Heijmans « Terug naar discussie overzicht

2e kwartaal 2020 Heijmans

336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
voda
0
Heijmans voert groot onderhoud rijksweg A79 uit

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heijmans
6,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans voert voor Rijkswaterstaat de onderhoudswerkzaamheden aan de rijksweg A79 in Zuid-Limburg uit. Dit maakte het bouwbedrijf dinsdag bekend.

Het project heeft een waarde van 24 miljoen euro.

De uitvoering start in november 2020 en de werkzaamheden zijn gereed in december 2021.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
masseur
0
Vorige week is de koers afgeketst op weerstand 7,10 na een kortstondige snelle stijging. Het lag een beetje voor de hand dat bij deze weerstand verkoopdruk ontstond. Vermoedelijk zal de koers nu even consolideren om krachten te verzamelen voor een definitieve doorbraak en dan heb je inderdaad grote kans dat we er straks om lachen zoals Salat al aangeeft.
Eduard de Wit
0
Nou je had aardig wat kunnen verdienen afgelopen twee dagen.

Kopen 6.85 en verkopen boven 7 euro.

Kijken of het weer lukt, vandaag gekocht op 6.88
DNFTT
0
quote:

Eduard de Wit schreef op 23 juni 2020 20:55:

Nou je had aardig wat kunnen verdienen afgelopen twee dagen.

Kopen 6.85 en verkopen boven 7 euro.

Kijken of het weer lukt, vandaag gekocht op 6.88
€0,25 minus transactiekosten aankoop + verkoop is 3%... Dat zet toch geen zoden aan de dijk??

lokeend
0
quote:

spijkerharde winst schreef op 23 juni 2020 16:20:

7 Euro te hoog gegrepen voor dit gribus-aandeel.
De kopers op hogere koersen zijn er, maar nog niet.
Eerst goede bedrijf resultaten .
Binnen nu en 7 jaar
Succes
Kbg
0
Een dagje met een vette plus is mooi.
Maar zon dag als vandaag vind ik ook buiten gewoon goed.
lokeend
0
quote:

Salat schreef op 24 juni 2020 15:17:

Een dagje met een vette plus is mooi.
Maar zon dag als vandaag vind ik ook buiten gewoon goed.
Eens! En bijna geen omzet over een hele dag handel

tradersonly
0
Bouw trekt sneller aan

Categorie:
Door Arend Jan Kamp op 24 juni 2020 10:45
Views: 340

(AJK) Geen koersreactie bij BAM en Heijmans te zien - die dalen met de brede markt mee - maar toch weer een green shoot.

Ondanks pfas, stikstof en corona groeide de bouwproductie in het eerste kwartaal met meer dan 7%.
Lees verder #ING bouw

www.ing.nl/zakelijk/kennis-over-de-ec...

tradersonly
0
Bouwproductie groeide in eerste kwartaal nog harder dan eerder gedacht
23 juni - In de tweede raming van het CBS blijkt de bouwproductie begin 2020 nog harder gegroeid te zijn dan eerder gedacht. Ondanks de problematiek rondom stikstof, pfas en de coronacrisis nam het bouwvolume in het eerste kwartaal van dit jaar toe met 7,2% ten opzichte van een kwartaal eerder (was 5,5%). Dit is de hoogste groei sinds eind 2014 en veruit de hoogste groei van alle sectoren in het eerste kwartaal. De hogere groei in de bouw in het eerst kwartaal is breed gedragen, investeringen in de woningbouw, utiliteitsbouw als in de infrasector werden naar boven bijgesteld. Ook de groei voor geheel 2019 werd licht naar boven bijgesteld van 4,8% naar 5,1%.

salud
0
@tradersonly: Is natuurlijk even de vraag of de kosten van produceren ook niet in dezelfde mate gestegen zijn....
Meer produceren is niet altijd meer winst....

Maar het is wel hoopgevend natuurlijk :)
DNFTT
0
Salud, wat jij veronderstelt levert meer winst op. Een onevenredige stijging van de kostprijs van de omzet kan de winst wel onderuit halen.
tradersonly
0
Er is krapte in de markt qua opdrachtnemers dus de inkoopprijzen zullen zeker wel doorberekend kunnen worden. Er was een tijd, met name in 2018 dat sommige onderaannemers in het contract opnamen dat de offerte slechts 14 dagen geldig was vanwege de snelle veranderingen (doorgaans stijging ) in prijs van materialen. Dat is nu een stuk minder. Wel is er Q1 dit jaar bij veel groothandels voro bouwmaterialen een omzetstijging van 15-20% aldus een vertegenwoordiger van een middelgrote leverancier.
salud
0
@joeparkers: Wachten op TenneT, de cijfers van augustus en in maart op de goede partij stemmen.
Ook een prettig weekend.
salud
0
salud
0
www.cobouw.nl/woningbouw/bouwbericht/...

Maanwijk Leusden: groen, gezond en innovatief voorbeeldproject van Heijmans
woningbouw

Verbinding is hét sleutelwoord van Maanwijk, een nieuw te bouwen wijk met 120 woningen in Leusden-Zuid. Een project van Heijmans waarbij de combinatie van wonen, natuur, innovaties en deelmobiliteit gaan leiden tot een gezonde en duurzame woonbeleving. “Maanwijk is een voorbeeldproject waarin alle kennis, kunde en expertise van Heijmans bij elkaar komt met als doel een gezonde leefomgeving te creëren”, zegt vastgoedontwikkelaar Joost Ruiterkamp van Heijmans.

Wonen
Bouwen 120 woningen aan de Groene Zoom, het plan 'Maanwijk' bestaat uit 22 levensloopbestendige koopwoningen / 30 hoek- en rijwoningen (koop) / 18 twee-onder-een-kap koopwoningen / 36 huurappartementen / 14 starterswoningen, hiervan worden er 8 verkocht door Woningstichting Leusden. Aannemer Heijmans Woningbouw heeft nog geen contactpersoon; project bevindt zich in de ontwikkelfase.

LEUSDEN | Gegund | € 10.000.000 - € 50.000.000

Cobouw bouwberichten.nl

Maanwijk verrijst op een voormalig maïsperceel in Leusden-Zuid en wordt de nieuwe entree van Leusden. De te ontwikkelen locatie ligt aan een ecologische verbindingszone. In de gezamenlijke tuinen komt natuur uit het omliggende landschap, met inheemse plantensoorten, bloemen, (fruit)bomen en kruidenbermen. De lokale stichting De Groene Belevenis gaat helpen om dit ook bij de aanleg van de tuinen te stimuleren.

De nieuwbouwwijk bestaat straks uit 84 koopwoningen (starterswoningen, twee-onder-een-kappers, laanwoningen en levensloopwoningen) en 36 sociale huurappartementen. Woningstichting Leusden neemt de sociale woningen af. Deze diversiteit gaat volgens Ruiterkamp leiden tot een ‘levendige bewonersmix’: van starters en gezinnen tot alleenstaanden en senioren.

Molenaar & Co Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, de woningbouwtak van Heijmans gaat de bouw uitvoeren. De architect heeft zich laten inspireren door het omliggende agrarische landschap met informele erfbebouwing. Dwars door de wijk loopt de Groene Zoom, een asymmetrische laan met aan de ene kant bebouwing en aan de andere kant landschap. Maanwijk bestaat uit drie hofjes, met elk een eigen sfeer en stijl. De verschillen komen terug in de kapvormen, gevels en kleurstellingen, met bijvoorbeeld grote raampartijen aan de voorzijde. Verder komen er twee gezamenlijke binnentuinen met bijvoorbeeld een fruitboomgaard en collectieve opslagruimte voor tuingereedschap. Ruiterkamp: “Maanwijk verbindt mensen, maar dan wel op ongedwongen wijze.”

Heijmans past in elke koopwoning het GezondWonen-concept toe. Dat maakt de woning gezonder, waarbij bijzondere aandacht uitgaat naar het binnenklimaat. Bewoners kunnen de luchtkwaliteit en CO2-uitstoot in eigen huis monitoren. Op basis van verzamelde data kan de bijbehorende app je van tips en informatie voorzien. Slimme sensoren zorgen ook voor energiemonitoring en een met je buren gedeelde val-, inbraak- en brandbeveiliging. Een comfortabele en gezonde woning is een woning die met je meedenkt, stelt Heijmans.

Tevens krijgen bewoners straks toegang tot Hoplr, een online buurtplatform. Via deze app kunnen bewoners elkaar eenvoudig vinden voor een klusje, oppas of gewoon een praatje.

Groen, gezond en innovatief
Maanwijk wordt een energieneutrale wijk. Daken worden voorzien van zonnepanelen, verder wordt gebruikt gemaakt van warmte-koudeopslag in de bodem. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire bouwmaterialen. Ook deelmobiliteit is een belangrijk aspect, met elektrische deelauto’s en -fietsen.

Het wordt dus een groene, gezond en innovatieve wijk. Zo is er ook gekozen voor innovaties op het gebied van verlichting: lantaarnpalen dimmen bij geen beweging, verder komt er een slim waarschuwingssysteem in de weg die bewoners helpt veilig over te steken.

Na de zomer start de verkoop. Ruiterkamp verwacht dat in het tweede kwartaal van 2021 kan worden begonnen met de bouw, zodat in het tweede kwartaal van 2022 de eerste woningen worden opgeleverd. Heijmans blijft na op oplevering nadrukkelijk bij de wijk betrokken. “Samen met bewoners, de wijkvereniging, de gemeente en onderzoeksinstellingen willen we ervoor zorgen dat Maanwijk écht een gezonde leefomgeving wordt. Het is niet voor niets een voorbeeldproject van Heijmans. We zien het als een kans om nog beter te doorgronden wat de invloed van de leefomgeving op gezondheid is. Met als uiteindelijke doel die gezonde leefomgeving naar een nog hoger niveau te tillen.”

Plaats: Leusden
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed Midden
Ramingsgroep: 19.5 miljoen euro
salud
0
www.bd.nl/den-bosch-vught/sons-bedrij...

Sons bedrijf moet stoppen met verkoop van nagemaakte Heijmans One

SON/DEN BOSCH/ROSMALEN - Een Sonse chalethandel die de Nederlandse markt wilde veroveren met een nieuw eenpersoonshuisje is veroordeeld omdat het ontwerp vrijwel hetzelfde is als de bekende Heijmans One.

De rechter in Den Bosch oordeelde dat het er op lijkt dat de Poolse producent van de Eco-One het ontwerp van de Heijmans One bewust heeft gekopieerd. Ook het Poolse bedrijf werd veroordeeld en mag het huisje niet meer aanbieden of verkopen in Europa.

De Heijmans One van de Eindhovense architect Tim van der Grinten is het kroonjuweel van het gelijknamige bouwbedrijf met hoofdkantoor in Rosmalen. De eenpersoonswoning wordt in de fabriek gemaakt en kan in strijd me de woningnood snel worden gebouwd en neergezet voor een periode van circa tien jaar.

Maker en verkoper aansprakelijk gesteld
De huisjes zijn vooral in trek bij woningcorporaties die ze gebruiken voor het huisvesten van spoedzoekers. Sinds 2017 duiken de tiny houses overal in Nederland op. Wooninc. heeft er twintig in Veldhoven neergezet en wil er in Nuenen nog zestien plaatsen.

In het ontwerp van de Eco-One komen alle stijlele­men­ten van de Heijmans One terug

Rechtbank Den Bosch
Bedenker Tim van der Grinten vertelt dat hij eind vorig jaar werd gewaarschuwd over de presentatie van de Eco-One door het Sonse bedrijf EU Chalets Homes & Offices op een vakbeurs in Hardenberg. Bouwbedrijf Heijmans kwam meteen in actie en heeft de maker en verkoper meteen aansprakelijk gesteld voor de schade.

Omdat de producent en handelaar ontkenden dat het ontwerp was nagebootst en weigerden de ontwikkeling te staken spande Heijmans een kort geding aan.

De rechter komt tot de conclusie dat de Heijmans One een eigen kenmerkend en creatief karakter heeft. ,,In het ontwerp van de Eco-One komen alle stijlelementen van de Heijmans One terug.’’

Verkoopverbod en rectificatie
Als voorbeeld noemt de rechtbank het asymmetrische dak, de grijze zijkanten, de plek van de deur en het raam erboven en het vijfhoekige raam aan de achterkant. ,,De afwijkende elementen in het ontwerp van de Eco-One zijn te onbeduidend om tot een andere totaalindruk te kunnen leiden.’’

De rechter legde een verkoopverbod op en bepaalde bovendien dat de bedrijven een rectificatie moeten plaatsen.

Uitzonderlijke zaak
De architect en het bouwbedrijf zijn blij met de uitspraak. ,,We zijn er op tijd bij geweest’’, zegt de architect. Voor zover bij hem bekend zijn de nagemaakte huisjes nergens in Nederland neergezet. Hij kan niet inschatten of ze elders in Europa wel zijn verkocht en geplaatst.

Volgens Heijmans gaat het om een uitzonderlijk geval. Het niet eerder voorgekomen dat de Heijmans One één-op-één is gekopieerd, reageert een woordvoerder.
336 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 09:44
Koers 17,260
Verschil -0,060 (-0,35%)
Hoog 17,340
Laag 17,240
Volume 3.693
Volume gemiddeld 118.212
Volume gisteren 88.960

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront