerig rapport dat aantoonde dat de agent handelde uit noodweer. Brown had zijn dood zelf uitgelokt.

Maar doen de feiten ertoe? Het hoge aantal moorden onder zwarte jongemannen is niet het gevolg van Amerikaans politiegeweld maar van onderlinge criminaliteit - dat cijfer is onwelkom, en dus willen actievoerders, politici, de media dat niet kennen. Het is beter om weg te kijken bij de context van het zwarte geweld. Ga mee met de flow. Dat is de heersende „groupthink”, ook in Nederland.

De ruimere context van de dood van George Floyd, een beroepscrimineel, en die van de dood van Rayshard Brooks in Atlanta, ook een beroepscrimineel, laat fatale escalaties zien, de gevolgen van de keuzen van criminelen onder de invloed van drank en drugs op wie gevangenisstraffen wachtten (wat hun dood overigens niet minder wreed en strafbaar maakt). Zonder die escalaties hadden ze vermoedelijk nog geleefd - maar dat is een overweging die afbreuk doet aan de „narrative” dat de politie op zwarte mannen jaagt en dat elke blanke een racist is.

Verstikkend

De taboes en dogma’s van „groupthink” (zoals: bomen verbranden is goed voor het klimaat, elke blanke wordt als racist geboren) dreigen verstikkend te worden. De tech-giganten zijn opinies aan het onderdrukken op basis van die „groupthink”, steeds strengere normen gelden voor wat in de media, in films, boeken en series kan worden gezegd; en grappen moeten door het racismefilter.

Naar goed maoïstisch gebruik moest Johan Derksen afgelopen maandag op tv voor een tribunaal van „groupthinkers” verschijnen om te knielen voor het altaar van de antiracisme-goden – vanwege een flauwe opmerking, want meer was het niet. Hij weigerde te buigen. De poging tot openbare vernedering van een van de meest authentieke figuren op tv was te weerzinwekkend om aan te zien.

Omdat onze politiek-culturele elites niet de moed hebben de „groupthink” te doorbreken, zijn we op weg naar een wrijvingsloze publieke ruimte zonder conflicten, zonder frictie, zonder oppositie, zeikerds, dwarsliggers – welkom in rein Akwasistan, waar elke tegenspreker is verdwenen.
rationeel
0
Donner kiest kant van Keijzer in CDA-debat over coalitie met ...fd.nl › economie-politiek › donner-kiest-kant-van-keijzer...
Partijprominent en oud-minister Piet Hein Donner valt CDA-troonpretendent Mona Keijzer bij.
ffff
0
Prachtige posting, Rene !

En in de canon, komt een volslagen onbekende Surinamer! Ik wist ook niet wat ik hoorde, temeer omdat ik toch wel degelijk geïnteresseerd ben in geschiedenisonderwerpen. Vadertje Drees die eruit gegooid is. Ach de man draait zich in zijn graf om als hij ziet hoe de verzorgingsmaatschappij een veel te ver doorgedreven en uit de hand gelopen verzorgingsmaatschappij. En daarvoor moeten we dus Marga Klompé dankbaar zijn, al vraag ik mij af of Marga ook niet liever gezien zou hebben dat de staatsinkomsten wel zo'n beetje gelijke tred moeten houden met de staatsuitgaven.
In de tijd van Drees en Klompé was zo'n instelling, de tering naar de nering zetten, inkomsten ongeveer gelijk aan uitgaven ook voor plaatselijke, provinciale, landelijke Overheden.

Enfin, nu Nederland heerlijk verpamperd de tientallen soorten uitkeringen, bijdragen, ondersteuningen , diverse financiële rugzakjes in alle mogelijke vormen kent, nu is het wellicht tijd om inderdaad stil te staan bij de vraag: Wie heeft zoiets bedacht en waarom wordt er geen aandacht gegeven dat je niet voortdurend voor sinterklaas kunt spelen.

Er is nog hoop: De zorgverstrekkers krijgen dan toch geen substantiële loonsverhoging. Is er toch nog een heel klein beetje gezond verstand. En straks ook onderwijs eens echt aan het werk zetten, want die hebben niet veel uitgevoerd dit jaar. Maar die moeten nu eerst twee maanden uitrusten en in september zoals altijd klagen dat ze weer van alles te kort komen. Ieder jaar dezelfde riedel.

En die arme politiemensen mogen ook wel veel meer salaris nu ze zo beledigd worden.

En de staatsschuld? Ach dat is voor later. Ze zijn stuk voor stuk allemaal zo bezig met hun politieke carriëre.

Peter
[verwijderd]
0
Ach wel en wee, ben ik voor het eerst met je eens dat de politiek op moneyflow irrationele vormen aanneemt.

Helaas gaat de bezitter profiteren, zeg ik als bezitter. Ik ga nog meer medelijden krijgen met de nog meer mensen die moeten vechten voor bestaan.

Ik schenk mijn geld. Of dat goed terecht komt? Maakt niet uit. Kinderen zijn het ermee eens.
[verwijderd]
0
Racisme-discussie, ZP-revisited, salarisdiscussie (zorg/politie), EU-noodfondsen: allemaal een maatschappelijk uitvloeisel van de opgewekte corona-angst. Nu de verschrikkelijke corona overwonnen lijkt, maken belangengroeperingen gebruik van een soort interbellum om ieders punten binnen te halen. Dure punten die ánderen over tientallen jaren moeten financieren.

De media, althans main stream, blijven olie op het vuur gooien met slecht-nieuws-shows. Nieuwe coronahaarden in Duitsland en in de VS: uitmelken tot de laatste snik. Nu komen berichten over de economische schade naar buiten: veel erger dan gedacht natuurlijk. Dank je de koekoek, alsof een eenvoudige boerenl*l dit niet kon zien aankomen. Straks in het najaar tijd voor melding van tweede en derde golven?

Rutte c.s. komt met steeds meer versoepelingen. Wat een weldoeners. Kun je zien dat het beleid succesvol is geweest. Yeah right.

Zoals ik al geschreven heb, straks komt het reces tot medio september! In een tijd van ongekende maatschappelijke en economische crisis, zelf verklaard. Interessante crisisbestrijding: er niet zijn.

Van Huffelen trouwens weer voor paal met haar Belastingdienst (kinderopvangtoeslagaffaire). Is niet weg te sturen natuurlijk, kun je aan de gang blijven daar op Financiën.

Komen er nog koopkrachtplaatjes binnenkort? Lachuhhhhh maar niet heus. Nog geen jaar geleden zo gunstig gepresenteerd, waar al geen bal van klopte. Vervolgens NL diep in de nesten gewerkt voorjaar 2020 en zo hebben we het weer zitten.
Plein777
0


Gemeente Amsterdam stelt quota in voor divers personeelsbestand
Updated 14 min geleden
15 min geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - Het personeelsbestand van de gemeente Amsterdam is geen afspiegeling van de Amsterdamse beroepsbevolking en moet diverser. Wethouder Touria Meliani (personeel) kondigt woensdag aan dat minimaal 30 procent van het hogere segment ambtenaren, vanaf schaal 15, moet bestaan uit kandidaten met een niet-westerse achtergrond. Er is geen deadline gesteld voor wanneer dit percentage behaald moet worden.

Wethouder Touria Meliani (personeel) kondigt woensdag aan dat minimaal 30 procent van het hogere segment ambtenaren, vanaf schaal 15, moet bestaan uit kandidaten met een niet-westerse achtergrond.
Wethouder Touria Meliani (personeel) kondigt woensdag aan dat minimaal 30 procent van het hogere segment ambtenaren, vanaf schaal 15, moet bestaan uit kandidaten met een niet-westerse achtergrond.? RICHARD MOUW
Van de huidige 58 directeuren hebben er nu twee een niet-westerse migratieachtergrond. „De diversiteit van de stad Amsterdam zie je niet terug binnen de gemeente, terwijl dit wel bittere noodzaak is”, aldus Meliani. „Hoe meer verscheidenheid in de organisatie, hoe beter het contact met de bewoners van de stad en hoe scherper het oog voor wat er nodig is. Alleen met een inclusieve cultuur kan de gemeente Amsterdam haar werk goed uitvoeren én een betere werkgever worden.”

Ook wordt een intern antidiscriminatiebeleid ingesteld en het melden van pesten, discriminatie en uitsluiting wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt er een toegankelijkheidsagenda opgesteld, specifiek gericht op de fysieke toegankelijkheid en werkomstandigheden voor medewerkers met een (niet) zichtbare handicap of chronische ziekte. Een inclusieve werkcultuur moet eraan bijdragen dat medewerkers meer gelijke kansen krijgen voor ontplooiing, ontwikkeling en doorstroming, aldus de gemeente.

rationeel
0
’Koppige’ Ollongren ontvangt gele kaart

Motie van afkeuring om huurverhogingen

Van onze parlementaire redactie

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft een diepe politieke kras opgelopen door haar vingers in de oren te stoppen voor de Eerste Kamer.

Eerste Kamerleden hadden de voormalige Amsterdamse wethouder meermaals gevraagd om voorlopig af te zien van de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli. De senatoren willen dat omdat sommige huurders vanwege de coronacrisis in financieel zwaar weer zitten.

De herhaalde waarschuwingen van de senatoren bleken bij Ollongren echter aan dovemansoren gericht. De net van haar ziektebed teruggekeerde politica hield koppig voet bij stuk, wat haar woensdag op een gele kaart van de Eerste Kamer kwam te staan. De senatoren steunden bij meerderheid een motie van afkeuring: Forum voor Democratie, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV, 50Plus, OSF en indiener SP. Dat is een unicum.

In de afgelopen 145 jaar is dat niet meer voorgekomen. Het tekent het zuur dat Ollongren bij de doorgaans coulante senatoren heeft veroorzaakt.

Een motie van afkeuring is lichter dan een motie van wantrouwen. Bij een motie van wantrouwen, gesteund door een politieke meerderheid, moet een bewindspersoon doorgaans aftreden. Bij een motie van afkeuring kan dat ook, maar hoeft het niet. Ollongren doet dat dan ook niet.

Een meerderheid in de senaat had Ollongren al twee keer via een motie opgeroepen af te zien van de op stapel staande huurverhoging. In de senaat hebben de coalitiepartijen tegenwoordig geen meerderheid meer. Oppositiepartijen schuwden dinsdag niet om die nieuwe politieke werkelijkheid bij Ollongren onder haar neus te wrijven.

Nepnieuws

Ollongren wordt aan het Binnenhof bepaald niet geroemd om haar politieke vernuft. Zo bleek ze zelf nepnieuws te verspreiden door te verkondigen dat Rusland in Nederland nepnieuws verspreidde tijdens verkiezingscampagnes. Maar onderzoek wees uit dat ze er faliekant naast zat.

En recent haalde de Algemene Rekenkamer hard naar Ollongren uit: in haar ambitieuze plannen voor aardgasvrije wijken heeft de minister verwachtingen gewekt die ’niet kunnen worden waargemaakt’, was de onverbiddelijke conclusie van de rekenmeesters.

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 1401 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.369,49 +0,36%
 EUR/USD 1,0668 +0,48%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront