Gimv « Terug naar discussie overzicht

Forum Gimv geopend

97 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Toddemij
0
Met het oog op de verderzetting van de sectorconsolidatie, verbreedt Grandeco zijn aandeelhouderschap en draagt Gimv zijn meerderheidsbelang over aan Down2Earth

Onderwerp: Other
Grandeco kondigt een herschikking in zijn aandeelhouderschap aan: Down2Earth Capital (D2E) neemt het meerderheidsbelang over, Gimv en het management blijven aan boord en herinvesteren significant. Via de verruiming van het investeerderssyndicaat wil Grandeco strategische vervolgstappen zetten in zijn positie als future-proof marktleider van decoratief behangpapier, onder meer door potentiële strategische overnames.
Grandeco Wallfashion Group Belgium (Tielt - BE, www.grandecogroup.com) is wereldwijd één van de meest toonaangevende behangproducenten. Het bedrijf beschikt over een state-of-the-art Belgische productie-installatie en kende over de afgelopen jaren een gecumuleerd gemiddeld groeipercentage van 3.2%, wat aanzienlijk beter is dan de markt. Grandeco telt zes verkoopskantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Rusland en Duitsland, een dynamisch team van ruim 300 werknemers en is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen. Vandaag is Grandeco een innovatieve, klantgeoriënteerde groep die via onderscheiden collecties en digitaal printen inspeelt op de vraag naar een persoonlijke stijl in een globale markt.
Patrick Molemans, CEO Grandeco, over deze transactie: “Met de bijna onvoorwaardelijke steun van Gimv zijn we erin geslaagd om de transformatie naar een attractief en sterk marktgericht bedrijf te realiseren. De tijd is rijp om een versnelling hoger te schakelen: met de nieuwe aandeelhouder D2E willen we de slagkracht van Grandeco verder versterken. Via weldoordachte overnames en doorgedreven focus op organische groei en rendement, zullen we verder doorstromen naar een duurzame onderneming met de meest begeerde positie (productassortiment en klantportfolio) en de beste resultaten binnen de wereldwijde markt van decoratief behangpapier.“

Barbara Arnst, Partner in het Connected Consumer-platform van Gimv en voortaan deel uitmakend van het dealteam, vult aan: “We kijken ernaar uit om - met een blijvend geloof in het bedrijf - Grandeco Group ten aanzien van de moderne consument nog meer als een eigentijdse, digitale en duurzame speler te positioneren. Samen met onze partner D2E willen we de externe groeimogelijkheden - inclusief strategische acquisities - verder invullen.”

Grandeco vormt onderdeel van het Connected Consumer-platform van Gimv, gericht op bedrijven met een duidelijke visie op de noden en voorkeuren van de consument, met focus op o.a. kwalitatief leven inclusief huis en decoratie.
Over de ganse looptijd realiseert Gimv op deze investering een positief rendement. Deze transactie heeft een beperkte impact op de netto-actiefwaarde van Gimv per 30 september 2019. Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt.

Toddemij
0
De resultaten over het boekjaar 2019-2020 hebben betrekking op de geconsolideerde cijfers in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020.
Kernpunten
Resultaten
• Bevestiging van sterke groei bij de portefeuillebedrijven in 2019: 12% omzet- & 9% EBITDA-stijging
• De belangrijke correctie op de beurzen in maart 2020 ten gevolge van de Covid-19 crisis had een directe negatieve impact op de waarderingsmultiples, resulterend in een aanmerkelijke niet-gerealiseerde afwaardering van onze portefeuille.
• Portefeuilleresultaat: -112,0 miljoen EUR
• Portefeuillerendement: -10,3%
• Nettoresultaat (deel van de groep): -151,6 miljoen EUR (of -5,96 EUR per aandeel)
Investeringen / Desinvesteringen
• Totale investeringen: voor het derde jaar op rij boven onze jaardoelstelling van EUR 200 miljoen. In boekjaar 2019-20 investeerden we 205 miljoen EUR in 6 nieuwe participaties en in belangrijke add-on investeringen*
• Totale cash-opbrengst uit desinvesteringen: 179,4 miljoen EUR
• Gerealiseerde money multiple van 2x op desinvesteringen
Balans en portefeuille
• Ondanks belangrijke afwaardering bedraagt de investeringsportefeuille nog steeds meer dan EUR 1 mld (EUR 1 017 miljoen EUR)
• Jonge en beloftevolle portefeuille van 53 participaties, 80% van de portefeuille is geïnvesteerd over de laatste 4 jaren
• Balanstotaal: 1,4 miljard EUR
• Kaspositie 368 miljoen EUR (waarvan 250 miljoen EUR gefinancierd door de LT-obligatie uitgegeven in juni 2019)
Eigen vermogen
• Waarde eigen vermogen (deel van de groep): 1 104,9 miljoen EUR (of 43,5 EUR per aandeel)
Dividend
• Stabiel dividend over het boekjaar 2019-2020, in lijn met het dividendbeleid van Gimv: 2,50 EUR bruto (1,75 EUR netto) per aandeel (mits goedkeuring door de algemene vergadering van 24 juni 2020)
• Uitbetaling via een keuzedividend, wat Gimv zal toelaten om haar kaspositie verder te versterken met het oog op de ondersteuning van haar portefeuille en de realisatie van nieuwe investeringsopportuniteiten
* Excl. de investering in Coolworld Rentals, afgesloten begin april 2019 en reeds gerapporteerd als investering in FY 2018-2019, maar pas opgenomen in portefeuille in FY 2019-20.
aossa
0
Gimv - Modaliteiten van het keuzedividend - Inbreng van het nettodividend voor inschrijving op één nieuw aandeel tegen 45,50 EUR zijnde 26 dividendrechten over het boekjaar 2019/2020 - Keuzeperiode van 1 tot en met 22 juli 2020

Onderwerp: Dividend

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Gimv NV van het brutodividend over het boekjaar 2019/2020 van 2,50 EUR per aandeel, heeft de raad van bestuur beslist om dit dividend aan te bieden onder de vorm van een keuzedividend. Per 26 ingebrachte dividendrechten (de “Dividendrechten”) kan worden ingeschreven op één nieuw aandeel tegen de uitgifteprijs van 45,50 EUR. De referentieaandeelhouder van Gimv, de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM), die het belang van de Vlaamse overheid in Gimv NV aanhoudt, heeft de intentie uitgesproken om 100% van de Dividendrechten in hun bezit in te brengen in het kapitaal van Gimv. De leden van het managementcomité engageren zich voor hun deel integraal in te schrijven op nieuwe aandelen. Daardoor zal reeds op 26,9% van het aantal aandelen beschikbaar door het keuzedividend worden ingetekend.

Aandeelhouders die op 29 juni 2020 beschikken over 26 Dividendrechten of een veelvoud ervan kunnen deze inbrengen in het kapitaal van Gimv voor inschrijving op één of meerdere nieuwe aandelen Gimv. Een opleg in geld voor het aantal ontbrekende Dividendrechten is niet mogelijk. Het Dividendrecht (ISIN BE6322827765) wordt niet afzonderlijk verhandeld op Euronext Brussel.

Vanaf 1 juli 2020 heeft de aandeelhouder de mogelijkheid om zijn nettodividend in te brengen in het kapitaal van Gimv tegen de volgende voorwaarden:

Inbreng t.b.v. het nettodividend: 1,75 EUR per Dividendrecht.
Inbrengverhouding: 26 Dividendrechten per nieuw aandeel.
Uitgifteprijs per nieuw aandeel: 45,50 EUR, of een korting van 9.9% versus de slotkoers van 23 juni 2020 na aftrek van het brutodividend
Inbrengperiode: van 1 tot en met 22 juli 2020, 15 uur.
Levering van de nieuwe aandelen (dividendrecht over het boekjaar 2020/2021 aangehecht): 28 juli 2020.
Deelname in de resultaten: voor het volledige boekjaar 2020/2021 dat aanving op 1 april 2020.

Aandeelhouders die gedematerialiseerde aandelen (in effectenrekening) aanhouden, worden uitgenodigd hun keuze kenbaar te maken bij hun financiële instelling en de instructies van hun financiële instelling te volgen voor de registratie van hun keuze. Houders van aandelen op naam volgen de instructies die zij per brief ontvangen van Gimv. Aandeelhouders die geen keuze kenbaar maken, zullen het nettodividend vanaf 28 juli 2020 automatisch in geld ontvangen.

Aandeelhouders die vrijstelling van roerende voorheffing wensen, dienen deze aanvraag te melden via hun financiële instelling die deze uiterlijk op 5 augustus 2020 aan KBC Bank dient over te maken.

De informatienota is beschikbaar op de website www.gimv.be onder de rubriek “http://www.gimv.com/nl/investeerders/financiele-informatie”. De informatienota wordt tevens beschikbaar gesteld op de websites van KBC Securities (www.kbcsecurities.com/prospectus-documents-overviews/prospectus-overview), KBC Bank (www.kbc.be/gimv) en Bolero (www.bolero.be/nl/gimv).

Centralisator: KBC Securities, Havenlaan 2, 1080 Brussel.

Kalender voor de aandeelhouder

Ex-date dividend boekjaar 2019/2020 - 29 juni 2020
Record-date dividend boekjaar 2019/2020 - 30 juni 2020
Start keuzeperiode dividend 2019/2020 - 1 juli 2020
Einde keuzeperiode dividend 2019/2020 - 22 juli 2020 – 15u
Betaalbaarstelling dividend boekjaar 2019/2020 - 28 juli 2020
Halfjaarresultaten boekjaar 2020/2021 (periode 01/04/2020-30/09/2020) - 19 november 2020

Deze aankondiging is niet bestemd voor vrijgave, publicatie of verspreiding buiten België of in enig rechtsgebied waar de publicatie niet is toegelaten zonder registratie of kwalificatie onder de wetten van het betrokken rechtsgebied.
Toddemij
0
Gimv verwerft een significante deelneming in Televic, leverancier van hoogtechnologische en kwalitatieve communicatiesystemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, de treinsector en de conferentiemarkt. De huidige aandeelhouders blijven aan boord en bewaren de meerderheid, de diversificatie van het aandeelhouderschap zal Televic een extra impuls geven om wereldwijd verder te groeien en zijn leidende rol in de sector te versterken.
Televic (Izegem - BE, www.televic.com) is actief in vier nichemarkten en ontwikkelt, produceert en implementeert ondermeer communicatie- en controlesystemen in treinen en trams, communicatiesystemen voor de zorgsector (verpleegoproeping, toegangscontrole enz.), systemen voor gemodereerde vergaderingen en conferenties alsook multimedia- en e-learningoplossingen. Vanuit een sterke visie op technologische trends, een krachtige focus op innovatie en een sterke klantgerichtheid werd het bedrijf een marktleider in verschillende domeinen. Naast organische groei ontwikkelde Televic zich vorig jaar verder tot een dominante speler in de wereld van de treinsector, via een overname van het Duitse GSP Sprachtechnologie GmbH.
Televic werd in 1946 opgericht als Belgische fabrikant van professionele radiosystemen. Sinds de overname door de huidige eigenaars in 1998 kende het bedrijf een spectaculaire groei en het business model werd telkens verfijnd en evolueerde mee met bluechip klanten. Met een hoofdkantoor in België, belangrijke vestigingen in Duitsland, China en Bulgarije en een directe aanwezigheid in de USA, Frankrijk, India en de UK, heeft Televic actueel 950 medewerkers in dienst en realiseert het een omzet van ca. EUR 130 miljoen.
Vandaag heeft Televic twee grote ambities: enerzijds lokaal nog meer aan marktaandeel winnen en anderzijds zijn internationale groei verder versterken. Gimv gelooft sterk in het groeipotentieel van de onderneming op basis van de onderliggende markttrends in sectoren waar digitale communicatietoepassingen de oplossing vormen tot heel wat uitdagingen: betrouwbare passagiersinformatiesystemen en controlesystemen, digitale gezondheidstoepassingen bijvoorbeeld in de ouderenzorg, een leven lang e-learning en de nu alomtegenwoordige conferentiesystemen zodat vergaderen op afstand perfect gestroomlijnd is. De hoogtechnologische toepassingen van Televic vinden ook steeds vaker hun weg naar nieuwe klantensegmenten, wat het groeipotentieel alleen maar versterkt.
Toddemij
0
Persbericht - Antwerpen, 29 juni 2020
Gimv, D2E en oprichters verkopen logistiek dienstverlener Contraload aan Tosca, Amerikaanse speler actief in herbruikbare verpakkingen en supply chain-oplossingen

Onderwerp: Divestment

Contraload kondigt vandaag een herschikking in zijn aandeelhouderschap aan. De oprichters, D2E Capital en Gimv verkopen hun belang aan Tosca, Amerikaanse leverancier van herbruikbare verpakkingen en supply-chain oplossingen. De overname van Contraload ondersteunt Tosca bij het vergroten van zijn internationale footprint en de verbreding van zijn productaanbod.
Contraload (Aartselaar – BE, www.contraload.com) is de Europese marktleider in pooling van kunststof ladingdragers. Het bedrijf is actief in de verhuur en het beheer van kunststof palletten, IBC, FLCs en layerpads voor de professionele markt (vnl. voedingsindustrie), en neemt ook de ondersteunende diensten zoals transport, reiniging en herstelling voor zijn rekening. Hiermee speelt Contraload in op de trend naar een duurzaam logistiek apparaat, met een maximale service voor de klant.
In 2014 verwierf D2E Capital een belang in Contraload, naast oprichters Sylvain Naets en Jesse Sels, actueel CEO. In 2016 vervoegde Gimv het aandeelhouderschap. Met meer dan 20% organische groei op jaarbasis heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een sterk groeipad afgelegd, ondermeer door het verkoopsteam te versterken en zo de Europese footprint te vergroten, alsook door operational excellence te verzekeren. De uitbreiding van het productaanbod oa via de strategische acquisitie van PLS in 2018 (actief in het poolen & reinigen van layerpads) vormde een extra groei-element.
Het bedrijf stelt vandaag 155 mensen tewerk en realiseerde in 2019 een omzet van 46 miljoen EUR. Sinds zijn ontstaan in 2004 investeerde Contraload ruim 75 miljoen EUR in ladingdragers, binnenkort beheert het ruim drie miljoen assets die instaan voor diensten aan zo’n 800 klanten via meer dan 4.000 ophaalpunten in Europa. Dit maakt het bedrijf tot marktleider in een niche segment met een groot groeipotentieel.
In de vandaag aangekondigde transactie zullen Gimv, D2E alsook de oprichters hun belang verkopen. Het Noord-Amerikaanse Tosca - reeds 60 jaar actief in innovatieve herbruikbare verpakkingen en supply chain-oplossingen met Apax Partners als referentieaandeelhouder - kan met Contraload zijn weg verderzetten in het streven naar uitmuntende service, innovatie en het verminderen van afval in de gehele toeleveringsketen.
J

Toddemij
0
www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenalte...

Snackconnect, een deelneming van GIMV. 15 medewerkers positief getest. Oprichter van het bedrijf in april aan Corona overleden.
aossa
0
Persbericht - Antwerpen, 23 juli 2020
Resultaat van het keuzedividend over het boekjaar 2019/2020: 63,4% van de dividendrechten over het boekjaar 2019/2020 worden uitgekeerd onder de vorm van nieuwe gewone aandelen, wat leidt tot een kapitaalverhoging van 28,2 miljoen EUR

Onderwerp: Dividend

Gimv maakt vandaag bekend dat in totaal 63,4% van de dividenrechten over het boekjaar 2019-2020 werden ingebracht tegen uitgifte van 620 462 nieuwe gewone aandelen voor een totaal bedrag van 28,2 miljoen EUR.

De gewone algemene vergadering van Gimv heeft op 24 juni 2020 beslist om over het boekjaar 2019/2020 een brutodividend per aandeel van 2,50 EUR (netto 1,75 EUR) uit te keren. Daarnaast werd aan de houders van Gimv aandelen de keuze geboden tussen het inschrijven op nieuwe gewone aandelen tegen inbreng van 26 dividendrechten over het boekjaar 2019-20 (45,5 EUR) voor één nieuw aandeel, ofwel een uitkering van het dividend in cash, ofwel een combinatie van beide. De nieuwe aandelen zullen van hetzelfde type zijn als de bestaande aandelen (zonder te genieten van enig recht op verminderde roerende voorheffing) en deelgerechtigd zijn in de resultaten van Gimv met ingang op 1 april 2020. De aandeelhouders van Gimv werden verzocht om hun keuze mee te delen tussen 1 en 22 juli 2020.

In totaal werden 16 132 012 dividendrechten over het boekjaar 2019-20 ingebracht tegen een uitgifte van 620 462 nieuwe aandelen voor een totaal bedrag van 28,2 miljoen EUR. Het publiek nam de helft van haar dividendrechten op in nieuwe aandelen, VPM 100%. Deze nieuwe aandelen zullen op 28 juli 2020 worden uitgegeven en tevens tot de verhandeling op Euronext Brussels worden toegelaten. Het saldo van het dividend zal ook op 28 juli 2020 worden uitgekeerd in cash, voor een totaal brutobedrag van 35,3 miljoen EUR.

Het eigen vermogen van Gimv (deel van de groep) zal na deze kapitaalverhoging 1 133,1 miljoen EUR [1] bedragen en voortaan worden vertegenwoordigd door 26 047 134 gewone aandelen. Elk van deze aandelen verleent één stem op de algemene vergadering en het bovenvermeld totaal aantal aandelen vertegenwoordigt voortaan de noemer voor doeleinden van kennisgeving in het kader van de transparantiereglementering. Aangezien VPM, de referentieaandeelhouder van Gimv, voor 100% van zijn participatie heeft geopteerd voor uitbetaling van het keuzedividend in aandelen, bezit zij voortaan 7 080 653 aandelen of 27,2% van het aandelenkapitaal. De free-float van Gimv bedraagt bijgevolg 72,8%.

Deze kapitaalverhoging verhoogt het eigen vermogen van Gimv met 28,2 miljoen EUR in vergelijking met een situatie waar het dividend uitsluitend in cash zou zijn uitgekeerd. De niet in cash uitgekeerde middelen zullen door Gimv worden aangewend ter financiering van de groei en de verdere uitbouw van de portefeuille.

Financiële kalender

Betaalbaarstelling dividend boekjaar 2019-2020 en notering nieuwe effecten op Euronext Brussel 28 juli 2020
Halfjaarresultaten boekjaar 2020-2021 (periode 01/04/2020-30/09/2020) 19 november 2020
JuPa
0
Eerder vandaag ingestapt op 51,40 EUR.

Is hier nog wat leven te bespeuren op dit forum? :-)
Nick74
0
Ik heb deze week nog een pakketje Gimv bijgekocht, terug een mooie investering erbij en een koopadvies van KBC. Past perfect tussen mijn andere holding en Gimv kan wel eens verrassend uit de hoek komen de komende jaren.
Broonsey
0
Twee participaties van GIMV doen het goed. Gimv heeft dit jaar al een tiental nieuwsberichten geplucieerd ivm bewegingen in haar portefeuille. De participaties beginnen vruchten af te werpen. www.gimv.com/nl/news

Riaktr verkocht: www.tijd.be/markten-live/live-blog/ab...
Cegeka plukt vruchten van Corona:
www.tijd.be/ondernemen/ict/it-groep-c...
Gimv investeere
JuPa
0
GIMV is een beetje terug gevallen, echter denk ik dat dit aandeel op middellange termijn wel wat potentieel heeft. Wat denken jullie?
En wat mbt tot het dividend?
aossa
0
Beschouw een belegging in GIMV als een aandelenfonds met participaties in private equity (p.e.) met innovatief groeiperspectief.

Stabiel dividend rendement met soms mogelijkheid van keuzedividend om de dividendopbrengst te herbeleggen in nieuwe aandelen aan kleine korting zonder aankoopkosten.
97 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:14
Koers 43,650
Verschil -0,700 (-1,58%)
Hoog 44,150
Laag 43,450
Volume 10.459
Volume gemiddeld 16.610
Volume gisteren 13.567

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront