AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG Juli 2020; het tij keert

229 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Schatgraver
0
2020 is een verloren jaar voor AMG, maar dat geldt voor bijna alle beursfondsen. AMG is financieel gezond, ze keert zelfs nog dividend uit! Focus nu op 2021. Bij 10% daling pak ik ze morgen wel op.
voda
0
*AMG nettoverlies Q2 12,5 miljoen dollar, was 31,1 miljoen dollar
18:04
*AMG EBITDA Q2 7,8 miljoen dollar, was 23,8 miljoen dollar
18:04
*AMG omzet Q2 208 miljoen dollar, was 304 miljoen dollar

bron Binck
horscamp
0
Toch halvering dividend maar wordt wel uitbetaald ik voorzie morgenvroeg een ruime daling in de middag komt her besef weer terug en gaan we stijgen. Precies het tegenovergestelde van BESI vandaag. Zeg het maar ik kan er geen touw aan vast knopen, jij wel?
LuckyBastard
0
Resultaten liggen in lijn met verhaal van Berenberg. De afwijking van de consensus van 12m is met 4,2m beperkt. Outlook is te summier en zal nader toegelicht moeten worden.
tmaster
0
De winstmarge is gewoon erg laag nu met deze grondstof prijzen, als dan ook nog eens 1/3 van de omzet wegvalt blijft er inderdaad weinig meer over.
Lamsrust
0
Cijfers zijn zoals verwacht dramatisch. Positieve ontwikkeling is dat management alles in het werk stelt om de cash zoveel mogelijk in het bedrijf te houden, i.e. bezuigingen en schrappen niet noodzakelijke CAPEX.
Punt van aandacht zijn de Debt Covenants waaraan voldaan moet worden. Nu de EBITDA zo hard daalt komen die wellicht in gevaar en moet AMG een waiver vragen.
[verwijderd]
0
quote:

Lamsrust schreef op 28 juli 2020 19:04:

Cijfers zijn zoals verwacht dramatisch. Positieve ontwikkeling is dat management alles in het werk stelt om de cash zoveel mogelijk in het bedrijf te houden, i.e. bezuigingen en schrappen niet noodzakelijke CAPEX.
Punt van aandacht zijn de Debt Covenants waaraan voldaan moet worden. Nu de EBITDA zo hard daalt komen die wellicht in gevaar en moet AMG een waiver vragen.
Als ze verwachten dat de debt convenants een probleem gaat worden dan gaan ze echt geen dividend uitkeren
Lamsrust
0
quote:

The best trader of the world schreef op 28 juli 2020 19:06:

[...]

Als ze verwachten dat de debt convenants een probleem gaat worden dan gaan ze echt geen dividend uitkeren.

Uiteraard, maar vorig jaar is ook voor bijna EUR 100 miljoen aan aandelen ingekocht gefinancierd met schuld hetgeen achteraf natuurlijk nooit had moeten gebeuren. Zonder deze inkoop had AMG nu - afgezien van de schuld ter financiering van Zanesville - maar plm. EUR 60 miljoen schuld gehad en was er geen vuiltje aan de lucht geweest.

Bevestiging management dat de debt convenants niet in gevaar komen stelt mij daarom iets meer gerust.
Dividend Collector
0
Resultaten AMG flink onder druk
dinsdag 28 juli 2020 18:30
(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het tweede kwartaal de resultaten flink onder druk zien staan, al werd het verlies wel aanzienlijk teruggebracht. Dit maakte de specialist in bijzondere metalen dinsdagavond bekend.

"In deze onvoorziene tijden is een sterke liquiditeitspositie onze prioriteit", aldus CEO Heinz Schimmelbusch. "Onze liquiditeitspositie is 390 miljoen dollar en dat is hoger dan een kwartaal eerder." Ook de operationele kasstroom noemde de topman "sterk". De topman zegt omvangrijke programma's op te hebben gezet om de operationele kosten terug te brengen.

De omzet van AMG daalde op jaarbasis van 303,6 miljoen naar 207,6 miljoen dollar en de EBITDA liep terug van 23,8 naar 7,8 miljoen dollar. Volgens AMG had de coronacrisis een negatieve impact van 18 miljoen dollar op de EBITDA. Berenberg voorzag al dat AMG de consensus van een EBITDA van 12 miljoen dollar niet zou halen. Berenberg verwacht dan ook koersdruk en een verlaging van de taxaties voor 2020.

Onder de streep restte een verlies van 12,5 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog een verlies van 31,1 miljoen dollar.

De vrije kasstroom noemde AMG robuust met 11,6 miljoen dollar.

Het orderboek van AMG Technologies liep het afgelopen kwartaal met 10 procent terug ten opzichte van eind maart dit jaar tot 216,9 miljoen dollar. In het afgelopen kwartaal werden er voor 32 miljoen dollar aan nieuwe opdrachten binnengehaald.

AMG besloot tot een verlaging van het interim-dividend van 0,20 euro naar 0,10 euro per aandeel. Het dividend wordt in het derde kwartaal uitgekeerd.

Outlook

AMG rekende aanvankelijk op een aantrekkende winstgevendheid, maar trok in april reeds de winstverwachting voor 2020 in. De specialist in bijzondere metalen stelde dat het door de corona-effecten op klanten niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken. Wel liet AMG dinsdag weten dat het EBITDA-resultaat dit jaar waarschijnlijk niet het resultaat van vorig jaar zal evenaren.

Voor heel 2020 rekenen analisten van Berenberg op een EBITDA van 63 miljoen dollar, wat in 2019 nog 121 miljoen dollar was. De consensus ligt nog op 76 miljoen dollar. Voor 2021 rekent Berenberg weer op een herstel van de EBITDA naar 121 miljoen dollar.
mickey1399
1
Cijfers zijn niet geweldig, koers ook niet, dus dat zit er al in verwerkt. 3e kwartaal zal flink beter zijn. Bijkopen en wegleggen
Margin Call
0
Ik vind de EC tot nu toe nogal vlak.
Ze hebben het over een 'major development' later dit jaar. Dit aan de hand van kritiek van een aandeelhouder die de communicatie nogal tekort vindt schieten als het gaat om het vertellen van het verhaal van het bedrijf. Hier was Schimmelbusch het over eens. Helaas werd Schimmelbusch teruggefloten toen hij meer toelichting wilde geven. Het verhaal is natuurlijk dat AMG goed gepositioneerd is voor de toekomst in de energietransitie. Later meer, maar verwacht niet veel nieuwtjes...
[verwijderd]
0
quote:

Dividend Collector schreef op 28 juli 2020 19:21:

Komt goed volgend jaar. Ik koop morgen ook bij.
Iedereen koopt bij, koers zou dus niet kunnen dalen morgen.....

Goed signaal ook, bar slechte cijfers en toch dividend uitkeren. Achja grootaandeelhouder Schimmelbusch moet toch nog even extra zijn zakken vullen.
Gerard M.
0
AMG toont zich flexibel door in staat te zijn in deze tijden het verlies terug te brengen.

Doet Berenberg bank overigens slim. Praten over koersdruk, om vervolgens morgen zelf mooi bij te kunnen kopen in 1 van de laatste dips dit jaar. AMG ligt op schema.
[verwijderd]
0
quote:

The best trader of the world schreef op 28 juli 2020 19:06:

[...]

Als ze verwachten dat de debt convenants een probleem gaat worden dan gaan ze echt geen dividend uitkeren
volstrekt mee eens en anders zijn ze wel heel erg dom bezig en dat geloof ik niet.
Stroop
1
Er is 220 miljoen aan cash 170 miljoen aan kredietlijnen, dit kwartaal 12,5 miljoen aan verlies. Over die convenanten zou ik me nog geen zorgen maken hoor
Margin Call
10
Het zijn een beetje losse fladders, maar daar moeten jullie het maar tot het transcript mee doen:
- Ze zijn bezig met het uitbreiden van hun recyclingsactiviteiten in Duitsland om met name VO2 te produceren t.b.v VRFB
- Capaciteit van Lithium Hydroxide plant wordt 25.000 tons per annum
- Alloys, Coating, Engineering: 30% reductie van personeel
- Uitgestelde belastingen: 11 miljoen te verspreiden over de rest van het jaar
- Orders Technology: vertragingen, maar geen annuleringen
- De regulering omtrent het minimum aandeel van V in rebar krijgt nu werkelijk gestalte in China. 40% prijsverschil tussen China en rst van de wereld
- Er worden binnenkort plannen bekend gemaakt rondom de diversificatie van AMG. Dit heeft een forse impact op het businessmodel en financieel gezien
- Ze verwachten heel veel van de raffinaderijen nu die veel vernieuwingen ondergaan
- Niet alleen in Saudi-Arabië voor ‘spent catalysts’, maar ook zijn er plannen voor grootste VRFB stationaire energieopslag
- Q2 moet echt als de bodem gezien worden. Nu al verbeteringen waargenomen in Antimony, Grafiet en Aluminium
- Uitgaven aan Ohio II nemen versneld toe
- 217 orders in de backlog. Definitie orders als wordt voldaan aan: contract, aanbetaling en export licentie
DeZwarteRidder
3
- Er worden binnenkort plannen bekend gemaakt rondom de diversificatie van AMG. Dit heeft een forse impact op het businessmodel en financieel gezien

Dit maakt erg nieuwsgierig.
PGV
1
Heb al behoorlijk aantal van AMG .Zit er al 5 jaar in en word met Alfen de komende 5 jaar het beste presterende aandeel naar mijn idee Ik hou ze stevig vast iig.
229 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:30
Koers 24,200
Verschil +0,040 (+0,17%)
Hoog 24,460
Laag 23,840
Volume 72.867
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront