ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
Jefferies handhaaft koopadvies op ING
07:21
*Jefferies verhoogt koersdoel ING van 8,60 naar 8,80 euro
Bron Binck
voda
0
'Schadeclaims dreigen voor banken wegens lakse fraudeaanpak'

Gepubliceerd op 16 juni 2020 07:58 | Views: 2.409

ING 10:13
6,48 +0,20 (+3,17%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft een nederlaag geleden bij de rechter omdat de bank niet voortvarend genoeg optrad tegen een frauderende klant. De klant boekte maandenlang tienduizenden euro's over van zijn werkgever, webwinkel Tom, naar zijn ING-rekening. ING moet 32.000 euro van de geleden schade vergoeden, ook al is webwinkel Tom geen klant van de bank, oordeelde de rechtbank Amsterdam in een recent vonnis. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).

De uitspraak opent de deur voor meer schadeclaims tegen banken die niet tijdig zijn opgetreden tegen fraude, zeggen advocaten in de krant. Het gerechtshof in Amsterdam velde een jaar eerder een vergelijkbaar oordeel in een zaak die schoenenwinkel Footlocker had aangespannen tegen ING.

"Na twee succesvolle claims, ligt het voor de hand dat er meer zullen volgen", zegt advocaat en claimspecialist Jurjen Lemstra, die niet bij deze zaken betrokken is. "Zeker nu er steeds meer aandacht is voor de verantwoordelijkheid die banken hebben om financieel-economische criminaliteit te bestrijden."
voda
0
'ING België bespaart op consultants'

Gepubliceerd op 17 juni 2020 08:00 | Views: 130

ING 16 jun
6,53 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - ING België vraagt externe consultants tijdelijk hun tarieven te verlagen en werknemers verplicht vijf weken met vakantie te sturen. Dat meldt De Tijd woensdag.

De maatregelen in de nasleep van de coronacrisis hebben gevolgen voor een zo'n 700 externe werknemers. Toch is daarmee de vrees voor verdere besparingen bij de bank nog lang niet weggeëbd, klinkt het.
voda
0
Steven van Rijswijk opvolger Ralph Hamers bij ING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,422 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Steven van Rijswijk zal Ralph Hamers opvolgen als bestuursvoorzitter bij ING. Dat maakte de bank vrijdag bekend.

Van Rijswijk is momenteel al bestuurslid en chief risk officer bij ING.

Hamers zal later dit jaar aan de slag gaan als CEO bij UBS.

"Met bijna 25 jaar bij ING, waarvan drie in de Executive Board, heeft Steven laten zien dat hij de juiste combinatie heeft van ervaring, leiderschapskwaliteiten en een diep begrip van ons bedrijf om ING naar de volgende fase van onze strategische richting te leiden", zei voorzitter van de raad van commissarissen Hans Wijers van ING in een toelichting.

De keuze is gevallen na een “breed en rigoureus selectieproces”.

De zoektocht naar een nieuwe risk manager is inmiddels gaande, aldus ING.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ING maakt goede keuze voor CEO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,422 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Steven van Rijswijk als nieuwe CEO van ING komt niet onverwacht en is positief nieuws, omdat hij het bedrijf goed kent. Dit schreef ABN AMRO vrijdag in reactie op de benoeming.

"Hij kent ING op zijn duimpje als CRO, heeft gewerkt bij de zakenbank, is relatief jong en gedreven en heeft goede contacten met toezichthouders en beleggers", aldus analist Cor Kluis van ABN AMRO.

Kluis is ook blij dat de benoeming ruim voor het vertrek van CEO Ralph Hamers is geregeld.

Gezien de unieke situatie met de coronaviruspandemie spreekt Kluis ook van een logische keuze.

De analist verwacht geen substantiële wijziging van de strategie bij ING, en is vooral benieuwd naar de opvatting van Van Rijswijk over de retailbank en hoe die moet worden gedigitaliseerd, vergeleken met hoe Hamers daar tegen aankeek. Een ander punt waarop Van Rijswijk een eigen insteek kan hebben is de doelstelling voor de groei van het leningenboek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Nieuwe topman ING geen verrassing'

Gepubliceerd op 19 juni 2020 09:34 | Views: 0

ING 09:23
6,46 +0,03 (+0,51%)

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft met de benoeming van zijn risicodirecteur Steven van Rijswijk een voor de hand liggende keuze gemaakt. Met zijn vele dienstjaren bij de bank is hij net als zijn voorganger Ralph Hamers een veteraan bij ING. Daarnaast zullen toezichthouders tevreden zijn dat de risicodirecteur de leiding over ING krijgt, redeneren analisten van KBC Securities. "Zijn benoeming is een veilige keuze."

De acceptatie van Van Rijswijk binnen de bank is volgens kenners van KBC het belangrijkste pluspunt van Van Rijswijk als nieuwe topman. Hierdoor kan de Nederlander gemakkelijk verder met andere leidinggevenden die Hamers in de afgelopen jaren heeft aangesteld, dus is het niet nodig om het management volledig om te gooien. Die continuïteit is broodnodig, omdat ING activiteiten in de Benelux verregaand in elkaar wil schuiven.

Waar Hamers van digitalisering een speerpunt van de strategie maakte, is het volgens KBC nog onduidelijk welke adelbrieven Van Rijswijk op dat vlak kan voorleggen. De marktvorsers hopen er verder op dat ING onder de nieuwe topman duidelijkere financiële doelstellingen voor het concern formuleert.

KBC hanteert een buy advies voor ING. Het aandeel stond vrijdag na circa een half uur handelen 0,6 procent hoger op 6,46 euro.
voda
0
Beursblik: nieuwe CEO ING is veilige keuze

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,394 -0,028 -0,44 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De keuze voor Steven van Rijswijk als opvolger van CEO Ralph Hamers bij ING is een veilige keuze en ook logisch en zal mogelijk al snel leiden tot meer duidelijkheid over de financiële doelen. Dit stelde KBC Securities vrijdag.

Onbekend is of Van Rijswijk net zo gedreven als Hamers is op digitalisering en het is afwachten in hoeverre diens erfenis op dat vlak zal worden voortgezet, merkte analist Jason Kalamboussis van KBC op in een rapport. Hij hoopt dat Van Rijswijk voortgaat op deze weg, waar ING zich in het verleden mee wist te onderscheiden.

De benoeming zal goed vallen bij de toezichthouder, na de compliancekwesties bij ING in het verleden en gezien de stijgende voorzieningen voor oninbare leningen door de coronacrisis, denkt Kalamboussis verder.

Eén van de belangrijkste dingen voor ING is dat de managementstructuur intact kan blijven, omdat Van Rijswijk vermoedelijk goed door een deur kan met de recente benoemingen die Ralph Hamers heeft gedaan. Meer onrust kan de bank volgens de analist niet gebruiken, vooral wat betreft de reorganisatie in de Benelux en het Unite-project, dat bedoeld was om Nederland en België op hetzelfde platform te krijgen, maar dat averij heeft opgelopen.

KBC verwacht meer duidelijkheid over de financiële doelen, een terrein dat door Hamers wat lijkt te zijn verwaarloosd. Dit zou al bij de aanstaande kwartaalcijfers kunnen leiden tot de aankondiging van kostenbesparingen naar aanleiding van de coronacrisis, waar ING een kwartaal eerder nog tamelijk vaag over was.

KBC handhaaft het sterke koopadvies op ING. Het aandeel steeg vrijdag 0,3 procent naar 6,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EU komt banken tegemoet met tijdelijke regels

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
7,86 -0,244 -3,01 % Euronext Amsterdam
ING Groep
6,28 -0,156 -2,42 % Euronext Amsterdam
KBC Group
51,24 -1,00 -1,91 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Raad heeft de regels voor de bancaire sector tijdelijk aangepast om banken de ruimte te geven voldoende krediet te kunnen verstrekken. Dit maakt de Raad woensdag na overleg hierover bekend.

Met de aanpassingen worden volgens de Raad kredietverstrekkers optimaal in staat gesteld de schokken als gevolg van de coronacrisis in goede banen te leiden.

“Het is onze verantwoordelijkheid […] ervoor te zorgen dat banken de noodzakelijke flexibiliteit hebben om burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk toegang te geven tot financiering.”

Zo worden de minimumeisen voor kapitaalreserves die banken dienen aan te houden voor slechte kredieten aangepast, waardoor banken de negatieve effecten voor hun voorzieningen op slechte leningen kunnen opvangen. Daarnaast krijgen toezichthouders meer flexibiliteit in hun werkzaamheden.

De aanpassingen gaan op zijn laatst eind juni in.

De Raad waarschuwde dat het herstel zich nog in een heel vroeg stadium bevindt.

De euro verloor woensdag halverwege de middag 0,3 procent en noteerde op 1,1281 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'ING en ABN AMRO hebben miljoenen geleend aan Wirecard'

Gepubliceerd op 25 juni 2020 16:34 | Views: 975

ABN AMRO BANK N.V. 16:31
7,78 +0,25 (+3,38%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en ING dreigen voor 180 miljoen euro de boot in te gaan als de Duitse betalingsdienstverlener failliet gaat. Dat meldt persbureau Bloomberg. De twee Nederlandse banken waren samen met dertien andere banken met Wirecard in gesprek over een verruiming van een kredietfaciliteit van 1,75 miljard euro die het in opspraak geraakte Duitse bank voor 90 procent had benut.

Dat betekent dat Wirecard voor net geen 1,6 miljard euro heeft geleend. Daarvan hebben ING, ABN AMRO, Commerzbank en LBBW met elk 180 miljoen euro het grootste deel in handen. ING en ABN AMRO geven beide aan geen uitspraken te doen over individuele klanten.

Wirecard is verwikkeld in een boekhoudschaal waarbij rond de 2 miljard euro kwijt is. Het bedrijf heeft inmiddels uitstel van betaling aangevraagd.
voda
0
Metalloinvest Inks ECA Backed Financing Deal with ING Bank

Metalloinvest announced the signing of an agreement with ING Bank for ECA backed financing in the amount of EUR 11.7 million. The agreement with ING Bank is concluded under the existing framework agreement signed with twelve international banks in August 2019. The credit line will be used to finance previously incurred expenses under the contract with Danieli Centro Combustion SpA. for the equipment supply under the investment project for the construction of the heat treatment facility for hot-rolled steel at OEMK.

Insurance cover will be provided by Servizi Assicurativi del Commercio Estero, the Italian export credit agency.

The loan provided under the agreement with ING Bank will be repaid in equal semi-annual payments over the course of 10 years.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
CEO ING Belgie vertrekt - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,263 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) CEO Erik Van Den Eynden van ING België stapt na drie jaar op. Dit bevestigde de topman aan De Tijd.

"Ja, ik heb besloten om te vertrekken. Het is een persoonlijke beslissing", zei Van Den Eynden aan de krant.

Volgens de krant wordt financieel directeur Hans De Muynck als interim-CEO benoemd tot een vervanger voor Van Den Eynden gevonden is.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: corona bepaalt beleggingskeuzes

(ABM FN-Dow Jones) De corona-uitbraak heeft duidelijk invloed gehad op de aandelenkeuzes van beleggers bij BinckBank. Dit bleek dinsdag uit beleggersdata van de online broker over de eerste zes maanden van 2020.

Beleggers werden aangetrokken door bedrijven die of hard geraakt werden door de virusuitbraak, of daar juist goed van wisten te profiteren.

Zo bestaat de top 3 van aandelen met nieuwe aandeelhouders bij de broker uit maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, luchtvaartmaatschappij Air France-KLM en fitnessketen Basic-Fit.

Ook bedrijven die zoeken naar een coronamedicijn konden op aandacht rekenen. Gilead en Johnson & Johnson vielen hier op. Maar ook doken nieuwe namen zoals Inovio en Novacyt op.

Ook 'good old Shell', dat dit voorjaar fors wegzakte, zag het aantal particuliere beleggers juist met de helft groeien, zo bleek uit de data van Binck.

Shell was het aandeel bij Binck waar in de eerste zes maanden van dit jaar de meeste transacties in werden gedaan, gevolgd door ING en Galapagos.

Bij de Amerikaanse aandelen was de meeste handel in Tesla, gevolgd door techbedrijven Microsoft en Apple en vleesvervanger Beyond Meat.

Ook het noodlijdende Wirecard werd veel verhandeld.

Bij de meest verhandelde ETF’s stonden de namen van iShares, VanEck en Vanguard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING start in Duitsland samenwerking met Amazon

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Amazon.com Inc
$ 2.682,00 -10,55 -0,39 % NASDAQ
ING Groep
6,215 -0,048 -0,77 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING is in Duitsland een samenwerking gestart met het Amerikaanse e-commerce platform Amazon voor het aanbieden van leningen aan met name mkb-ers. Dit maakte ING dinsdag bekend.

De leningen worden aangeboden via het portaal van Amazon en bieden ING zo een nieuw, extra online kanaal.

De leningen, aan verkopers op het platform van Amazon, zullen tussen de 10.000 en 750.000 euro groot zijn. De terugbetaaltermijn is maximaal 3 jaar.

Dankzij de samenwerking met ING kunnen verkopers op het platform van Amazon krediet krijgen om bijvoorbeeld meer voorraden in te kopen en zo meer klanten te bereiken.

ING zegt de eerste bank in Duitsland te zijn die samenwerkt met Amazon bij het aanbieden van leningen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
voda
0
Gerechtshof wil uitleg van voormalig ING-baas Ralph Hamers

Gepubliceerd op 8 juli 2020 15:40 | Views: 754

ING 15:47
6,33 -0,24 (-3,58%)

DEN HAAG (AFN) - Voormalig ING-topman Ralph Hamers heeft een oproep gekregen om bij het gerechtshof in Den Haag tekst en uitleg te geven over het tekortgeschoten antiwitwasbeleid bij de bank. Het hof heeft daartoe besloten in een tussenvonnis in een zogeheten artikel 12-procedure die gedupeerden voeren om vervolging van Hamers en de bank af te dwingen. Ook ING is gevraagd om zijn verhaal te doen.

Een woordvoerder van ING heeft dit bevestigd na berichtgeving door NRC en de Volkskrant. Volgens hem is het "in dit soort procedures normaal is dat degenen om wie het gaat ook gehoord worden". Of Hamers zelf verschijnt, weet de zegsman niet. Hamers zou er ook voor kunnen kiezen om een advocaat het woord te laten doen.

ING kreeg in september 2018 een boete van 775 miljoen euro wegens nalatigheid bij het bestrijden van witwassen, waarbij het Openbaar Ministerie aangaf geen grond te zien voor vervolging van individuele ING-medewerkers. Maar onder meer financieel activist Pieter Lakeman wilde dat Hamers toch vervolgd zou worden. Hij verweet de topbestuurder onder meer te hebben geweten van het gebrek aan toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Vorig jaar werd al bekend dat klachten over het niet vervolgen van Hamers en ING als bedrijf door het gerechtshof ontvankelijk waren verklaard.
voda
0
ING gaat kwart van kantoren in Nederland sluiten - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,067 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING is van plan nog eens een kwart van de Nederlandse kantoren sluiten. Dit stelde topman Ruud van Dusschoten van ING Nederland vrijdag tegenover De Telegraaf.

In december besloot ING al om dit jaar ongeveer 150 van de toen nog 380 balies van de bank in voornamelijk vestigingen van Bruna, Primera en The Read Shop te gaan sluiten. Nu is ook de kogel door de kerk om een kwart van de 170 kantoren in het land definitief op te doeken, aldus De Telegraaf.

Het kantoorpersoneel van ING zou donderdagavond ingelicht zijn over het besluit om ook 42 kantoren te sluiten.

De dienstverlening van die 42 kantoren verdwijnt overigens niet, belooft ING. Die wordt overgenomen door evenzoveel nieuwe servicepunten waar klanten terechtkunnen voor standaardbankzaken.

In totaal daalt het netwerk van ING zo naar 128 kantoren en 250 servicepunten. Dat is een ruime halvering ten opzichte van tien jaar geleden, aldus de krant.

Bij het personeel vallen vermoedelijk geen gedwongen ontslagen, aldus Van Dusschoten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Berenberg handhaaft koopadvies voor ING
07:05
*Berenberg verhoogt koersdoel ING van 7,50 naar 8,00 euro

bron Binck
voda
0
Beursblik: ING favoriete bank Berenberg

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Bank Cert.
7,94 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
ING Groep
6,483 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
KBC Group
53,90 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) ING is de favoriete bank van de analisten van Berenberg in de Benelux en Frankrijk. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor ING van 7,50 naar 8,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. KBC werd van de kooplijst gehaald en kreeg een Houden advies. Het koersdoel bleef onveranderd op 55,00 euro. Voor ABN AMRO werd het koersdoel verhoogd van 6,70 naar 8,10 euro, maar met een Houden advies.

De Franse banken Société Générale en BNP Paribas bleven op de verkooplijst van Berenberg.

Over ABN AMRO zei Berenberg ruimte te zien om later dit jaar positiever over het aandeel te worden. Voor nu wachten de analisten de strategische plannen van de nieuwe CEO eerst af.

De analisten hebben vooral veel vertrouwen in de kwaliteit van het leningenboek van ING, terwijl daar in de markt zorgen over zijn, ook omdat ING geen outlook afgaf op dit vlak. Die discrepantie tussen de eigen verwachtingen en die van de markt is de voornaamste reden dat Berenberg het aandeel van ING goed ziet presteren.

Berenberg blijft fan van KBC, dat de best gekapitaliseerde bank in de regio is, maar vreest ook dat de marktverwachtingen voor de inkomsten van de bank te hoog zijn. "We verlagen naar Houden en wachten een beter instapmoment af", aldus de analisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Natuurlijk zijn we blij dat "Berenberg" positief is over ING.

"Die discrepantie tussen de eigen verwachtingen en die van de markt" is de reden dat ze positief zijn.

Het verschil tussen geen verwachtingen(ING) en de verwachting van de markt/aandeelhouder is positief, als je het 3x leest zie je dat het onzin is.

*Berenberg is een Duitse vermogensbeheerder met krap meer dan 1000 medewerkers, het is Duits, dus uitkijken!
optiejunky
0
Maar...ze hebben wel gelijk gehad met de Olie-exposure in het begin van de corona crisisTijd. anderen analysten maakten beleggers bang zoals de Belgische analisten. ( ik heb een hogere pet op van de Berenburgers.)
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:36
Koers 14,670
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,986
Laag 14,622
Volume 11.778.789
Volume gemiddeld 11.318.559
Volume gisteren 11.778.789

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront