Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
objectief
0
quote:

Yandex schreef op 18 juli 2020 11:28:

[...]

Heeft die 'Objectief' tegenwoordig niks anders te doen, dan te posten!!!
Schijnbaar is hij niet met zijn leven bezig en post hij de hele land door.
Dat laatste is slecht voor het klimaat.
Ijsbeer
1
Klimaat is belangrijk en de energie van biomassa ook.

Energie is een begrip in de ruimte die zijn weerga niet kent.

Onze zon de ster die we zon noemen .

Miljarden ontelbare sterren eigenlijk allemaal zonnen groot en klein.
En nu gaan we het eens over energie hebben.

Als een grote ster zonder brandstof komt te zitten, valt hij in een enorme explosie uiteen. Deze explosie geeft wekenlang meer licht dan een heel sterrenstelsel. Dit wordt een 'supernova' genoemd. Supernova's behoren tot de spectaculairste fenomenen in het universum.

Bij een supernova komt evenveel energie vrij als de zon in heel haar bestaan van ongeveer 10 miljard jaar afgeeft. Gammastraling en hoogenergetische deeltjes schieten het heelal door en maken het leven op nabijgelegen planeten vrijwel onmogelijk.

als je dat leest dan is er wel heel veel energie in de ruimte.

Ronald Engels
2
Beperktedijkbewaking,

Je Quote,
Blijft over dat hij interessante (of althans prikkelende) dingen afwisselt met onzin, bijv. over kosmische straling.

===================
De jaren 1963/64, 1975/76, 1985/86, 1997 waren of Elfstedentochten jaren, en/of koude Nederlandse winters jaren waarin er om wat voor reden ook soms toch geen Elfstedentocht werd gereden ondanks de grote vrieskou.

Wat hebben deze jaren gemeen met de huidige periode "2019 en 2020"?

Simpel:
- Bewezen minimale zonneactiviteit met minimale zonnewind in deze jaren 2019 en 2020.

- 2019 en 2020 zijn en worden jaren met ruwweg 280 à 290 dagen per jaar zonder zonnevlekken en zeer minimale zonnewind. Op dit moment 2020 zijn er maandelijks slechts ruwweg 10 à 15 minimale kleine zonnevlekken, in plaats van 200 à 300 sterke actieve zonnevlekken per maand tijdens maximaal actieve Zon-periodes.

- Zoals ik het benoem, onze huidige "Dode Zon" ondanks zijn 15 miljoen graden celcius hete fusie-reactiekern is op dit moment magnetisch inactief aan de 6.000 graden celcius warme buitenschil en is zonder zonnevlekken en zeer minimale zonnewind.

- Waarom is actieve of inactieve Zonnewind zo belangrijk;
Ook onze actieve Zon met zonne-uitbarstingen produceren Sun Rays, zeer kleine Nanometer grote deeltjes, die met de actieve zonnewind hoofdzakelijk langs Planeet Aarde geleid worden en afgestoten worden door het dubbele Magnetische Veld van onze Planeet Aarde en dus Planeet Aarde slechts in zeer sterk verminderde mate bombarderen, dit tijdens één actieve zon-periode met veel zonnewind.

- Zoals bekend op dit Forum, produceren "Supernova Explosies" enorme hoeveelheden Cosmic Rays Nucleï, 1 à 3 Nanometer kleine deeltjes, die ons Melkweg Sterren Stelsel ingeslingerd worden en ook Planeet Aarde kunnen bombarderen.

- Op dit moment nu in 2020 is de Cosmic Rays Counts opgelopen tot 960.000 counts per uur van ruwweg 520.000 Cosmic Rays counts tijdens maximaal actieve zon met maximale zonne-wind.

- Situatie nu in 2020, geen actieve echter Dode Zon en geen zonnevlekken en geen zonnewind langs Planeet Aarde, echter wel 960.000 Cosmic Rays Counts per uur gemeten door de ROYAL OBSERVATORY OF BELGIUM, Brussel.

- Zonder zonnewind van onze zon, bij inactieve zon-situatie kunnen deze Cosmic Rays Nucleï kleine 1 à 3 Nanometer kleine deeltjes onze Planeet Aarde bombarderen en doordringen tot in onzere lagere Troposfeer en kunnen in onze lagere Troposfeer agglomereren met Aerosols zoals SO2, SO3, N2O en waterdamp H20 en vormen daar 30 à 50 Nanometer grote ijskristallen en zorgen voor groeiende nevelwolken vorming in onze lagere Troposfeer.
Dit wordt Cosmic Rays Nucleïation Cloud Seeding genoemd met ruwweg 3 à 4 % meer nevel wolken vorming wereldwijd.
Dus afkoeling van Planeet Aarde door meer lichte nevelwolken vorming wereldwijd.

- De situatie inactieve Zon, zonder Zonnewind met maximale Cosmic Rays Nucleïation Cloud Seeding nu in 2019 en ook 2020 is vergelijkbaar met de situaties van "De jaren 1963/64, 1975/76, 1985/86, 1997, Elfstedentochtenjaren".
Duidelijk te zien op de Sunspots/Cosmic Rays Counts trends van de Royal Observatory van Belgium te Brussel.

- Dus zoals steeds met 1 à 2 jaar vertraging, komen de koude Elfstedentochten winters dus ook ditmaal met 95 % zekerheid in de winters jaren 2021, 2022 en/of 2023.

Er is volgens mij slechts één zwak punt in deze redenatie en dat is onze Warme Golfstroom?, Is deze vertraagd of versneld de laatste 5 jaar?

- Ik denk versneld, door droogte/te weinig regen op het noordelijk deel (Rusland/Siberie/Canada) Noordelijk Halfrond, dus minder zoetwatertoevoer via rivieren in de Artic Ocean, dus één zoutere koudere waterval bij de 3105 meter diepe Iceland/Groenland Rif waterval op 600 m diep, dus één ook volgens specialisten 15 % versnelde koude zoutere Atlantische Oceaan koude Diepzeestroming op ruwweg 4.000 meter diepte, die uiteindelijk ook een licht koudere 15 % versnelde Warme Golfstroom geeft van licht kouder oppervlakte water langs de West-Europese en Uk kustgebieden.

Continuation: Golfstroom
- Dit geeft na jaren logischerwijze één koudere diepzee upwelling bij de evenaar +/- 10 graden NB (ter hoogte van Senegal ongeveer), dus één huidige en komende verdere afkoeling van de Evenaar oppervlakte wateren stroming Atlantische Oceaan en dus automatisch één licht koudere echter sneller stromende licht koudere Warme Golfstroom richting de UK en de West-Europese Kustgebieden, zoals Frankrijk, Belgie, Nederland, Denemarken, Noorwegen naar De Artic Ocean, enzv.

Dus in principe verwacht ik dus ook koudere winters in de West Europese en UK kustgebieden door één licht koudere Warme Golfstroom met minder Hurricanes en minder zeer zware Stormen vorming, dus nogmaals onze klimaat situatie gaat de komende 2 à 3 jaren in Nederland met zeer grote waarschijnlijkheid, koude Pool Winters opleveren met mogelijke Elfstedentochten.

Sorry, Beperktedijkbewaking: Ik kan tot geen andere conclusie komen op basis van de mij bekende feiten, inclusief Cosmic Rays Nucleïation Cloud Seeding.

M.v.g.
Ijsbeer
1
2014 piekte de zonneactiviteit.
De cyclus van de zon.

Dan was de voorspelling de kans op een elfsteden tocht 2024/2025.
2020 t/m 2025 .

2025 de laagste activiteit denk je dan.
2036 de hoogste.

elfstedentocht 2024 of 2025..
Maar nu het allemaal een beetje aan het opwarmen is en het record na record is.
Het is nu allemaal wat koffiedik kijken.

Leuk stukje Ronald.
voda
1
Europese prijs voor CO2 ongekend hoog, ondanks corona

De prijs voor CO2-uitstoot in Europa trekt zich weinig aan van de coronacrisis. Half juli kwam de prijs voor emissierechten boven de €30 uit, wat sinds 2006 niet meer is voorgekomen.

Bedrijven die veel van het broeikasgas uitstoten anticiperen op strenger klimaatbeleid, zeggen analisten. Ze verwachten veel rechten nodig te hebben en blijven ze kopen, waardoor de vraag stijgt en dus ook de prijs.

In veertien jaar tijd kwam de prijs voor het mogen uitstoten van CO2 in Europa niet boven de €30 euro uit, maar 13 juli piekte de koers halverwege de middag op €30,68. zo blijkt uit gegevens van Bloomberg. Die dag sloot de markt af met een prijs van €29,35 per ton CO2 en op 6 juli werd de hoogste dagafsluiting genoteerd, namelijk €29,70.

Om koolfstofdioxide te mogen uitstoten, moeten industrieën in Europa emissierechten hebben. Een deel van de rechten krijgen zij gratis, een ander -steeds groter wordend- deel moeten zij inkopen.

De prijs om één ton CO2 te kunnen uitstoten lag de afgelopen twee jaar tussen de €20 en €25. Vlak na de eerste aangekondigde maatregelen om het coronavirus te bestrijden, halverwege maart, stortte de emissieprijs in en daalde naar €15,30. De markt anticipeerde op verminderde economische activiteit van grote industrieën, die doorgaans ook grote uitstoters zijn.

Minder effect van lockdowns
Toch heeft de CO2-markt zich vrij snel hersteld, meent energie-econoom bij ABN Amro Hans van Cleef. 'De lockdowns hebben minder effect gehad dan gedacht en de economie trekt aan. Vliegverkeer is wel minder, maar vrachtverkeer gaat gewoon door.'

Volgens Van Cleef komt de hoge prijs sinds begin juli vooral doordat de Europese Commissie sterk inzet op het halen van klimaatdoelen, ondanks de coronacrisis. 'Brussel wil het liefst een groene economie en speculatie daarover beïnvloedt de CO2-prijs.'

'Er is veel gesproken over het ophogen van het Europese klimaatdoel naar 55% minder uitstoot' zegt Jos Cozijnsen expert emissiehandel bij de Climate Neutral Group. Nu is het officiële doel van Europa 40% minder CO2 in 2030. Ook Cozijnsen onderschrijft dat de hoge CO2-prijs vooral ligt aan het vasthouden aan Europese klimaatdoelen.

Afgelopen weekend vergaderden Europese regeringsleiders over een miljardenfonds om uit de coronacrisis te komen, de Europese Commissie stelt daarbij het in zicht houden van klimaatneutraliteit als voorwaarde voor het krijgen van steun. Dat zijn volgens Cozijnsen en Van Cleef signalen dat groene projecten en een daling van broeikasgassen voor Brussel prioriteit blijven, ondanks een recessie. Grote uitstoters zullen de emissierechten dus nodig hebben en blijven ze kopen, waardoor de vraag stijgt en dus ook de prijs.

Weghalen van emissierechten
Herman Vollebergh, expert op dit gebied bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Universiteit van Tilburg ziet nog een andere oorzaak voor de sterke prijsstijging. De CO2-prijs is voor 2018 een aantal jaar erg laag geweest, onder de €10 per ton. Dat heeft ertoe geleid dat de Europese Commissie sinds kort emissierechten uit de markt kan halen, waardoor het aantal te verhandelen rechten daalt. Dit stuwt de prijs op en stimuleert vermindering van CO2-uitstoot, vertelt Vollebergh.

Volgens de PBL-onderzoeker zorgde de coronacrisis er in maart voor dat het aanbod van emissierechten tijdelijk steeg, maar maakt de markt zich nu op voor het weghalen van rechten door de Europese Commissie volgend jaar, wat de prijs weer heeft doen stijgen.

Cozijnsen verwacht niet dat de emissieprijs nog verder zal stijgen en misschien zelfs boven de €32 of €35 komt, omdat er nu gewacht wordt op uitwerking van het aangekondigde beleid.

fd.nl/economie-politiek/1351527/europ...
Ijsbeer
1

Het kan hard gaan wanneer alles een beetje elkaar aan het versnellen is.

Deze feedback-effecten van klimaatveranderingen op het klimaat zijn maar moeilijk te voorspellen, maar wetenschappers waarschuwen dat ze kunnen leiden tot abrupte klimaatverandering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsmelten van de grote ijskappen, het vrijkomen van methaan uit permafrost, veengronden en de oceaanbodem, structurele veranderingen in ecosystemen, en het afsterven van het Amazoneregenwoud. Dit soort gebeurtenissen zouden ertoe kunnen leiden dat temperaturen worden bereikt van ver boven de 4 graden.

als je dit dan leest dan is het toch wel zorgelijk.

pietje-2005
0
Is toch allemaal geen probleem ?
Je maakt er weer bepaalde emissie-rechten van en doet niemand weer iets fo
New dawn
0
quote:

Caveat schreef op 21 juli 2020 20:17:

Het kan hard gaan wanneer alles een beetje elkaar aan het versnellen is.

Deze feedback-effecten van klimaatveranderingen op het klimaat zijn maar moeilijk te voorspellen, maar wetenschappers waarschuwen dat ze kunnen leiden tot abrupte klimaatverandering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsmelten van de grote ijskappen, het vrijkomen van methaan uit permafrost, veengronden en de oceaanbodem, structurele veranderingen in ecosystemen, en het afsterven van het Amazoneregenwoud. Dit soort gebeurtenissen zouden ertoe kunnen leiden dat temperaturen worden bereikt van ver boven de 4 graden.

als je dit dan leest dan is het toch wel zorgelijk.

De terugkoppel-effecten veroorzaken inderdaad een versnelling van de globale opwarming. Duidelijk was dat de klimatologen geen abrupte klimaatverandering voorspelden. De klimatologen die dat wel deden, werden niet serieus genomen of als radicaal bestempeld.

Er zijn er de nodige:

en.wikipedia.org/wiki/Climate_change_...
Ijsbeer
1
quote:

pietje-2005 schreef op 21 juli 2020 23:49:

Is toch allemaal geen probleem ?
Je maakt er weer bepaalde emissie-rechten van en doet niemand weer iets fo
Geen probleem.
De aarde doet zijn best om die vervelende mieren die zich mensen noemen wat van de aarde af te krijgen voordat ze alles en een ieder naar de kloten helpen. LOL.

Eerst een virus en de aarde denkt hoe kan dit nou ze blijven maar leven en het gaat veel te langzaam.
Als een virus niet helpt tegen die kleine slimme mieren dan gaan we schudden.
Helpt ook niet.

En dan krijgt de aarde koorts meer dan 37 graden.
de aarde krijgt hoge koorts en tikt de 42 graden al aan

En nu met hoge temperaturen overal en wat opwarming overal krijgen we de effecten te zien.
Veel hongersnood veel water te kort en veel mensen op drift en we zitten nog maar in de beginfase.

Aarde is nog maar net bezig met de temperatuur 1 graad omhoog te krijgen en gaat naar 2 graden..
Dan wil je er niet aan denken wat er komt als het daadwerkelijk 4 graden of meer wordt.

En het is waar het is geen probleem maar een oplossing die de aarde zoekt voor een probleem!!

pietje-2005
1
Nogal erg arrogant om te denken dat we nu, met onze "wetenschappers" even het klimaar gaan controleren ;-)
Allemaal een eigen agenda om geld binnen te harken.
Simpel, eigenlijk ;-)
Nog een kopje bij de NOS:
"Kabinet wil met eiwitverlaging in veevoer ruimte geven voor woningbouw"
Dan snap ik best wat voor idioten achter die dromen van het klimaat aanrennen, inclusief wat omgebouwde zweedse houthakkers.
Volkomen van bepaalde dingen gerukt, dat klimaat-gebeuren.
Milieu zie ik nog wel, maar verders zijn we als mens (totaal groepje op deze arrdkloot) niet bij machte om iets aan klimaat te doen, vrees ik.
Ijsbeer
1
quote:

pietje-2005 schreef op 22 juli 2020 18:17:

Nogal erg arrogant om te denken dat we nu, met onze "wetenschappers" even het klimaar gaan controleren ;-)
Allemaal een eigen agenda om geld binnen te harken.
Simpel, eigenlijk ;-)
Nog een kopje bij de NOS:
"Kabinet wil met eiwitverlaging in veevoer ruimte geven voor woningbouw"
Dan snap ik best wat voor idioten achter die dromen van het klimaat aanrennen, inclusief wat omgebouwde zweedse houthakkers.
Volkomen van bepaalde dingen gerukt, dat klimaat-gebeuren.
Milieu zie ik nog wel, maar verders zijn we als mens (totaal groepje op deze arrdkloot) niet bij machte om iets aan klimaat te doen, vrees ik.

"Kabinet wil met eiwitverlaging in veevoer ruimte geven voor woningbouw"

Goedzo dat is de rede.

en ik geef de boeren groot gelijk.
altijd maar boertje pesten.
Laat ze eens een ander doelwit zoeken om hun eigen shitbeleid op te lossen
En nog de 100km op de weg.
alleen om wat te bouwen!!

Goed gezien.
!@#$!@!
1
quote:

Caveat schreef op 22 juli 2020 19:33:

[...]
en ik geef de boeren groot gelijk.
altijd maar boertje pesten.
Laat ze eens een ander doelwit zoeken om hun eigen shitbeleid op te lossen
Kan je mij uitleggen waarom minder eiwitten in veevoer gelijk staat aan boertje pesten ?

Wist je dat boeren juist voornamelijk bestaan en succesvol zijn juist vanwege alle steun vanuit de overheid ?
Wist je bv dat tot voor kort 50% van het gehele EU budget opging aan landbouwsubsidies ?

Hoe kan je dat rijmen met "altijd maar boertje pesten" ??
Ijsbeer
1
quote:

!@#$!@! schreef op 22 juli 2020 20:26:

[...]

Kan je mij uitleggen waarom minder eiwitten in veevoer gelijk staat aan boertje pesten ?

Wist je dat boeren juist voornamelijk bestaan en succesvol zijn juist vanwege alle steun vanuit de overheid ?
Wist je bv dat tot voor kort 50% van het gehele EU budget opging aan landbouwsubsidies ?

Hoe kan je dat rijmen met "altijd maar boertje pesten" ??
Vraag dat nou eens aan een echte boer die kan het je haarfijn uitleggen.
Ijsbeer
1
boer haalt gras van land en moet zo nu en dan bijvoeren.
eiwitten voor de koe.
Minder eiwitten in het voer is het stuur uit handen van de boer nemen en zelf als leek zeggen wat goed voor de koe is.

als een arts moet opereren hoe de politiek wil .
eerst de linker hand dan etc etc..
!@#$!@!
0
quote:

Caveat schreef op 22 juli 2020 20:29:

[...]

Vraag dat nou eens aan een echte boer die kan het je haarfijn uitleggen.

Jij hebt er een duidelijke mening over, dan heb je er toch over nagedacht ? Of roep je maar wat ?
!@#$!@!
0
quote:

Caveat schreef op 22 juli 2020 20:32:

Minder eiwitten in het voer is het stuur uit handen van de boer nemen en zelf als leek zeggen wat goed voor de koe is.
Zij luisteren gewoon naar de wetenschappers.

Jan Dijkstra, universitair hoofddocent Diervoeding bij Wageningen University & Research,
Het verlagen van eiwit in het rantsoen is volgens hem wel een goede stap om de stikstofdepositie vanuit de veehouderij te verlagen: wat er niet in komt, komt er ook niet uit. Voor de koe heeft dat volgens hem geen negatieve gevolgen en mogelijk een licht positief effect, omdat minder eiwit in het rantsoen, met name aan het begin van de lactatie, ervoor zorgt dat de melkproductie iets daalt, waardoor de koe minder snel in een negatieve energiebalans komt en daarmee minder last krijgt van de gezondheidsproblemen die daaruit voortkomen. Het voeren van minder eiwit vergt wel maatwerk van de veehouder.

Dierenarts en weidecoach Gerrit Hegen is van mening dat het eiwitgehalte in het voer voor melkkoeien soms wel 10 procent omlaag kan, zonder problemen voor de diergezondheid. Ook de melkproductie en de gehaltes kunnen met minder eiwit op peil blijven, zegt hij. “Melkveerantsoenen bevatten veelal meer dan 160 gram ruw eiwit per kg droge stof; 168 tot 170 gram komt veel voor. Melkveehouders moeten eigenlijk terug naar 150 tot 160 gram ruw eiwit. Daarbij is het van belang dat de balans in de pens worden bewaard; er moet aandacht zijn voor penseiwit, pensenergie en de vorming van ureum. Melkureum is een indicator voor de stikstofefficiëntie in de pens en de ammoniakuitstoot. Overmaat aan stikstof of tekort aan energie in de pens verlaagt de stikstofefficiëntie en verhoogt het ureum. Als mest en urine in de stal bij elkaar komen is er ammoniakemissie. Hoe meer ureum in de urine, hoe meer omzetting van ureum in ammoniak door het enzym urease. Het maken van ureum in de lever kost een koe veel energie. En een overmaat aan ureum is slecht voor de vruchtbaarheid en de kwaliteit van de eicellen en de embryo’s. Beide wil je bij een hoogproductieve koe niet hebben. Aan de andere kant: een laag melkureum (bijvoorbeeld 18) is geen probleem voor de koe én economisch voordeliger mits er maar balans is tussen penseiwit en pensenergie.”


- Zover ik kan lezen is er werkelijk geen enkele goede reden voor boeren om te protesteren. Gewoon gekrenkte ego's niet meer, niet minder.

Ijsbeer
2
quote:

!@#$!@! schreef op 22 juli 2020 20:48:

[...]

Zij luisteren gewoon naar de wetenschappers.

Jan Dijkstra, universitair hoofddocent Diervoeding bij Wageningen University & Research,
Het verlagen van eiwit in het rantsoen is volgens hem wel een goede stap om de stikstofdepositie vanuit de veehouderij te verlagen: wat er niet in komt, komt er ook niet uit. Voor de koe heeft dat volgens hem geen negatieve gevolgen en mogelijk een licht positief effect, omdat minder eiwit in het rantsoen, met name aan het begin van de lactatie, ervoor zorgt dat de melkproductie iets daalt, waardoor de koe minder snel in een negatieve energiebalans komt en daarmee minder last krijgt van de gezondheidsproblemen die daaruit voortkomen. Het voeren van minder eiwit vergt wel maatwerk van de veehouder.

Dierenarts en weidecoach Gerrit Hegen is van mening dat het eiwitgehalte in het voer voor melkkoeien soms wel 10 procent omlaag kan, zonder problemen voor de diergezondheid. Ook de melkproductie en de gehaltes kunnen met minder eiwit op peil blijven, zegt hij. “Melkveerantsoenen bevatten veelal meer dan 160 gram ruw eiwit per kg droge stof; 168 tot 170 gram komt veel voor. Melkveehouders moeten eigenlijk terug naar 150 tot 160 gram ruw eiwit. Daarbij is het van belang dat de balans in de pens worden bewaard; er moet aandacht zijn voor penseiwit, pensenergie en de vorming van ureum. Melkureum is een indicator voor de stikstofefficiëntie in de pens en de ammoniakuitstoot. Overmaat aan stikstof of tekort aan energie in de pens verlaagt de stikstofefficiëntie en verhoogt het ureum. Als mest en urine in de stal bij elkaar komen is er ammoniakemissie. Hoe meer ureum in de urine, hoe meer omzetting van ureum in ammoniak door het enzym urease. Het maken van ureum in de lever kost een koe veel energie. En een overmaat aan ureum is slecht voor de vruchtbaarheid en de kwaliteit van de eicellen en de embryo’s. Beide wil je bij een hoogproductieve koe niet hebben. Aan de andere kant: een laag melkureum (bijvoorbeeld 18) is geen probleem voor de koe én economisch voordeliger mits er maar balans is tussen penseiwit en pensenergie.”


- Zover ik kan lezen is er werkelijk geen enkele goede reden voor boeren om te protesteren. Gewoon gekrenkte ego's niet meer, niet minder.

Als dat waar is dan heb je helemaal gelijk.
En dan zitten de boeren te zeuren om niks makkelijk zat.
Goed stukje en hoop dat het waar is.

Dan moeten de boeren niet zeuren.

Bij de mens is 0,8 gram eiwit per kg voldoende.
Bij de koe zal er ook wel een getal bestaan.

en als de koe het minimale aan eiwit binnen krijgt wat goed voor hem is dan is er niks aan de hand.

Het verhaal is anders als je de koe minder geeft dan dat die nodig heeft.

Goed verhaal !@#$!@!..
Valt geen speld tussen te krijgen goed is goed.
38.986 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.063,00 -0,41%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.982,22 -0,52%
 US30^ 38.343,32 -0,42%
 Nasd100^ 17.447,41 -0,20%
 US500^ 5.050,14 -0,39%
 Japan225^ 37.988,76 +0,13%
 Gold spot 2.322,99 +0,04%
 EUR/USD 1,0687 -0,15%
 WTI 82,76 -0,65%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront