JDE PEET'S « Terug naar discussie overzicht

Forum JDE PEET'S geopend

993 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
IEX - Forummoderator
1
JDE Peet’s, specialist in koffie- en theeproducten, is bekend van o.a. de merken Jacobs, Douwe Egberts en Peet’s Coffee.

In december 2019 maakte JAB bekend zijn twee koffiebedrijven Peet’s Coffee en Jacobs Douwe Egberts samen te voegen. De twee gaan samen onder de nieuwe naam JDE Peet. JDE Peet's heeft een jaaromzet van zo'n € 7 miljard en is actief in meer dan 140 landen.

Groet Henk
Katsjinggg
0
In elk geval gaat er veel aandacht uitgaan naar JDE vandaag niet enkel voor de kopers zelf maar ook als indicator van hoe sterk de markt (nog) is
[verwijderd]
2
De koers/winstverhouding van unilever is de helft van jde. Koop ik toch liever unilever dan dit aandeel met nog geen track record op de beurs.
arreno
0
Vorige week een Turbo long gekocht. Benieuwd wat het op gaat leveren. Voor het moment een plus van iets meer dan 14%.
nine_inch_nerd
0
Discussie: het Chinese Lucking Coffee (LK) zit in zwaar weer (er is een kans dat ze van de beurs, Nasdaq, worden gehaald na fraude). Dé kans voor JDEP ze over te nemen? LK heeft meer dan 4000 filialen in China.
voda
0
Beursblik: Jefferies zet JDE Peet's op verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
37,00 0,25 0,68 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies gaat het aandeel JDE Peet's volgen met een Underperform advies en een koersdoel van 31,25 euro. Dat meldde de zakenbank dinsdag.

"We begrijpen goed de waarde van schaarste die een pure speler zoals dit heeft, op een terrein dat als 'hot' wordt gezien", aldus analist Martin Deboo van Jefferies in een toelichting.

Maar hij is op zijn hoede voor een concurrentieslag die JDE Peet's kan treffen in het hart, de lucratieve Europese markt voor verpakte koffie, waar iets meer dan 60 procent van de omzet vandaan komt. Dit kan leiden tot druk op de prijzen en op de hoge marges en minder winst dan analisten gemiddeld voorspellen, denkt Jefferies.

JDE Peet's heeft een mondiaal marktaandeel van 11 procent en biedt Nestlé goed tegenspel op het Nespresso-platform. Maar nu slaat nu slaat het Nestlé-imperium terug met Starbucks en wint het Zwitserse bedrijf marktaandeel, waarschuwt Jefferies.

De bank voorziet "destructieve concurrentie" op de Europese markt voor verpakte koffie, waar toch al forse concurrentie opkomt en JDE Peet's ook marktaandeel verliest aan lokale spelers in Duitsland.

JDE Peet’s heeft nu nog een hoge marge van 24 procent op verpakte koffie wereldwijd, vergelijkbaar met Nestlé, ondanks de kleinere schaal, en zelfs 29 procent in Europa. Toch kunnen daar gaten in vallen tijdens een concurrentieslag, denkt analist Deboo.

Het aandeel JDE Peet's is sinds de beursgang voor 31,50 euro per aandeel gestegen tot 36,75 euro, en het waarderingsmodel van Jefferies voorziet een terugval tot 31,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
voda
0
Beursblik: ING zet JDE Peet's op de kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
38,10 0,40 1,06 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING is gestart met het volgen van JDE Peet's met een koopadvies en een eerste koersdoel van 46,67 euro. Dit bleek donderdag uit het eerste analistenrapport van de bank op het koffie-en theebedrijf, dat sinds kort aan het Damrak genoteerd is.

Deze eerste waardering baseerde ING op de verwachte kasstroom en de EBITDA-multiples van concurrenten.

ING ziet als voornaamste voordeel voor beleggers in het aandeel JDE Peet's dat consumenten steeds meer kiezen voor topkwaliteit bij verpakte koffie- en theeproducten. Daarnaast vormt de schaalgrootte van het bedrijf een voordeel voor een verdere groei via overnames.

ING verwacht een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 4,1 procent in de periode 2019 tot en met 2024 en daarnaast en een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) van 6,5 procent voor dezelfde periode.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel JDE Peet's donderdag 1,6 procent hoger op 38,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: JPMorgan zet JDE Peet's op de kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
38,30 0,60 1,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove is donderdag gestart met het volgen van JDE Peet's met een Overwogen advies en een koersdoel van 43,00 euro.

Volgens de analisten van JPMorgan is de beursnieuweling goed gepositioneerd en biedt de trend in de markt om steeds betere koffie en thee te kopen een kans voor JDE Peet's.
Daarbij is JDE Peet's volgens de bank blootgesteld aan de snelst groeiende en meest winstgevende segmenten en regio’s. Daarmee moet het Europese concurrenten kunnen aftroeven, denken de analisten.

Voor de periode 2020 tot en met 2022 rekent JPMorgan op een samengestelde jaarlijkse winstgroei van 7,6 procent per aandeel JDE Peet's. Daarmee groeit het sneller dan de sector.
En aangezien het aandeel nu goedkoper is dan die van sectorgenoten, ziet JPMorgan kansen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs ziet veel potentie JDE Peet's al ingeprijsd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
38,35 0,65 1,72 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Beursnieuweling JDE Peet's is een interessant koffiebedrijf met een aantrekkelijk groeiprofiel, maar veel hiervan is ook al ingeprijsd. Dit stelden analisten van Goldman Sachs in hun eerste rapport over JDE Peet's.

Goldman besloot een Neutraal advies op het aandeel te zetten met een koersdoel van 40,00 euro.

Na Nestlé is JDE Peet's het grootste koffiebedrijf in de wereld met een marktaandeel van 25 procent. Daarbij vindt Goldman koffie een interessante markt, waarin zogeheten premiumisatie de trend is.

De analisten voorzien op de middellange termijn voor JDE Peet's een samengestelde autonome omzetgroei van 3,5 procent per jaar. Daarbij zullen de marges naar verwachting ook aandikken met 0,3 procentpunt per jaar. Vooral in 2021 zal de marge stevig stijgen, denkt Goldman.

Het aandeel JDE Peet's steeg donderdag 1,8 procent naar 38,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: twijfels over koersstijging beursnieuweling JDE Peet’s

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
38,22 0,82 2,19 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Koffiebedrijf JDE Peet’s is nu een dikke maand genoteerd aan het Damrak en de koers is inmiddels gestegen van 31,50 euro bij de introductie naar 38,22 euro op vrijdag. Dit betekende op weekbasis een bescheiden plus van 0,3 procent.

Inmiddels sijpelden ook de eerste analistenrapporten met adviezen binnen.

De analisten van JPMorgan Cazenove en ING zijn optimistisch gestemd en plakten een koopaanbeveling op de beursnieuweling met koersdoelen van respectievelijk 43,00 en 46,67 euro.

Volgens JPMorgan is JDE Peet’s blootgesteld aan de snelst groeiende en meest winstgevende segmenten en regio’s.

Net als de analisten van ING denken die van JPMorgan dat JDE Peet’s zal weten te profiteren van de vraag naar steeds betere kwaliteit koffie, de zogeheten premiumsatie.

Daarmee moet JDE Peet’s Europese concurrenten kunnen aftroeven, denkt de Amerikaanse zakenbank.

Ook bij Goldman Sachs wijzen de analisten op die premiumsatie. Daarbij is JDE Peet’s een interessant koffiebedrijf met een aantrekkelijk groeiprofiel. Na Nestlé is JDE Peet's het grootste koffiebedrijf in de wereld met een marktaandeel van 25 procent.

Goldman voorziet op de middellange termijn voor JDE Peet's een samengestelde autonome omzetgroei van 3,5 procent per jaar. Daarbij zullen de marges naar verwachting ook aandikken met 0,3 procentpunt per jaar. Vooral in 2021 zal de marge stevig stijgen, denkt Goldman.

Ondanks al deze goede vooruitzichten heeft Goldman slechts een Neutraal advies op JDE Peet’s met een koersdoel van 40,00 euro. Veel is namelijk al ingeprijsd, meent de bank.

Jefferies heeft zelfs een verkoopadvies op het koffie-aandeel en ziet de koers dalen naar 31,25 euro.

"We begrijpen goed de waarde van schaarste die een pure speler zoals dit heeft, op een terrein dat als 'hot' wordt gezien", aldus Jefferies in een toelichting op zijn verkoopadvies.

Maar Jefferies is op zijn hoede voor een concurrentieslag die JDE Peet's kan treffen in het hart, de lucratieve Europese markt voor verpakte koffie, waar iets meer dan 60 procent van de omzet vandaan komt. Dit kan leiden tot druk op de prijzen en op de hoge marges en minder winst dan analisten gemiddeld voorspellen, waarschuwt de bank.

JDE Peet's heeft een mondiaal marktaandeel van 11 procent en biedt Nestlé goed tegenspel op het Nespresso-platform. Maar nu slaat het Nestlé-imperium terug met Starbucks en wint het Zwitserse bedrijf marktaandeel, waarschuwt Jefferies.

De bank voorziet "destructieve concurrentie" op de Europese markt voor verpakte koffie, waar toch al forse concurrentie opkomt en JDE Peet's ook marktaandeel verliest aan lokale spelers in Duitsland.

JDE Peet’s heeft nu nog een hoge marge van 24 procent op verpakte koffie wereldwijd, vergelijkbaar met Nestlé, ondanks de kleinere schaal, en zelfs 29 procent in Europa. Toch kunnen daar gaten in vallen tijdens een concurrentieslag, denkt Jefferies.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Jefferies handhaaft verkoopadvies op JDE Peet’s

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
JDE Peet's NV
38,03 -0,86 -2,21 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies verwacht dat JDE Peet's de beloofde groei zal waarmaken in het eerste halfjaar, bij het eerste cijferrapport sinds de beursgang, maar handhaaft het advies toch op Underperform, vanwege de verwachte concurrentiedruk in de tweede helft van het jaar. Dit schreven de analisten van Jefferies in aanloop naar de kwartaalrapportage van de koffiespecialist.

De coffeeshops in de VS en de 'out of home'-verkopen zullen door de coronacrisis bijna zijn gehalveerd, maar de supermarktverkopen in Europa en de opkomende markten zullen dat goedmaken, denkt Jefferies.

Dit levert volgens de zakenbank in het eerste halfjaar per saldo een bescheiden groei op van 0,2 procent op vergelijkbare basis, gelijk aan de consensusverwachting. In het eerste kwartaal was er nog een groei van 3,5 procent, maar dat sloeg om in een krimp van 3,3 procent in het tweede kwartaal, denkt Jefferies.

De winst per aandeel JDE Peet’s wordt geraamd op 0,79 euro voor de eerste jaarhelft, een fractie boven de consensus, op een EBIT-marge van 19,0 procent.

Het Nestlé-imperium is nog steeds aan het terugslaan in de visie van Jefferies, maar dat was in het tweede kwartaal nog niet merkbaar.

Het L'or-merk van JDE Peets's blijft terrein verliezen aan Nestlé's Starbucks in de belangrijke markten Frankrijk en Spanje. Dit valt echter niet op omdat de markt als geheel flink groeide. Het thuiswerken is volgens Jefferies gunstig voor het aantal nespresso's dat wordt gedronken.

In Frankrijk en Duitsland won JDE Peet's marktaandeel in mei en juni. Volgens Jefferies komt dat doordat er überhaupt steeds meer cups worden gekocht, in plaats van pakken gemalen koffie of pads, of dat nu cups van Nestlé of van Douwe Egberts zijn.

De grote vragen zullen pas na de halfjaarcijfers worden beantwoord, besluit het rapport. Hoe veel pijn de concurrentieslag met Nestlé gaat doen, merken we pas rond de jaarcijfers.

Het koersdoel van Jefferies voor JDE Peet’s is 31,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
objectief
0
quote:

Visser schreef op 19 oktober 2020 20:07:

Waarom daalde die zo hard vandaag?
Verkeerde weergave (bij slot) door de storing op de beurs.
993 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 19,970
Verschil +0,330 (+1,68%)
Hoog 19,990
Laag 19,700
Volume 108.977
Volume gemiddeld 200.667
Volume gisteren 170.296

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront