Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Chiddix
0
quote:

winx09 schreef op 4 juli 2020 12:13:

[...]

Ook in het geval van de mobiele airco geldt de wet van behoud van lucht. Als er lucht buiten het huis geblazen wordt, trek je of je huis vacuüm, of wordt er van buiten het huis (door kieren etc) "verse" buitenlucht aangevoerd. Uit persoonlijke observatie kies ik voor de laatste optie.
Dus een mobiele airco met afvoerslang naar buiten ververst wel degelijk de lucht in de te koelen ruimte, dit in tegenstelling tot de spilt airco waarbij de warmte via een een gesloten gas systeem wordt afgevoerd.

Zijn er overigens al studies waaruit blijkt wat de afdoding van Covid is op basis van bv UV (tijd x dosis), Temperatuur (tijd x temp), Filters .... Oftewel hoe maak je luchtcirculatie veilig. Als filters voldoende zouden werken op de lange termijn dan is dat meest voor de hand liggend want UV en verhitting lopen tegen capaciteits- problemen aan (al liggen hier wel innovatieve kansen!).

cheers

Algemeen: vermijd verluchtingssystemen met gerecycleerde lucht tijdens corona(bron:REHVA). Las een paar zinnen over een test. In een test met ventilatie bleek, dat het aantal aerosolen halveerde binnen 30 sec.
Airco maak je veilig met ventilatie. China kwam eerder met een bericht , dat airco in een restaurant mensen had besmet. Na nader onderzoek zei men, er werd onvoldoende verse lucht aangevoerd. De ventilatie was onvoldoende of slecht.
Gouden tip de Hond: ventilatie en hoge luchtvochtigheid.
Ed Verbeek
0
quote:

gokker schreef op 4 juli 2020 13:00:

Bolsonaro kan van geluk spreken dat in Nederland iemand leeft die het allemaal snapt.
Ik dacht al: die gokker snapt het niet :-)
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 4 juli 2020 12:54:

En hier het onderzoek dat De Hond aanhaalt over Brazilië: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

Interessant:
(op zoek naar patronen in griepgolven in (sub)tropische gebieden):

"A possible explanation for why the [influenza] wave starts in Ceará [= in het Noorden van Brazilië = tropisch klimaat ] is the rainy season spanning from March to May, peaking around week 15. It is true that influenza is associated with cold and dry climate in temperate regions, but little is known in places where it never gets cold. "
..
"No single environmental factor has been shown to be the driver: in India, Chadha et al. [22] mention the rainfall; in China, ]temperature, hours of sunshine[, and maximum rainfall [15] appears to have important relationships to the disease spread."
voda
0
Catalonië grendelt Segria af na nieuwe corona-uitbraken

Catalonië heeft besloten om de regio Segria af te sluiten, nadat er nieuwe coronagevallen zijn opgedoken. Dat heeft de regering van de Spaanse provincie zaterdag bekendgemaakt.

De bijna 184.000 inwoners van de regio zijn een uur voor de lockdown op de hoogte gesteld van de nieuwe maatregelen.

De maatregelen volgen op een stijging van het aantal coronabesmettingen in de regio. De Catalaanse president Quim Torra sprak op de persconferentie van een 'moeilijke' maar noodzakelijke beslissing.

Volgens het Catalaanse ministerie van Gezondheid zijn er zeker 4.040 besmettingen in Lleida, waar Segria deel van uitmaakt. Dat is een stijging van 60 ten opzichte van donderdag. De uitbraken concentreren zich volgens lokale media rondom een fruitteler, verzorgingstehuis en daklozenopvang.

Segria, gelegen in het noordoosten van Spanje, is de eerste Spaanse regio die weer een lockdown invoert sinds het land verregaande versoepelingen had doorgevoerd op 21 juni.

Corona laait op in Duitsland en VK
Twee weken geleden besloten de autoriteiten in Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen al de versoepelingen van de lockdown voor inwoners van Gütersloh en omgeving terug te draaien. Daar vond een grootschalige virusuitbraak plaats bij een vestiging van vleesverwerker Tönnies. De regio Gütersloh telt ongeveer 370.000 inwoners.

Ook in het Verenigd Koninkrijk lijkt het virus weer op te laaien. In de Britse stad Leicester sturen beleidsmakers aan op nieuwe maatregelen, nadat er afgelopen maandag weer nieuwe besmettingen waren geregistreerd.

Nieuwe wetgeving is volgens de BBC in de maak. Als burgers en bedrijven zich niet aan de nieuwe regels houden, riskeren zij een boete van £3.200, omgerekend €3.550.

fd.nl/economie-politiek/1350114/catal...
Ed Verbeek
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 4 juli 2020 13:28:

[...]
Interessant:
(op zoek naar patronen in griepgolven in (sub)tropische gebieden):

"A possible explanation for why the [influenza] wave starts in Ceará [= in het Noorden van Brazilië = tropisch klimaat ] is the rainy season spanning from March to May, peaking around week 15. It is true that influenza is associated with cold and dry climate in temperate regions, but little is known in places where it never gets cold. "
..
"No single environmental factor has been shown to be the driver: in India, Chadha et al. [22] mention the rainfall; in China, ]temperature, hours of sunshine[, and maximum rainfall [15] appears to have important relationships to the disease spread."
Volgens dat onderzoek dat De Hond aanhaalde over Brazilië: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...
lopen de griepgolven in Brazilië door tot en met week 27. Dat is deze week.

Het aantal nieuwe corona doden in Brazilië is nu al lager dan de piek op 23 juni,
en in de lijn van bovenstaand onderzoek verwacht ik dat het verder terug blijft lopen.

bron: 7-daags voorschrijdend gemiddelde in www.worldometers.info/coronavirus/cou...
luchtschip
0

De Hond vindt dat er overal Corona proof gebouwen moeten zijn door in alle gebouwen Corona proof ventilatie te eisen. Deze moet er voor september/oktober zijn om een nieuwe corona griepgolf in de kiem te smoren.

Over corona proof gebouwen minuut 23:00 tot einde 35:35 minuut
www.youtube.com/watch?v=3QsfQ2se0-o

Vanaf minuut 23:00 minuut art het over corona proof gebouwen.

Van Galen(interviewer ) vraagt :
moeten de mensen niet op de barricaden om Corona proof gebouwen te eisen?

De Hond :
Er moet een campagne komen om corona proof (middels goede ventilatie) gebouwen te bewerkstelligen
Er moet een corona proof stempel komen
De beheerder van een gebouw moet zijn eigen verantwoordelijkheid nemen

vanaf 28;00 minuut kritiek ophef RIVM
Die zegt dat aerosols geen rol spelen.
Op de Diamond Princess Cruise boot was het airco systeem niet de oorzaak van de uitbraak.

Dus concludeert het RIVM, dat er geen reden is een corona proof ventilatie te bewerkstelligen.

vanaf 31:00 minuut
de Hond roept alle Nederlanders op, wanneer het RIVM geen maatregelen neemt, te eisen dat er een Corona proof delta plan ventilatie komt.

de Hond , ja ., ik kan stellen de RIVM speelt met levens

In een gesprek met het RIVM, zei het RIVM, dat de Hond er slechts een detail uithaalt en dit uitvergroot.Terwijl het RIVM integraal naar de besmetting kijkt en alle aspecten in overweging neemt.

luchtschip
0

Maurice de Hond en corona pro0f gebouwen voor de komende griepgolf die start november/december

Wanneer Maurice de Hond het niet lukt het RIVM van de noodzaak van corona proof gebouwen met wetenschappelijke argumenten te overtuigen.

Dan maar op de andere manier.
Bespeel het volk en zet het volk op tegen het RIVM.
Eerst zijn praatjes op Cafe Weltschmerz.

Maar nu komt hij met een "onschuldige" opinie peiling :

Peil.nl :
pbs.twimg.com/media/EcEzzDnXkAMprlj?f...
Er is discussie over de rol die ventilatie en ventilatiesystemen in gebouwen speelt bij het verspreiden van het virus.Er is voorgesteld voor een aanpak waarbij alle ventilatie systemen in gebouwen worden gecontroleerd en Corona proof zullen worden gemaakt voor de winter aanbreekt.

Vindt U dat alle systemen in gebouwen gecontroleerd moeten worden en Corona proof moeten worden gemaakt, of is dat niet zo nodig?

Keuze 1
Ik vind wel dat dit moet gebeuren

Keuze 2
Ik vind dat dat niet zo nodig is

Keuze 3
weet niet/geen antwoord

einde peiling

Hier de kritiek van Pepijn van Erp op de hond's actie om het publiek voor zijn karretje r=te spannen tegen het RIVM :

De Hond bedoelt eigenlijk: "ik vind ventilatie het allerbelangrijkst en kan een meerderheid in mijn peiling goed gebruiken als argument tegen het RIVM"

twitter.com/pjvanerp/status/127936095...

leek2018
0
quote:

josti5 schreef op 4 juli 2020 12:24:

[...]

Zeker: dat verlies van het korte geheugen is een drama-op-zich.
Anderzijds: je kunt er óók gebruik van maken.
Zo bracht ik altijd bij mijn bezoekjes aan mijn schoonmoeder dezelfde foto van haar kleindochter mee, toonde die aan haar, waarop zij stralend reageerde: 'wat een lief meisje!'
Een minuut later liet ik haar dezelfde foto zien, waarop zij even stralend reageerde.
En zo kon ik haar een uur lang laten stralen, door tientallen keren dezelfde foto te tonen.
Geen dág welzijn, geen herinnering aan een leuke foto, maar wél een uurtje stralen en welzijn...
En ja: dan bleven er nog wél 23 uren over...
Vreselijk.
Anderzijds: lichamelijk een wrak worden door een herseninfarct, van de ene dag op de andere 100% afhankelijk worden, in een verpleeghuis terechtkomen en 100% nog geestelijk in orde, zoals mijn moeder is overkomen, is óók een drama.
Ik weet nog steeds niet, wat erger is...

Een gemeen vraagje of opmerking: Dat uurtje stralen van je schoonmoeder is dat geluk voor je schoonmoeder of voor jou dat je goed bezig bent. Dat uurtje is voor haar na een minuut weer vergeten, maar jij kan er weer op teren tot je volgende bezoek. een soort zelfbevrediging. En wat je laatste opmerking betreft zou ik zeggen, zou het overlijden door Corona geen goede oplossing zijn.
Geen gezeik mbt al of niet vrijwillige en niet geaccepteerde euthanesie.Het klinkt misschien allemaal ongevoelig van mijn kant. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat nabestaande zichzelf centraal en als slachtoffer zien en niet de persoon in kwestie..
leek2018
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 4 juli 2020 12:43:

[...] Corona vergelijken met het 'gewone jaarlijkse griepseizoen kan natuurlijk altijd :-)

Maar ik schreef daar zelfs ook niet dat corona het 'gewone jaarlijkse griepseizoen' volgt.
Ik schreef daar slechts dat de de afname van de besmettingen "net zo goed gewoon door het 'einde griepseizoen' '[kan] komen. (event. geholpen door het niet meer plaatsvinden van superspreading events)"
Zie je het verschil?
:-)
Gezien de nog steeds toename van besmettingen is het verhaal van superspreads toch al lang achterhaald.
[verwijderd]
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 4 juli 2020 13:54:

[...]Volgens dat onderzoek dat De Hond aanhaalde over Brazilië: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...
lopen de griepgolven in Brazilië door tot en met week 27. Dat is deze week.
Nou daar lijkt het inderdaad op
Bijlage:
rationeel
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 3 juli 2020 21:18:

[...]En ca. 80% van de Amerikanen gelooft nog in dat EEUWIGE leven :-)
ropercenter.cornell.edu/paradise-poll...
Dat is wel heel erg veel.
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 4 juli 2020 15:00:

[...]

Nou daar lijkt het inderdaad op, ten tweede

Bijlage:
leek2018
0
quote:

luchtschip schreef op 4 juli 2020 14:45:

Maurice de Hond en corona pro0f gebouwen voor de komende griepgolf die start november/december

Wanneer Maurice de Hond het niet lukt het RIVM van de noodzaak van corona proof gebouwen met wetenschappelijke argumenten te overtuigen.

Dan maar op de andere manier.
Bespeel het volk en zet het volk op tegen het RIVM.
Eerst zijn praatjes op Cafe Weltschmerz.

Maar nu komt hij met een "onschuldige" opinie peiling :

Peil.nl :
pbs.twimg.com/media/EcEzzDnXkAMprlj?f...
Er is discussie over de rol die ventilatie en ventilatiesystemen in gebouwen speelt bij het verspreiden van het virus.Er is voorgesteld voor een aanpak waarbij alle ventilatie systemen in gebouwen worden gecontroleerd en Corona proof zullen worden gemaakt voor de winter aanbreekt.

Vindt U dat alle systemen in gebouwen gecontroleerd moeten worden en Corona proof moeten worden gemaakt, of is dat niet zo nodig?

Keuze 1
Ik vind wel dat dit moet gebeuren

Keuze 2
Ik vind dat dat niet zo nodig is

Keuze 3
weet niet/geen antwoord

einde peiling

Hier de kritiek van Pepijn van Erp op de hond's actie om het publiek voor zijn karretje r=te spannen tegen het RIVM :

De Hond bedoelt eigenlijk: "ik vind ventilatie het allerbelangrijkst en kan een meerderheid in mijn peiling goed gebruiken als argument tegen het RIVM"

twitter.com/pjvanerp/status/127936095...

Corona proof, klimaat neutraal. We blijven maar denken dat we de natuur ed kunnen beheersen. Over een paar jaar worden we misschien wel getijsterd door een virus, die juist goed gedijt bij al die airco-maatregelen.
josti5
0
quote:

leek2018 schreef op 4 juli 2020 14:49:

[...]
Een gemeen vraagje of opmerking: Dat uurtje stralen van je schoonmoeder is dat geluk voor je schoonmoeder of voor jou dat je goed bezig bent. Dat uurtje is voor haar na een minuut weer vergeten, maar jij kan er weer op teren tot je volgende bezoek. een soort zelfbevrediging. En wat je laatste opmerking betreft zou ik zeggen, zou het overlijden door Corona geen goede oplossing zijn.
Geen gezeik mbt al of niet vrijwillige en niet geaccepteerde euthanasie.Het klinkt misschien allemaal ongevoelig van mijn kant. Maar ik krijg steeds meer het gevoel dat nabestaande zichzelf centraal en als slachtoffer zien en niet de persoon in kwestie..
Vanzelfsprekend: geluk voor mijn schoonmoeder, niks 'zelfbevrediging', 'op teren'!
Die dingen doe je imho gewoon, al zal ik niet ontkennen, na afloop van ieder bezoek weer enigszins opgelucht naar huis te zijn gegaan, want het zijn niet bepaald gemakkelijke, opwekkende bezoekjes, en ze vreten energie.
Mensen die je gezond hebt gekend, uit wie je zelfs bent voortgekomen, zó te moeten zien aftakelen: dat wens je je ergste vijand nog niet toe.

En mijn moeder is 'gelukkig' vlak vóór de corona-ellende overleden: 23 februari.
Dus nog normaal afscheid, normale begrafenis.
Zij en wij hebben met die (naar mijn stellige overtuiging) mens- en familie-onterende, gewetenloze coronaregels rondom allerlaatste levensfase en overlijden gelukkig niets te maken gehad.

In mijn opleidingstijd was een bekende uitdrukking: 'griep: the old man's friend'
Daaraan kan mij mij betreft corona apart aan toegevoegd worden.

De huidige mode, mensen koste wat kost in leven te houden, is grotendeels voortgekomen uit banale geldzucht, zo weet ik van een aantal getuigenissen van ex-verplegend personeel.
Cynisch? Jazeker, maar wel degelijk op basis van de harde werkelijkheid.
Dus tsja, cynisch...???

[verwijderd]
0
Onze ego-tripper heeft het toch maar voor elkaar:

In het Nieuwsforum zaten vandaag
  • historicus Maarten van Rossem,
  • journalist Phaedra Werkhoven en
  • theoloog Arnold Huijgen.

Ze spraken over
  • de nieuwe boerenprotesten,
  • excuses voor de slavernij,
  • de lijsttrekkersstrijd bij het CDA,
  • Maurice de Hond,
  • toerisme en
  • het nieuwe kiessysteem.

www.nporadio1.nl/langs-de-lijn-en-oms...
Ed Verbeek
0
quote:

luchtschip schreef op 4 juli 2020 14:45:

In een gesprek met het RIVM, zei het RIVM, dat de Hond er slechts een detail uithaalt en dit uitvergroot.Terwijl het RIVM integraal naar de besmetting kijkt en alle aspecten in overweging neemt.
Sorry luchtschip, maar het is precies andersom: het RIVM haalt er slechts een detail uit en vergroten dat uit, nl. besmetting via droplets/1,5m. Besmetting via aerosolen nemen ze niet in overweging ("lijken geen relevante rol te spelen bij de verspreiding van het virus") ondanks de opstapeling van onderzoeken die daar wél op wijzen.
Terwijl De Hond integraal naar de besmetting kijkt, alle aspecten in overweging neemt, en concludeert dat van alle mogelijkheden de bestemming voornamelijk via aerosolen verloopt.
het zwaard
0
Gezien in tal van Europese landen de Corona besmetting weer terug toeneemt , zie ik echt niet in waarom ook dit in Nederland niet zou kunnen gebeuren .Indien er 'n tweede golf van besmettingen er zou aankomen, gaan dan die Corona proof gebouwen van de Hond ons hiertegen beschermen . Maak dat de ganzen wijs, niet het Zwaard.
rationeel
0
quote:

luchtschip schreef op 4 juli 2020 00:34:

[...]

Willem Engel :

over zijn titel :

Ik heb een onderzoek gedaan, het is afgerond maar heb het niet verdedigd en de dr titel niet behaald.
PhD wel gedaan, maar...
Inleveren van het werkstuk wel gedaan alleen het publiceren en verdedigen niet.
Er moesten volgens de professor nog een paar dingen veranderd worden.
Dat zou mij 3 maanden tijd vergen , maar heb ik niet gedaan.

van 0:44 tot 1:50 minuut
www.youtube.com/watch?v=Tu9R1cfD8-k&a...
Willem Engel Phd interview analyseert de gebreken in de argumentatie van het RIVM

Inderdaad grappig

een stuk ondertekenen met een titel,Drs. , terwijl je die titel niet eens hebt.
Een interview op Cafe Weltschmerz doen met als ondertiteling :
Willem Engel Phd interview analyseert de gebreken in de argumentatie van het RIVM
Hij geeft zich hier de titel PhD

En Beperkte DijkBewaking, met titel, cum laude , naar eigen zeggen in de Natuurkunde, neemt Willem Engel serieus?

Dit is niet grappig,
dit is onbegrijpelijk

Wat ik erg moeilijk te begrijpen vind, is dat iemand die de universitaire wereld met zijn gewoonten niet kent, meent over die gewoonten uitspraken te moeten doen.

Zij zijn allebei drs.

Engel eigenlijk DR, maar had geen zin meer in de laatste 3 maanden. Hij zegt dat toch heel duidelijk.

Op het moment dat hij aan de aanvulling op het proefschrift voldoet is hij gepromoveerd, en kan hij de titel Dr. voeren.

Overigens hoeft het onderwerp van zijn proefschrift niet te maken te hebben, met zijn huidige onderzoek.
Dat onderzoek staat op zz. en is goed door de wijze waarop het gedaan is, en onderbouwd wordt.
Ed Verbeek
0
quote:

leek2018 schreef op 4 juli 2020 14:55:

Gezien de nog steeds toename van besmettingen is het verhaal van superspreads toch al lang achterhaald.
Lees even terug, leek2018.
Dan zie je dat het over Nederland ging.
Dus hoezo "de nog steeds toename van besmettingen" :-)
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.374,29 -0,21%
 EUR/USD 1,0638 -0,31%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront