Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Beter Bed 2020

1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
voda
0
Beter Bed is weer winstgevend

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Beter Bed Holding
2,43 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft in het tweede kwartaal van dit jaar met de voortgezette activiteiten een hogere omzet geboekt, met ook nu een sterke stijging van de online verkopen. Dit meldde de uitbater van matrassenketens uit Uden vrijdag voorbeurs tegelijk met een akkoord tot verlenging van de uitstaande leningen.

De omzet over het tweede kwartaal steeg met 12,0 procent naar 49,1 miljoen euro, en over het eerste halfjaar met 9,9 procent naar 103,5 miljoen euro. ABN AMRO ging uit van een omzet van 90,5 miljoen euro over de eerste zes maanden. De bank rekende voor het tweede kwartaal op een omzet van 36,2 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBTI) kwam over de eerste zes maanden uit op 4,1 miljoen euro tegen 0,4 miljoen een jaar eerder, terwijl ABN AMRO uitging van 0,8 miljoen euro. Er resteerde een nettowinst van 2,0 miljoen euro over de eerste jaarhelft tegen een verlies van 0,7 miljoen een jaar eerder.

De orderinstroom steeg over het eerste halfjaar met 60,2 procent naar 23,5 miljoen euro.

De operationele kasstroom verbeterde aanzienlijk van 22,2 miljoen euro negatief over de eerste helft van 2019 naar 19,7 miljoen euro positief over de eerste zes maanden van dit jaar. De total kasstroom bedroeg dit jaar 7,7 miljoen euro positief tegen 2,3 miljoen euro negatief over de eerste helft van 2019.

Leningen.

Beter Bed is met de banken en een groep grootaandeelhouders tot een akkoord gekomen om de leningen te verlengen. De rente die Beter Bed verschuldigd is aan de grootaandeelhouders zal in aandelen worden voldaan.

Er worden maximaal 2,15 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven.

De rente voor de eeuwigdurende lening is verlaagd naar 10 procent voor de komende 12 maanden.

Corona

De coronapandemie heeft in de laatste twee weken van maart van dit jaar een effect gehad op de orderinstroom, waarna met name in het onlinesegment zich een flinke omzetstijging aftekende.

Covid-19 heeft de financiële positie van het bedrijf niet significant geraakt in het afgelopen halfjaar, zei Beter Bed vrijdag.

Een concrete outlook kon Beter Bed niet afgeven. Maar onder meer dankzij de hoge orderportefeuille denkt het beddenbedrijf de uitdagingen aan te kunnen.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag 6,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
MOEdig Voorwaarts
0
Aan het recente koersverloop te zien waren deze verrassende cijfers "in besloten kring" al een tijdje bekend;)

Ik zal er straks misschien eens aan gaan rekenen, maar rekening houdend met een ongetwijfeld dolenthousiaste opening vermoed ik dat het beste er wel af is qua aantrekkelijkheid; last time I checked zag de balans er nogal brak uit. Daar zal een licht positief bedrijfsresultaat niet veel verandering in hebben gebracht. Dan heb je kennelijk ook nog een scala aan peperdure leningen en mogelijke verwatering om rekening mee te houden. Als ik tijd heb zal ik dat eens nader onderzoeken.

Je moet trouwens ook niet vergeten dat er juist veel is gekocht "uit verveling"/bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven (horeca/vakantie). Ik denk in ieder geval niet dat van de huidige kopers er volgend jaar velen weer een nieuw bed zullen aanschaffen;)
p/o
0
Er is zelfs terug een netto cash positie (en dat na die problemen in Duitsland)
STERK!
maaslander
0
Chapeau Beter Bed knap dat jullie de draad goed opgepakt hebben en nu vasthouden zo. Moedig voorwaarts let wel op dat je straks een goed rekenmachientje gebruikt en geen rekenfouten maken want oei oei stel je eens voor als je je even mistelt.
MOEdig Voorwaarts
0
Ik heb er even snel wat beter naar gekeken.

Balanspositie is nog wel vrij dun (EV van 5 mln op een balanstotaal van 100 mln), maar niet helemaal hopeloos, zeker zolang de zaken goed blijven lopen. Grootste vraag is echter of Beter Bed dit momentum voort kan zetten, ook als straks velen van het infuus van de overheid worden losgekoppeld en bruut ontwaken. Daarnaast is er waarschijnlijk flink wat vraag naar voren gehaald, bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven.

Met een roze bril op is er zeker nog wel wat mogelijk qua koers, maar ik voel niet al te veel aandrang om mij vandaag in het "feestgedruis" te mengen.

Voor degenen die het aandeel al wat langer (maar niet al te lang natuurlijk;)) hadden wordt het natuurlijk wel een mooie dag!!
Moneyball
0
Op alle fronten sterke verbetering.

De stijging van de afgelopen week lijkt op voorkennis. De verstrekkers van de lening om te zetten in aandelen hadden waarschijnlijk liever gehad dat de stijging na vandaag was begonnen. Ben wel benieuwd naar die ‘modest discount’ en hoe dat wordt bepaald.
p/o
0
Ik heb ze aan 3.54 en hoop toch op een ritje richting de 2.75 - 3.
Netto cash positie na bijna te waren omgevallen na Duitsland had ik nog helemaal niet verwacht, niet vergeten dat er bv bij sterke resultaten in Duitsland nog eens 7.5 miljoen hun richting uitkomt. En als ze mooi winst blijven maken zal die netto cashpositie fors stijgen.
max2
0
Gezien het koersverloop gisteren, is er toch wat nieuws uitgelekt gisteren.
Zie vandaag de koers weer flink stijgen.
Tarpendix
0
Vind het toch bijzonder hoe er gister een bericht geplaatst kan worden door analisten en ze het voor elkaar krijgen om een omzet te rapporteren die 35-40 procent afwijkt van hetgeen wat is gedraaid ten opzichte van het tweede kwartaal
NLvalue
0
Eeuwigdurende lening, tegen 10%. Uit te keren in aandelen... da’s nieuw. Leuk voor aandeelhouders die die lening hebben verstrekt, zien hun taartpunt leuk groeien
Sec_Brut
0
Dhrbelegger
0
Beter Bed (Hold) - Strong 1H20 results across the board.pdf. mooie analyse van ABN.. Niet verwacht dit sterke resultaat!
[verwijderd]
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 17 juli 2020 07:49:

Je moet trouwens ook niet vergeten dat er juist veel is gekocht "uit verveling"/bij gebrek aan alternatieven om geld aan uit te geven (horeca/vakantie). Ik denk in ieder geval niet dat van de huidige kopers er volgend jaar velen weer een nieuw bed zullen aanschaffen;)
Klopt, ik zag bij de opiniepeiling van NPO1 dat dat de uitslag was, op de vraag waar gaat u nú uw geld aan besteden? 98% meldde Beter Bed! ;-)
El_loco
0
Ik heb deze bleeder gelukkig verkocht, maar 10% omzetverhoging in deze tijd. Ik weet niet of u recent een keuken of badkamerboer heeft gesproken maar die gaan een veelvoud omhoog en 10% is een schijntje.

Mooie tijdelijke redding van een distressed bedrijf met een idem balans.

Ja, er zit nog wat frustratie aan deze kant, maar ik gun de huidige beleggers het allerbeste, dus veel succes!
Thuisbelegger
0
El loco, de balans is prima (zelfs positieve cash positie!), alleen solvabiliteit is matig nu. Dit is echter vertekend door forse post leases. Door winstinhouding zal solvabiliteit snel verbeteren.
Hangklokje
0
quote:

NLvalue schreef op 17 juli 2020 08:40:

Eeuwigdurende lening, tegen 10%. Uit te keren in aandelen... da’s nieuw. Leuk voor aandeelhouders die die lening hebben verstrekt, zien hun taartpunt leuk groeien
Ja maar deze aandeelhouders of lening verstrekkers hebben er wel voor gezorgd dat beter bed nog bestaat! En daar mogen we best voor beloond worden.
Hangklokje
0
De shorters hebben toch nog de middelen om er voordelig uit te kunnen. Ze drukken de koers misschien nog wel tot het slot van gisteren maar daarna knalt de prijs omhoog met zulke goede cijfers
[verwijderd]
0
De koers mag nog kennelijk niet explosief stijgen. Waar Teslin belang heeft bij een zo’n laag mogelijke dagkoers vandaag, lijkt het erop dat Teslin een rol speelt in het shorten op BBH. Na maandag mag de koers waarschijnlijk wel omhoog.
effegenoeg
0
quote:

Belegger85 schreef op 17 juli 2020 09:38:

De koers mag nog kennelijk niet explosief stijgen. Waar Teslin belang heeft bij een zo’n laag mogelijke dagkoers vandaag, lijkt het erop dat Teslin een rol speelt in het shorten op BBH. Na maandag mag de koers waarschijnlijk wel omhoog.
Afgelopen kwartaal een euro gestegen.
Wellicht een herfinanciering is een volgende trigger.
1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront