Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Waar beleggen jullie nog meer in

4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Ooievaar
0
Lingus
2
Dank voor jullie aardige berichten Wil Helmus, Hulskof en Ooievaar. Het halfjaarlijks motiveren van mijn posities is een manier om mijn porto schoon en actueel te houden. Het zou anders dichtslibben met snurkende bleeders en dat past niet bij het streven elk jaar 20% te groeien. Als ik anderen er mee inspireer is dat een fijne bonus. Hieronder deel vier:

Op 25 februari, aan het begin van de Coronacrisis koersenval, slaagde ik erin om 9 van de 31 posities tegen nog redelijk hoge koersen te verkopen. Acht daarvan kocht ik terug met kortingen variërend van 6 tot 20% in de weken daarna. Dat lukte niet met Gilead, vooral ook omdat ik na de verkoop op $70 al snel spijt had, omdat remdesevir al snel meer aandacht kreeg. Nerveus geworden (gevalletje FOMO), stapte ik de volgende dag al weer in op $73,38. Achteraf nergens voor nodig, weer een ervaring rijker.
Op dit forum hoef ik Gilead niet verder toe te lichten. De opbrengsten van remdesivir zie ik als een bescheiden bonus en een versterking van de goodwill die van pas kan komen bij toekomstige prijsonderhandelingen. Met 3,9% van porto zie ik het als een van de stabielere posities van porto.

Intra-Cellulair Therapies kocht ik op 24 februari voor $22,60 op de FDA-goedkeuring van lumateperone, in december 2019. Het is nu onder de naam Caplyta op de markt voor gedragsstoornissen gerelateerd aan schizofrenie. Lumateperone is nog in fase 3 trials voor gedragsstoornissen in bipolaire stoornissen en dementie inclusief Alzheimer. Dat zijn veel grotere markten, bij een FDA-goedkeuring in die indicaties kan de koers (nu $24,21) vrij snel verdubbelen, of meer. Midden 2020 worden topline resultaten verwacht van lumateperone als aanvullende medicatie in Bipolair. Monotherapieën in Bipolair komen later al heb ik dat niet helemaal scherp. moet ik nog eens in duiken.
ITI-214 loopt in twee indicaties in fase 2 studies en verder staan nog 5 preklinische studies te trappelen. 1,1% van porto.

Ook Merck heb ik verkocht op 25 februari, voor $80,66 en teruggekocht op 13 maart voor $75,62, ruim 6% goedkoper. Had beter gekund maar ik wilde niet te lang zonder Merck zitten. Met 4,1% van porto zie ik Merck als stabiele groeier. Alles wijst er op dat Merck's Keytruda de nummer 1 van de wereld wordt in omzet; een omzet van $22 miljard staat geprojecteerd voor 2025 in het onderzoek dat ik ook al bij Bristol-Myers Squibb aanhaalde in mijn post van 4 juli in deze draad. Zoeken op pembrolizumab (= Keytruda) op ClinicalTrials.gov levert 1317(!) Studies op.
Pembrolizumab is uitgevonden in 2006 in Brabant, in Oss, bij Organon. Organon werd kort daarop overgenomen door Schering-Plough, dat op zijn beurt twee jaar later weer werd overgenomen door Merck. Pembrolizumab verdween op de rommelzolder.
Pas in 2010, na publicaties van Bristol-Myers Squibb over ipilimumab en nivolumab (de huidige succesmedicijnen Yervoy en Opdivo) dacht Merck: "Hé, hebben wij ook niet zoiets op zolder liggen?" Het vervolg is ook een boeiend verhaal, maar dat wordt te lang voor deze bijdrage.

Na het ineenstorten van OncoMed gingen de aandelen, ook die van mij, in april 2019 met zwaar verlies over in Mereo. Dit Brits bedrijf ontwikkelt en commercialiseert voornamelijk kandidaatmedicijnprogramma's die om wat voor reden dan ook zijn afgestoten door biotechs en pharma's.
Ik heb intussen geleerd niet meteen alles te verkopen als een programma flopt of een biotech crasht. Meer dan eens zag ik namelijk uit de restanten van zo'n crash iets moois opbloeien.
Dat lijkt nu ook te gebeuren met Mereo, dat van plan is een fase 1b studie te beginnen met OncoMed's OMP-313M32 (etigilimab). Dat is een anti-TIGIT en laat TIGIT nu net een van de "hottest" targets zijn in de oncologie! Verschillende Big Pharma's hebben hierin studies lopen.
Ik kan niet zeggen dat ik dat zag aankomen, ik ben nog niet zo thuis in de oncologie, al groeit mijn kennis wel. Wel vond ik in april dat ik de waarde van de pipeline (4 programma's in zeldzame ziektes en 2 OncoMed programma's) niet meer terugzag in de veel te diep weggezakte koers. Ik besloot mijn aantal aandelen te vertienvoudigen op 25 mei dit jaar en kocht op $1.12.
Met OMP-313M32, een geslaagde private plaatsing van $70 miljoen (evenveel waard als de huidige marketcap!) en twee uitlezingen van fase 2 studies (Osteogenesis imperfecta en Alfa-1-Antitrypsine Deficiëntie) in 2020 staat Mereo ineens volop in de schijnwerpers.
De koers staat nu op $ 3,12, goed voor 1,8% van porto. Ik verwacht nog wel enig vuurwerk dit jaar en wellicht een overname.

Microsoft was een van die posities die ik verkocht op 25 februari, op $168,69. Op 13 maart kocht ik terug op $147,51, een korting van 13% en ik kocht er meteen maar anderhalf keer zoveel bij, 4,0% van porto. Microsoft is een no-brainer momenteel. Ik ga hier niet uitleggen waarom, dat wordt in talloze artikelen beter uitgelegd dan ik zou kunnen.
Lingus
2
Miragen, gekocht in januari 2018 voor $9,91 is nog maar een van de weinige snurkende bleeders die ik heb. Een aandeel is nu $1,06 waard, 0,2% van porto, dus verkopen zet geen zoden aan de dijk. Leidende producten zijn cobomarsen en remlarsen, beide in fase 2, targets zijn microRNA's, indicaties zijn bloedkankers, fibroses en wondherstel.
MicroRNA's zijn ontdekt in 1993, het betreft dus een relatief jonge wetenschap.
Met een marketcap van pakweg $55 miljoen kan het hard omhoog gaan bij succes. Bij een faal kan het ook hard omlaag.

ProQR heb ik vorig jaar juli een beetje te veel van gekocht op een aantal aanwijzingen dat een overname door Galápagos voor de deur stond. Gemiddelde aankoop $11,83 en nu 2,2% van porto op $5,60 ongeveer.
De eerstvolgende koerscatalysator zou de fase 1/2 berichtgeving rond QR-421a in Usher moeten zijn. In maart werd een interim analyse gepubliceerd waarin werd gerapporteerd dat 2 van de 8 proefpersonen verbetering ervaarden. Heel fijn voor die twee, daarover geen misverstand, maar als belegger en ook menselijk gezien had ik op meer gehoopt. Er lopen natuurlijk meer programma's, QR-110 in LCA10 voorop. De fase 2/3 studie is in april 2019 gestart, resultaten worden eind 2021 verwacht. Tussentijdse resultaten zijn einde dit jaar te verwachten. Zie ook:
www.youtube.com/watch?v=PBpfGHoP2z0
www.lcastudy.com/?lang=nl
Ik hou ze aan, ook al lijkt het op dit moment dood geld.

Quimica Y Minera Chil is een bleeder. Gekocht in januari 2018 op $55,00 want lithium zou iets doen. Lithium heeft nu tweeënhalf jaar niets gedaan dan zakken. Op moment dat ik dit noteerde nam ik ook het besluit: verkopen die handel. OP $28,50. Was ook (nog) maar 0,4% van porto. Ik ben er achter gekomen: lithium boeit me totaal niet. :)

De volgende in het lijstje, Schödinger is gelukkig wel een succesverhaal. Gekocht op $40,00 op 3 maart van dit jaar en de helft weer verkocht op 26 juni op $85,00. Ik beleg dus nu met meer dan gratis geld en sta alweer op 1,3% van porto. Zie verder mijn bijdrage op 3 maart in dit draadje.

Streamline Health Solutions kocht ik in januari 2018 op $1,90. In die tijd kocht ik te impulsief. Ik wil er van af en wacht tot de koers weer in de buurt van het aankoopbedrag komt.

Viking Therapeutics drijft vooral op VK2809, het veelbelovende kandidaatmedicijn voor NASH en NAFLD. De NASH hype is een beetje over met veel falende trials de afgelopen tijd, maar de markt blijft nog steeds zeer groot. VK2809 is een thyroid receptor beta agonist met hoge selectiviteit. Daardoor is het ook weefselselectief: vooral lever. Het werkt positief op cholesterol en triglyceridegehaltes en daarmee op leververvetting. Fase 2a bewees werking en veiligheid, er loopt nu een omvangrijke fase 2b, met 337 deelnemers. Eerste resultaten worden maart 2021 verwacht, finale resultaten einde 2021. Nu er voorlopig geen nieuws komt kan de koers de komende maanden wat wegzakken naar niveaus die bijkopen aantrekkelijk maken. Misschien nu al.
Gekocht op $8,52 in juli 2019, 0,7% van porto.

Tot slot heb ik Robeco Digital Innovations F Acc in porto (2,0%), gekocht in juni 2017. Doet het verdienstelijk.

In een laatste post zal ik nog de verkochte posities van de eerste helft van 2020 toelichten.
Missolapola
1
Dank om ons terug een inzicht in je portefeuille te geven, Lingus!
En ja, helemaal geen Arrowhead?
Lingus
0
quote:

de tuinman schreef op 7 juli 2020 01:38:

Helemaal geen Arrowhead?
Geen Arrowhead. Even een snelle blik geworpen: Arrowhead heeft nog niets op de markt en dat gaat ook nog wel zeker 3 jaar duren. Financieel staat het er goed voor, maar ik vermoed dat ze tussen nu en drie jaar nog een keer geld moeten ophalen. Zal geen probleem zijn als de resultaten goed blijken te zijn. Stuk of 3 Fase 2 trials, idem fase 1 en wat preklinisch spul. Redelijk gevulde pipeline en sommige programma's gepartnerd. Marketcap ca $4,5 miljard, er zit dus al veel in de prijs verwerkt. Ik weet dat de RNAi techniek interessant is. Is er al een bedrijf op de markt met een RNAi-product?

Quickscan, dus misschien zie ik iets over het hoofd of misinterpreteer ik iets. Dat hoor ik dan graag van je.

Het staat wel al een tijd op mijn watchlist hoor, samen met nog ca 150 andere kanshebbers.
Altviolist
0
Dag Lingus,

Dank je wel voor je inzichten. Deze inhoudelijke Threads maken dit forum toch nog interessant tussen de vele zinloze posts.
Mag ik vragen waar jij de informatie bij elkaar zoekt, heb je daar vaste plekken voor? (Uit mijn vraag kun je wellicht aflezen dat ik redelijk beginnende belegger ben, excuses als dit een domme vraag is!)

Behalve Galapagos en enkele etfs zit ik ook nog in arrowhead, voornamelijk geïnspireerd door een poster Tom, welke hier naar een Yahoo forum verwees. Daar bevindt zich ook redelijk veel inhoudelijke kennis. Mede daardoor ben ik momenteel best blij met de behaalde beleggingsresultaten in de laatste weken.... ik zal wel dit aandeel ook met jouw manier van beoordelen nog verder doorlichten.

Groet, altviolist
de tuinman
0
quote:

Lingus schreef op 7 juli 2020 19:38:

[...]
Geen Arrowhead. Even een snelle blik geworpen: Arrowhead heeft nog niets op de markt en dat gaat ook nog wel zeker 3 jaar duren. Financieel staat het er goed voor, maar ik vermoed dat ze tussen nu en drie jaar nog een keer geld moeten ophalen. Zal geen probleem zijn als de resultaten goed blijken te zijn. Stuk of 3 Fase 2 trials, idem fase 1 en wat preklinisch spul. Redelijk gevulde pipeline en sommige programma's gepartnerd. Marketcap ca $4,5 miljard, er zit dus al veel in de prijs verwerkt. Ik weet dat de RNAi techniek interessant is. Is er al een bedrijf op de markt met een RNAi-product?

Quickscan, dus misschien zie ik iets over het hoofd of misinterpreteer ik iets. Dat hoor ik dan graag van je.

Het staat wel al een tijd op mijn watchlist hoor, samen met nog ca 150 andere kanshebbers.
Een concurrent heeft inderdaad al 2 of 3 medicijnen naar de markt weten te brengen op basis van de technologie.
En waarschijnlijk weet je zelf hoe hard het kan gaan met de beurswaarde van een bedrijf als een poc-studie goed wordt volbracht.
Ook de samenwerking met grote farmaceuten vind ik vertrouwen geven.
Ik zie het wel als een lt belegging.

Zie voor info het forum.
Lingus
5
quote:

Altviolist schreef op 7 juli 2020 21:05:

Dag Lingus,

Dank je wel voor je inzichten. Deze inhoudelijke Threads maken dit forum toch nog interessant tussen de vele zinloze posts.
Mag ik vragen waar jij de informatie bij elkaar zoekt, heb je daar vaste plekken voor? (Uit mijn vraag kun je wellicht aflezen dat ik redelijk beginnende belegger ben, excuses als dit een domme vraag is!)

Behalve Galapagos en enkele etfs zit ik ook nog in arrowhead, voornamelijk geïnspireerd door een poster Tom, welke hier naar een Yahoo forum verwees. Daar bevindt zich ook redelijk veel inhoudelijke kennis. Mede daardoor ben ik momenteel best blij met de behaalde beleggingsresultaten in de laatste weken.... ik zal wel dit aandeel ook met jouw manier van beoordelen nog verder doorlichten.

Groet, altviolist
Ha Altviolist, je stelt een essentiële vraag: waar haal ik mijn info vandaan? In mijn geval haal ik toch wel veel van seekingalpha.com, waar ik ook een watchlist heb van ca 150 bedrijven die me interesseren. Dat vereist de aanmaak van een (gratis) account. Op die site kan je zo eigen portfolio's aanmaken, waarop dan het nieuws gefilterd wordt op die bedrijven. Ik lees daar vooral veel over biotechs en volg een aantal auteurs die naar mijn idee goeie analyses schrijven. Verder lees ik daar regelmatig willekeurige nieuwsberichten en zo rol je van het ene in het andere bedrijf door de jaren heen.

Als ik eenmaal een bedrijf wat verder wil uitdiepen begin ik vaak bij de eigen website van het bedrijf. Persberichten, kwartaalcijfers, pipeline. Ik let daarbij op hoeveel geld er in kas is, hoeveel er weer verdwijnt in kosten van research en bedrijfsvoering, of daar trends in zitten, hoe lang ze vooruit kunnen met dat geld en of ze daarmee de pipeline-onderdelen kunnen bekostigen. Vervolgens ga ik recente en oudere berichten en analyses opzoeken, op seekingalpha of Yahoo Finance. Ik lees ook de posts, daar kunnen nuttige aanvullingen of kritieken bij staan. De waardering beoordeel ik vaak alleen maar aan de marketcap en vergelijk die met branchegenoten. Ik ben daar een beetje lui in, de pipeline en de techniek vind ik persoonlijk veel interessanter.

Nog diepere en bredere bronnen zijn clinicaltrials.gov, alzforum.org, cell.com, labiotech.eu, endpts.com, tipranks.com, wikipedia (engelstalig), biospace.com, biopharmadive.com, bloomberg.com, stocktwits.com en alles waar Google me brengt en wat er uitziet als een serieuze bron.

Ik lees ook wetenschappelijke verslagen en soms een patent, maar dat kan ik een beginnende belegger niet aanraden.

Steekwoorden zijn bij mij: spreiden, geduld en niet meteen happen. Ik heb me aangeleerd dat als ik aandelen in een bedrijf wil kopen, dat ik een dagorder of langlopende order plaats van enkele procenten onder de huidige prijs, soms flink er onder. Soms heb je dan mazzel, soms ook niet. Er zijn bedrijven en kansen genoeg. Ook moeten leren: bij een faal niet meteen verkopen, soms/vaak (maar niet altijd) komt de koers na enige tijd weer terug.

Ik zeg niet dat ik een goede belegger ben, ik dek bijvoorbeeld niets af, daar hebben anderen vast goede ideeën over. Ik vergeet ook te vaak af te romen. Spreiden beperkt wel het neerwaartse risico. Kijk wel uit om niet teveel alles of niets posities te hebben: one-trick ponies of early stage.

Zoek ook een bedrijfstak waar je veel van weet of veel interesse in hebt. Dan hou je plezier in het info opzoeken. Misschien is biotech eigenlijk niets voor je en heb je veel meer lol in entertainment, autofabricage of zeldzame metalen, ik roep maar wat.

Ik kan hier nog heel lang over doorgaan maar zonder plaatjes kan het te zware kost worden. :) Succes
Schip0100
0
Ok, leuk forum, kwam dit per toeval tegen. Naast Galapagos beleg ik zeker net zoveel in het Deense Genmab. een harde steady groeier tot nu toe, prominent in kanker-immuuntherapie. Nasdaq genoteerd en een miljardenbedrijf .
En Avita therapeutics een van orgine australische farmabedrijf, met een zeer vooruitstrevende gepatenteerde behandeling voor ernstige brandwonden
middels lichaamseigen materiaal.
Alle peilen in de biopharma zijn nu op het coronavirus gericht, dit aandeel kan echter vervijfvoudigen in 3 a 6 jaar. Ook Nasdaq genoteerd.
Van deze drie is Genmab mijn favouriet, bijna een no brainer. ( tot nu toe!)
Kies steeds een hefboom van ongeveer 4 a 5, bij voldoende winst en hefboom onder de drie switch ik weer naar hefboom 4 a 5.
Dat gaat lekker hoor.
Altviolist
0
Dank je wel Lingus,

Hier heb ik heel veel aan. Uiteindelijk is toch het meest interessant van het (succesvol) beleggen de achterliggende redenen en keuzes die iemand treft. Dat heeft veel met karakter te maken en daarmee gepaard met zelfinzicht en aanpassingsvermogen.
Het onderwerp winstnemen lijkt me ook voor mij moeilijk. Als de basisredenen waarom je in een bepaald bedrijf belegt niet veranderd zijn, waarom zou je dan winst nemen, hoe groot die ook is? Of ga je regelmatig de marktcap toetsen aan je bedrijfsprognose? Dan wordt beleggen een dagtaak, zelfs met longterm beleggingen.

Dr. Bob
0
Ik ben de afgelopen tijd wat meer op de NADAQ gaan doen, aandelen MRN, NVAX en INO. Steeds aandelen gekocht en direct calls geschreven. Zolang de koersen blijven stijgen, ik verwacht tot de eerste toelating, blijf ik die truc herhalen. Verder heb ik wat VXRT en heb ik bij Binck de vraag uitstaan om optieseries te openen, zodat ik daar dezelfde truc kan uithalen. Verder van de week in Pharma Mar SA gestapt. Die hebben een medicijn Plitidepsin dat een 2400 tot 2800 keer hogere antivirus activiteit heeft dan remdesivir.
pharmamar.com/wp-content/uploads/2020...
2610
0
Na 5 jaar Lt begin ik stilaan mijn vertrouwen in Galapagos kwijt te raken en overweeg ik om forfait te geven en mijn winst van 329% te verzilveren! De manier waarop de handel in dit aandeel verloopt en het feit dat kortgeleden een directielid voor 28 mij. € aandelen verkocht aan 200 € voordat de daling werd ingezet maakt me ongerust !
Al Kipone
0
APT. Want als Cuomo ineens trump gaat vragen om met een landelijke maskerverordening te komen, weet je maar nooit.
Lingus
0
Als optimist denk ik (te) vaak dat koersen tot in het oneindige stijgen. Daardoor hield ik vroeger aandelen te lang vast. Dat gaat al steeds beter, dit halfjaar heb ik de verkoopknop meer gebruikt.

In januari dit jaar verkocht ik Pfizer op $39,05, een jaar eerder gekocht op $39,50. Uiteindelijk inclusief dividend en valutaverschillen nog ca 14% winst gepakt. Verkocht, omdat de groei eruit is bij Pfizer. De koers geeft me voorlopig gelijk: ca $33,70 nu.

Op 25 februari in de avond kwam bij mij het besef dat Corona een pandemie zou worden. De Europese beurzen waren dicht, maar mijn Amerikaanse aandelen heb ik binnen een uur een voor een bekeken en uiteindelijk heb ik 8 posities verkocht en 7 weer teruggekocht, waarvan 6 met korting: Alteryx, Anavex, Bristol-Myers Squibb, Editas, GBT, Merck, Microsoft, Myovant. Alleen Myovant kocht ik niet terug, achteraf gezien daarmee rendement misgelopen en verlies geleden.
Ook rendement misgelopen en verlies geleden met de verkoop van Macrogenics. Onderaan de streep heeft het mijn portefeuille ongeveer 1% winst opgeleverd in die periode.

Met Biomerica heb ik mazzel gehad. In januari 2018 gekocht op $5,00. Twee jaar lang een snurkende bleeder, gewacht op een goed verkoopmoment, totdat de koers ineens omhoog knalde omdat het een COVID-19 test had ontwikkeld. Viertiende van mijn aandelen verkocht op $20,00, even de zaak aangekeken en het restant uiteindelijk verkocht voor $7,30. Uiteindelijk ca 70% winst op jaarbasis.

Ook in de COVID-hype geprobeerd winst te maken op Aytu, dat leverde in 1 dag ca 8% winst op.

Global Blood Therapeutics kocht ik 11 maart op $57,65 en verkocht ik op 14 april voor $68,60. Bij elkaar 19% winst, mooi resultaat.

Portola kocht ik in mei 2018 voor $40,00. Twee jaar later kocht Alexion het bedrijf, maar de koers was al ver weggezakt. Verkocht voor $17,77. Teleurstellend, ca 55% verlies op geleden.

Albemarle en Joyy kocht in januari 2018. Beide bleken bleeders te zijn, beide heb ik verkocht in juni, beide op ca 35% verlies. Tweeënhalf jaar de tijd gehad om hun waarde te bewijzen, helaas en dan gaan ze eruit.

Van Biohaven en Schrödinger verkocht ik in juni de helft, omdat ze resp. 84% en 112% waren gegroeid. De andere helft beschouw ik nu als gratis aandelen. Deze tactiek bevalt me heel goed, nu nog de bijbehorende aandelen erbij zoeken. :)

Ik heb dit half jaar 7% winst gemaakt. In deze crisistijd kan ik daar tevreden over zijn.
4.692 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 ... 231 232 233 234 235 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 27,120
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,760
Laag 27,100
Volume 86.317
Volume gemiddeld 80.773
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront