Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rabobank: Het moest van DNB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 23 okt Box-3-plannen vinden geen draagvlak onder beleggers 9
  2. 19 okt Doe mee aan de Box 3-enquête! 10
  3. 18 okt 7 duidelijke bezwaren tegen de voorgestelde Box 3-belasting

Reacties

98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 2 juli 2020 16:25
    quote:

    noos schreef op 2 juli 2020 15:42:

    Een koper van aandelen koopt ook opgebouwd dividend, slap verhaal.

    Nee hoor. Dat kan in de prijs van het aandeel verwerkt zijn (hoeft niet, hangt van de stemming op de beurs af), maar als ik 1 dag vóór de ex div-datum een aandeel Hutsemeyer koop, dan hoef ik de verkoper niet bijna het hele dividend te betalen dat ik de volgende dag ga krijgen. Bij de Rabo-certificaten en bij obligaties moet ik dat wel.
  2. wittedewith 2 juli 2020 16:56
    Als Rabo Certificaathouder kan je toch bij financiel noodweer door het missen van rentevergoeding, nu een deel van je Certificaten belang verkopen? Dit tegen een hogere koers dan op de laatste handelsdag voor het vergoedingsbesluit. Sterker nog, je hebt 6 maanden gemis vergoeding er ook uit.
  3. Wiebel draaier 2 juli 2020 17:03
    Het is een illustratie van de verwording van de banken tot uitvoeringsorganen van overheidsbeleid. Dit geldt niet alleen voor deze kwestie maar ook voor het niveau dat als reserves moet worden aangehouden, de opdracht het witwassen te bestrijden en het salarisbeleid c.q. bonusbeleid. Wat heb je daar als verschaffer van risicodragend vermogen nog te zoeken.
  4. [verwijderd] 2 juli 2020 17:26
    Hierboven wordt gezegd: wel hoog rendement willen ontvangen maar niet de risico's willen accepteren.

    Daarvan is echter geen sprake. Het risico wordt gevormd door ondernemingsresultaat. Niet door een toezichthouder. Althans niet tot begin 2020....

    Dat Draijer (Nomen est Omen) eerst claimt zélf te hebben besloten tot meedoen met de beursgenoteerde banken en daarna zijn CFO laat zeggen dat het moest van DNB is heel kwalijk. Want hoe kan ik de man nog geloven? Zo werkt hij toch zélf complottheorieën in de hand? McKinseyanen willen altijd sterk lijken (uitzondering Pieter Winsemius). Er was geen transparantie. Duidelijk bewijs dat een certificaathouder geen aandeelhouder is. Wij kunnen immers het bestuur niet wegstemmen.

    De certificaten zijn gepromoot, gehanteerd en geregistreerd als obligaties. If it looks like a duck, quacks like a duck and swims like a duck....

    Knot mag Rabo niet dwingen tot rente-onthouding van obligaties die beursgenoteerd zijn. Dat heeft hij ook niet gedaan bij andere obligatie-uitgevers. Zowel Knot als Draijer hebben m.i. een grote fout gemaakt. Een handeling die door onze rechtsprekende macht moet worden getoetst. Jurisprudentie is beter dan een tijdelijk compromis.
  5. theo.vos 2 juli 2020 17:33
    Rabo heeft de afgelopen jaren elk jaar 1 miljard euro toegevoegd aan de reserves/voorzieningen. En dat op een regulier resultaat van circa 2 miljard. Circa de helft van het resultaat wordt toegevoegd aan de reserves; die dan ook torenhoog zijn. In 2020 wordt vanwege corona rekening gehouden met een toevoeging van 2 miljard euro aan de reserves en voorzieningen. Interessant is dan ook om hoeveel afschrijving het gaat ten laste van de reserves. Dat is een ander verhaal. Eerste half jaar 2020 valt die afschrijving reuze mee; is zelfs lager dan in gewone tijden en dat komt voornamelijk door suppletie van de Nederlandse Staat. Ik sluit zelfs niet uit dat van de 2 miljard aan toevoeging reserves een groot deel overblijft op de Balans omdat de echte afschrijvingskosten beduidend lager zullen uitvallen per ultimo 2020. Dus geen enkele reden om de certificaathouders van hun inkomsten te beroven.
  6. van den Goorbergh 2 juli 2020 17:54
    Rabobank certificaathouders nemen weldegelijk een risico. De waarde van een certificaat kan ook dalen wat nu het geval is. En neem van mij aan, deze koersdaling is echt niet alleen ontstaan door het corona gebeuren maar ook door het besluit voorlopig geen rente meer te betalen. Er is ook geen sprake van een dividend uitkering want we hebben het hier over een vast rente van 6,5%. Ik heb nog nooit over ontvangen dividend gelezen als het over Rabobank Certificaten gaat. Er is geen reden om het niet uit te keren. Het is een sterke gezonde bank.
  7. Richzed 2 juli 2020 21:21
    Het storneren van mijn reeds uitgekeerd couponrente op zondag 29 maart is een schande!
    Temeer omdat dit samenviel met het optreden van Wiebe Draijer op zondag 29 maart bij Buitenhof; een uitzending waarin hij letterlijk zei: 'de kapitaalbuffers zijn enorm' en 'de liquiditeitsbuffers zijn enorm'.
    (tegelijkertijd werd mijn couponrente teruggeboekt!)
    Je maakt mij niet wijs dat hij niet op de hoogte was op dat moment.
    Waarom dan toch nog zo'n opmerking plaatsen??
    (als hij toen niet op de hoogte was, dan heeft de Rabobank een heel ander probleem!)
    Oh ja, ik heb niet begrepen dat alle rentebetalingen op Rabo obligaties zijn gestaakt.
    Of heeft de Rabo geen obligaties uitstaan??


  8. kar 3 juli 2020 07:59
    vraag mij af of betaalde opgelopen rente bij koop en nu bij verkoop geen opgelopen rente van de verkoper ontvangen geen diefstal is.
    in mijn geval: net voor besluit certificaten weer gekocht, met opgelopen rente, reeds de certificaten weer verkocht maar geen opgelopen rente bij verkoop. waar is de betaalde rente bij koop? door het putje! ik vind dit als diefstal aanvoelen.
98 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links