Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

ervaringen met energieleveranciers

1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
haas
0
mijn onderzoek gaat door, duurt nog wel even................

bijn alle leveranciers leveren C)2 ge3compenseerd gas
vaal lees ik dat dat dat gebeurd in China:)
maar wie/hoe zal de gekunstelde constructie controleren ?
Weet XI Ping daar ook van ,bijv:)

PS 1
volgesn Essent:
(CO2 gecompenseerd gas betekent dat uw aardgasverbruik gecompenseerd wordt door het aanplanten van bomen. Omdat bomen in staat zijn om CO2 te gebruiken en er zuurstof mee te produceren, wordt uw gasverbruik als het ware geneutraliseerd en heeft het geen invloed op het klimaat.)

PS2.
Heb mijn B&B verblijf met maandje verlengd:)
voda
0
Energieprijs voor huishoudens sinds vandaag fors naar beneden: dit zijn de verschillen

INTERACTIEVE KAART
De tarieven van variabele energiecontracten zijn sinds 1 juli fors lager. Huishoudens betalen minder om hun huis te verwarmen en verlichten nadat de leveringskosten naar beneden doken in de coronacrisis. Independer.nl brengt in kaart wat het effect daarvan is.

Stefan ten Teije 01-07-20, 20:15

Eerder werd al bekend dat Oxxio de rekening verlaagt met gemiddeld 149 euro op jaarbasis, Vattenfall haalt 112 euro van de energienota af en het tarief van Eneco daalt met 158 euro. Uiteraard afhankelijk van het verbruik van de bewoners.

Lees ook
Hét moment om over te stappen naar een andere energieleverancier: zo doe je dat
Recordaantal overstappers energie: dit zijn de populaire aanbieders

Veel mensen hebben een contract met variabel tarief, maar weten dat helemaal niet. Variabele contracten bewegen met de markt mee, maar doen dat doorgaans met vertraging op 1 januari en 1 juli. Huishoudens met een vast tariefcontract betalen gedurende de looptijd één vast bedrag per eenheid gas en stroom.

In onderstaande grafiek komt duidelijk naar voren dat vanaf vandaag de gemiddelde prijs tussen de 70 en 200 euro lager uitvalt dan in de eerste helft van 2020, afhankelijk van het type woning (is aan te passen). De vaste contracten doken in prijs al naar beneden vanaf maart, maar dat tarief geldt uiteraard alleen voor huishoudens die een nieuw contract hebben afgesloten. (welkomstaanbiedingen zijn uitgesloten).

Bron: Independer energie
Hoewel de variabele tarieven een stuk lager uitvallen dan de afgelopen zes maanden, is het bij de meeste energiemaatschappijen nog steeds goedkoper om een vast tariefcontract af te sluiten. Dat is terug te zien in het gemiddelde tarief in de grafiek. Heb je al een vast energietarief maar wil je kijken of het toch mogelijk is om over te stappen? Vul de kaart hieronder dan in om te zien hoe hoog de boete ongeveer uit zou vallen.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/wonen/energieprijs-voor-hui...
haas
0
is geen reclame,maar ...........

sinds deze week kunt u bij ww.gaslicht.com (van Bennie W. uut Groningen):) er voor kiezen als u géén biomassa-energie wenst:):) Lang leve Bennie:0
haas
0
Zonnepaneel-eigenaar kreeg gemiddeld €60 te weinig
Door REDACTIE DFT GELD

21 jul. 2020 in GELD

AMSTERDAM - Zo’n 20.000 huishoudens hebben de afgelopen twee jaar jaarlijks gemiddeld €60 te weinig teruggekregen voor stroom die zij met hun zonnepanelen hebben opgewekt.

www.telegraaf.nl/financieel/197900844...
haas
0
Nieuws 6 aug 2020

Zonnepanelen leveren meer op dit jaar
Het is een goed jaar voor zonnepanelen. Door het extreem zonnige voorjaar lag de opbrengst van panelen hoger dan gemiddeld. Dat meldt energiebedrijf Essent op basis van berekeningen.
Van januari tot en met juli steeg de opbrengst van de panelen met ruim 20% in vergelijking met dezelfde periode van het langjarig gemiddelde en 11% ten opzichte van het gemiddelde van de laatste vier jaar.

Zonuren
De maanden maart, april en mei profiteerden van gemiddeld bijna de helft meer zonuren. Het aantal zonuren in april was zelfs bijna 60% hoger dan normaal. De maand mei genereert de laatste vier jaar structureel meer zonuren en wordt daardoor steeds belangrijker voor de opbrengst van zonnepanelen, aldus Essent.

Panelen leveren steeds meer op
Vanaf 2016 leveren zonnepanelen steeds meer op, van gemiddeld € 526 naar € 589 per jaar. Volgens de voorlopige berekeningen moeten zonnepaneelbezitters dit jaar gemiddeld zo’n € 604 besparen op de jaarlijkse energierekening. Alleen in 2018 was dat meer, met € 630.
haas
0
wat gaat dat kosten ,grotere elektriciteitsnetwerken ? de rekening van TENNET + netwerkbeheerders ?
======================================================
Extreme stijging stroomverbruik door airco’s en ventilatoren

Tijdens de hittegolf is meer stroom verbruikt dan in de periode ervoor, waarschijnlijk doordat meer airco’s en ventilatoren zijn aangezet. Volgens energiebedrijf Essent steeg het dagelijks stroomverbruik met maximaal 30 procent, ongeveer 10 procent meer dan normaal tijdens een hete periode.

Binnenlandredactie 15-08-20, 10:04 Laatste update: 15:51

=============================================
Noodmaatregel
In Californië kampen ze overigens ook met extreme stijging van het energieverbruik door het massaal gebruik van ventilatoren en airco’s om de hitte te verdrijven. Maar daar hebben de autoriteiten wel een heel draconische maatregel genomen om het energieverbruik binnen de perken te houden.

De Californische toezichthouder op de stroomvoorziening, de CISO, heeft besloten om de stroomtoevoer af en toe uit te zetten. Gisteravond is men begonnen met het roulerend en plaatselijk afsluiten van de voorziening. In totaal zaten naar schatting twee miljoen Californiërs soms wel anderhalf uur zonder stroom. Bijna niemand was volgens Californische media van tevoren op de hoogte gesteld van de blackouts. Volgens de CISO gaat het om een noodsituatie.

volledige tekst:
www.destentor.nl/binnenland/extreme-s...
haas
0
Struikelblok
ENCO, gespecialiseerd in nucleaire energie, heeft in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek gedaan naar de opties en beperkingen voor kernenergie in Nederland voor 2040. Het kostenplaatje is politiek een van de belangrijkste struikelblokken. De Algemene Rekenkamer wees minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) eerder ook al terecht voor zijn ’claim’ met subsidieloze windmolenparken op zee.

Onjuist, zo stelt de waakhond, want netbeheerder TenneT draait op voor mega-investeringen om de parken aan te sluiten op het stroomnet. Daarbij wordt gebruikgemaakt van subsidies die consumenten en bedrijven betalen door een belasting op de energienota.

www.telegraaf.nl/nieuws/716657806/ond...
haas
0
60 miljard voor een stroomkabel op zee, dat is een investering per huishouden(-aansluiting) van €7700. Komt erbij, het is niet de enige kabel voor je netkosten.
Als de Overheid dit betaalt, dan moeten wij de Overheid betalen.
Met maar een beetje rente, onderhoud en afschrijving in 30 jaar wordt dat per huishouden al gauw €35/mnd extra voor dat ene kabeltje. Dit komt bovenop van m'n huidige stroomrekening van ~€25/mnd zonder zonnepanelen.

Als je de piekwindstroom in waterstof wilt omzetten moet de waterstoffabriek op die piekcapaciteit worden berekend. Dat wordt dus ook een dure oplossing omdat die sporadisch tot inzet komt.

===============================================================================

BP is van plan om tegen 2030 het definitieve investeringsbesluit te hebben genomen over 50 gigawatt aan koolstofarme energiecapaciteit en jaarlijks 500 terawattuur aan stroom te verhandelen. Zonne-energie zal volgens de topmannen cruciaal zijn om het razendsnelle groeitempo van BP te bereiken. ‘Het is relatief snel te installeren en neemt slechts 18 maanden in beslag van concept tot constructie’, aldus Sanyal. ‘Dat is veel sneller dan enorme offshorewindparken, die een decennium kunnen duren om te plannen en te bouwen.’

Door Edwin van Gastel, Marco de Jonge Baas

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
haas
0
hoe ziet mijn energie facuur er uit in 2030 : coolblue geeft wat aanwijzingen:

Hoeveel energie verbruikt een kookplaat?
Momenteel is het goedkoper om te koken op gas, maar de toekomst ligt toch echt bij elektrisch koken. Dit gaat niet alleen beter zijn voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. In dit artikel leg ik je uit hoeveel energie elk type kookplaat gebruikt en wat de verwachte kosten hiervoor zijn.

Belasting op gas stijgt, kosten elektriciteit dalen
Touch systeem kookplaat
Een gaskookplaat is momenteel het goedkoopste, maar dit zal rap gaan veranderen. Met het klimaatakkoord verwachten deskundigen een belastingstijging van 75% op gas. Bij elektriciteit zal er juist een belastingdaling plaatsvinden. In 2030 is het goedkoper om een inductie kookplaat te gebruiken dan een gaskookplaat. Keramisch koken is ook flink in kosten gedaald, maar nog steeds het duurste alternatief.

meer info:
www.coolblue.nl/advies/verbruik-kookp...
haas
0
289 000 Haushalte ohne Strom

Der Lieferant darf den Strom in der Grundversorgung erst abstellen, wenn der Kunde mit mindestens 100 Euro in Zahlungsverzug ist
Foto: marcus_hofmann - Fotolia

Teilen
Twittern
per Mail versenden
veröffentlicht am
07.10.2020 - 09:01 Uhr
Wegen unbezahlter Rechnungen ist in Deutschland im vergangenen Jahr rund 289 000 Haushalten der Strom abgestellt worden.

Das hat die Bundesnetzagentur für ihren neuen Monitoringbericht zum Energiemarkt ermittelt.

Im Vergleich zu 2018 ist die Zahl der Stromsperren um etwa 7000 gesunken. Das ist der niedrigste Stand seit Beginn der Erhebungen im Jahr 2011, wie aus einem Auszug des Berichts hervorgeht.
haas
0
het is toch van de zotte ?
T-mobile heeft glasvezel aangelegd in 'n wijk
Wil, KPN daar ook nog glasvezel aanleggen:):)
============================================

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf T-Mobile heeft een rechtszaak aangespannen met de eis dat de gemeente Den Haag de graafvergunning intrekt voor KPN om in de Haagse wijk Regentessekwartier een glasvezelnetwerk aan te leggen. T-Mobile heeft daar namelijk een eigen netwerk aangelegd en het tweede netwerk van KPN zou daarom onnodig zijn. Bovendien vindt T-Mobile dat de concurrentie wordt tegengewerkt.

In de wijk Segbroek, waar het Regentessekwartier onderdeel van uitmaakt, werd vorig jaar door T-Mobile samen met vastgoedinvesteerder Primevest Capital Partners een netwerk voor 33.000 huishoudens aangelegd waarvan alle concurrenten, zoals ook KPN, tegen "aantrekkelijke" tarieven gebruik kunnen maken. KPN is tot nu toe niet ingegaan op de herhaalde uitnodiging hiertoe, zegt T-Mobile.

T-Mobile stelt dat de manier van aanleg van het netwerk door KPN veel meer beslag legt op de beschikbare ondergrondse openbare ruimte dan noodzakelijk, waardoor onderhoud en nieuwe aansluitingen worden bemoeilijkt en onnodig kostbaar worden. Dat bedreigt de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten van T-Mobile in deze wijk. Daarnaast zijn er genoeg gebieden in de rest van Nederland waar de aanleg van glasvezel veel meer gewenst is, aldus T-Mobile.

Commerciële belangen

"Dubbel aanleggen, of het dreigen daarmee, wordt door KPN ingezet om glasvezelinitiatieven van concurrenten te frustreren. Hier spelen alleen commerciële overwegingen een rol, maar het is op geen enkele manier in het belang van de consument. Er zijn nog zoveel plekken in Nederland waar consumenten verstoken zijn van supersnel internet. Wij leggen alleen maar glasvezelnetwerken aan op plekken waar het nu nog niet ligt. Ik roep onze concurrenten op dit ook te doen. Laat KPN dat ook gaan doen, in het belang van alle Nederlanders die juist in deze tijden aan het thuiswerken zijn", verklaart Søren Abildgaard, topman van T-Mobile Nederland.
haas
0
Wat bepaalt de gasprijs?
De Europese gasprijzen zijn sterk afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. Ook het weer en de transportkosten spelen een belangrijke rol. In Zweden bijvoorbeeld, gaat bijna een derde van de kosten op aan transport en netwerkbeheer. Dat komt vooral vanwege de grote afstanden dat het gas in het land moet afleggen.

Opvallend in Nederland is het aandeel van de gasrekening dat bestaat uit heffingen. In geen enkel ander land is het procentuele aandeel zo hoog als bij ons. Volgens een recente peiling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bestaat 53,2 procent van de gasrekening uit energiebelasting en btw.

De belasting ligt bij ons zo hoog, omdat de regering ingrijpende maatregelen neemt om het gasverbruik van de bebouwde omgeving terug te dringen. Door hogere belastingen op gas en subsidies op isolatie en duurzame verwarming wil de overheid per 2050 een aardgasvrij Nederland realiseren.

Stroom
In Nederland betaalt men gemiddeld 0,23 euro per kWh stroom. Dat is 28 procent meer dan het gemiddelde in de rest van de onderzochte Europese landen. Het gemiddelde Europese stroomtarief ligt op 0,18 euro per kWh.

meer info en grafieken over EU landen:
www.energievergelijk.nl/nieuws/nederl...,61%20cent%20per%20kubieke%20meter.
[verwijderd]
0
De gasprijs heeft in Nederland op de eindafrekening helemaal niks met de gasprijs te maken. Je betaalt de olieprijs in dollars, is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.
jonas
1

Mag ik dit Just even corrigeren met respect voor de feiten. De gas en electrarekening bestaat voor ca de helft uit groene heffingen en heeft dus meer te maken met groene hobbys dan echte kosten.

"De gasprijs heeft in Nederland op de eindafrekening helemaal niks met de gasprijs te maken. Je betaalt de olieprijs in dollars, is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven."

Just je zit hier toch niet propaganda te bedrijven voor een of ander Groen clubje? Beter is het dan toch je wat beter te verdiepen in inhoud.

Groet, Jonas
[verwijderd]
0
www.essent.nl/kennisbank/stroom-en-ga...

niemand op de hele wereld weet meer van fossiele energie dan just10. ik knip en plak de hele dag.

Gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs
De energieprijzen zijn gekoppeld aan de olieprijs, omdat olie en gas vaak tegelijkertijd worden gevonden. Naast een oliebron wordt ook vaak een gasbel ontdekt en andersom. Er is zelfs wettelijk vastgelegd dat deze prijzen aan elkaar gekoppeld zijn. De prijs van olie wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid olie die wereldwijd nog voorradig is en de verwachte vraag naar olie in de toekomst. Politieke onrust in de olieproducerende landen heeft eveneens een invloed op de olieprijs. Als de olieproductie door politieke spanningen of minder opbrengst uit een bepaalde bron daalt, dan stijgt de olieprijs. Ook de gasprijs in Nederland zal dan na verloop van tijd meestijgen.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 12 oktober 2020 11:12:

Opvallend in Nederland is het aandeel van de gasrekening dat bestaat uit heffingen. In geen enkel ander land is het procentuele aandeel zo hoog als bij ons. Volgens een recente peiling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bestaat 53,2 procent van de gasrekening uit energiebelasting en btw.

Je betaalt helemaal niet de gasprijs. Je betaalt de olieprijs in $.
[verwijderd]
0
Zalm: hoge olieprijs spekt staatskas niet
(Novum) - De staatskas wordt niet gespekt door de hoge olieprijs. Dat zei minister van Financiën Gerrit Zalm (VVD) vrijdag in zijn rol als vice-premier op de wekelijkse persconferentie na de ministerraad.

16 september 2005, 20:42
Hoewel het kabinet meer inkomsten ontvangt uit aardgasbaten, worden deze teniet gedaan door de hogere olieprijs. De prijs van aardgas is namelijk gekoppeld aan die van olie. Hoge olie- en aardgasprijzen zijn slecht voor de economie, omdat daardoor de inflatie hoger wordt en de werkloosheid oploopt. Volgens Zalm heffen de voordelen van de extra aardgasbaten en de nadelige economische effecten elkaar op.

Het kabinet heeft wel de intentie om het verlies aan koopkracht te compenseren als de olieprijzen onveranderd hoog zullen blijven. "Maar daar moet dan wel ruimte voor zijn", zei Zalm.

In november maken de energieleveranciers de nieuwe rekeningen op. Dan zal blijken wat het effect van de olieprijzen is op de energienota's van de consument. Dat is volgens Zalm het moment om te zien of het kabinet moet ingrijpen. "Als het dan nodig zal blijken, gaan we kijken wat we kunnen compenseren om extra koopkrachtondersteuning te realiseren".
haas
1
www.gaslicht.com
voor wat de burger in rekening wordt gebracht voor levering gas en elektriciteit

PS @ just10: ja, wij weten wel dat de gasprijs wordt bepaald door de olieprijs.

Volgens FD dit voorjaar is de gasprijs waarmee wordt gerekend in NL 4-6 centen per m3
Inkoopprijs voor de energiebedrijven die o.a. elektriciteit opwekken (met vnl gas in NL)

PS: de energiekosten voor de burger worden voor meer dan 50% bepaald door tax-heffingen van DenHaag.De komende 10 jaren gaan die invloed uitoefenen

Bij: NU 1e 527 euro op elektriciteit korting. In 2021 is dat 558
BIj gas vindt het omgekeerde plaats: de overheid vraagt steeds meer tax op gasverbruik
haas
0
gasloos en geldloos! Langleve de Groene Kmerr ?
mss ook maar energiearmoede-toeslag starten ?
===============================================
‘Energiearmoede groeit in Nederland’
Het aantal mensen dat de energierekening niet kan betalen, dreigt te verdubbelen. Dat meldt Trouw op basis van een onderzoek van bureau Ecorys. Ruim 650.000 huishoudens kunnen hun maandelijkse energierekening niet of nauwelijks betalen.

Binnenlandredactie 08-11-19, 06:48 Laatste update: 07:29
www.ad.nl/binnenland/energiearmoede-g...

energiearmoede.nl/
1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,13  -6,23  -0,72%  09:50
 Germany40^ 17.656,40 -1,01%
 BEL 20 3.799,18 -0,72%
 Europe50^ 4.894,11 -0,86%
 US30^ 37.576,16 -1,15%
 Nasd100^ 17.271,70 -1,58%
 US500^ 4.984,83 -1,28%
 Japan225^ 37.225,98 -2,04%
 Gold spot 2.388,09 +0,37%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,95 +1,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,04%
Vopak +1,20%
Heineken +1,07%
AZERION +0,84%
Flow Traders +0,61%

Dalers

Aegon -3,33%
ADYEN NV -2,55%
INPOST -2,45%
AMG Critical ... -2,45%
B&S Group SA -2,44%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront