ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - Juli 2020

1.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 77 78 79 80 81 » | Laatste
mr. cohiba
3
En nu eens ophouden met elkaar afzeiken. Leer elkaars mening respecteren. Als je het er niet mee eens bent, ga er op een redelijke manier met argumenten tegen in.
Iedereen heeft eigen belangen, die leiden tot een gedachte, soms uit hoop geboren. Die belangen zijn opwaards of neerwaards. Probeer uit verschillende pushberichten op te pakken welke richting de koers zal gaan.
Ik kijk vooral technisch, voor anderen onzin. Maakt niet uit.
Mr.J.bonds
0
quote:

Max Felix schreef op 28 juli 2020 12:40:

[...]

Zet dit eens af tegen de krediet krises van 2008.2009 en 2010 ,
Alleen in 2008 heeft ING een verlies geleden van maar 171 miljoen Euro ,dat was tevens het enigste jaar met verlies in hun bestaan.
Nu zijn de banken ooknog eens voorzichtiger geworden met uitlenen ,dus ik verwacht geen jaar met verlies misschien wel 1 kwartaal.
ING hoort bij de sterkste banken van Europa en zou wel dividend kunnen uit betalen ,

Eens, hoorde in de wandelgangen dat Aegon ook weer het dividend gaan hervatten. Tesamen met de vorderingen met de kandidaat vaccins en met name het Oxford vaccin, hebben er zelfs bij moe toegeleid dat ik mijn geschreven calls heb teruggekocht.. Deze indirecte winstremmers worden me nu te risicovol.. Komen zeer volatiele tijden aan de aankomende maanden, en when that happens, kun je maar beter vól in de waarde aandelen zitten, want die koersen gaan verdubbelen aankomende 6 maanden.. You can take that to the bank!
[verwijderd]
0
Dat de banken maar snel de pijn gaan nemen: stoppen, klaar, afronden, verlies nemen, naar Amerikaans voorbeeld dus!
Duizenden, misschien wel tienduizenden MKB-ers en ZZp-ers die aan hun eind gaan komen na stopzetten, versoberen noodhulp pakketten.

Een diarree aan openstaande bedragen(5-100K euro) die serieel worden opgeruimd, maar daar zijn de gereserveerde bedragen ook voor natuurlijk!.

Zolang er geen 100 miljoen euro/dollar afschrijving klanten voorbij komen blijft het behapbaar, de huidige CEO was CRO, dat is zeker een voorsprong.
[verwijderd]
0
Deutsche Bank AG boekte woensdag een verlies in het tweede kwartaal, ondanks een sterke prestatie van haar zakenbank die de kwartaalomzet opdreef, maar de voorzieningen voor dubieuze leningen bereikten het hoogste niveau in meer dan een decennium.

De Duitse bank heeft 761 miljoen euro (891,5 miljoen dollar) gereserveerd om kredietverliezen te dekken, bovenop de ongeveer een half miljard euro die ze in het eerste kwartaal heeft opgeborgen. Net als andere banken in Europa en de VS bereidt de kredietverstrekker zich voor op een potentiële golf van kredietverliezen als gevolg van de pandemie van het coronavirus. Eerder deze maand namen Amerikaanse banken JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. en Citigroup Inc. $ 28 miljard aan kosten voor slechte leningen.

De voorzieningen zijn echter lager dan de 818 miljoen euro die analisten hadden geraamd, volgens een consensusvoorspelling van de bank.

Deutsche Bank boekte een aan aandeelhouders toerekenbaar verlies van EUR 77 miljoen vergeleken met een verlies van EUR 3,27 miljard een jaar eerder, toen zware herstructureringskosten op het resultaat drukten. Het is het vijfde opeenvolgende kwartaal voor de bank zo'n kwartaalverlies op rij.

Bij de opname van minderheidsbelangen en andere componenten had de bank een winst na belastingen van EUR 61 miljoen. Dit in vergelijking met een verlies van EUR 3,15 miljard een jaar eerder en de analistenverwachtingen van een verlies van EUR 46 miljoen.

Volgens analisten voorspellen de grootste bank van Duitsland opnieuw een verliesgevend jaar, na een verlies van 5,3 miljard euro vorig jaar. Deutsche ondergaat een grondige herstructurering, waaronder het schrappen van 18.000 banen en het verlaten van bedrijven.

De omzet steeg met 1% tot 6,29 miljard euro en overtrof de verwachtingen van 6,11 miljard euro. De inkomsten van de investeringsbank stegen met 46% op jaarbasis, terwijl de inkomsten uit vastrentende producten met 39% stegen.

"In een uitdagende omgeving hebben we de inkomsten verhoogd en de kosten verder verlaagd, en we liggen volledig op schema om al onze doelstellingen te halen", aldus Chief Executive Christian Sewing.(Marketwatch/translate)
[verwijderd]
0
De in mijn ogen uiterst onbetrouwbare Duits, degelijke (zaken) bank heeft ook pluspunten.

"Bij de opname van minderheidsbelangen en andere componenten had de bank een winst na belastingen van EUR 61 miljoen. Dit in vergelijking met een verlies van EUR 3,15 miljard een jaar eerder en de analistenverwachtingen van een verlies van EUR 46 miljoen"

Uiterst curieus en bijzonder, als het op waarheid berust doen ze het goed!
Machiavelli
1
Uit het FD

MACRO-ECONOMIE
Ongekend harde klap verwacht voor economie eurozone door corona
De specifieke kenmerken van de coronacrisis maken de economische cijfers een stuk moeilijker te duiden dan bij een gebruikelijke recessie.
De specifieke kenmerken van de coronacrisis maken de economische cijfers een stuk moeilijker te duiden dan bij een gebruikelijke recessie.Foto: Lisi Niesner/Reuters
In het kort
Vrijdag komt Eurostat met de economische cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.Economische experts voorspellen historische krimp van tussen de 10 en de 12 procent.Wel zijn de economische cijfers door corona moeilijker te duiden dan bij een 'normale' recessie.
De economie van de eurozone heeft in het tweede kwartaal een ongekend harde klap gekregen als gevolg van de coronacrisis. Dat verwachten economische experts aan de vooravond van de publicatie van de Europese cijfers die vrijdag bekend worden gemaakt door het bureau Eurostat. De analisten van de drie grote Nederlandse banken voorzien een krimp in de eurozone van tussen de 10% en 12%. Een dergelijke neergang is niet eerder vertoond.

De economische schade voor Europa zal de geschiedenisboeken halen, zo is de verwachting. 'Je hebt het over absurdistische getallen', zegt Aline Schuiling van ABN Amro, 'Normaal heb je een marge van een kwart of hooguit een half procentpunt en kun je het je echt niet veroorloven er met een voorspelling een vol procentpunt naast te zitten. Een procent marge is nu niets!'

Meer dan historisch diep
Bert Colijn van ING zegt dat de krimp van de economie van de eurozone in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,6% al 'historisch diep' was. 'Daar ga je nu nog eens met een factor 2,5 tot 3 overheen. Dan kom je op een neergang van zeker 14% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2019.'


De Nederlandse bankanalisten zitten met hun verwachting voor het tweede kwartaal ongeveer op het gemiddelde van wat er internationaal door economen wordt voorzien. Donderdag komen er al eerste indicaties met cijfers van Duitsland en België, vrijdag gevolgd door Italië en Frankrijk. Al die cijfers zijn nog voorlopig van aard en gezien de roerige tijden zijn flinke bijstellingen mogelijk. Het Centraal Bureau voor de Statistiek volgt op 14 augustus met een eerste raming voor Nederland.

Rabobank verwacht een krimp van 11%. 'Je gevoel zegt dat er zo iets uit moet komen', zegt Elwin de Groot, 'Al denk ik ook dat het zou kunnen meevallen. Als ik zie hoe de inkoopmanagersindexen zich al herstellen, dat de werkloosheid in Europa toch heel gematigd toeneemt, zeker vergeleken met de VS.'

Lastig te duiden
Maar De Groot, net als zijn collega's Schuiling en Colijn, tekent er meteen bij aan dat de economische cijfers in coronatijd uitermate lastig te interpreteren zijn. Want hoe te verklaren dat in Italië de werkloosheid hard daalde doordat honderdduizenden mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt? Niet eerder vertoond is ook de combinatie in juni in Nederland van een heel snel stijgende werkloosheid en tegelijkertijd een recordgroei van het aantal banen met 45.000.

'Dat de werkloosheid relatief laag blijft zegt me niets', aldus Schuiling, 'In deze omstandigheden moet je heel breed naar de arbeidsmarkt kijken. Zo gaat de vacaturegraad wel hard omlaag.'

Snelkookpan
Colijn vergelijkt de huidige recessie met een snelkookpan: 'In maart en april ging het door het virus veel sneller omlaag dan bij een normale recessie, vervolgens weer veel sneller omhoog. Binnen het tweede kwartaal heeft er na het dieptepunt in april al weer stevige groei plaatsgevonden. Toch kom je per saldo op een recordkrimp. Dus het is een heel gecompliceerd verhaal en probeer dat maar eens te duiden.'

Wat Colijn wel weet is dat de cijfers later deze week zullen suggereren dat de crisis veel dieper is dan die van 2008 en 2009. 'Het lijkt veel ernstiger dan toen, maar of dat echt zo is, zal nog moeten blijken. Veel hangt ervan af hoe ver we terugveren, en dus ook van de vraag in welke mate er opnieuw lockdowns worden ingesteld.'

Tweede orde effecten
Die mogelijkheid van een snel herstel, een terugveren richting het oude niveau, betekent zeker niet dat het om het even is of de cijfers later deze week mee- of tegenvallen. Hoe slechter de cijfers, hoe groter de effecten van de tweede orde: een verder oplopen van de werkloosheid, kelderende bedrijfsresultaten, en te snel stijgende overheidstekorten zijn dan drie grote risico's.

'De klap van de eerste twee kwartalen kan onmogelijk worden goedgemaakt in het derde kwartaal', zegt De Groot, 'Alleen al omdat de economie niet snel terug kan naar normaal, daarvoor zijn er nog te veel beperkende maatregelen.' Schuiling zegt vooralsnog de indruk te hebben dat de economie in juli ongeveer is blijven hangen op het niveau van juni. 'Dus het maakt echt uit hoe je dat tweede kwartaal uit bent gekomen.'

Somber
De bankanalisten zijn uitgesproken somber over het perspectief voor de bedrijfsinvesteringen. Die krijgen een ongekend harde klap en zullen blijven krimpen, door de grote onzekerheid, door de lage bezettingsgraad en door de wetenschap dat de overheidssteun eindig zal blijken, zegt Schuiling. De Groot vreest dat vooral de landen van Zuid-Europa door de al omvangrijke staatsschulden gedwongen zullen zijn de steunprogramma's snel, en mogelijk te snel, af te bouwen.
Machiavelli
0
Spaanse bank Santander schrijft miljarden af door corona
Gepubliceerd op 29 juli 2020 07:55 | Views: 442 | Onderwerpen: Spanje

Artikel
Reacties (2)
Gerelateerde instrumenten
Banco Santander 28 jul
2,10 +0,03 (+1,33%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse financiële concern Banco Santander schrijft bijna 13 miljard euro af vanwege de coronacrisis. De bank rekent op lastigere omstandigheden bij dochters in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Polen en bij Santander Consumer Finance, dat ook actief is in Nederland.

Het betreft een afschrijving op goodwill. Daarbij wordt gekeken naar de te verwachten winst die met bepaalde onderdelen te behalen zou zijn. Door de virusuitbraak en de bijkomende slechte macro-economische vooruitzichten is deze verwachting onder druk komen te staan, vandaar dat Santander zijn waarderingen in de boeken aanpast. Maar de bank benadrukt dat het om een boekhoudkundige aanpassing gaat. Er verdwijnt dus geen geld uit de kas. Ook heeft de ingreep geen invloed op de kapitaalratio's van de bank.

"De afgelopen zes maanden behoren tot de meest uitdagende uit onze geschiedenis", aldus bestuursvoorzitter Ana Botin. De komende maanden gaat Santander werken aan een update van zijn strategie.

[verwijderd]
2
Poeh poeh, een half procentje winst op 6,30 euro, het moet toch niet gekker worden!

ING kan een outperformer worden met die louzy 300 miljoen euro afschrijvingen, ik kan me niet voorstellen dat het zo laag blijft, dit is uitzonderlijk laag!

Ik neig naar long tot aan de cijfers.
Ron-tron system
0
Het lijkt alsof ing een uitstapkans geeft en dan weer de laagten opzoekt.
Straks weer even omhoog waarschijnlijk.
Go Go Go !
0
quote:

Carl2-8 schreef op 29 juli 2020 09:28:

Het lijkt alsof ing een uitstapkans geeft en dan weer de laagten opzoekt.
Straks weer even omhoog waarschijnlijk.
De handboeien gaan niet verder los dan 6,25 .... tijd om te ontsnappen ? :-)

bp5ah
0
Bank warns headwinds to persist on capital and income

Adds details

By Lawrence White and Sinead Cruise

LONDON, July 29 (Reuters) - Barclays set aside a higher than expected 1.6 billion pounds ($2.1 billion) to cover a possible rise in loan losses in the second quarter and warned that a grim outlook and low interest rates would hurt profits into 2021.

The COVID-19 pandemic has forced banks globally to set aside billions to cover bad loans and the British bank's consumer business is under pressure from lower interest rates, smaller credit card balances and personal loan repayment holidays.

Barclays booked pre-tax profit for the first half of the year of 1.3 billion pounds, down from 3 billion pounds a year ago as provisions against potential bad debts outweighed improved revenues from its investment bank.

Its shares were down 3.5% in early trade.

Barclays' trading performance was a bright spot as virus-induced market volatility prompted a 60% jump in trading revenues in foreign-exchange, rates and credit trading.

Overall, the markets division posted a 49% rise in revenue to 2.1 billion pounds, an endorsement of the strategy adopted by Chief Executive Jes Staley, who has championed the investment banking business, contrary to the wishes of activist investor and top shareholder Edward Bramson, who wants to shrink it to slash costs.

Barclays was expected to report credit impairment charges and loan loss provisions totalling 1.42 billion pounds for the April-June period, according to an average of analyst forecasts compiled by the bank.

That increase takes total provisions to 3.7 billion pounds for the half-year and analysts predict that sum to rise to 5.79 billion pounds for the full year.

Barclays said impairments in the second half of the year were unlikely to reach levels seen in the January-June period, assuming no change in economic forecasts.

The bank also said it would see short-term pressure on efforts to keep costs low, as it spends on various COVID-19 related initiatives.

Elsewhere in Europe, Spain's Santander SAN.MC reported a record quarterly loss after booking a 12.6 billion euro hit in the second quarter, the largest impairment charge yet for a European bank in the pandemic. nL5N2F00WK

Barclays' capital ratio came in at 14.2%, up from 13.1% at the end of March as recent regulatory changes boosted its reserves. Barclays flagged the capital boost earlier this month. nL5N2EK2J5

However, the bank warned its capital buffer could come under pressure in the second half of the year.

($1 = 0.7740 pounds)

(Reporting By Lawrence White and Sinead Cruise, editing by Iain Withers and Carmel Crimmins)

((lawrence.white@thomsonreuters.com; +44 207 542 6137; Reuters Messaging: lawrence.white.thomsonreuters@reuters.net))

bp5ah
0
Europese banken verliezen 400 miljard euro
De corona-pandemie en daaraan gelieerde gevolgen als de lockdown zullen Europese banken in de komende drie jaar voor 400 miljard euro aan kredietverliezen kosten. Die 400 miljard euro is de helft van de verliezen door de kredietcrisis. Maar er is één grote zorg: een tweede lockdown. Deze zal zorgen voor een ruime verdubbeling van de huidige prognoses, zo blijkt uit onderzoek van strategisch advieskantoor Oliver Wyman.
Belegger1974
0
Er wordt weer geflasht met dit aandeel! Kijk eens naar Deutsche bank, deze schrijft een halve miljard af, koers vandaag 3% in de plus. ING SCHRIJFT 300 miljoen af en gaat alleen maar omlaag, RAAR!
[verwijderd]
0
quote:

Belegger1974 schreef op 29 juli 2020 11:28:

Er wordt weer geflasht met dit aandeel! Kijk eens naar Deutsche bank, deze schrijft een halve miljard af, koers vandaag 3% in de plus. ING SCHRIJFT 300 miljoen af en gaat alleen maar omlaag, RAAR!
Je weet helemaal nog niet precies wat ING afschrijft. Dat weet je volgende week.
Ron-tron system
1
quote:

Belegger1974 schreef op 29 juli 2020 11:28:

Er wordt weer geflasht met dit aandeel! Kijk eens naar Deutsche bank, deze schrijft een halve miljard af, koers vandaag 3% in de plus. ING SCHRIJFT 300 miljoen af en gaat alleen maar omlaag, RAAR!
Noteer de koersstand ga long ing en short db als je het raar vind.

Johan van de keucken
0
De shorties blijven veel moeite doen om al het slechte nieuws wat zij overal bijelkaar schrapen hier publiceren terwijl de koers hier helemaal niet bepaald wordt bij een handvol beleggers.
Alle tijdelijke narigheden zijn allang verdisconteerd in de koers .
1.606 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 77 78 79 80 81 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:04
Koers 14,834
Verschil -0,214 (-1,42%)
Hoog 14,904
Laag 14,700
Volume 1.713.081
Volume gemiddeld 11.246.799
Volume gisteren 8.723.492

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront