Fugro « Terug naar discussie overzicht

Fugro - 2020

24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
kanhetlager
0
Overigens denk ik niet dat het van belang is over welke energiebron het gaat bij Fugro. Ze hebben nu aangetoond dat ze goed kunnen anticiperen. Bodemonderzoek zal echt nog een tijd van belang zijn. Er wordt sowieso veel gebouwd en terecht. De wereldbevolking groeit nog steeds als een dolle. Genoeg te doen dus. Daarom ben ik blij dat ze de focus zo eenvoudig kunnen verleggen en in de toekomst zullen ze dat nog wel weer eens moeten doen. Kijk uit naar de persconferentie over een klein uurtje.
B_B
0
Fugro targets £100m annual savings from job cuts, other measures
by Allister Thomas
29/07/2020, 7:49 am

Fugro is aiming to save nearly £110m (EUR120m) per year thanks to a 10% reduction in its workforce and other measures.

In April, the Dutch marine firm, which employs around 600 in Aberdeen, announced plans to cut its headcount amid the Covid-19 pandemic.

In its half-year results today, Fugro said its plan to “significantly reduce costs” said £22.7m of its £110m annualised savings target had been realised in the second quarter.

As well as reducing headcount, measures include a freeze on recruitment and salary, reducing use of contractors, short-term charters and third-party equipment, among others.

Fugro has been asked to confirm how many UK positions have been impacted. The company employs around 9,500 people worldwide.

It comes as the firm fell to a £102m loss for the period, from an £85.6m loss in H1 2019.

On a pre-tax basis, losses were £29.1m, increased from a £9.6m loss in the same period last year, on revenues of £642.4m, down from £723.7m.

While oil and gas is expected to remain depressed, Fugro’s outlook for the second half of the year is expected to be improved due to its position in offshore wind.

Key contracts in H1 included “sizeable” awards for Vattenfall’s Norfolk Vanguard and Boreas developments and for Scottish Power’s East Anglia Hub.

Chief executive Mark Heine said: “The past months were dominated by the pandemic and the actions we took to deal with this unprecedented situation.

“Our first priority was and continues to be the health and safety of our employees. In many countries people are working from home, and at times marine crews were confronted with longer rotation periods and specific mitigation measures such as pre-boarding quarantines.

“Despite these operational complexities and in close cooperation with clients we have been able to continue working on the majority of our projects.

“In fact, this period has clearly demonstrated the value of our advanced remote and automated solutions, supporting clients in their critical operations.”

www.energyvoice.com/oilandgas/255540/...
Guus_Geluk
0
CGG is vandaag ook met de Q2 cijfers gekomen. Helaas gaat daar de koers de andere kant uit. (-7.5%)
Maar de dag is nog niet om...
kanhetlager
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 29 juli 2020 11:47:

CGG is vandaag ook met de Q2 cijfers gekomen. Helaas gaat daar de koers de andere kant uit. (-7.5%)
Maar de dag is nog niet om...
Dat is minder, vandaag geen geluk Guus. Maar, kan nog komen. Ook CGG kan in de toekomst weer omhoog.
[verwijderd]
1
Gaat echt geen plus meer worden haha hopelijk binnen jaar weer wel als we niet op 60 cent gaan
Jake90
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 29 juli 2020 11:47:

CGG is vandaag ook met de Q2 cijfers gekomen. Helaas gaat daar de koers de andere kant uit. (-7.5%)
Maar de dag is nog niet om...
Je mag altijd terugkomen naar het thuisfront en je geld in fugro stoppen. Het is vandaag immers een win voor zowel de zittenblijvers als de afwachters.. Gezien het risico wat je als zittenblijver loopt zitten we nog steeds maar op 3,60, ik had in de tussentijd ook allang meer rendement elders kunnen maken. Nu instappen is nog steeds zeer lucratiever (zelfs lucratiever dan toen ik mijn posities in medio maart heb herzien).
Gotta
0
Al uren lang worden steeds 600 stukjes uitgewisseld rond de 3.60 (liefst drukkende naar beneden)
voda
0
Door betere vooruitzichten is verlieslatend Fugro grote winnaar in Midkap

Fugro FUR€3,61+7,83% is de grootste stijger in de midkap. Het bedrijf dat bodems in kaart brengt was in de eerste helft van dit jaar fors verlieslatend. Maar operationeel was Fugro winstgevend en de doorlopende kredietfaciliteit die in het voorjaar van 2021 moest worden verlengd, is met vier maanden uitgesteld. De komende drie tot zes maanden verwacht het bedrijf meer duidelijkheid over de herfinanciering.

Analisten noemen de resultaten beter dan verwacht en zijn lovend over de vooruitzichten. Voor het volledige jaar 2020 verwacht Fugro dat het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) in het tweede halfjaar zal verbeteren in vergelijking met de eerste halfjaar. Het bedrijf profiteert steeds meer van maatregelen om kosten te besparen, ondanks de aanhoudende omzetdaling in vergelijking met vorig jaar.

Dat meldt Fugro bij de tweedekwartaalcijfers. Het verlies kwam in het eerste halfjaar — Fugro maakte bij de kwartaalcijfers het nettoresultaat niet bekend — uit op €113 mln. Dat is inclusief het te koop staande probleemonderdeel Seabed Geosolutions. Op die bedrijfstak, waar seismisch onderzoek wordt verricht voor de olie- en gassector, schreef Fugro in de afgelopen drie maanden €40 mln af.

Schulden
Bij Fugro kijkt iedereen naar de schulden. In februari mislukte op het nippertje de herfinanciering van het midkapbedrijf. Fugro heeft een doorlopende kredietfaciliteit (RCF) van €575 mln die loopt tot het voorjaar van 2021, plus een converteerbare obligatie van €190 mln die in oktober moet worden afgelost.

Fugro heeft voor €39 mln aan obligaties teruggekocht, tegen een forse korting. De doorlopende kredietfaciliteit is verlengd tot september 2021, meldt het bedrijf. Dat moet Fugro een 'grotere flexibiliteit geven'.

De angst in de markt is vooral dat Fugro aandelen moet uitgeven. De koers is dit jaar, tot aan woensdag, met 67% gedaald. Een emissie zou forse verwatering betekenen.

fd.nl/beurs/1352589/fugro-verlieslate...
voda
1
'Netto kan ik niet tevreden zijn, maar het resultaat is acceptabel'

De koers van Fugro staat woensdag fors hoger. Het bedrijf dat bodems onderzoekt kwam voorbeurs met kwartaalcijfers. Alles draait om de schuld bij Fugro, en die is iets gedaald. Topman Mark Heine zegt in een telefonische toelichting dat het bedrijf 'snel en daadkrachtig' heeft gereageerd op corona.

Mark Heine, ceo van Fugro.Foto: Phil Nijhuis/ANP
Hoe kijkt u terug op het kwartaal?

'De omzet liep terug, maar ons orderboek is gegroeid ten opzichte van een jaar geleden. Dat is een mooie prestatie. Over het nettoresultaat kan ik nooit tevreden zijn. (Fugro leed in het eerste halfjaar een verlies van €113 mln.) Maar het operationeel resultaat is acceptabel.'

Fugro heeft een doorlopende kredietfaciliteit verlengd tot aan september 2021. Hoe lang is die verlenging?

'Met vier maanden.'

Die verlenging geeft extra tijd, zei u bij de cijfers. Want Fugro heeft schulden en moet herfinancieren. Is de markt voor het bedrijf nog steeds op slot, zoals u in april zei?

'De financiële markt was gesloten maar je ziet wel dat die nu langzamerhand weer opent. Al is dat afhankelijk van wat voor product je op de markt wilt zetten. Meer kan ik er nu niet over zeggen. We komen vanzelf met meer informatie.'

Maakt u zich zorgen over de financiële positie van het bedrijf?

'We hebben de kredietfaciliteit verlengd, en we hebben €370 mln cash. Onze positie is solide.'
Hoe staat het met de verkoop van onderdeel Seabed Geosolutions?

'We voeren nog steeds gesprekken met meerdere partijen. Je zult begrijpen dat er iets anders naar gekeken wordt, in deze tijd. Maar het verkoopproces loopt gewoon door.'

Fugro schreef €40 mln af op Seabed Geosolutions. Zijn daarmee alle afboekingen gedaan?

'We hebben afgeschreven wat er nu moest worden afgeschreven. Maar we blijven, net als elk bedrijf, geregeld impairment testen doen.'

Waar bent u tevreden over, dit kwartaal?

'Het tweede kwartaal is een goed voorbeeld van de diversificatie. Op de lange termijn hebben we olie en gas nodig, maar je ziet dat de mix van de omzet is veranderd, en ook van de orderportefeuille. Fugro haalt meer omzet uit wind, maar ook uit water en infrastructuur. De Europese olie- en gasactiviteiten waren lang onze belangrijkste markt, maar zijn nu goed voor 27% van de omzet. Fugro is betrokken bij 90% van de Europese offshore windparken.'

De resultaten van Fugro's landactiviteiten blijven wat achter.

'Ja. Maar die zijn we aan het herstructureren. We zien dat het beter gaat in Europa.'

fd.nl/ondernemen/1352675/netto-kan-ik...
Bijlage:
kanhetlager
0
quote:

Gotta schreef op 29 juli 2020 11:54:

Al uren lang worden steeds 600 stukjes uitgewisseld rond de 3.60 9liefst drukkende naar beneden)
Deze computer staat al maanden aan!
Plein777
1
quote:

dutchtrader11 schreef op 29 juli 2020 11:53:

Waar is de persconferentie te zien?
www.fugro.com/investors/results-and-p...

Om 12.30u live te volgen, je moet je wel aanmelden !
B_B
0
quote:

kanhetlager schreef op 29 juli 2020 11:57:

[...]

Deze computer staat al maanden aan!
PC van Berdowski
[verwijderd]
1
quote:

Plein777 schreef op 29 juli 2020 12:00:

[...]

www.fugro.com/investors/results-and-p...

Om 12.30u live te volgen, je moet je wel aanmelden !
Haha, was je even in de war met Brunel :P
Plein777
0
quote:

Dr. Oogkloot schreef op 29 juli 2020 12:04:

[...]Haha, was je even in de war met Brunel :P
Mijn excuses hiervoor, nog 15 minuten voor de aller laatste stand van zaken bij Fugro :-)

www.fugro.com/investors/results-and-p...

[verwijderd]
0
Vind het echt een slappe hele slappe stijging
Veel betere cijfers dan verwacht en geruststellende woorden mbt rest jaar en schulden
Had minstens 35% verwacht
kanhetlager
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 29 juli 2020 12:16:

Vind het echt een slappe hele slappe stijging
Veel betere cijfers dan verwacht en geruststellende woorden mbt rest jaar en schulden
Had minstens 35% verwacht
De grote stijging moet nog komen. Kijk naar de omzet.
24.415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 ... 1217 1218 1219 1220 1221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:21
Koers 23,440
Verschil +0,520 (+2,27%)
Hoog 23,880
Laag 23,160
Volume 85.408
Volume gemiddeld 372.109
Volume gisteren 328.118

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront