Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Zeepbellen te koop, zeepbellen!!

53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Partout
0
Who the hell is La Garde dat zij zich ongegeneerd cq ongelimiteerd opdringt aan onze democratisch verkozen politici tijdens hun Zoom EU overleg?
Hoe dan ook, de gekkies van de Centrale Banken zijn wel zo’n beetje uitgespeeld.
De Doodzieke beurs zal gezond worden, eindelijk, dwz een bearmarket voor de komende tien jaar.
Mijn volgende voorspelling luidt dan ook: maandag dalen, en niet zo’n beetje ook..

bearishbull
1
quote:

Partout schreef op 20 juni 2020 10:51:

Mijn volgende voorspelling luidt dan ook: maandag dalen, en niet zo’n beetje ook..

Volgens mij heb je weer geld verloren en in je eigen woorden, niet zo een beetje ook.

Partout
0
Zoals hierboven gemeld: ik blijf consequent short, met ruime marges.
Het mag niet naar beneden, deze openlijk georchestreerde markt staat dalingen niet toe.
Kooigevecht, dat de gekkies van de Centrale Banken uiteindelijk zullen verliezen, met in hun kielzog de overmoedige stieren. Hoe meer men de boel blijft pamperen, hoe groter de crash wordt.
Daar is 1929 niks bij vergeleken.
Partout
0
IMF: ‘Loskoppeling aandelenmarkten en echte economie zal perverse effecten genereren’

Logo Business AM ECONOMIE
26/06/2020 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

(EPA/JIM LO SCALZO)
De loskoppeling van de aandelenmarkten en de echte economie dreigt perverse effecten te genereren. Dat schrijven twee economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een blogpost op de site van de instelling.

‘Dat sommige aandelenmarkten ondanks de covid-19 pandemie op recordhoogte noteren, wijst op een totale vervreemding van de economische realiteit. Dat kan uiteindelijk in een strenge correctie resulteren.’ Dat schrijven de IMF-economen Tobias Adrian en Fabio Natalucci in een nota, waarin ze zich verbazen over de reactie van de markten op de economische realiteit. Volgens het duo is er sprake ‘van een afwijking tussen de financiële markten en de economische perspectieven.’

Beide zeggen dat ‘investeerders op een spoedig economisch herstel rekenen, ondersteund door de snelle en duurzame steun van de centrale banken. Dat alles ondanks de steeds somberder voorspellingen van verschillende instellingen, waaronder het IMF‘. Volgens het IMF krimpt de economie dit jaar met 4,9 procent. Achteraf zullen landen een grotere schuldenberg torsen dan na de Tweede Wereldoorlog.

Pandemie legde ‘talrijke kwetsbaarheden binnen het financiële systeem bloot’

De pandemie heeft volgens het duo ‘talrijke kwetsbaarheden binnen het financiële systeem blootgelegd’. Zo neemt de schuldgraad toe en riskeren steeds meer leningen niet te worden terugbetaald. Dat kan banken in verschillende landen in problemen brengen.

Opkomende economieën worden geconfronteerd met herfinancieringsrisico’s. Ook landen die zich voor de crisis al in moeilijkheden bevonden, krijgen slecht mondjesmaat opnieuw toegang tot de financiële markten. Verder bevinden de schulden van de gezinnen en bedrijven zich op recordhoogte ten opzichte van het bruto binnenlands product (bbp).

De kloof tussen een bloeiende Amerikaanse beurs en een economische context, waarin het consumentenvertrouwen zich op een dieptepunt bevindt, dreigt op termijn tot een correctie te leiden. Daarvoor volstaat het dat investeerders van mening veranderen, waarbij het herstel op de helling zou komen te staan.

Factoren die de risico’s daarbij dreigen te vergroten zijn volgens het duo de mogelijkheid van een tweede golf besmettingen, een langere en diepere recessie dan algemeen wordt verondersteld en toenemende sociale en/of geopolitieke spanningen. Ook de verwachtingen met betrekking tot de steun van de centrale banken zou te optimistisch kunnen blijken.

Het IMF raadt overheden aan eventuele onverwachte gevolgen van hun hulpplannen goed in het oog te houden.

Source: BusinessAM
Partout
0
Na de coronacrisis, de kredietcrisis? ‘De weerbaarheid van de banken zal op de proef gesteld worden’

Logo Business AM ECONOMIE
25/06/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

Mensen wachten in de rij, met de nodige sociale afstand, voor een HSBC-filiaal in Londen. De grootste Europese bank zet miljarden opzij voor leningen die waarschijnlijk niet zullen terugbetaald worden.
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt er donderdag in een nieuw rapport voor dat het aantal particulieren en bedrijven die er niet meer in slagen om hun leningen af te betalen, wegens de coronacrisis erg groot kan worden.

‘Hoge schulden kunnen voor sommige kredietnemers onbeheersbaar worden en de verliezen als gevolg van insolventies zouden de weerbaarheid van banken in sommige landen op de proef kunnen stellen’, luidt het.

Torenhoge schuldenberg

De schuldenlast van zowel ondernemingen als huishoudens is de laatste jaren alleen maar toegenomen, benadrukt het IMF. De coronacrisis zou ertoe kunnen leiden dat die schuldenlast voor veel van hen niet meer te dragen is, waardoor ze hun kredieten niet langer kunnen afbetalen.

Die insolventies zullen de weerbaarheid van de bankensector op de proef stellen, meent het IMF. Als gevolg van de financiële crisis van 2008 hebben financiële instellingen nu wel grotere kapitaalbuffers aangelegd, waarmee ze kredietverlening kunnen ondersteunen en verliezen kunnen incasseren. Maar de toegenomen druk op de banken knaagt samen met de lage rentes wel aan de winst van de banken.

Voorts waarschuwt het IMF in zijn rapport onder meer nog voor een marktcorrectie. ‘Te midden van grote onzekerheden is er een kloof ontstaan tussen de financiële markten en de ontwikkeling van de reële economie’, zegt de instelling. Volgens het IMF heerst er een soort optimisme bij beleggers gedreven door sterke beleidsmaatregelen in de strijd tegen de coronacrisis, maar wijzen ‘recente economische data’ juist op een ‘dieper dan verwachte neergang’.
Partout
0
VS betalen anderhalf miljard dollar coronapremies uit aan overleden Amerikanen

Logo Business AM CORONACRISIS
25/06/2020 | Willem De Maeseneer | 3 min leestijd

Republikeinse en Democratische parlementsleden poseren met de wettekst van een stimuluspakket ter waarde van 2.600 miljard dollar. Bij verdeling van die steun gingen de belastingdienst en het ministerie van Financiën echter de mist in. - EPA-EFE/ERIK S. LESSER
In een poging om geld in de economie te pompen deelde de Amerikaanse regering per abuis meer dan een miljoen coronapremies uit aan burgers die al overleden zijn, in totaal voor zo’n 1,4 miljard dollar. Dat meldt The New York Times op basis van een rapport van het Amerikaanse parlementaire overzichtsorgaan.

In maart keurde het Congres (het Amerikaanse parlement) een steunpakket goed van 2.600 miljard dollar, om de economie te behoeden voor de ergste effecten van de Covid-19-pandemie.

Als onderdeel daarvan werd ook 270 miljard dollar uitbetaald aan gewone Amerikanen als een soort ‘corona-hinderpremie’.

Nu blijkt dat een aanzienlijk deel van die premies terechtkwam bij burgers die er hoegenaamd geen nut meer aan hebben: zij die het tijdelijke voor het eeuwige hebben ingeruild. Het illustreert hoe er kwistig met steun en stimuli werd omgesprongen om toch maar die economie draaiende te houden.

Hoe kon dat gebeuren?

Uit het rapport van het Government Accountability Office, de waakhond van het parlement, blijkt dat de Amerikaanse belastingdienst normaal gezien het overlijdensregister raadpleegt alvorens fiscale voordelen of subsidies uit te delen. Bij de eerste drie reeksen van de stimulibetalingen voor de coronacrisis is dat echter niet gebeurd. Het ministerie van Financiën noch de belastingsdienst achtte het nodig om de kruisverwijzing te maken met het overlijdensregister, naar eigen zeggen wegens ‘een juridische interpretatie’.

Het overzichtsorgaan doet in haar rapport als aanbeveling dat de belastingdienst ‘manieren moet vinden om ontvangers die niet in aanmerking kwamen, te informeren over hoe de premies moeten worden terugbetaald.’ Het rapport blijft op de vlakte over hoe dat moet gebeuren bij steuntrekkers die niet meer ademen, laat staan dat ze banktransacties uitvoeren.

Het rapport raadt verder aan dat de belastingdienst het overlijdensregister ter harte neemt bij toekomstige steunbetalingen, om te voorkomen dat geld van de belastingbetaler gebruikt wordt om de bankrekeningen van overledenen te spekken.

Source: New York Times
DurianCS
0
quote:

Partout schreef op 26 juni 2020 08:57:

VS betalen anderhalf miljard dollar coronapremies uit aan overleden Amerikanen

Logo Business AM CORONACRISIS
25/06/2020 | Willem De Maeseneer | 3 min leestijd

Republikeinse en Democratische parlementsleden poseren met de wettekst van een stimuluspakket ter waarde van 2.600 miljard dollar. Bij verdeling van die steun gingen de belastingdienst en het ministerie van Financiën echter de mist in. - EPA-EFE/ERIK S. LESSER
In een poging om geld in de economie te pompen deelde de Amerikaanse regering per abuis meer dan een miljoen coronapremies uit aan burgers die al overleden zijn, in totaal voor zo’n 1,4 miljard dollar. Dat meldt The New York Times op basis van een rapport van het Amerikaanse parlementaire overzichtsorgaan.
....
Het gaat dus om een zeer kleine fractie van de uitkeringen. Voor een deel zal het niet geind worden, dus nog minder en de rest komt vast goed terecht. Niets aan de hand dus.
win some...
0
quote:

DurianCS schreef op 26 juni 2020 11:48:

[...]
Het gaat dus om een zeer kleine fractie van de uitkeringen. Voor een deel zal het niet geïnd worden, dus nog minder en de rest komt vast goed terecht. Niets aan de hand dus.
Zo'n zelfde soort redenering had de belastingdienst in Nederland ook. We keren jaarlijks meer dan 7 miljoen toeslagen uit. Dat er dan bij een paar duizend iets fout gaat.... Dat is maar een zeer kleine fractie van de toeslagen. Niets aan de hand dus....
DurianCS
0
quote:

win some... schreef op 26 juni 2020 12:14:

[...]

Zo'n zelfde soort redenering had de belastingdienst in Nederland ook. We keren jaarlijks meer dan 7 miljoen toeslagen uit. Dat er dan bij een paar duizend iets fout gaat.... Dat is maar een zeer kleine fractie van de toeslagen. Niets aan de hand dus....
Ja, als het om deze verhoudingen gaat dan is er inderdaad niets aan de hand.
win some...
0
quote:

DurianCS schreef op 26 juni 2020 12:19:

[...]
Ja, als het om deze verhoudingen gaat dan is er inderdaad niets aan de hand.
Daar dacht de Tweede Kamer toch iets anders over. Ook die paar duizend mensen die door de fouten met de kinderopvangtoeslag zijn gedupeerd en wiens leven totaal op zijn kop stond dachten daar iets anders over.
bearishbull
0
bearishbull
0
quote:

Partout schreef op 27 juni 2020 16:12:

Daling van minstens 20-25% in de maak, niks aan de hand dus..
Als je dat maar lang genoeg roept krijg je een keer gelijk. Vergeet jezelf dan niet op je borst te kloppen dat je het zag aankomen.
53 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.378,49 -0,04%
 EUR/USD 1,0638 -0,31%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront