Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
rationeel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 juli 2020 04:30:

Gelukkig is de ventilatie-industrie alerter en pro-actiever:
vakmedianet-2.foleon.com/futureproof/...

"Dr. ir. Atze Boerstra is directeur van adviesbureau BBA Binnenmilieu en vicevoorzitter van een Europese 'ventilatieclub' (REHVA). ... De laatste maanden wordt zijn agenda gedomineerd door één ding: het coronavirus. Zo is hij coauteur van een adviesdocument dat REHVA publiceerde over verwarming, ventilatie en airconditioning in relatie tot Covid-19 en volgt hij wetenschappelijke onderzoeken over de verspreiding van het virus al maanden op de voet.

Steeds meer onderzoeken wijzen er namelijk op dat overdracht via de lucht een belangrijke factor is in de verspreiding van het coronavirus. Steeds meer virologen en epidemiologen houden dan ook serieus rekening met aerosolen (kleine stof- of vloeistofdeeltjes die in de lucht zweven) als mogelijke besmettingsroute, in slecht geventileerde ruimtes.
...
Sinds bekend werd dat scholen, winkels en kantoorpanden hun deuren weer mochten openen, hamert Boerstra dan ook op het nemen van voorzorgsmaatregelen in gebouwen. “Als er aanwijzingen zijn dat bepaalde maatregelen de verspreiding van het virus kunnen beperken, vind ik dat we die ook moeten nemen. Zelfs als daar nog geen definitief wetenschappelijk bewijs voor is”, zegt hij.

Het RIVM stelt momenteel echter dat het aanpassen van klimaatsystemen in gebouwen niet nodig is. Volgens het instituut heeft dat geen aantoonbare invloed op de verspreiding van het virus. Onverstandig, stelt Boerstra, juist omdat zoveel wetenschappelijke onderzoeken erop wijzen dat het wél verstandig is. “En er komen elke week nieuwe onderzoeken bij. Ik denk oprecht dat onderschat wordt hoeveel extra veiligheid we kunnen creëren met goede ventilatie in gebouwen. En daarnaast: baat het niet dan schaadt het niet.”

Boerstra baalt er daarom een beetje van dat de focus op de vraag ligt: is het virus nu overdraagbaar via de lucht of niet? “Daar gaat het mijns inziens helemaal niet om. De kernvraag moet juist zijn: is het verstandig voor gebouweigenaren- en gebruikers om extra voorzorgsmaatregelen te treffen, bovenop de standaardmaatregelen rondom hygiëne en afstand houden? Ik denk het wel. Better safe than sorry.

Ze zouden beter steeds kunnen spreken over... virusdeeltjes tegenhoudende ventilatie...

Uitgangspunt dient de bevolking te zijn die nog niet op de hoogte is van wat wij inmiddels allemaal weten, en die denken ventilatie is ventilatie.

Zij moeten eisen gaan stellen wanneer zij ergens in een restaurant gaan eten. Vraag: Hebt u virusdeeltjes tegenhoudende ventilatie geinstalleerd.

De bedrijven zouden toestemming kunnen geven na controle een bordje aan de gevel te bevestigen, met daarop: virusdeeltjes tegenhoudende ventilatie geinstalleerd.

rationeel
0
quote:

asti schreef op 11 juli 2020 17:29:

[...]
Nee, ik vind het juist grappig. Leuk programma.
Zoveel mensen, zoveel zinnen;)
rationeel
0
quote:

Chiddix schreef op 11 juli 2020 17:56:

[...]

In binnen en buitenland zie je actiegroepen die protesteren tegen de lockdown. Zie laatst in Servie.
Willem Engel is niet zomaar een activist maar heeft net als de Hond zich verdiept in de materie en is tot de conclusie gekomen dat......... Niets mis mee. Een andere visie is niet het probleem.
Willem wil het bij een andere visie niet laten. Wil het opdringen aan Rutte en het OMT. Dan komt de vraag, hoe wil je het opdringen? Door dialoog of door protestacties?
Bij dat laatste komen types op af genaamd de relschoppers. Dat kan niet de bedoeling zijn. Het zou een vreedzame betoging zijn , zei Engel. Bleek theorie te zijn. De organisatie werd verrast.
De vreedzaamheid van de demonstratie werd verstoord door RELSCHOPPERS. We hebben toch politie die relschoppers moet aanpakken? Waar waren die?
[verwijderd]
0
quote:

luchtschip schreef op 12 juli 2020 10:40:

Note : deze demo betreft bacteria (dus niet virussen, maar geeft een goede impressie over het nut van maskers, die helpen voorkomen dat je anderen besmet)
Je noot is belangrijker dan je bericht. Virussen laten zich slechts beperkt tegenhouden.

fc
rationeel
0
Op dit moment is een groot aantal gevallen niet herleidbaar tot een bron en gaat het vooral om lokale besmettingen. In maart was er sprake van hoofdzakelijk geïmporteerde gevallen of besmettingen die verband houden met traceerbare bronnen. „Nu er uitbraken zijn in ...restaurants..., bejaardentehuizen en ook sommige... studenten... zijn getroffen, evenals in bepaalde gebieden en sommige woonwijken maken we ons zorgen over de situatie”, zei Chuang.

Telegraaf
s.lin
0
Derde coronagolf in Hongkong: ’ergste tot nu toe’
Coronacrisis: zondag 12 juli

De eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 565.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19.

De derde coronagolf in Hongkong is de ergste tot nu toe, waarschuwen gezondheidsautoriteiten. Zaterdag zijn ten minste 61 mensen in de Chinese stad besmet geraakt of voorlopig positief op de longziekte getest. Dat meldt de South China Morning Post.

De derde coronagolf in Hongkong is de ergste tot nu toe, waarschuwen gezondheidsautoriteiten. Zaterdag zijn ten minste 61 mensen in de Chinese stad besmet geraakt of voorlopig positief op de longziekte getest. Dat meldt de South China Morning Post.

De aanhoudende golf, die het Covid-19-totaal van Hongkong op 1431 brengt, leidde tot pleidooien van gezondheidsdeskundigen om vooral thuis te blijven. En waar mogelijk niet naar het werk te gaan, terwijl de regering zei dat verdere beperkingen niet kunnen worden uitgesloten.

„Deze derde golf van infecties is verreweg de ernstigste sinds de epidemie is begonnen, nog erger dan in maart”, zegt Chuang Shuk-kwan, hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het centrum van gezondheidsbescherming CHP.

Op dit moment is een groot aantal gevallen niet herleidbaar tot een bron en gaat het vooral om lokale besmettingen. In maart was er sprake van hoofdzakelijk geïmporteerde gevallen of besmettingen die verband houden met traceerbare bronnen. „Nu er uitbraken zijn in restaurants, bejaardentehuizen en ook sommige studenten zijn getroffen, evenals in bepaalde gebieden en sommige woonwijken maken we ons zorgen over de situatie”, zei Chuang.

Zij drong er bij het publiek op aan om sociale afstand te blijven beoefenen en zei: „Om verspreiding te voorkomen, moeten we zoveel mogelijk voorkomen dat we uitgaan en proberen zoveel mogelijk thuis te werken.”

www.telegraaf.nl/nieuws/331003935/liv...
Ed Verbeek
0
quote:

gokker schreef op 11 juli 2020 09:39:

Nieuw plaatje voor de wereld. Iedereen kan er het zijne bij denken of schrijven.
Mooi plaatje weer, gokker.
Wel een puntje van kritiek: in de legenda staat: "besmettingen per dag"
Dat moet zijn: " aantal gemelde gevallen per dag" of "aantal positief geteste per dag" of " aantal gemelde cases per dag"

Wat het meest opvallend is aan het verschil in ontwikkeling tussen het aantal gemelde cases per dag en het aantal doden per dag.
Het aantal gemelde cases per dag is na 17 april sterk gestegen,
maar het aantal doden per dag is na 17 april sterk gedaald.
HOE KAN DAT?

1.
Hoe meer er getest wordt, hoe meer mensen als positief getest worden.
Zo is het aantal tests per dag gestegen van 670.896 op 17 april, tot 2032982 op 2 juli.
Dat is op 2 juli dus 3x keer zoveel tests als op 17 april..
Ja logisch dat je dan veeeeeeel meer " besmettingen" krijgt.
(bron: alle landen die tests per dag opgeven uit de download van ourworldindata.org/coronavirus-data-e... )

2.
Het aantal gemelde cases (door jou " besmettingen" genoemd) is in diezelfde periode slechts 2,4 x zoveel gestegen.
Als je aanneemt dat het werkelijke besmettingen evenredig verloopt aan de kans dat een test positief geeft, dan is in de periode van 17 april t/m 2 juli het aantal nieuwe werkelijke besmettingen gedaald met 22%
[ = (3,03-2,37)/3,03% ]

3
Het aantal nieuwe doden per dag is van 17 april t/m 2 juli gedaald met 36%
Omdat het aantal doden naijlt op het aantal , is het beter om de periode van 26 april t/m 11 juli te bekijken.
Over die periode is het aantal nieuwe doden per dag gedaald met 20%.
Vergelijk dat met het aantal nieuwe werkelijke besmettingen uit punt 2 hierboven,
en je zie dat bijna de hele daling van het aantal nieuwe doden te danken is de daling van het aantal nieuwe werkelijke besmettingen.

Conclusie: het aantal gemelde cases zegt weinig tot niets over de verspreiding van covid19
[verwijderd]
0
Als ze in Hong Kong dezelfde testen gebruiken als die eerder door Westerse landen zijn afgeschoten omdat ze teveel false-positives geven, snap ik het wel.
Ed Verbeek
0
quote:

luchtschip schreef op 10 juli 2020 20:37:

NEW from @TexasTribune
: For the first time ever, Texas is reporting more than 100 new deaths from the coronavirus

zie grafiek Texas deaths wegens corona

pbs.twimg.com/media/EchQK-DWsAEkxQ2?f...
Texas moet gewoon nog een inhaalslag maken in immuniteit.
In Texas zijn t.o.v. heel de US nog maar weinig doden gevallen per miljoen inwoners.
Voor de hele US zijn dat immers in totaal 415 doden per miljoen inwoners.
Voor Texas is dat nu slechts 111 doden per miljoen inwoners.

Texas doet het dus juist erg goed t.o.v. de hele US!

Totaal aantal doden per miljoen inwoners:

New Jersey 1757
New York 1665
Connecticut 1220
Massachusetts 1206
Rhode Island 921
District Of Columbia 805
Louisiana 733
Michigan 632
Illinois 582
Maryland 547
Pennsylvania 543
Delaware 531
USA Total 415
Mississippi 413
Indiana 409
Colorado 300
Arizona 296
New Hampshire 288
Georgia 282
Minnesota 273
Ohio 260
New Mexico 259
Iowa 237
Virginia 230
Alabama 227
Florida 195
Nevada 192
Washington 187
South Carolina 185
Missouri 182
California 178
Nebraska 147
North Carolina 145
Wisconsin 141
Kentucky 139
South Dakota 123
North Dakota 114
Texas 111
Tennessee 108
Arkansas 106
Oklahoma 106
Kansas 101
Vermont 90
Maine 83
Utah 66
Idaho 57
Oregon 55
West Virginia 54
Wyoming 36
Montana 27
Alaska 23

Uit www.worldometers.info/coronavirus/cou...
[verwijderd]
0
quote:

s.lin schreef op 12 juli 2020 11:22:

„Deze derde golf van infecties is verreweg de ernstigste sinds de epidemie is begonnen, nog erger dan in maart”, zegt Chuang Shuk-kwan, hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten van het centrum van gezondheidsbescherming CHP.

Op dit moment is een groot aantal gevallen niet herleidbaar tot een bron en gaat het vooral om lokale besmettingen. In maart was er sprake van hoofdzakelijk geïmporteerde gevallen of besmettingen die verband houden met traceerbare bronnen. „Nu er uitbraken zijn in restaurants, bejaardentehuizen en ook sommige studenten zijn getroffen, evenals in bepaalde gebieden en sommige woonwijken maken we ons zorgen over de situatie”, zei Chuang.
Hong Kong is nog helemaal maagdelijk voor het virus. Net als grote delen van China. Dus dat is dweilen met de kraan open.

fc
luchtschip
0


US weekly new cases vanaf 14 juni weer stijgend
US weekly hospitalizations per 21 juni weer stijgend
US weekly deaths per 5 juli weer stijgend

pbs.twimg.com/media/EcsD9i1X0AcBiNE?f...

Dr Dena Grayson :
Cases of #coronavirus are at record levels, hospitalizations have jumped, and #COVID19 deaths increased this week (as I predicted weeks ago)—for the 1st time since April.

More than 137,000 Americans are DEAD, and @realDonaldTrump *finally* wears a mask.

twitter.com/DrDenaGrayson/status/1282...
rationeel
0
Politiek CDA – Hugo De Jonge – en zijn broer – Marien de Jonge viroloog – belangenverstrengeling in de Nieuwe Coronawet

freesuriyah.eu/?p=4332
Ed Verbeek
0
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2020 09:58:

Amerika-correspondent Bas Blokker was op reis in het zuiden van de Verenigde Staten. In het zonnige Florida noteerde hij gespierde coronascepsis. Intussen loopt het virus steeds verder uit de hand in de VS. Deze week noteerde Florida het hoogste aantal doden per dag, maar, zag Blokker: ...de ziekenhuizen liggen niet vol...
Ja logisch, er is ook niks bijzonders aan de hand in Florida.
Het aantal dagelijkse doden gisteren in Florida was 95, dat is
slechts 4,4 doden op 1 miljoen inwoners
Vergelijk dat met de piek in New York in april: daar waren toen 49,0 doden op 1 miljoen inwoners.

Florida moet gewoon nog een inhaalslag maken in immuniteit.
In Florida zijn t.o.v. heel de US ook in totaal nog maar weinig doden gevallen per miljoen inwoners.
Voor de hele US zijn dat immers in totaal 415 doden per miljoen inwoners.
Voor Florida is dat nu minder dan de helft, nl. 195 doden per miljoen inwoners.

Florida doet het dus juist erg goed t.o.v. de hele US!

bron: www.worldometers.info/coronavirus/usa...
Ed Verbeek
0
BDB, bedankt voor je laatste interessante postings.
Komende week zal ik waarschijnlijk niet posten i.v.m. vakantie.
[verwijderd]
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 12 juli 2020 11:23:

[...]Mooi plaatje weer, gokker.
Wel een puntje van kritiek: in de legenda staat: "besmettingen per dag"
Dat moet zijn: " aantal gemelde gevallen per dag" of "aantal positief geteste per dag" of " aantal gemelde cases per dag"
Hardstikke bedankt voor deze terechtwijzing. Wij zijn op de wereld om mekaar te helpen, niet waar?
Meteen maar geactualiseerd. Aantal doden per dag stijgt door.
Over geregistreerde besmettingen houd ik wijselijk mijn mond.
Bijlage:
StartendeBelegger
0
Volgens duitse onderzoekers neemt het aantal antistoffen bij de mensen die besmet snel af. Dit zou betekenen dat er geen langdurige immuniteit is. Dat zou geen best nieuws zijn
[verwijderd]
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 12 juli 2020 12:34:

[...]
Florida doet het dus juist erg goed t.o.v. de hele US!

bron: www.worldometers.info/coronavirus/usa...
Florida gaat inderdaad geweldig. 50% stijging van het dagelijkse aantal doden in een week...
Als het zo verder gaat, wordt de staat nog wel koploper.
Bijlage:
rationeel
0
quote:

StartendeBelegger schreef op 12 juli 2020 13:04:

Volgens duitse onderzoekers neemt het aantal antistoffen bij de mensen die besmet snel af. Dit zou betekenen dat er geen langdurige immuniteit is. Dat zou geen best nieuws zijn

Er zijn verschillende soorten immuniteiten.

Het samengestelde percentage blijkt hoger te liggen dan verondersteld.
luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2020 09:58:

Amerika-correspondent Bas Blokker was op reis in het zuiden van de Verenigde Staten. In het zonnige Florida noteerde hij gespierde coronascepsis. Intussen loopt het virus steeds verder uit de hand in de VS. Deze week noteerde Florida het hoogste aantal doden per dag, maar, zag Blokker: ...de ziekenhuizen liggen niet vol...
As coronavirus seizes the state, Florida hospitals are in panic mode

There are 47,663 hospital beds in the state right now with 11,782 available (meaning a remaining capacity of 19.82 percent) and a total staffed bed capacity of 59,445, according to the Florida Agency for Health Care Administration’s Hospital Bed Capacity Dashboard.
Dus totale capaciteit ca 60.000 bedden , waarvan ca48.000 bezet (80%) en ca 12.000 (20%) nog vrij.

Maar de situatie is nijpend in bepaalde regio's.

Miami-Dade County, the most populous in the state, on Thursday its intensive care unit (ICU) hospital bed capacity surpassed 90 percent.

In a news conference on Tuesday, Seminole County medical director Dr. Todd Husty explained, “all I can tell you is as they went from concerned to very concerned to very, very, very concerned. I mean that’s over the last three weeks, so they’re seriously, seriously worried about what’s going to happen to us.”

Florida’s coronavirus situation was not always so bleak. Before DeSantis began reopening the state in May, it appeared to have effectively “flattened the curve.” Once restaurants, bars and gyms were reopened, however, Florida began to see a spike in coronavirus cases, including a record-breaking 120 deaths in one day as reported on Thursday. (The previous record for deaths reported in one day, 113, was in early May.)

www.rawstory.com/2020/07/as-coronavir...
Chiddix
0
quote:

rationeel schreef op 12 juli 2020 10:49:

[...]

De vreedzaamheid van de demonstratie werd verstoord door RELSCHOPPERS. We hebben toch politie die relschoppers moet aanpakken? Waar waren die?
Op de demonstratie , geen 1,5 m zijn hooligans op af gekomen. Het is een onderwerp waarin men geinteresseerd is? Denk niet dat men de demonstratie wilde verstoren maar dat de pleuris uitbrak na de demonstratie. Een robbertje vechten met ME en politie was het gevolg.
Velen die protesteren willen terug naar normaal. Wie niet? In Nederland is er al veel versoepeld maar voorzichtigheid blijft geboden.
Lees hier over Hongkong en in Israel gaat het na ver gaande versoepeling mis(tweede golf). Regering overweegt lockdown.
Rutte krijgt wel een beetje gelijk toen hij zei, laat je het los is de kans groot dat de besmettingen weer gaan toenemen omdat 95% van de Nederlanders geen immuniteit hebben. Nu houdt het RIVM rekening met toename besmettingen op weg naar verdergaande normalisering. Dit is ingecalculeerd.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.109,20 -0,16%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.997,37 -0,22%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.544,63 +0,36%
 US500^ 5.075,64 +0,12%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.323,58 +0,07%
 EUR/USD 1,0696 -0,05%
 WTI 82,52 -0,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront